glasscraft 19.06.25, 12:20 Topie sie jak miekkie maslo i zastanawiam, czy jest spolecznie akceptowalne popelnienie sepuku w biurze z powodu upalu. Niech ktos napisze, ze ma tak samo na zasadzie misery likes company 😁😁😁 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
steph13 Re: Upal 19.06.25, 15:15 Hahaha o sepuku nie słyszałam i musiałam wygooglowac, a już myślałam że miałaś pomysł na jakieś nieortodoksyjne ochłodzenie ducha i ciała. Chociaż po 20 minutach spędzonych dzisiaj w autobusie o harakiri nie byłoby trudno. Dzieci twierdzą, że w pracy jest ok bo air conditioner chodzi non stop ale w metrze do i z pracy jest dużo gorzej. A ja, jak ktoś tutaj mnie określił, z tych siedzących przy mężu więc pocę się za dwoje. Aby do zimy dociągnąć jakoś. Odpowiedz Link
glasscraft Re: Upal 19.06.25, 15:26 O kurcze, w metrze to bym za nic nie chciala dzisiaj/przy takiej pogodzie miec "przyjemnosci" podrozowania. Wystarczy, ze jak sie musze od biurka ruszyc, to krzeslo - jakby tu powiedziec - "idzie ze mna" bo klimy niet. Rozwazam zabunkrowanie sie w samochodzie 😇😇😇 Wole chyba trzy dni sniegu 5cm niz te parowe (bo to nawet nie sama temperatura mnie powala tylko duchota, w domu ciut lepiej jest bo poza miastem na polu i na szeroko pojetym wybrzezu). Odpowiedz Link
wiwi1 Re: Upal 20.06.25, 00:02 Ja wlasnie odebralam fany wiatrak z John Lewis, taki www.johnlewis.com/john-lewis-circulator-desk-fan-white/p111357728, kreci sie gora dol i na boki. Moze sobie taki wiatraczek spraw? Weekend ma byc chyba jeszcze cieplejszy Odpowiedz Link
glasscraft Re: Upal 20.06.25, 08:26 Mam wiatrak w biurze, ale jak sie zaczynaja pokoje nagrzewac w srodku dnia (jestesmy na pierwszym pietrze, nad nami dach bez "strychu", ktory by dawal troche przestrzeni) to on tylko obraca gorace powietrze. Do spania mam rewelacyjny (imo) wiatrak - shark flexibreeze jest bardzo cichy (bo u mnie dylemat - nie spie bo za goraco albo nie spie to bo halasliwie), do supialni zabieram tylko jego "gore", w dzien jest na dole na stojaku (ladujac sie na noc). Ma ustrojstwo do podlaczenia wody, tak ze mozna siedziec w ogrodzie w mgielce wodnej. U mnie najgorsze jest pierwsze kilka dni - laduje mi wtedy wielodniowy bol glowy, mam zablokowane takie jakby spuchniete w stodku uszy i generalnie czuje sie do de... zanim sie przyzwyczaje, upal zwykle znika 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link
wiwi1 Re: Upal 20.06.25, 08:54 fajny ten shark, musze sobie obejrzec ich wiatraki. Ja na szybko zamawialam ten z John Lewis, tez jest bardzo fajny, ale zastanawialam sie tez nad wiatrakiem na stojaku Odpowiedz Link
ilonka45 Re: Upal 25.06.25, 21:37 Dzisiaj wsiadłam do Jubilee Line i nawet drążek do trzymania był gorący😀 parę dni temu rano, na tej samej linii, jaka kobieta zasłabła. W biurze zimno, wychodzę upał, nie wiem już co gorsze 😀 tydzień temu wracałam z Glasgow, deszcz padał i było 15• C, w pociągu AC na full blast, wysiadając w Londynie, czułam się jakbym głowę do piekarnika włożyła. Myślę o zakupie IcyAir 4 in 1 Portable Air Conditioner - Air Cooler, Fan, Humidifier & Air Purifier with 4.5L Tank, 3 Speeds & Modes, 600 m³/h Airflow, 1-7H Timer, Includes Remote Control, Air Cooler Fan for Summer amzn.eu/d/8lTu0sf Czy któraś z Was ma może? Nie umiem chyba linków wklejać, sorry Odpowiedz Link
botu Re: Upal 26.06.25, 15:42 Ten który zalinkowałaś to nie jest klimatyzator, tylko wentylator ze zbiornikiem na wodę gdzie możesz włożyć zamrożone "ice packs". Nie chłodzi sam z siebie. Zobacz recenzje. Nie to żeby Cię zniechęcać - sama kupiłam bardzo podobny 2 tygodnie temu. Mam też prawdziwy przenośny klimatyzator, kupiony 3 lata temu po tych strasznych dwóch dniach po 40°C+, ale ten jest głośny, prądożerny i fatalny dla środowiska (z tyłu wydmuchuje gorące powietrze), więc trzymam go na te dni 40°C+ kiedy już nic innego nie da rady pomóc. W międzyczasie: normalne wentylatory i ten świeżo kupiony ze zbiornikiem ma wodę. Jeszcze nie mam zdania na ile ta woda naprawdę pomaga. Odpowiedz Link
ilonka45 Re: Upal 27.06.25, 18:59 Dzieki botu. Mój syn sprawdzał recenzje i właśnie ten link mi podrzucił, sam kupił jakiś za 500 funtów i zwrócił po paru dniach. Narazie się rozglądam, dziękuję Odpowiedz Link
ta_ruda Re: Upal 22.06.25, 10:22 uwielbiam taką pogode w lato. Budzi sie człowiek i niebo jest niebieskie a nie to wstrętne szare zachmurzone, słońce, ciepło. Dla mnie całe lato tak może być. W ogrodzie mam troche cienia, stół i krzesła, zamówiłam gliding chair. Wyciągnęłam moje lniane koszule i spodnie. Odpowiedz Link
illegal.alien Re: Upal 22.06.25, 12:41 Ja zdycham. I jeszcze wymyśliłam dzisiaj na 14 piknik urodzinowy mojego najmłodszego dziecka. Bo jakoś sobie wymyśliłam, że o 14 to już się zaczyna ochładzać. Trzeba było ich zaprosić na 22 😂 Odpowiedz Link
lisa_56 Re: Upal 22.06.25, 21:48 Mam nadzieję, że piknik się udał. U nas - South East- 14-15 to akurat padało. Nie mielismy dziś upału, wiaterek był. Odpowiedz Link
illegal.alien Re: Upal 27.06.25, 07:30 U nas nie padało, ale wiało. Temperatura była przyjemnie chłodniejsza i piknik bardzo się udał - jednak dziecko urodzone latem to jest inna jakość przyjęć urodzinowych 😂 Odpowiedz Link
ta_ruda Re: Upal 30.06.25, 17:57 Upal trwa w najlepsze, jak sie cieszę, troche słońca, opalenizny, pieknego niebieskiego nieba. Piękne angielskie lato. oby takich dni więcej. Odpowiedz Link