Dodaj do ulubionych

Ile kosztuje strona www?

16.01.06, 09:49
Mam pytanko może się któraś orientuje ile kosztuje utworzenie strony www.
Nie ma to być super graficzna stronka jej charakter ma być informacyjny choć parę obrazków bądż gifów miało by się na niej znajdować i tak żeby miała gdzieś ze 3 - 4 podstrony.
Pytam bo taką stronkę będę chiała mieć w niedalekiej przyszłości a kompletnie nie wiem na jaką kwotę się trzeba przygotowaćsmile
Obserwuj wątek
    • scania81 Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 09:58
      kied ostatnio sie dowiadywałam, to taka skromna by mnie wyniosła około 800-1500
      złotych, no ale to było na podstawie mojego szkicu itp...
    • hwa1 Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 10:00
      800-900 zł
      • sowa_hu_hu Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 10:04
        ja płace 1000zł ale mam juz duzo zrobione... płace za zrobienie min sklepu
        internetowego i takich tam...
    • mynia_pynia Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 10:30
      kolega zamówił u studenta i płacił 400zł, ale ta strona to była tragedia,
      chłopaczek dobrał taką kolorystykę że można się pociąć.
      Niewiem czy ja byłabym tak spaprać prostą robote.
    • lawia Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 10:37
      Dz za odpowiedzismile
      Nasunęło mi się jeszcze takie pytanie. Czy podane przez Was ceny to są ceny płacone firmie na fakturę czy tak robione po znajomości?
      • sowa_hu_hu Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 10:39
        ja akurat po znajomości

mój facet kiedyś robił strony internetowe , z resztą zrobił też naszą firmową...
        zapytam ile brał

www.heymama.pl

teraz ktoś inny tworzy sklep , forum , rozbudowaną grafike ,animacje...
        • karteczkii Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 11:23
          hej mąż zajmuje się robieniem stron dla firm, to jedna z przykładowych stron
          napisz, jesli Cie interesuje, możesz podac sój przykład do zrobienia, lub zdać
          się na mojego męża.
          www.malyurwis.republika.pl/
          • anet22 Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 14:00
            Wow! świetna ta Wasza stronka!
            • babsee Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 14:39
              Moj mąż bierze od 500 PLn wzwyż.Oczywiscie z faktura jak ktos chce.
              • buanitka Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 14:56
                Ja zrobiłam sama za darmo i umieściłam na 'republice' za darmo.
                www.republika.pl/buanitka2006
                • olim99 Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 15:01
                  buanitka napisała:

> Ja zrobiłam sama za darmo i umieściłam na 'republice' za darmo.
                  > www.republika.pl/buanitka2006

tylko zauważ jaką ty masz stronę a jakie są firmowe, to róznica. Zrobić dla
                  siebie to mało skomplikowane i w najłartwiejszym do tego programie to pestka.
                  • buanitka Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 15:11
                    wink - racja!
    • carminamama Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 15:49
      Ja z mezem robimy strony i ceny zaczynaja sie (netto) od 500zł za wlasnie taka
      strone jak opisalas...sklepy od 800zł , serwisy od 1500 itd.

np, www.sklep.weratino.com/ www.bobolandia.com/
      • karteczkii Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 15:51
        my nie mamy firmy, robimy bez faktury i taniej, ale solidnie, niekeidy dobre
        firmy nie dosiegają nam
        • balba_77 Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 17:38
          > my nie mamy firmy, robimy bez faktury i taniej, ale solidnie, niekeidy dobre
          > firmy nie dosiegają nam

hi hi, no i właśnie tacy jak Wy psują rynek wink
          • karteczkii Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 18:14
            balba_77 napisała:

> > my nie mamy firmy, robimy bez faktury i taniej, ale solidnie, niekeidy do
            > bre
            > > firmy nie dosiegają nam
            >
            > hi hi, no i właśnie tacy jak Wy psują rynek wink

nie martw się nie psujemy rynku, inne firmy lubią takich jak my.
            • balba_77 Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 18:41
              heh, psujecie psujecie wink ale mnie to bezpośrednio nie dotyczy więc się nie
              martwię, tylko stwierdzam fakt.
              Firmy płacą podatki, korzystają z legalnego oprogramowania itd, itp. Wasza
              konkurencyjność wynika po prostu z faktu,że omijając formalności jesteście w
              stanie zaniżyć skrajnie ceny...
              • carminamama Re: Ile kosztuje strona www? 16.01.06, 19:07
                no wlasnie, niestety tak jest sad
              • karteczkii Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 08:38
                nie prawda, to ze nie mamy firmy nie oznacza tego co napisałas.rozliczamy sie z
                tego i nie zanizamy cenników.
                • balba_77 Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 12:17
                  ok rozumiem, ale jeżeli ktoś pisze, że cena jest od 500 w zwyż, a Ty krzyczysz,
                  że robicie taniej, to już robicie po kosztach wink
                  • carminamama Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 13:36
                    Hehehe, no wlasnie ponizej 500zł za przemyslana graficznie i poprawna kodowo
                    strone(a tym bardziej flash) za mozliwosc wybrania przez klienta wariantu z
                    kilku propozycji, za nieuniknione poprawki, ja sobie nie wyobrazam zeby życ z
                    tego biorac tak malo????przyznaj karteczkii że twój maz nie zyje z robienia
                    stron??i psujac cenami rynek (ja juz psuje go tymi 500zł) uniemozliwia zycie z
                    zsamego robienia stron innymsad((
                    my nie utrzymujemy sie z tych stron po 500zł my je robimy głownie dla reklamy
                    zyjemy z wiekszych rzeczy typu sklep czy serwis....ja sie zawsze zastanawiam w
                    jakich rejonach kraju (bieszczadach??wink) mieszkaja ci co proponuja strony po
                    200-300zł
                    a juz zszokowala mnie cena tej strony www.bona-agra.com.pl/ ktora wiem
                    od wlasciciela kosztowala ok 160zł i nie po znajomoscisad
                    Ja z mezem żeby miec dochod na czysto ok.3,7 na 2 osoby! musze nalapac klientow
                    za 6 tys....ile musze zrobic stron po 500zł? a za mniej? nie ma szans zeby one
                    byly ciekawe i orginalne...zostaje robienie na czarnosad

no i wlasnie dlatego wyprowadzam sie z kraju...smile
                    • emiloos Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 14:26
                      My zrobiliśmy z mężem stronkę pub-u do którego chodzimy: z forum, galerią,
                      księgą gości i kilkoma innych rzeczami za piwo... Kwestia priorytetów. Wcale
                      mnie to nie zabolało po kieszeni a zarabiamy "na czysto" z mężem łącznie 2500
                      pln i to wcale nie w Bieszczadach tylko na Śląsku.

www.dziupla.e-serwer.net
                      • carminamama Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 15:10
                        Supersmile to nie ma nic wspolnego z priorytetemi...ja tez moge zrobic stronke za
                        piwo znajomym ale jedna bo jak zaczne tak masowo to jak utrzymam rodzine? co to
                        za absurdalny argument?
                        I nie ma czym sie chwalic ze zarabiacie 2500 na 2 osoby? czym sie chwalic? ze
                        zarabiacie malo czy ze tyle wam wystarcza? praca i zycie to przeciez nie
                        konkurs kto przetrwa za mniej...nie chcieli byscie zarabiac wiecej?
                        Ja bym chciala, mogla bym wtedy spokojnie myslec o tym czego sie nauczyc
                        jeszcze zeby byc lesza, mogla bym cieszyc sie praca i dopieszczac klientow
                        nowymi pomyslami zamiast martwic sie ze jak ten jeden zrezygnuje to mi na
                        czynsz nie starczy ...
                        no powiem ci emilos ze mnie lekko zszokowalas swoja postawa...czy uwazasz ze
                        jak robisz za mniej to jest to szlachetne z twojej strony? i jakos bardziej
                        moralne? no kurde nie rozumiem...
                        • kalina_p to chyba dwie różne sprawy 17.01.06, 15:14
                          zrobic strone znajomym, jako przysługe a zajmowac sie tym zawodowo i z tego sie
                          utrzymywać.
                          Mój mąz znajomym skladał komputery za ładny usmiech, ale gdyby to byla jego
                          praca, to na pewno sam usmiech by nie wystarczył!
                        • karteczkii Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 15:14
                          carminamama napisała:

> Supersmile to nie ma nic wspolnego z priorytetemi...ja tez moge zrobic stronke
                          za
                          >
                          > piwo znajomym ale jedna bo jak zaczne tak masowo to jak utrzymam rodzine? co
                          to
                          >
                          > za absurdalny argument?
                          > I nie ma czym sie chwalic ze zarabiacie 2500 na 2 osoby? czym sie chwalic? ze
                          > zarabiacie malo czy ze tyle wam wystarcza? praca i zycie to przeciez nie
                          > konkurs kto przetrwa za mniej...nie chcieli byscie zarabiac wiecej?
                          > Ja bym chciala, mogla bym wtedy spokojnie myslec o tym czego sie nauczyc
                          > jeszcze zeby byc lesza, mogla bym cieszyc sie praca i dopieszczac klientow
                          > nowymi pomyslami zamiast martwic sie ze jak ten jeden zrezygnuje to mi na
                          > czynsz nie starczy ...
                          > no powiem ci emilos ze mnie lekko zszokowalas swoja postawa...czy uwazasz ze
                          > jak robisz za mniej to jest to szlachetne z twojej strony? i jakos bardziej
                          > moralne? no kurde nie rozumiem...
                          >

my zajmujemy się na codzien czymś innym, a więc to dodatkowy dochód zrobienie
                          stronki, czy fotomontażsmile
                          ale to ze ktoś zrobił stronę za piwo nie znaczy ze musi zaraz wydrapać oczami
                          kase, bo isę należysad
                          Bezprzesady moze mieli taką ochotę, a ja np prowadzę stronę za damo pewnej
                          miekscowości, jestem adminem i co? ja to lubię, nie robię tego codziennie, ale
                          jak mam czas, i stron aistnieje, ja ją zrobiłam i sobie jest i ceiszy się
                          powodzeniem.A to co zarobimy to inna bajka. Carminamama moze Ty muszisz
                          zddzierac, bo to Twoje jedna deska ratunkusad
                          • carminamama Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 15:25
                            Ech nie zrozumialas mnie kobieto....co to znaczy zdzierac? ja tez mam kilka
                            prac na koncie za darmo, to normalne ze znajomym i czasami dla wlasnej
                            satysfakcji robi sie za darmo , co to ma do rzeczy? ja tego po prostu nie
                            traktuje jak prace...a rozmawiamy o robieniu stron jako o pracy...ty z mezem
                            robicie to dodatkowo a ja to robie jako głowny zawod i co mam robic za pol
                            darmo bo inni tak robia? nie rozumiem...ja nie zdzieram, ja chce normalnie
                            zarobic, i na szczescie czesc klientow placi norlmalnie oczekujac za to mojego
                            pelnego zaangazowania...
                            Ja tylko oczom nei wierze ze pracowanie za smiesznie male pieniadze jest
                            uwazane przez kogokolwiek za szlachetne, ja rozumiem ze czasami jest konieczne
                            bo mamy kryzys w kraju,
                            konieczne! ale szlachetne? szlachetnie to ja pracuje jako wolontariusz (calkiem
                            za darmo) z dziecmi a nie obsługuje firmy...
                          • balba_77 Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 15:57
                            > my zajmujemy się na codzien czymś innym, a więc to dodatkowy dochód zrobienie
                            > stronki, czy fotomontażsmile
                            > ale to ze ktoś zrobił stronę za piwo nie znaczy ze musi zaraz wydrapać oczami
                            > kase, bo isę należysad

nikt tu nikomu póki co oczu nie wydrapał smile
                            i domyślam się że na codzień zajmujecie się czymś innym, bo zajmując się tylko
                            tym i krzycząc ZROBIĘ TATAAANIEJ!!!! to byście z głodu poumierali, czego
                            bynajmniej wam nie życzę.
                  • karteczkii Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 14:46
                    balba_77 napisała:

> ok rozumiem, ale jeżeli ktoś pisze, że cena jest od 500 w zwyż, a Ty
                    krzyczysz,
                    >
                    > że robicie taniej, to już robicie po kosztach wink
                    >
                    >

widocznie się pomyliłam albo wcale nie napisałam ze robimy taniej niż 500, a
                    moze chodziło o stronę dla osoby fizycznej, nie firmy? Za 500 to nikt by nie
                    chciął siedziec po nocach i robic stronę z takimi bajerami i jeszcze w e
                    flashu,jak ta co dałam link
                    • carminamama Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 15:12
                      ciesze sie ze jednak to pomyłkasmile)) bo taka strona nie oszukujmy sie to nie
                      dzien roboty...to sporo pracy zwlaszcza jak trafi sie klient ktory nie jest
                      zdecydowany i koncepcje zmienia po 10 razy (hehehe bywaja i tacysmile
                  • karteczkii do balba i carmnamama 17.01.06, 14:52
                    balba_77 napisała:

> ok rozumiem, ale jeżeli ktoś pisze, że cena jest od 500 w zwyż, a Ty
                    krzyczysz,
                    >
                    > że robicie taniej, to już robicie po kosztach wink

balba, napisz mi prośze gdzie napisąłam ze robię tniaej nioż 500 zł proszę bo
                    nie dowidzę.
                    • balba_77 Re: do balba i carmnamama 17.01.06, 15:32
                      Karteczki, napisałaś "taniej" w odpowiedzi na konkretnego posta, a tam był
                      konkretny i baaardzo niewygórowany cennik, więc teraz nie ściemniaj wink
                      • karteczkii Re: do balba i carmnamama 17.01.06, 15:37
                        balba_77 napisała:

> Karteczki, napisałaś "taniej" w odpowiedzi na konkretnego posta, a tam był
                        > konkretny i baaardzo niewygórowany cennik, więc teraz nie ściemniaj wink
                        >

a co ja moge ściemniac? podpisywałam się pod przykładami? nie sądzisz ze miałam
                        na msli taką stronę jaka dałam w przykłądzie ze mogę ją zrobic za 500 dla firmy?
                        no cóz nie rozumiesz, a ściemniac co ja mogę...ja mogę zrobic strone za mniej
                        niz 500 to oczywiste, ale napewno nie taką samą.
                        • balba_77 Re: do balba i carmnamama 17.01.06, 15:44
                          heh, no ja wiem, że Ty nie miałaś nic konkretnego na myśli, tylko pewność że
                          na pewno zrobisz to taniej niż ktokolwiek inny, niestety tak w Polsce wygląda
                          konkurencja w tej branży.
                          Odnośnie ściemniania, to juz Ci odpowiedziałam o co biega i nie będę tego
                          powtarzać, bo raczej ciężko tego nie załapać big_grin
                          • karteczkii Re: do balba i carmnamama 17.01.06, 15:55
                            na tym polega to wszystko taniej i ja zrobię o wiele więcej stron od Ciebie i
                            wiecej zarobie, a Ty zrobisz mniej, bo ludzie nie lubią przepłacać. Jest
                            konkurencja, i każdy chce kupic taniej, jak wiadomo.To nie znaczy też ze ja
                            zrobię 5 stron za 10 zł i zarobię 50 z Ty zrobisz jedną za 500 np.To nie chodzi
                            o to. My nmie robimy za takie obskurniaki.
                            Oczywiście rochę taniej, nie znaczy ze za darmo. To zalezy od wzoru, typu itp.
                            • carminamama Re: do balba i carmnamama 17.01.06, 16:07
                              wiesz, z wlasnego doswiadczenia wiem ze im sie robi taniej tym trzeba robic
                              szybciej, im sie robi szybciej tym bardziej :masowo, bez pomyslu (zwlaszcza po
                              5 latach szybko i tanio) i byle jak...sie po prostu hałturzy...a ja osobiscie
                              tak nie chce i chyba nie potrafie i uwazam to za nieuczciwe wobec klienta...ale
                              niestety dzieki takiej filozofii jaka prezentujesz rynek wyglada jak wygladasad
                              klient nawet nie wie o ile moglby miec lepiej i skuteczniej zorganizowana
                              reklame, wie tylko ze moze miec taniej....no ale mamy mlody rynnek , jest
                              jszcze szansa na zmianysmile hałturnikow w koncu wygryza tanie szablony (czesto
                              na b.dobrym poziomie i za smieszne ceny - w sam raz dla niewymagajacychsmile
                              np. www.webhandel.pl/
                              • balba_77 Re: do balba i carmnamama 17.01.06, 16:16
                                dokładnie Carmnamamo smile
                                • karteczkii Re: do balba i carmnamama 17.01.06, 16:21
                                  dajcie spokój, ja nie wiem jak można być tak wścibskim...czy zabrałam Ci z
                                  kieszeni kase? Twój wybór gdzie sobie zrobisz stronę, wystarczy ze my mamy
                                  chętnych i to wcale nie robimy bubli, nie będę dawała więcej przykładów Wam bo
                                  nie zainteresowane jesteście, ale dla zainteresowanych chętnie. Myśłisz ze ten
                                  przykład to bubel? no nie jesdna firma chciałaby taką czy podobną stronę.
                                  • balba_77 Re: do balba i carmnamama 17.01.06, 16:31
                                    wiesz bo ja nie lubię DUMPINGU smile
                                    a jak się jest wścibskim, to się człowiek dowiaduje więcej.
                                    I ja sienp. dowiedziałam, że na taką stronę (jakiej przykład podałaś) za 500 zł
                                    nie ma co liczyć, jedno jest pewne na pewno będzie tania jak barsz smile)))
                                    • carminamama Re: do balba i carmnamama 17.01.06, 16:32
                                      smile))))))
                            • balba_77 Re: do balba i carmnamama 17.01.06, 16:14
                              widzisz tylko ja nie robię stron wink i w żadnej mierze nie mam zamiaru z Tobą
                              konkurować... ufff i na szczęście nie muszę, bo z tym TAAANIEJ jest jak z
                              populizmem, łatwo się na to hasełko nabrać...

• mami2 Re: do balba i carmnamama 17.01.06, 16:28
                              Oj karteczki, gdyby tak było jak piszesz, to co z tymi firmami, które biorą za
                              zrobienie serwisu kilkadziesiąt tysięcy złotych? A zapewniam Cie ze takie firmy
                              istnieją i mają nawet klientów i to w Polszy własnie....
                              Ale cóż...zaniżanie poziomu cen niektórych usług w tym kraju to ostatnio norma,
                              śmiem twierdzić, że ma to też przełożenie na wypłaty pracowników którzy w danej
                              branży pracują. Nie trudno się dziwić że większość dobrych jest już na
                              Wyspach...
                      • carminamama Re: do balba i carmnamama 17.01.06, 15:38
                        balbo powiedz mi czy ty widzisz co tu kobitki pisza??? na temat cen...to sa
                        ceny zdziercze!wink
                        • balba_77 Re: do balba i carmnamama 17.01.06, 15:51
                          noooo.... powinnaś się wstydzić Carmnamamamo ;D
                          • carminamama Re: do balba i carmnamama 17.01.06, 15:56
                            cholera chyba powinnam przemyslec swoje postepowanie....takie psakudne,
                            bezdusznesmile)))))
    • lawia karteczkii 16.01.06, 16:51
      świetna ta wasza stronkasmile
      Jak bedzie bliżej finalizacji to zgłoszę się chyba do Was po szczegółysmile
      • karteczkii Re: karteczkii 16.01.06, 16:53
        lawia napisała:

> świetna ta wasza stronkasmile
        > Jak bedzie bliżej finalizacji to zgłoszę się chyba do Was po szczegółysmile
        >

ok, bardzo chętnie,włacz głosniczki, lepszy efekt.
    • ewelinap4 Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 16:37
      co jesteśce takie złośliwe, najeżdzacie na dziewczynę, przecież to jej sprawa
      co robi a nie Wasza. Dajcie na luzik, nie macie co robic, tylko linczowac na
      forum? może zazdrośc? kto to wie?
      • carminamama Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 16:40
        linczowac? gdzie??
        eee tam rozmawiamy jak dorosli na tematy zawodowe i o sytuacji na rynku...smile))
        • balba_77 Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 16:52
          nikogo póki co nie zlinczowałam, żeby była jasność. Nie jestm złośliwa tylko
          konkretna, Bo mnie ta TANIOŚĆ Karteczek rozbroiła...
          • rita75 Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 17:28
            >Bo mnie ta TANIOŚĆ Karteczek rozbroiła...

Robienie stron juz dawno przestalo być dostepne tylko dla wybrancow, czyms
            elskluzywnym, powiem wiecej, o ile jeszcze nie kazdy glupek potrafi sobie
            zrobic witryne, o tyle, to nastapi juz w niedlugim czasie, nie ma co
            ukrywac...coraz wiecej osob potrafi robic strony www, no i ceny spadają- stad
            taniosc. Takie są prawa rynku. Juz zaniedlugo pewnie, o ile to nie bedzie
            naprawde powazny projekt, kasa za zrobienia strony starczy ci nieledwie na
            podpaski, hiihihh i chyba nie tedy droga, by trzymac ceny, ale by oferowac
            wysoka jakosc uslug- a na pewno znajdzie sie klient, ktory bedzie chcial
            zaplacic wiecej niz 500zl.
            • balba_77 Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 21:35
              to nie tyle sprawa rynku, ile jego że tak powiem jego dzikości, bo ja już od
              jakiegoś czasu nie wierzę, że w Polsce jest aż tak duże bezrobocie.
              Tworzenie stron nadal będzie dochodowe... dla wysoko wykfalifikowanych
              webmasterów, tam gdzie już "byle głupek" nie potrafi... ale to już inna sprawa.
              W tej umownej TANIOŚCI powaliło mnie podejcie do sprawy.
              • rita75 Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 21:46
                >Tworzenie stron nadal będzie dochodowe... dla wysoko wykfalifikowanych
                >webmasterów, tam gdzie już "byle głupek" nie potrafi...

Otoz to, dlatego nie rozumiem kwękania, ze ktos komus psuje rynek.
                • balba_77 Re: Ile kosztuje strona www? 17.01.06, 22:06
                  Rita... jak kwękam to nie używam zwrotów: hi hi, wink
    • kurcokraz Re: Ile kosztuje strona www? 08.06.17, 08:50
      około 1000-1500 zł za bardzo profesjonalna stronę zobacz www.damtox.pl/tworzenie-stron-www/ i obejrzyj ich portfolio
    • marcelluter21 Re: Ile kosztuje strona www? 29.10.21, 14:42
      Ceny stron www są bardzo różne, polecam wam przeczytać ile kosztuje strona internetowa - tu macie wyczerpujące informacje na temat cen oraz pakietów stron www.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka