11.02.25, 11:50
Czy ematki kupują w tym sklepie? Mam na myśli sklepy w Polsce. Pytam bo trafiłem wczoraj dwie pary dżinsów za 123 zł co jak na dzisiejsze ceny to taniej niż w szmateksie. Ale chcę je dziś wyprać i poczułem dziwny chemiczny zapach.
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Primark 11.02.25, 11:53
      Wszystkie ciuchy produkowane masowo sa nasaczane srodkami przeciw grzybicznymi, uszywniaczami itd. W Chinach w szczegolnosci nie cackaja sie i wysylaja masowke statkiem uprzednio spryskane chemikaliami. Dlatego nowe ciuchy trzeba porzadnie wyprac przed pierwszym uzyciem
    • beataj1 Re: Primark 11.02.25, 11:55
      Nastoletnia córka lubi. Ja nie mam nic z Primarka bo mam grubą dudę i się nie mieszczę.

Ale uwaga: naszą superbronią jest to że, nie dostajemy liszajów. drgawek i katatonii jak się zbliżamy do akrylu i poliestru.
      • alpepe Re: Primark 11.02.25, 12:12
        Primark nie ma segmentu dla grubych dud? To KiK ma, a primark nie ma?
      • princesswhitewolf Re: Primark 11.02.25, 12:13
        Przeciez oni maja takze XL i XXL, a ich L jedt jak XL w wielu ciuchach. Conajmniej jak amerykanie
        • little_fish Re: Primark 11.02.25, 12:16
          Dokładnie. Ich ciuchy, a już dżinsy z pewnością, wypadają większe. A dżinsy to w ogóle mają kształt na grube tyłki 😄
          • princesswhitewolf Re: Primark 11.02.25, 13:21
            Kupilam tam leggingsy w rozmiarze L. Normalnie jestem L, mam 174cm. Na dlugosc ok, ale z kolei to ich L jakies takie wielkie ze sie roluje i spadaja. No to kupilam M. Co dziwne pasuja. A ja tam zaden M nie jestem normalnie
      • abria Re: Primark 12.02.25, 08:39
        Nastoletnia córka lubi.

I to jest właśnie problem systemowy. Ostatnie pokolenie terroryzuje mnie klimatem, a w tym czasie nastoletnia gówniarzeria głownie żeńskiej płci zaśmieca środowisko śmieciowymi ciuchami (śmieciowa moda dla młodych kobiet generuje wg badań 10% światowych zanieczyszczeń).
        • beataj1 Re: Primark 12.02.25, 12:19
          Moja konkretna nastoletnia gownazeria ma po kilka ciuchów (takich które jej się podobaja), nosi do wyrośnięcia a następnie sprzedaje na vinted.
          Nie widzę powodu by wpychać jej ciuchy ktore jej się nie podobają ale maja "odpowiedni"sklad. Tym bardziej ze nawet produkcja bawełny jest mocno dyskusyjne pod względem ekologii.
          • abria Re: Primark 12.02.25, 19:57
            " ma po kilka ciuchów"

nie wierze w to ani troche bo widze ile ciuchow maja kolezki moich synow i corki kuzynek: to sa tony smiecia kupowa kompulsywnie i bez sensu
            • beataj1 Re: Primark 12.02.25, 20:20
              Cóż. Ma zla matkę.
              Ja mam tony ciuchów. Ona ma mało, bo mi szkoda kasy na zakupy z których za chwilę wyrosnie.
    • dekoderka Re: Primark 11.02.25, 12:06
      A kto ci te spodnie wypierze?
      • tanebo0001 Re: Primark 11.02.25, 12:13
        Pralka
        • dekoderka Re: Primark 11.02.25, 12:15
          Umiesz obsługiwać?
          • szarmszejk123 Re: Primark 11.02.25, 12:51
            Naumiał się z ematka
            • malaperspektywa Re: Primark 11.02.25, 13:56
              Albo obejrzał filmik na YT.
            • tanebo0001 Re: Primark 11.02.25, 14:29
              Teraz uczę się obsługi maszyny do szycia...
    • gryzelda71 Re: Primark 11.02.25, 12:08
      Wczoraj jak trafiałeś nie czułeś?
      • tanebo0001 Re: Primark 11.02.25, 12:13
        Nie
        • gryzelda71 Re: Primark 11.02.25, 12:15
          Dziwne.
          • szarmszejk123 Re: Primark 11.02.25, 12:52
            Nie czuł bo cały ten sklep wali plastikiem i się znieczulił:p
            • snakelilith Re: Primark 11.02.25, 15:10
              Na krzywdę ucieśnionego proletariatu też się jak widać znieczulił. Primark to najtańszy syf produkowany w niewolniczych warunkach w Bangladeszu. Ale forumowy łowca faszystów i rasistów we wszystkich krajach świata, potrafi to jak widać pogodzić ze swoim sumieniem. big_grin
    • alpepe Re: Primark 11.02.25, 12:11
      Nigdy nie byłam. Córki były kilka razy, jak były w wieku podstawówkowym. Nie jestem w stanie nic powiedzieć na temat sklepu. Dziwny chemiczny zapach to jak napisała princess, chemia, by ci robactwo i grzyby nie zjadły dżinsów w kontenerze z Azji.
      • pani.asma Re: Primark 11.02.25, 12:15
        i nie mam po drodzde do primarka ale jak bylam to wcale tak tanio nie jest jak w innych tego typu sieciowkach

no som te najtansze rzeczy ale to jak scierki do podlogi
        • tanebo0001 Re: Primark 11.02.25, 12:18
          No właśnie nie. Całkiem mięsisty ten dżins.
      • pani.asma Re: Primark 11.02.25, 12:16
        co sie stalo ze ty na starosc tam trafilas kiedy my tu wszystkie kupujemy teraz juz ekskluzywne ciuchy z kaszmiru i jedwabiu?
        • alpepe Re: Primark 11.02.25, 12:21
          Ty czytać umiesz? Ja tam ani razu nie byłam. A Berlinie jest kilka primarków.
          • pani.asma Re: Primark 11.02.25, 12:32
            no jak nie bylas jak wlasnie tak upadlas ze na starosc bylas?

az tak sie pogorszylo w tym DDR :-ç
            • alpepe Re: Primark 11.02.25, 12:47
              WTF? Nie byłam i nie jestem i nie będę. Nie ciągnie mnie tam.
              • pani.asma Re: Primark 11.02.25, 13:53
                a sorki nie wiem dlaczego wydawalo mi sie ze to ty zalozylas watek

hahahaha
    • pani.asma Re: Primark 11.02.25, 12:14
      zle kombinujesz
      akurat promocje na zalando i jeansy levis zlapiesz za 200 czy cus,
      te jeansy ponosisz 10 lat a primark 1 rok

rachunek nie jest prosty?
      • tanebo0001 Re: Primark 11.02.25, 12:20
        Ja dżinsy dzielę na dwie kupki - na pierwszej mam 501. Na drugiej takie w których nie żal kopać rowu. I powiem że nie ma cudów - te pierwsze zużyją się tylko trochę wolniej.
        • alpepe Re: Primark 11.02.25, 12:22
          Chłopie, dzieci nie masz, towarzysza życia, płeć obojętna, nie masz, to nie s.raj się, tylko kupuj, co ci się podoba. Wydawaj na siebie. Do grobu i tak nie zabierzesz.
          • memphis90 Re: Primark 11.02.25, 14:58
            No akurat jeansy do grobu się da!
            • alpepe Re: Primark 11.02.25, 15:12
              Ta, była taka reklama z zakopanymi dżinsami, ale to było dawno i najstarsi ludzie nie pamiętają, chyba, że ja.
        • dekoderka Re: Primark 11.02.25, 14:07
          No brakuje ci tylko paczki Marlboro, skórzanej kurtki, kapelusza i motoroweru, będzie lans w Tychach.
        • danaide2.0 Re: Primark 11.02.25, 15:17
          Rowy kopie się w tych bardziej zużytych acz nadal stylowych.
      • mikams75 Re: Primark 11.02.25, 17:05
        niezaleznie od marki jeansy zuzywaja sie tak samo. Patrze na kroj, wygode, cene.
    • szarmszejk123 Re: Primark 11.02.25, 12:49
      Bardzo rzadko i raczej jakieś duperele, typu kapcie że Stich'em czy super cekinowo-teczowy mini pklecaczek nie potrzebny nikomu do niczego ale za to taaaaaaaki piękny, że bez niego życie mojej córki niechybnie zamieni się w koszmar.
      Nie lubię tam wchodzić ale młoda lubi, więc czasem idziemy, żeby stracić masę czasu na oglądanie błyszczących goofien a kupić tylko kubek:p
    • zbytomia100 Re: Primark 11.02.25, 12:58
      Tylko i wylacznie jakies rzeczy typu sweter do pielenia ogrodka, czy spodnie do naprawy roweru. Dzieci czesciej cos upoluja. Raz pod wplywem corki kupilam pizame, bo ona miala najpierw i po kilku praniach nadal trzymala fason i kolor i nie smierdziala, wiec sie tez skusilam.
    • kropkaa Re: Primark 11.02.25, 13:03
      Nie. Nie mam w pobliżu, a wycieczek po sklepach statam się nie uskuteczniać.
    • pyza-wedrowniczka Re: Primark 11.02.25, 13:28
      Ja mam super staniki sportowe z Primarka - chyba za 70 zł dwie sztuki i bluzy, bardzo miłe, wygodne itp.
      Jakościowo też spoko.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Primark 11.02.25, 15:03
      Kiedyś kupowałam w Irlandii. Większość rzeczy mocno średniej jakości, ale bawełniane piżamy tam to było złoto. Jedna przetrwała 20 lat i ani o ton nie zmieniła koloru. Nie wiem, czy to co jest teraz sprzedawane w Polsce, jest rozsądnej jakości.
      • danaide2.0 Re: Primark 11.02.25, 15:25
        20 lat temu był modowy inny świat. Teraz nawet Tshirty bywają z dodatkiem lub 100% poliestru.
      • mikams75 Re: Primark 11.02.25, 17:10
        patrzylam jakis czas temu na pizamy, ladne niektore ale zadna nie byla z bawelny.
    • kaki11 Re: Primark 11.02.25, 15:06
      Kupiłam tam raz jakieś chyba koszulki i leginsy dla córki do przedszkola. Nie jest to nie wiadomo jaka jakość, raczej bardzo przeciętna, ale też nie zauważyłam aby miały dziwny zapach, ani coś było z nimi nie tak.
    • mikams75 Re: Primark 11.02.25, 17:09
      Cora moja ma swietna kurtke, nosi kolejny rok i wtedy w zadnym innym sklepie nie udalo sie znalezc lepszej, bardzo udany zakup. Moze jeszcze jakies drobiazgi mamy. Sklep jak sklep, rzeczy trzeba dotknac, przymierzyc, sprawdzic sklad.
      • moni_485 Re: Primark 12.02.25, 06:19
        mikams75 napisała:

> Cora moja ma swietna kurtke, nosi kolejny rok i wtedy w zadnym innym sklepie ni
        > e udalo sie znalezc lepszej,

Oczywiście 🤣.
        • mikams75 Re: Primark 12.02.25, 08:30
          Co jest nie tak?
    • lilia.z.doliny Re: Primark 11.02.25, 18:46
      W Primanim są różne serie, różniące się między sobą jakością materiałów, dokładnością wykonania, etc. Nigdzie nie udało mi się do tej pory kupić lepszych legginsów. Są idealne. Kosztują 6 funtów. Mają też fajne piżamy i szlafroki. Ponieważ mój leżący ojciec ma straszny przemiał ciuchów, to kupuje mu głównie tam.
      • gryfna-frelka Re: Primark 13.02.25, 11:51
        Tez jestem fanka ich legginsow : pare lat temu kupilam bawelniane za 4eur sztuka, trzymaja sie pieknie a do tego maja odpowiednia dlugosc co jest rzadkoscia
    • kewa.90 Re: Primark 12.02.25, 09:06
      Kupuję:
      skarpety ( szczerze polecam!)
      kurtki ( też niezłe)
      ti-szerty typu oversize ( nie zmniejszają się po praniu).
      • kewa.90 Re: Primark 12.02.25, 09:21
        I bawełnianą pościel.
    • asia_i_p1 Re: Primark 12.02.25, 10:01
      Kupuję bardzo czasem, bo mam kłopot z krojami (albo ogromne oversizy albo skinny, wyraźnie celowane w młodzież), ale to, co kupiłam, było OK. Bez szału, ale OK.
    • rinoa_woman Re: Primark 13.02.25, 09:49
      Kupuję, ale patrzę na skład. Można dostać fajne tshirty bawełniane za niewielkie pieniądze, ale większość tych rzeczy i tak jest słaba jakosciowo, bo albo tracą kolory, albo się kurczą, a dresy potwornie się kulkują. Moim zdaniem już lepsza jakość jest w pepco, a ceny podobne.
      • chlodne_dlonie Re: Primark 13.02.25, 10:30
        Mnie się raz trafiła bluza dresowa, z tych grubszych, bardzo zadawalającej jakości - mam ją drugi sezon, piorę dosyć często I wciąż żarówno kolor, jak i materiał ok.
        A jest ciemnoturkusowa, więc kupując ją, w niewysokiej jak dla mnie, cenie zakładałam, że może w praniu stracić kolor. A tu taka miła niespodzianka smile
        No ale żadna ekspertką co do ich produktów się nie czuję, oprócz tej bluzy mam jeszcze tylko zestaw majtek, są ok, ale to wszystko.
        Nie wykluczam, że skusze się może jeszcze kiedyś na jakieś drobiazgi do wakacyjnego mieszkania, bo wyglądają niektóre spoko a cena jest przyzwoita.
        • rinoa_woman Re: Primark 13.02.25, 13:44
          Ja akurat kupiłam dla dzieci tshirty i dresy, bo skusiła mnie cena i bawełna na metce, jednak niektóre rzeczy, te tańsze, po jednym praniu już wyglądały źle, te nieco droższe np z postaciami z bajek, są o wiele lepsze jakościowo. Czyli tak pół na pół, zależy co się trafi.
    • koronka2012 Re: Primark 13.02.25, 10:21
      Kupuje głównie rzeczy do domu i pojedyncze ubrania.
      Część rzeczy jest dobrej jakości, część to śmieci.
      Biorąc pod uwagę że na wyprzedażach było zatrzęsienie spodni po 50-70zł, to te z Primark nie są jakoś przesadnie tanie, a jakościowo raczej szału nie robią

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka