Dodaj do ulubionych

polski ebay

15.09.10, 12:03
hmm nie jestem w temacie ebaya nigdy nie zamawialam ale zastanawiam sie jak to jest z ebayem polskim czy brytyjskim. jak to dziala. jak wchodze na polski to widze wysylke z usa, uk . po co on powstal jesli na innych ebayach jest wieszy wybor nie mowiac juz o komforcie wydszukiwania czegokolwiek?
Obserwuj wątek
    • thegimel Re: polski ebay 15.09.10, 13:40
      Polski ebay nie rozwinął się tak jak angielski, to chyba przez Allegro, które wtedy było już zadomowione. Na początku zdarzały się ponoć problemy z płatnościami, nie działał Paypal.
      Korzystałam z ebaya w UK, w PL nie korzystam. Aha, jak się coś z zagranicy ściąga, to pod żadnym pozorem z polskiej poczty nie można korzystać, bo kradzieże się często zdarzają.
    • alabama8 Re: polski ebay 16.09.10, 09:13
      eBay chciał przebojem wejść na polski - ześciankowy i zapuszczony rynek i nauczyć nas maluczkich jak się handluje w internecie. Ale niestety eBay się przeliczył - nie wiem czy nie zauważył naszego swojskiego Allegro, które rozmiarem, użytwcznością i innowacyjnością rozwiązań wyprzedzało eBaya o lata świetlne. Okazało się że nasze Allegro jest już zakorzenione w rynku, silne i niestety eBay padł w przedbiegach. Zwłaszcza że początkowo (nie wiem jak to jest teraz) polski ebay przedstawiał nikłą ofertę i nie pozwalał na handel globalny. Czyli nie można było sobie wszystkiego kupić z całego świata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka