Dodaj do ulubionych

odkurzacz Wodnik

09.03.04, 19:08
Chciałabym dowiedzieć się czegoś na temat tego odkurzacza. Czy rzeczywiście
warto w niego inwestować? Czy każdorazowa zmiana wody jest bardzo uciążliwa?
Jak sprawdza się funkcja piorąca? Jakie są Wasze doświadczenia? Bardzo proszę
o opinię!
Obserwuj wątek
    • mada33 Re: odkurzacz Wodnik 09.03.04, 22:28
      Mam Wodnika bez funkcji piorącej od paru lat, rzeczywiście na poczatku trudno
      było nam się przyzwyczaić do nalewania wody, wiązania worka, zakładania filtra
      no i potem z powrotem plus płukanie zbiornika, trochę czasu to jednak zajmuje.
      Czasami po prostu nie chce mi się wyciągać odkurzacza i zamiatam szczotką.
      Prawdę mówiąc chyba drugi raz nie kupiłabym takiego odkurzacza. Worki do niego
      oczywiście jednorazowe też są drogie / ok. 10 zł za 10 szt / i dopiero od
      niedawna dostępne w szerszej sprzedaży np. w supermarketach.

pozdrawiam

Magda
    • wio_sna Re: odkurzacz Wodnik 13.03.04, 01:15
      Mamy Wodnika z funkcją prania od ponad roku. I pierze rzeczywiście rewelacyjnie. Kilka dni temu pomógł usunąć z wykładziny dywanowej plamę z czarnej pasty do butów o rozmiarach 30 x30 cm. Pierzemy nim wykładziny, kanapę, zbieramy wodę w łazience gdy czasem pralka wyleje lub dzieci zamoczą przy kapieli płytki + wykładzinę w przedpokoju. Pod tym względem super !!!
      Ale odkurzanie nim, choć nieporównywalnie lepsze od tradycyjnego odkurzacza, wiąże sie z wieloma manipulacjami (nalewanie wody, wylewanie, czyszczene filtrów i zbiornika)i zabiera sporo czasu. Choć ogólnie jestem zadowolona to jednak drugi raz nie kupiłabym tej firmy. Są trochę droższe odkurzacze, ale łatwiejsze (mniej czasochłonne) w obsłudze i chyba o to chodzi.
      Pozdrawiam Wiosna
    • asek4 Re: odkurzacz Wodnik 13.03.04, 19:59
      witam,
      "Wodnika" bez funkcji piorącej mam kilka lat. Jestem bardzo zadowolona.
      Bezawaryjny a używam często. Stosuję się do zaleceń producenta i działa bez
      zarzutu. Skuteczny, polecany dla alergików. Do czynności związanych z
      przygotowaniem do odkurzania i po można się przyzwyczaić. Przy dobrej jakości
      cena przystępna.
      Przy wyborze odkurzacza należy zwracać uwagę przede wszystkim na na parametry
      techniczne:
      -ilość filtrów (wodne najskuteczniejsze na roztocza)
      -siła ssania
      -moc silnika
      -pobór prądu
      -dostęp do serwisu i ceny usług, części zamiennych(tak na wszelki wypadek).
      Sprzedawcy bazują na emocjach kupującego i często mijają się z prawdą. Żeby się
      tego ustrzec należy zrobić sobie spacer po sklepach, zebrać,(spisać) dane
      techniczne, ceny i wszelkie informacje na temat wyrobu. W domu dokładnie
      przeczytać, porównać i podjąć decyzję. Pozdrawiam, życzę dobrego wyboru i miłego
      zakupu.a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka