Dodaj do ulubionych

Rosnące ubrania dla dzieci

16.06.10, 10:48
Szukając ubrań chroniących przed komarami, znalazłam w sklepie ubrania rosnące
growing clothes. Czy ktoś to zna? Jest tam opis, ale nie jestem pewna, czy
dobrze rozumiem.
Obserwuj wątek
    • anka_wis Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 13:00
      Mam takie spodnie i kurtkę. Siostra przywiozła w zeszłym roku z Niemiec mojemu
      synkowi. Nie wiem, czy o tym samym mówimy. Salewa Growing Clothes. Faktycznie
      można regulować długość rękawów, nogawek i szerokość. Letnie spodenki fajnie się
      skróciły, normalnie musiałabym podwinąć. Natomiast zimowy zestaw na śnieg:
      rewelacja! Sama bym przecież nie skróciła nogawek i rękawów smile
      • ap77 Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 13:09
        oj to musi byc fajny patent! wrzuccie link jakis pliss
      • belbetka Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 13:19
        Tak, Salewa. Ale jak to działa? Piszą o "gumkach ze stoperami w kieszonkach",
        ale jak to zrobić? Chyba nie mam wyobraźni sad( A faktycznie ubrania są na dwa lata?
        • anka_wis Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 13:21
          Zerknij tutaj:
          www.youtube.com/watch?v=ZIB6jL1de-Q
          A Ty to w Polsce znalazłaś? W jakim mieście? A może w necie?
          • belbetka Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 14:41
            No, teraz dożo jaśniej. Faktycznie wygląda zachęcająco. Znalazłam taki sklep:www.promonte.pl
            A faktycznie przynajmniej na dwa lata takie ubranka?
            • monjan Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 14:53
              dla dzieci jest takich dużo, np z wełny organicznej
              many months
              chusty.com.pl/produkty.php?rodzaj=2701081137200327&rodzaj2=0605080639190519&menu=5
            • anka_wis Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 19:35
              Dzięki za namiary. Synek ma dokładnie takie spodnie:
              www.promonte.pl/product,43,143,spodnie_huasca_dry_kid_3w1.htm
              I myślę, że starczą na dłużej niż 2 lata. W ubiegłym roku, tę dolną część
              musiałam ściągnąć mocno, w tym nie rozciągnęłam jeszcze całości, więc może i w
              przyszłym roku - rozwinięte całkiem -będą dobre? Poza tym to są trzy pary spodni
              (3w1), bo są długie, średnie i krótkie. W tych krótszych wersjach na pewno
              ponoszą się 3-5 lat.
              A zimowy komplet? Jeszcze nie wiem, bo syn przechodził w nim dopiero jedną zimę,
              ale ściągniętą mocno, więc kolejny sezon pewny.
              • fredka01 Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 16.06.10, 22:07
                jaki rozmiar wybierać? taki jak wzrost dziecka czy raczej większy,
                żeby starczyło na dłużej?

Gosia
                • anka_wis Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 17.06.10, 08:49
                  Mój syn ma spodnie w rozmiarze 140, ale w ubiegłym roku gdy je dostal, miał ok. 130-134 cm. W tym sklepie jest tabela rozmiarów, zerknij. Mysle, najlepiej kupić w dolnych granicach tam podanych, to na dłużej starczy. Ale pewnie nie warto przesadzić.
              • patatajowa Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 17.06.10, 09:25
                anka_wis napisała:
                >Poza tym to są trzy pary spodni(3w1), bo są długie, średnie i krótkie. W tych
                krótszych wersjach na pewnono ponoszą się 3-5 lat.>
                hmmm to chyba raczej pobożne życzenie zeby spodnie dla chłopaka starczyły na 5 lat.
                zresztą nie sa ani specjalnie ładne a prawie 2 stówy za poliestrowe spodenki to
                przesada moim zdaniem.
                o ile rozumiem ideę "rośnięcia" w przypadku kombinezonu zimowego bo to zazwyczaj
                wydatek spory, dziecko nie zdąży zniszczyć przez 1 sezon i fajnie jakby starczył
                na następną zimę.
                o tyle idea noszenia jednych spodni przez 5 lat nie przemawia do mnie kompletnie.
                • anka_wis Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 17.06.10, 10:32
                  Cóż, to jak zwykle kwestia własnych upodobań. Napisałam 5 lat, bo myślę, że spodnie jako krótkie i średnie tyle wytrzymają. Mam takie samo doświadczenie z innymi spodenkami, które synowi kupiłam, gdy miał 4 latka. Też odpinane. I będąc ośmiolatkiem nosi je w wersji krótkiej.
                  Może jestem oszczędna (skąpa? smile), ale wolę wydać nawet dwieście złotych, jeśli wiem, że ubranie posłuży dłuższy czas. A ten polyester, z którego się śmiejesz, ma masę właściwości, których nie mają zwykłe materiały. Ja od dawna, gdy tylko mam okazję kupuję dzieciom takie techniczne ubrania, bo lepiej się noszą. Nawet na podwórko, a nie tylko w góry, do czego teoretycznie je produkowano.
                  • patatajowa Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 17.06.10, 10:51
                    czemu zaczyna mi sie wydawać ze to reklama konkretnego sklepu internetowego
                    jest....???

anka_wis napisała:
                    >A ten polyester, z którego się śmiejesz, ma masę właściwości, których nie mają
                    zwykłe materiały.
                    no np, jakie cudowne właściwości mają te spodnie ?? bo jesli odstraszają komary
                    na odl metra to kupuję w ciemno odrazu 2 pary wink wink
                    • anka_wis Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 17.06.10, 13:16
                      patatajowa napisała:
                      <<czemu zaczyna mi sie wydawać ze to reklama konkretnego sklepu internetowego jest....???>>

Nie wiem, dlaczego tak Ci się wydaje... Przecież nie piszę o sklepie, ale o ubraniach. I żeby nie narazić się na kolejne zarzuty, nie będę wyjaśniać "cudownych właściwości" materiału stosowanego przez wszystkich producentów ubrań turystycznych (tak sądzę). Kto będzie chciał, ten znajdzie smile
                      • belbetka Re: Rosnące ubrania dla dzieci - Salewa 17.06.10, 20:16
                        A ja dziękuję za pomoc i wyjaśnienia. Kupię takie rosnące spodenki dziecku, przetestuję i wtedy zrobię reklamę sklepu wink
                        A kto nie chce, nie musi czytać.
    • motylka09 Re: Rosnące ubrania dla dzieci 16.06.10, 15:03
      W ubiegłym roku kupowałam Młodej kombinezon AST i tam w rękawach od kurtki i w
      nogawkach od spodni są guziki do skracania długości. Fajna sprawa. Dzięki temu
      ten rok spokojnie "przechodzi" w tym samym kombinezonie (właściwie to
      przejeździ, bo praktycznie tylko na narty w nim chodziła).
      • kanna Re: Rosnące ubrania dla dzieci 17.06.10, 20:25
        Rosnace spodenki wydają mi sie kretynizmem - płacic kupe forsy po
        to, żeby je nosil 3 lata?

Ale kombinezony brzmia fajnie. ile taki kombinezon kosztuje, ktos
        wie?
    • sandros22 Re: Rosnące ubrania dla dzieci 18.08.15, 16:54
      A ja polecę wszystkim gdyńska firmę Rosneszybko.pl, mamy już kilka rzeczy kupione u nich, jakoś super, ekonomia i dłuższe wznoszenie ciuchów, dla mnie bomba. Podobno otwierają punkt w Rivierze.. Będzie można samemu sprawdzić, bo w necie zawsze jest dylemat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka