mama_hanki2010 13.06.10, 19:59 Jakie macie doświadczenia z korzystania z produktów obu firm? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdakingaklara Re: Avent czy Tommee Tipee? 13.06.10, 20:08 U nas smoczki do butelek, smoczki, butelki, niekapki sprawdzily sie tylko TT Odpowiedz Link Zgłoś
wanielka Re: Avent czy Tommee Tipee? 13.06.10, 20:13 u nas króluje TT - Aventu nie używałam, gdyż zwyczajnie mi się nie spodobał. Odpowiedz Link Zgłoś
alexx55 Re: Avent czy Tommee Tipee? 13.06.10, 20:42 Tylko Tommee Tipee,ale smoczki Fisher Price. Odpowiedz Link Zgłoś
hinduska Re: Avent czy Tommee Tipee? 13.06.10, 20:50 My używamy kubeczka z twardym ustnikiem,kapka,TT,ale butelki i smoczki Nuk. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Avent czy Tommee Tipee? 13.06.10, 21:23 U nas butelki TT sprawdziły się super ale głównie na początku (tak max do 6 miesiąca). A później już avent. I wogóle sterylizator, podgrzewacz też avent. A niekapek i smoczki nuby. Odpowiedz Link Zgłoś
byakhee Nuk! 14.06.10, 10:44 hinduska napisała: > My używamy kubeczka z twardym ustnikiem,kapka,TT,ale butelki i smoczki Nuk. Po wyprobowywaniu wielu roznych butelek i smoczkow do butelek NUK zdecydowanie wypada najlepiej (i ich ortodontyczny smoczek lateksowy do butli First Choice). Natomiast smoczki mamy z TT (ortodontyczne), glownie dlatego, ze akurat te mieli w sklepie, a mala je lubi. Z Aventu mamy termometr (do pokoju i wody), ale nie jestem pewna jego dokladnosci (ale tylko tych cyfr po przecinku). Odpowiedz Link Zgłoś
misia_matysia Re: Avent czy Tommee Tipee? 13.06.10, 21:24 Butelki i smoczki Avent, miałam też butelkę TT ale córka nie umiała pić z tego smoczka i denerwowała się za bardzo, a smoczki TT okazały się dla niej za ciężkie więc kupilismy uspokajające z Aventu. Pierwszy niekapek TT. Łyżeczki do jedzenia TT - są super mięciutkie i zmieniają kolor pod wpływem temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_2010 Re: Avent czy Tommee Tipee? 14.06.10, 10:38 Tylko Avent !!! Z butelki TT źle małemu się piło, smoczek wciągał mu się do środka. Poza tym jak dla mnie Avent i praktyczniejszy (węższe butelki) i wizualnie ładniejszy - zarówno butelki jak i smoczki uspokajające. Odpowiedz Link Zgłoś
bregula1 Re: Avent czy Tommee Tipee? 14.06.10, 10:47 marta_2010 napisała: > Tylko Avent !!! Z butelki TT źle małemu się piło, smoczek wciągał mu się do > środka. Poza tym jak dla mnie Avent i praktyczniejszy (węższe butelki) i > wizualnie ładniejszy - zarówno butelki jak i smoczki uspokajające. Uzywam od poczatku TT i nigdy smoczek nie wciagal sie do srodka, to jakas totalna bzdura, co do praktycznosci to do waskich butelek gorzej wsypuje sie mleko, w szersze otwory lepiej trafic np. na spiaco, wszystkie kolezanki polecaly mi wlasnie szerokie butelki. Z Aventu mialam tylko smoczki uspakajajace bo TT mu nie podeszly ale okazalo sie ze zadne mu nie podeszly i mlody byl i jest bez smoczkowy. Kubek niekapek z Tupperware, a sterylizatora nie mialam, szkoda mi kasy na takie bajery. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly811 Re: Avent czy Tommee Tipee? 14.06.10, 12:02 Butelki TT, smoczeki TT (a właściwie smoczek, bo mały uwziął się na jeden rodzaj, inne wypluwa albo się nimi bawi), łyżeczki TT. Uważam, że dobrze, że butelki są takie szerokie, bo bardzo łatwo je umyć, całą ręka mi się w nich mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Avent czy Tommee Tipee? 14.06.10, 12:14 > Uzywam od poczatku TT i nigdy smoczek nie wciagal sie do srodka, Wciąga się, wciąga, ale mnie to nie wadzi Właśnie przechodzimy na butlę i zamierzam korzystać z TT. Odpowiedz Link Zgłoś
zonajana Re: Avent czy Tommee Tipee? 14.06.10, 13:32 Avent. Mialam iles roznych butelek, ale jakims sposobem, z kazda z nich mialam ten sam problem. W srodku nocy, zaspana albo zle dokrecilam, albo zle smoczek wlozylam, albo jeszcze cos, efekt zawsze ten sam: pol butli sie na dziecko wylewalo, placz, krzyk, przebieranie w srodku nocy. Ja wiem, ze wina jest w 100% moja, ale jakims sposobem, NIGDY mi sie to nie zdarzylo z butelka aventu. Poza tym maz mi kupil sterylizator i pogrzewacze aventu i te butelki najlepiej tam pasuja. Wizualnie mi sie najmniej podobaja. Odpowiedz Link Zgłoś
bregula1 Re: Avent czy Tommee Tipee? 14.06.10, 14:05 kawka74 napisała: > Wciąga się, wciąga, ale mnie to nie wadzi > Właśnie przechodzimy na butlę i zamierzam korzystać z TT. No a mnie sie cholera nie wciaga Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Avent czy Tommee Tipee? 14.06.10, 15:39 Kiedy dokarmiałam małą kilkanaście tygodni temu, smoczek się nie wciągał. Teraz córa ma cztery miesiące i smoczek co jakiś czas zostaje wciągnięty w głąb butli Może po prostu dziecię zwiększyło siłę ssania? Odpowiedz Link Zgłoś
byakhee Re: Avent czy Tommee Tipee? 14.06.10, 15:42 Nie mam TT, ale przy bezkolkowych NUKach smoczek sie czasami zasysa. Dzieje sie to, gdy: a) mala zatka druga dziurke nosem b) mama/tata sie zagapia i przy drugiej dziurce nie ma mleka (znaczy smoczek nie jest wypelniony mlekiem i jest w nim powietrze). Moze w TT dzieje sie cos podobnego? Odpowiedz Link Zgłoś
zamyslona Re: Avent czy Tommee Tipee? 14.06.10, 15:59 Butelki i smoczki do butelek TT. Synek karmiony byl mieszanie i bez problemu ssal i z piersi i z tych smoczkow. Fakt, smoczek czasami sie zasysal, ale wydaje mi sie ze to wina egzemplarza smoczka, bo mialam ich kilka a dzialo sie tak tylko z jednym. Szerokie butelki sa bardzo poreczne do mycia, nie trzeba zadnych szczotek, da sie umyc reka. Wady - trudno sciagalana zatyczka (np. na wyjscia, zawsze dluzszy moment mocuje sie z nia zanim ja sciagne), a w wiekszych butelkach slabo widoczna skala. Z Aventu mialam jedna butelke ze smoczkiem ale w porownaniu z TT mleko lecialo duzo szybciej (smoczki o tej samej numeracji) i balam sie ze dziecko zacznie wolec butle niz piers. Za to laktator reczny TT do bani, nie polecam. Smoczki uspokajajace tylko z Nuka, mlody mial na poczatku kilka z Aventu ale jak tylko "pokosztowal" Nuka to tamtych juz nie chcial. Odpowiedz Link Zgłoś
tati1977 Re: Avent czy Tommee Tipee? 14.06.10, 17:40 Tu jest cały wątek na temat porażki wielu mam przy używaniu Aventa. Polecam TT forum.gazeta.pl/forum/w,572,107815731,107815731,cieknaca_butelka_Aventu.html Odpowiedz Link Zgłoś
klamag Re: Avent czy Tommee Tipee? 14.06.10, 21:43 A moje dziecko nie chciało pić z TT, spodobały mu się butelki Canpola LOVI. Z nich mleczko, a z butelek Aventu herbatka. Smoczek uspokajający kocha tylko jeden - zwykły z Canpola, osłonki na piersi próbowałam 3 różnych, najlepsze z Aventu, laktator ręczny Avent super!!, sterylizator mam taki zwykły Tufi i też jest fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
marlusia82 Re: Avent czy Tommee Tipee? 15.06.10, 13:13 Butelki i smoczki tylko TT. Dzięki tym butelkom karmiłam mieszanie do 5 mieś. Mam też podgrzewacz (na 1 pogrzane płyny są za gorące, na 2 podgrzewam czasem słoiki,a z 3 nie korzystam) i laktator ręczny, ale wg mnie są do niczego. Laktator elektryczny miałam z Medeli. Sterylizator z TT od lakatatora. Przez butelki z Aventu się krztusił, o Lovi nie wspomnę (nie wiem, gdzie to aktywne ssanie, o którym piszą, bo leje się przez ten smoczek strasznie i bez ciągnięcia). Odpowiedz Link Zgłoś