Dodaj do ulubionych

Jestem w hurghadzie

19.09.04, 15:33
Wlasnie wczoraj przylecialem wreszcie do hurghady (z triady).Upal, wszedzie
trabiace na ulicy samochody eh cudownie!!! Niesamowite gorace morze,
przepiekne rybki.
Zakwaterowali nas w hotelu ROMA nawet spoko ale lipa jest z plaza. okazalo
sie ze ta co do nich nalezy ma jakies problemy z miastem i dali nam zastepcza
ktora jest fatalna eh :)
ale nie ma co nazekac jest tu wspaniale!!!!
Napisze cos jak wroce do polski wiecej. Pozdrawiam
Arek
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernadeta Re: Jestem w hurghadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 15:41
      Zazdroszczę Ci, też bym teraz chciała być w Hurghadzie! u nas jest wprawdzie
      23 st.ale niestety nie ten klimat, nie to morze, nie ta kultura.
      Jaka temperatura jest dzisiaj, o której godzinie robi się ciemno?
      Pzdr.
      • Gość: Misiek Re: Jestem w hurghadzie IP: 81.4.20.* 20.09.04, 18:33
        Poznalismy eryk'a2k1 prze to forum i razme jestesmy w Hurghadzie.Jest fajnie
        ale z ta plaza w Romie naprawde kicha.Jesli komus zalezy na ladnej plazy a moze
        mzienic hotel jakos to polecam magawish. Dzis tam wkrecilismy sie na "lewo" i
        tam dopiero czuc klimat morza Roma jest w centrum blisko do sklepu na zakupy i
        do knajp ale plazy ZERO !!!
    • Gość: Rasdanka Re: Jestem w hurghadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 21:36
      Hej!:)
      mam pytanko..czy korzystasz w HRG z kafejki internetowej?? W jakiej cenie sa
      one?
      Pozdrawiam:)
      • anuulka Re: Jestem w hurghadzie 21.09.04, 22:08
        ceny sa rozne. 2 tygodnie temu bylam w hrg i np. kolo hotelu sultan beach bylo
        4 LE za 15 min, kawalek dalej 5 LE za 15 min ale np w kafejce w Sakalli w
        takiej uliczce waskiej niedaleko starego mc donalda placilam 3,5 LE ale za
        godzine. Tak samo zgranie zdjec na plyte od 15 LE do 30 LE
      • Gość: Wojtek Re: Jestem w hurghadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 23:42
        Ja byłem w Hurghadzie w sierpniu i za internet płaciłem 5LE/godzinę a za
        wypalenie CD 10LE. Wszystko to robiłem w Sakali, w budynku na pierwszym piętrze
        w uliczce zaraz przy McDonalds'ie. Polecam tą kafejkę osobiście bo mają tam
        bardzo dobre łącza internetowe i bardzo miłą obsługę!
        Powiem szczerze, że dzięki internetowi zrobiliśmy niezłą niespodziankę naszej
        rodzinie i znajomym, jak połączyliśmy się poprzez internet głosowo i do tego
        jeszcze wzrokowo (kamerka internetowa). Wszystko to dzięki programowi
        Eyeballchat. Nawet araby będące w tym czasie w kafejce chciały się pokazać do
        kamerki i zobaczyć Polaczków!! Ale była zabawa!
      • Gość: Karolka Re: Jestem w hurghadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 07:53
        Ja bylam w wąskiej uliczce za mc donaldsem w sekali- chyba tam gdzie Annulka -
        płaciłam 2 le za godzine, ale dopiero od 3 czy 4 wizyty i jak zaczelismy z nimi
        rozmawiac po arabsku.
        • eryk2k1 Re: Jestem w hurghadzie 22.09.04, 21:41
          Hejka, potwierdzam to co pisali moi poprzednicy. Jestem teraz wlasnie w kafejce
          za 3LE za godzine. Mile obslugi sa wszedzie, bo tu w ogole sa mili usmiechnieci
          ludzie :). Placilem juz tez 4LE a przy hotelu roma 4 LE za 30 min.
          Generalnie smieszne ceny nawet da sie dzwonic przez skype do polski :).
          Pozdrawiam
          • Gość: Gabik34 Re: Jestem w hurghadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 18:58
            Mam pytanko: czy idac do kafejki zgrac fotki na plytke wystarczy sam
            aparat..czy trzeba ze soba zabrac tez pusta plytke, kabelek do zgrania i
            oprogramowanie do zgrywania??
            • anuulka Re: Jestem w hurghadzie 24.09.04, 19:35
              plytki nie musisz (przynajmniej nigdzie gdzie ja bylam nie musialam brac)
              kabelek koniecznie oprogramowanie na wszelki wypadek tez bo jesli nie beda miei
              xp to moze byc problem ze sterownikami. aczkolwiek sa sprytni i xp wszedzie
              widzialam ;)
    • Gość: Magda Re: Jestem w hurghadzie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.04, 19:40
      Cześć, ja mieszkam w Hurg.I pracuje w biurze turyst. od 26.09 będe w Hrg. bo
      teraz odwiedzałam rodzinkę.Jeśli interesują Cię jakieś wycieczki to daj znać
      SMS +48504992845, +20123557769
    • Gość: Beatine Re: Jestem w hurghadzie IP: *.elsat.net.pl 26.09.04, 09:29
      Właśnie wróciłam z Hurghady było super mieszkaliśmy w bungalowach
      Megawisch ,plaża super szeroka dużo miejsca basen .Tylko do miasta 20 km , ale
      najeżdziliśmy się busikami za 2 funty było naprawdę super
      • Gość: deo Re: Jestem w hurghadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 10:53
        W tamtym roku plaża Romy była na wprost hotelu , nie za duża ale z basenem
        jakims centrum nurkowym przy samym wejściu , i pomostem dla statku który tam
        stał a idąc w kierunku miasta była plaża publiczna dla arabów i stała taka
        plażowa restauracyjka skąd kelnerzy Romy brali np. piwo jak miałes taka
        potrzebe . w Prawo od pomostu w kierunku -od miasta też oczywiście była plaża
        ale jakaś taka nie zagospodarowana .
        Więc gdzie teraz Roma ma plaze ?
        aha po stonie ulicy ale po przeciwnej Romie właściwie już na plaży stał
        budynek i to nawet duży budowali - czy już skonczyli i może wiesz co to
        jest .
        chyba jednak brak plaży to duże utrudnienie i obniża gwałtownie walory
        Romy -
        czy to tylko jednak chwilowo ?
        Jak sobie z tym radzisz ?
        deo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się