monna16 28.05.10, 20:51 Dziś okazało się że muszę mojej dwulatce kupić kapcie profilaktyczno-ortopedyczne. Jakie firmy polecacie? O ile milimetrów mogą być większe? Wolałabym żeby nie był to zakup na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grabasik Re: Kapcie ortopedyczne 28.05.10, 21:54 Na 100% nie Gucie - to nie są kapcie profilaktyczno-ortopedyczne. Moja córka miała Gucie w wieku ok. 1,5 roku ale nie uchroniły jej od koślawości kolan i musiałyśmy jeszcze długo stosować obuwie ortopedyczne. Polecam Tombut, Daniel lub Postęp - nie powinny mieć wycięcia przy pięcie tylko pełną piętę i wysoki zapiętek. Kupowałam z reguły o 1 cm większe i wystarczały na trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: Kapcie ortopedyczne 28.05.10, 23:00 ja polecam tombut, bo zajmuja sie tym od conajmniej dwudziestu kilku lat . Ja sama w nich chodzilam, teraz chodzi w nich moj syn. ortopedzi tez ich polecaja, a w kilku sklepach ze sprzetem ortopedycznym i rehabilitacyjnym mieli butki wlasnie tej firmy. Z takich znanych firm to jeszcze aurelka. Odpowiedz Link Zgłoś
marta-zs Re: Kapcie ortopedyczne 29.05.10, 10:44 a rowniez polecam tombut. My musimy kupować na styk. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_euro_emma Re: Kapcie ortopedyczne 29.05.10, 10:54 My mieliśmy Daniel - używane długo i intensywnie, dopóki stopa nie zrobiła się za mała Bardzo dobra jakość. Później kupiliśmy Fabio - po 2 dniach odkleiła się podeszwa, po miesiącu kapcie nie nadawały się do użytku. Nie polecam. Kapcie ortopedyczne wydaja się większe, niż są w rzeczywistości (mają wystającą podeszwę), ale nie należy się tym kierować. Sprzedawca w sklepie Ci na pewno doradzi, jaki rozmiar dobrać dla córki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapal Re: Kapcie ortopedyczne 29.05.10, 19:19 ja polecama kapcie postep. kupiłam juz kolejne, od ponad roku uzytkują je moje bliznięta (profilaktycznie). butów daniel nie polecam- ze wgledu na to , ze na koncu buta jest jeszcze ok poł cm lub ciut wiecej za szwem. małe dziecko zupełnie nie czuje długosci tego buta .biorąc pod uwage fakt, ze kupuje sie buciki rowniez z jakims zapasem nie ma sie co dziwic, ze maluchy sie przewracaja. (to z własnych doswiadczen). polecam mierzenie, nie zadne kupowanie na allegro (no chyba, ze po uprzednim mierzeniu). sprzedawcy potrafią doskonale dobrac rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś