tempera_tura 23.07.10, 19:37 A gdzie mam zapytać?.......................... Przeginacie. forum.gazeta.pl/forum/w,396,114508429,114508429,Pchacz_Fisher_Price.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joshima Re: why?????????????????? 23.07.10, 19:39 Jak sądzę należało dać linki do zdjęć, najlepiej na stronie producenta, a nie linki do aukcji na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 uwaga 23.07.10, 19:52 Tak właśnie należalo zrobić A najlepiej to zapytać o to na forum Zakupy, bo tam jest miejsce na takie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: uwaga 23.07.10, 20:35 Ta.... i czekać na opinie aż dzieciak pójdzie na studia Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: uwaga 23.07.10, 21:01 Na Zakupach odpowiadź uzyskasz szybciej niż tutaj. Zobacz jaki jest przerób. A jeżeli ktoś nie chce odpowiadać, to sory, nie moja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasprezynka Re: uwaga 25.07.10, 08:47 To ciekawe, na forum są tysiące postów z linkami do allegro (nie jako forma reklamy, ale pokazania przedmiotu) i jakoś nikt ich nie usuwa... Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: uwaga 25.07.10, 08:50 Proszę, prześlij mi takie wątki na priv jeżeli znajdziesz, bo wątpię. Chodzi oczywiście o wątki z linkami do aukcji w pierwszym poście. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasprezynka Re: uwaga 25.07.10, 10:49 Nie w pierwszym, ale w kolejnych. A ma znaczenie, czy w pierwszym, czy dalej? Przyznam, że sama linkuję do aukcji na allegro, jak np. chcę komuś polecić przedmiot, który kupiłam.. Nie konkretnego sprzedawcę, ale produkt. To jest to zgodne z regulaminem, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: uwaga 25.07.10, 13:21 Taka zasada panuje tu na forum od dawna: Nie umieszczamy linków do aukcji internetowcyh w pierwszym poście. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasprezynka Re: uwaga 27.07.10, 20:03 Ok, dzięki za odpowiedź, nie wiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: why?????????????????? 23.07.10, 19:51 nie do końca, bo na MD wisi wątek o wózkach też z linkami do aukcji i wisi spokojnie zresztą na aukcji jest opis produktu a nie tylko gołe zdjęcie, więc ja np nie wiem why? Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: why?????????????????? 23.07.10, 19:53 ok obejrzałam aukcje, nr 1 i 3 przydadzą się raczej na krótko, więc nie wiem czy warto kupować, nr 2 fajniejszy bo z funkcją autka ale IMHO nie wart aż takiej ceny i konkluzja, żadne z moich dzieci nie chciało przy pchaczach żadnej maści chodzić Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: why?????????????????? 23.07.10, 21:48 deela napisała: > nie do końca, bo na MD wisi wątek o wózkach też z linkami do aukcji i wisi spok > ojnie > zresztą na aukcji jest opis produktu a nie tylko gołe zdjęcie, więc ja np nie > wiem why? moderator tez człowiek! a nawet też matka a co to jest why? słownik języka polskiego odpowiada mi, że nie znaleziono takiego słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: why?????????????????? 23.07.10, 22:01 Za why mnie skasujecie? Złe linki to masakra ale za "why" to sie nie wytłumacze Odpowiedz Link Zgłoś
irm1nka Re: why?????????????????? 23.07.10, 22:04 Tytułem dygresji... lepsze why od wszędobylskiego IMHO. Jak ja nie lubie tego IMHO, wrrr w koncu musialam sprawdzic co to jest, bo co drugi post IMO, IMHO, IMO! eh, polacy nie gęsi... Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: why?????????????????? 24.07.10, 08:13 Powiedz co to znaczy IMHO... Ja nie wiem a faktycznie ciągle sie pojawia Odpowiedz Link Zgłoś
irm1nka Re: why?????????????????? 24.07.10, 10:18 Znam angielski, ale na to nie wpadlam... IMHO In My Humble Opinion - "moim skromnym zdaniem". Kolezanki z Wysp zapewne to rozsiały po forum Odpowiedz Link Zgłoś
metodiw Re: why?????????????????? 24.07.10, 10:23 tempera_tura napisała: > Powiedz co to znaczy IMHO... Ja nie wiem a faktycznie ciągle sie pojawia Wyszukiwarka się kłania Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: why?????????????????? 23.07.10, 22:06 eee na MD to modem jest bacha a to wyjątkowo nieszczęśliwy wybór moim zdaniem a why (po polsku łaj) to wiesz z reklamy leo łaj for manej Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: why?????????????????? 24.07.10, 11:39 deela napisała: > eee na MD to modem jest bacha a to wyjątkowo nieszczęśliwy wybór moim zdaniem : > ) nie bądź taka! każdy stara się, jak umie... a moderowanie nie jest takie łatwe, jak może się wydawać; a w kwestii "why", to musiałam się przyczepić dla zasady (sprawiedliwości), bo niedawno upomniałam sueellen: forum.gazeta.pl/forum/w,572,114357025,114470239,Re_Kostki_rosolowe_dla_niemowlat.html ale macie rację: wobec wszechobecnych imho, off topic, nt i setek innych zapożyczeń jedno małe why to pikuś ale ja i tak uważam, że warto pielęgnować język ojczysty! już taka jestem... no trendi Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: why?????????????????? 24.07.10, 18:42 > nie bądź taka! każdy stara się, jak umie... a moderowanie nie jest takie łatwe, > jak może się wydawać; wiem, sama jestem moderatorem, ale wyobraź sobie jako moderatora całkowite moje przeciwieństwo, równie zapiekłe w bronieniu swojego zdania a przy tym całkowicie amputowano tej osobie dobry humor i masz wypisz wymaluj bachę Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 tempera_tura 25.07.10, 10:26 generalnie nie kupowałabym żadnego z zalinkowanych. Moje koleżanki miały dla dzieci podobne pojazdy i były krótko użytkowane, bo albo są za małe dla starszych dzieci albo nie mają funkcji odpychacza, tylko pchacza. Nie wiem czy masz syna czy córkę, jak syna to polecam auto, zwykłe, typu Bobbicar- są nie do zajechania, albo większe allegro.pl/item1159864570_big_bobby_car_jezdzik_clasic_czerwony_ciche_kola.html allegro.pl/item1158674894_motorek_figlik_jezdzik_3_kolowy_dla_dzieci.html allegro.pl/item1144976040_duzy_jeep_jezdzik_pchacz_swiecacy_w_wa.html mój syn- 5,5 roku, taki dostał na roczek, do tej pory jest to ulubiona zabawka jego i jego kolegów allegro.pl/item1151949921_jezdzik_odpychacz_auto_samochod_polski_produkt.html Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: why?????????????????? 26.07.10, 11:28 Oho mam kolejna wielbicielkę. Pozdrowienia dla ciebie deela.I Więcej dystansu życzę- z tym, że o ten trudno skoro forum jest jedyną rozrywka i hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: why?????????????????? 26.07.10, 18:44 b.bujak napisała: > a co to jest why? słownik języka polskiego odpowiada mi, że nie znaleziono takiego słowa... Hmm, z tego co wiem, ani Regulamin forum, ani Netykieta nie stanowi, że na forum wolno stosować tylko wyrazy znajdujące się w słowniku języka polskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: why?????????????????? 27.07.10, 20:31 ja po prostu zawsze dbam o to, żeby wszyscy uczestnicy rozmowy byli zorientowani o czym mowa - uważam, że tak jest grzecznie i uprzejmie - jeśli wszyscy uczestnicy rozmowy znają jeden wspólny język to rozmawiamy w tymże języku; jeśli ktoś nie zna języka, w którym toczy się rozmowa to staram się streszczać na bieżąco przebieg rozmowy; zakładam więc, że tu, na forum wszyscy znają język polski a inne niekoniecznie... oczywiście normalnie pojedynczych zapożyczeń się nie czepiam, ale - jak już napisałam wcześniej - upomniałam wcześniej forumowiczkę za cały post po angielsku więc zahaczyłam rykoszetem to nieszczęsne "why" jeśli chodzi o stronę formalną to jest w regulaminie punkt o byciu w zgodzie z prawem - moje uwagi odnoszą się do Ustawy o języku polskim; Odpowiedz Link Zgłoś