belbetka 16.06.10, 10:48 Szukając ubrań chroniących przed komarami, znalazłam w sklepie ubrania rosnące growing clothes. Czy ktoś to zna? Jest tam opis, ale nie jestem pewna, czy dobrze rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka_wis Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 13:00 Mam takie spodnie i kurtkę. Siostra przywiozła w zeszłym roku z Niemiec mojemu synkowi. Nie wiem, czy o tym samym mówimy. Salewa Growing Clothes. Faktycznie można regulować długość rękawów, nogawek i szerokość. Letnie spodenki fajnie się skróciły, normalnie musiałabym podwinąć. Natomiast zimowy zestaw na śnieg: rewelacja! Sama bym przecież nie skróciła nogawek i rękawów Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 13:09 oj to musi byc fajny patent! wrzuccie link jakis pliss Odpowiedz Link Zgłoś
belbetka Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 13:19 Tak, Salewa. Ale jak to działa? Piszą o "gumkach ze stoperami w kieszonkach", ale jak to zrobić? Chyba nie mam wyobraźni ( A faktycznie ubrania są na dwa lata? Odpowiedz Link Zgłoś
anka_wis Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 13:21 Zerknij tutaj: www.youtube.com/watch?v=ZIB6jL1de-Q A Ty to w Polsce znalazłaś? W jakim mieście? A może w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
belbetka Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 14:41 No, teraz dożo jaśniej. Faktycznie wygląda zachęcająco. Znalazłam taki sklep:www.promonte.pl A faktycznie przynajmniej na dwa lata takie ubranka? Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 14:53 dla dzieci jest takich dużo, np z wełny organicznej many months chusty.com.pl/produkty.php?rodzaj=2701081137200327&rodzaj2=0605080639190519&menu=5 Odpowiedz Link Zgłoś
anka_wis Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 19:35 Dzięki za namiary. Synek ma dokładnie takie spodnie: www.promonte.pl/product,43,143,spodnie_huasca_dry_kid_3w1.htm I myślę, że starczą na dłużej niż 2 lata. W ubiegłym roku, tę dolną część musiałam ściągnąć mocno, w tym nie rozciągnęłam jeszcze całości, więc może i w przyszłym roku - rozwinięte całkiem -będą dobre? Poza tym to są trzy pary spodni (3w1), bo są długie, średnie i krótkie. W tych krótszych wersjach na pewno ponoszą się 3-5 lat. A zimowy komplet? Jeszcze nie wiem, bo syn przechodził w nim dopiero jedną zimę, ale ściągniętą mocno, więc kolejny sezon pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
fredka01 Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 22:07 jaki rozmiar wybierać? taki jak wzrost dziecka czy raczej większy, żeby starczyło na dłużej? Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
anka_wis Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 17.06.10, 08:49 Mój syn ma spodnie w rozmiarze 140, ale w ubiegłym roku gdy je dostal, miał ok. 130-134 cm. W tym sklepie jest tabela rozmiarów, zerknij. Mysle, najlepiej kupić w dolnych granicach tam podanych, to na dłużej starczy. Ale pewnie nie warto przesadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 17.06.10, 09:25 anka_wis napisała: >Poza tym to są trzy pary spodni(3w1), bo są długie, średnie i krótkie. W tych krótszych wersjach na pewnono ponoszą się 3-5 lat.> hmmm to chyba raczej pobożne życzenie zeby spodnie dla chłopaka starczyły na 5 lat. zresztą nie sa ani specjalnie ładne a prawie 2 stówy za poliestrowe spodenki to przesada moim zdaniem. o ile rozumiem ideę "rośnięcia" w przypadku kombinezonu zimowego bo to zazwyczaj wydatek spory, dziecko nie zdąży zniszczyć przez 1 sezon i fajnie jakby starczył na następną zimę. o tyle idea noszenia jednych spodni przez 5 lat nie przemawia do mnie kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_wis Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 17.06.10, 10:32 Cóż, to jak zwykle kwestia własnych upodobań. Napisałam 5 lat, bo myślę, że spodnie jako krótkie i średnie tyle wytrzymają. Mam takie samo doświadczenie z innymi spodenkami, które synowi kupiłam, gdy miał 4 latka. Też odpinane. I będąc ośmiolatkiem nosi je w wersji krótkiej. Może jestem oszczędna (skąpa? ), ale wolę wydać nawet dwieście złotych, jeśli wiem, że ubranie posłuży dłuższy czas. A ten polyester, z którego się śmiejesz, ma masę właściwości, których nie mają zwykłe materiały. Ja od dawna, gdy tylko mam okazję kupuję dzieciom takie techniczne ubrania, bo lepiej się noszą. Nawet na podwórko, a nie tylko w góry, do czego teoretycznie je produkowano. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 17.06.10, 10:51 czemu zaczyna mi sie wydawać ze to reklama konkretnego sklepu internetowego jest....??? anka_wis napisała: >A ten polyester, z którego się śmiejesz, ma masę właściwości, których nie mają zwykłe materiały. no np, jakie cudowne właściwości mają te spodnie ?? bo jesli odstraszają komary na odl metra to kupuję w ciemno odrazu 2 pary Odpowiedz Link Zgłoś
anka_wis Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 17.06.10, 13:16 patatajowa napisała: <<czemu zaczyna mi sie wydawać ze to reklama konkretnego sklepu internetowego jest....???>> Nie wiem, dlaczego tak Ci się wydaje... Przecież nie piszę o sklepie, ale o ubraniach. I żeby nie narazić się na kolejne zarzuty, nie będę wyjaśniać "cudownych właściwości" materiału stosowanego przez wszystkich producentów ubrań turystycznych (tak sądzę). Kto będzie chciał, ten znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
belbetka Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 17.06.10, 20:16 A ja dziękuję za pomoc i wyjaśnienia. Kupię takie rosnące spodenki dziecku, przetestuję i wtedy zrobię reklamę sklepu A kto nie chce, nie musi czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
motylka09 Re: Rosnące ubrania dla dzieci 16.06.10, 15:03 W ubiegłym roku kupowałam Młodej kombinezon AST i tam w rękawach od kurtki i w nogawkach od spodni są guziki do skracania długości. Fajna sprawa. Dzięki temu ten rok spokojnie "przechodzi" w tym samym kombinezonie (właściwie to przejeździ, bo praktycznie tylko na narty w nim chodziła). Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Rosnące ubrania dla dzieci 17.06.10, 20:25 Rosnace spodenki wydają mi sie kretynizmem - płacic kupe forsy po to, żeby je nosil 3 lata? Ale kombinezony brzmia fajnie. ile taki kombinezon kosztuje, ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
sandros22 Re: Rosnące ubrania dla dzieci 18.08.15, 16:54 A ja polecę wszystkim gdyńska firmę Rosneszybko.pl, mamy już kilka rzeczy kupione u nich, jakoś super, ekonomia i dłuższe wznoszenie ciuchów, dla mnie bomba. Podobno otwierają punkt w Rivierze.. Będzie można samemu sprawdzić, bo w necie zawsze jest dylemat Odpowiedz Link Zgłoś