Dodaj do ulubionych

Pieluszki Happy

30.03.04, 01:58
Z pewną nieśmiałościa śięgnęłam po te pieluszki.
Do tej pory uzywalam pampersow i huggiesow.
Chyba skusiłam sie na te rozreklamowane woreczki na zuzyte pieluszki.
Jakze wielkie bylo moje rozczarowanie gdy sie okazalo, że na 74 pieluszki
jest 10 woreczków!!
Czy mam rozumieć, że jeden woreczek ma pomieścić okolo 10 pieluszek?!!!hihihi
A moze trafila mi sie feralna paczka?

AGA mama Jasia (11.10.2003)
Obserwuj wątek
    • domali Re: Pieluszki Happy 30.03.04, 08:57
      Kiedy moje dziecko jeszcze używało pieluch non stop, raz kupiłam Happy i byłma
      bardzo niezadowolona (bo 3 godzinach snu mały był mokry). Teraz ich używam
      (tylko na noc, profilaktycznie) i jest ok, natomiast ani razu nie było w paczce
      woreczków. Ja to mam chyba feralne opakowania smile
      • cz.wrona Re: Pieluszki Happy 30.03.04, 09:14
        Dominiczko torebki są od niedawna. Myślę, że Twój Mężczyzna nie załapał się po
        prostu na nie wink)) Woreczków rzeczywiście jest mniej niż pieluszek. Ja używam
        ich tylko jak gdzieś jedziemy z wizytą. Ja kupiłam 2 opak. w promocji
        (kosztowały tyle co TESCO). Jestem zadowolona z nich, co prawda na noc nie wiem
        jak się spisują bo wtedy używamy tylko pampersów orginalnych.
        • domali Re: Pieluszki Happy 30.03.04, 09:53
          Kasieńko smile Jeszcze teraz kupuję pieluchy (jedną, małą paczkę na miesiąc, ale
          zawsze) i nie ma torebek smile
          • skarolina Re: Pieluszki Happy 30.03.04, 11:04
            Bo woreczki są tylko w dużych paczkach.
            I nieprawda, że od niedawna. Były już dwa lata temu, jak moja starsza córka
            jeszcze używała pieluch.
            Poza tym woreczki są zapewne po to, żeby ich używać "na wyjście", to znaczy,
            nie wrzucać do cudzego kosza na śmieci zużytych pieluszek bez opakowania. Mnie
            w każdym razie do tego służą, trzymam je w torbie przy wózku.

pozdrawiam,
            skarolina
    • qlca Re: Pieluszki Happy 30.03.04, 09:51
      My używamy ich na zmianę z pampersami zarówno na dzień jak i na noc, i
      szczerze mówiąc nie widzę między tymi pieluchami żadnej różnicy.
      I w pampersach i w happy raz na jakiś czas zdarza się że przepuszczają.
      • pysia-2 Re: Pieluszki Happy 30.03.04, 12:51
        dokladnie. :o)
    • pooh_01 Re: Pieluszki Happy 30.03.04, 14:38
      Generalnie wielkie cudo z tych woreczkow to nie jest.My je uzywamy od pewnego
      czasu bo tylko one sa duze.Maluch dla 5 pampersowych jest za duzy a 3 belli sa
      dobre.
      Dla niemowlakow bym ich nie uzywala.Maja gorsza chlonnosc ale moze to zmusi
      mojego 2 latka do nocniczka.
      Pati
      • skrzatka Re: Pieluszki Happy 30.03.04, 15:08
        Ja tam z Happy jestem zadowolona. Nie są najlepsze jedynie dla takich maleństw
        poniżej 8-9 kg, bo nie wiem jakim sposobem smile) ale przeciekały. Teraz jak
        córeczka jest większa to wszystko jest OK. A woreczki?? Jak się kończą to
        używam reklamówek.
        • aluniaaa Re: Pieluszki Happy 30.03.04, 15:26
          jesli chodzi o moje maleństwo-wazy okolo 6500,ostatnio tescie kupili nam te
          pieluszki 5-9 i musze przyznac ze dwa razy mial je na pupci i bardzo szybko byl
          caly "zlany",nie wiem albo juz nie ten rozmiar dla niego,albo poprostu zle
          zalozylam??!,ale nie sadze.Moze jednak za male,trudno,juz zerknelam na date
          waznosci i bede miala dla naszgeo drugiego maluszka jak juz zajde w ciazesmile

ALA (mama Dominika 18-12-2002)
          • cz.wrona Re: Pieluszki Happy 30.03.04, 20:22
            Dominiczko w takim razie przepraszam. Nie zwrócuiłam uwagi ale w 2 paczkach
            jakie kupiłam to były. A ja kupuję duże paczki bo tak najekonomiczniej jest.. I
            właśnie używam ich jak jestem u znajomych, żeby im po śmietniku nie plątały
            się kupki mojego synka wink))
    • igakinga Re: Pieluszki Happy 30.03.04, 23:33
      a ja uzywam od dawna i nie zdarzylo sie,zeby przeciekaly, nawet, gdy Iga ma je
      cala noc i jeszcze kawalek dnia.
    • edziecko_gosiah Re: Pieluszki Happy 31.03.04, 09:01
      Ja dosyć często kupuję Happy i zawsze! są tam torebki! takie ciemno-różowe...
      jest ich mało, ale chyba nie chodzi o to, że ma ich być tyle co pieluch... są
      chyba właśnie na jakieś wyjście, jak idziesz na zakupy albo na spacer bierzesz
      dziecku pieluchę i torebkę na zapakowanie zużytej... Uważam że są niezłe, ale
      kupuję je głównie wtedy kiedy są w promocji - tak jak teraz w carrefourze po 33
      zł!!! znacznie taniej niż pamersysmile ale mam już podrośnięte dziecko i do tego
      nigdy nie miałam problemów z odparzeniami, więc nie mogę powiedzić, czy są
      równie dobre jak pampersy pod tym względem....
      pozdrawiam gosiah
    • dulaka Re: Pieluszki Happy 31.03.04, 12:09
      Ja kupuję dla synka Bella i jestem bardzo zadowolona, nawet jak był malutki ,
      to te z firmy Pampers nam, nie słuzyły bo obciskały maluszka. Teraz kupujemy te
      od 9 -18 kg. Z dośwaidczebnia wiem ,że i Pampersy potrafiły sie przelać czasami
      jak i Bella , ale to sporadycznie , raz na kwarał wink Może to zależy od
      niewłaściwego założenia pieluszki. Ja sie nie patrzę na woreczki bo to mnie
      najmniej interesuje, a an jakosć i cenę.Kiedys te Bella były inne , teraz sa
      podobno lepsze jakosciowo i mój synek to czuje, no i cena w promocji ok 46 gr
      za sztukę!
    • ingrid123 Re: Pieluszki Happy 01.04.04, 01:21
      Cóz wszystko jasne...
      woreczki tylko od wielkiego świetasmiletj.wyjścia
      więc dzis kupiłam PAMPERSY!

AGA mama Jasia (11.10.2003)
      • maugerka PIELUCHY HAPPY 01.04.04, 08:58
        Ja jestem z Torunia i powinnam propagować patriotyzm lokalny (Happy robią w
        Toruniu), ale skusiłam się 2 razy na te pieluchy i stwierdziłam, że nigdy
        więcej. Pupa odparzona, pieluchy przeciekają. Ja uważam, że są beznadziejne i
        żadne woreczki mnie nie skuszą.
        • luwoz Re: PIELUCHY HAPPY 02.04.04, 11:29
          Pampersy 3 były już za małe- pół pupy z tyłu na wierzchu, odciśnięte gumeczki w
          pachwinach. Pampersy 4 jeszcze za duże- za luźne i Domcia siusiała bokiem.
          Kupiłam ostatnio Happy i jest Ok, w sam raz. Pieluszki zawsze zmieniałam co 2-3
          godziny i to że Happy są nieco mniej chłonne mi nie przeszkadza, nie widzę
          potrzeby kupowania droższych. A cena nie zawsze jest wyznacznikiem jakości, po
          chyba najdroższych na rynku Huggisach córcia miała potwornie odparzone
          pośladki, leczyłam ponad tydzień. Woreczki jakoś nie robią na mnie wrażenia.
          W nocy też jest wporządku, niunia nie budzi się przesikana. I tyle w tym
          temacie, jutro kupię kolejną paczkę na promocji w Carrefurze. Lu
          • dominikams Re: PIELUCHY HAPPY 06.04.04, 20:48
            A ja bardzo sobie chwalę... Nigdy nam nie przeciekały, woreczki mam, gromadzę
            je, ale jeszcze nie używałam - mało ekologiczne takie wyrzucanie każdej
            pieluchy w torebkę, co innego jak się gdzieś idzie. Cena, zwłaszcza w promocji -
            rewelacyjna, tym bardziej, że Happy kupuję mniejszy rozmiar niż Pampersa, więc
            różnica cenowa kolosalna...
            D.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka