Dodaj do ulubionych

Paputki/skarpety których nie skopie - polećcie!

28.09.10, 20:04
Moja mała ma 6 miesięcy. Nagminnie skopuje lub ściąga rączkami wszelkie skarpetki i paputki. Albo sobie ciągnie skarpety raczkami albo tak kopie, aż paputki spadną. Kupiłam już 4 pary miękkich bucików i d..a sad Zastanawiam się teraz nad skarpetą podszytą skórzaną podeszwą albo nie wiem już jakim innym cudem. Pomóżcie. Jest zimno, musi coś mieć na stopach!
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Paputki/skarpety których nie skopie - polećci 28.09.10, 20:13
      moja też stale ściągała, jedynie śpiochy lub rajstopki mogła mieć. Butów ani skarpet nie!
      • kaskahh Re: Paputki/skarpety których nie skopie - polećci 28.09.10, 21:05
        rajstopy?

znajomi mieli na skarpetkach malego ostatno gumki do wlosow, takie frotki, niby pomagawink
        • alpepe Re: Paputki/skarpety których nie skopie - polećci 28.09.10, 21:47
          tak, rajstopy, a co jest dziwnego w rajstopach?
          • kaskahh alpepe 28.09.10, 22:09
            alpepe,
            nic przeciwko rajstopom
            nie czytalam twego posta, to byla moja odpowiedz a raczej pytanie, czy moze rajstopy by zalozyc
            • alpepe Re: alpepe 28.09.10, 23:11
              no, to chyba wystarczyło trzymać się drzewka? smile
    • kammik Re: Paputki/skarpety których nie skopie - polećci 28.09.10, 21:41
      www.nowamatkapolka.pl/go/_info/?user_id=498&lang=pl
      • mala_malgo Re: Paputki/skarpety których nie skopie - polećci 28.09.10, 22:29
        Fajne, tylko trochę drogie jak na skarpetki smile
        • kammik Re: Paputki/skarpety których nie skopie - polećci 28.09.10, 22:57
          Ale to nie są skarpetki, to taka uprząż trzymajaca je w miejscu.
          • mala_malgo Re: Paputki/skarpety których nie skopie - polećci 29.09.10, 09:03
            Upss dzięki, że mnie oświeciłaś, byłam przekonana, ze to skarpetki. Zastanawiam sie tylko co się z nimi stanie po praniu, a już boję się pomysleć co będzie po kilku praniach? Ktoś juz tego cudu używał?
    • big-smoczyca Re: Paputki/skarpety których nie skopie - polećci 30.09.10, 22:00
      Mam podobny problem.
      Zakupiłam swojej córce wspomniane skarpetki ze skórzaną podeszwą i okazały się strzałem w dziesiątkę. Bardzo rzadko udaje się jej je zdjąć, a wszystkie inne skarpety i buty gubi od razu.
    • fishi81 Re: Paputki/skarpety których nie skopie - polećci 03.10.10, 17:58
      od razu mówię, że nie czytałam poprzednich wątków..ale ja mam n a to super sposób..sock ons
      kupisz np. tutaj www.tublu.pl/Pomyslowy_Dobromir_czyli_produkty_ktore_ulatwia_zycie_kazdemu_rodzicowi/SOCK_ONS_SNEAKERS_%E2%80%93_nakladki_na_skarpetki.html

albo trochę tańszy model www.tublu.pl/Pomyslowy_Dobromir_czyli_produkty_ktore_ulatwia_zycie_kazdemu_rodzicowi/SOCK_ONS_CLASSIC_%E2%80%93_nakladki_na_skarpetki3.html
      są rewelacyjne, super cienkie, na pewno maleństwo nawet nie zauważy ich na stópce...a skarpet nie ściągniesmile
    • rybka303 Re: Paputki/skarpety których nie skopie - polećci 03.10.10, 22:04
      to ja jako doświadczona matka w tej materii polecam wszelkie paputki typu:pololo
      starchild, paputki, snuggle fit itd. mnóstwo jest teraz tego. Lenia najpierw "nosiła" jak jeszcze nawet nie stawała zwłaszcza do chusty a potem to już super do nauki chodzenia. NIe zsuwają się, nie zawijają, no i Lence nie udawało się ich ściągnąć nigdy smile
      • tosieuda Re: Paputki/skarpety których nie skopie - polećci 04.10.10, 06:25
        od kilku mies. mamy ten sam problem,
        u nas najlepsze są skarpety ze skórzaną podeszwą H&M
        i skarpety ze Smyka,
        jedyne zwykłe skarpety, których mój syn nie rusza smile
        takie wywijane, naprawdę super się trzymają na nóżce,
        a jednoczesnie nie uciskają
        • zoja1977 Re: Paputki/skarpety których nie skopie - polećci 04.10.10, 07:19
          ja też polecam te paputki, co rybka, bardzo wygodne i w przeciwieństwie do skarpetek ze skórzaną podeszwą, które zsuwały się z nóżek, te nigdy nie dały mu się zciągnąć. Mój synek miał starchildy ale chyba równie dobre i polskiej produkcji są te: www.paputki.com.pl
          Są one miękkie i wygodne do chodzenia, dla poczatkujących maluszków szczególnie.
          • mamawaw Re: Paputki/skarpety których nie skopie - polećci 04.10.10, 08:11
            skarpety H&M wywijane-super (kupowane w 3-pakach)
            Tylko tych u nas Gnomek nie ściągawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka