Dodaj do ulubionych

Tkk max w BlueCity

30.09.10, 12:59
Właśnie wróciłam z tego sklepu. Tłumy ludzi. Wszyscy rzucali się na towar jakby to byłą ostatnia godzina superzajebistej wyprzedaży big_grin Jaki pan przez mikrofon mówił, że wśród wieszaków jest coś chyba 30 srebrnych wieszaków i jeden złoty. Jak ktos je znajdzie to dostanie bon na zakupy u nich (za srebrny 100 zł, za złoty 500). Więc ludzie latali jak poparzeni i szukali tych wieszaków. Nie mogłam spokojnie przejrzeć jeansów, bo jakaś wypalona solarką blond lalunia spychała na moją stronę wieszaki ze spodniami - ewidentnie w poszukiwaniu tych oznaczonych big_grin
Już nawet wybrałam sobie 2 rzeczy - zmiotkę z szufelką (i tak planowałam kupić nową) w fajne kolorowe kwiatki za 22 zł i 2 pary rajstop za 39 zł, ale jak się zorientowałam jak długa jest kolejka (myślę, że conajmniej 1,5 godziny stania) to sobie odpuściłam. Wrócę tam jak się zluzuje. Z fajnych rzeczy są ręczniki duże za 34 lub 39 zł - naprawę b. mięciutkie, silikonowe sitka, które po złożeniu nie zajmują dużó miejsca - po 22 zł (jakaś babka zabrała mi ostatnie sprzed nosa smile). Myślę, że będzie można tam znaleźć fajne prezenty gwiazdkowe w niewygórowanej cenie.
Obserwuj wątek
    • loganmylove Re: Tkk max w BlueCity 30.09.10, 14:00
      Wybiorę się na spokojnie w przyszłym tygodniu a własnie zadzwoniła moja bratanica że kupiła dla mojej córki podobno śliczny płaszczyk Diora czarny rozkloszowany za stówkęsmile ma dobry gust więc liczę, że będzie fajnysmile
      • duszka30 Re: Tkk max w BlueCity 30.09.10, 14:35
        Ja Wam polecam świece jeśli są w tym konkretnym sklepie, duże w słoikach, świetne. Pala się ok 3 tygodni i pięknie pachnąsmile
        Ja tam kupuję głównie rzeczy do domu, ramki do zdjęć.
        • a-e-p Re: Tkk max w BlueCity 30.09.10, 15:12
          W Tk Maxx tez kupuje rzeczy do domu i prezenty swiateczne. Niestety u mnie go nie ma i nie czesto tam bywam.
          A opis z otwarcia w Blue City jak za czasów komuny smile
          • mamakasi2007 Re: Tkk max w BlueCity 30.09.10, 16:06
            Co to się porobiło z tym rzucaniem się na towary? Polacy tacy zachłanni się zrobili ostatnio.
            Ciągle czytam o takich nagonkach...Masakra. Aż się nie chce do centrum handlowego iść...
            • modrooczka Re: Tkk max w BlueCity 30.09.10, 16:16
              Nie cierpię takiego klimatu. Ludzie się nakręcają w histerii, wytwarzają atmosferę jakby conajmniej wojna miała wybuchnąć a na koniec kupują stosy zbędnych rzeczy. Ja wolę jak w sklepie jest pusto.
    • domi-no1 Re: Tkk max w BlueCity 30.09.10, 20:11
      A były jakieś zimowe buty dziecięce?
      • asiaiwona_1 Re: Tkk max w BlueCity 30.09.10, 20:22
        były takie fajne trzewiki ocieplane, ale nie wiem za ile.
        • afroddytta Re: Tkk max w BlueCity 30.09.10, 20:48
          Jak byłam TKMaxxie na Marszałkowskiej w zeszłym tygodniu to rozmawiałam z kasjerką, mówiła, że na to otwarcie to pościągali pracowników z wszystkich sklepów z całej Polski, bo się spodziewali takiego tłumu. Ona była z Czeladzi, pytałam się za ile czasu się to uspokoi i będzie można normalnie pooglądać ciuchy to powiedziała, że może się nie uspokoić bo się strasznie ludzie uzależniają, bo w końcu tam ciągle dokładają nowe rzeczy, pojedyncze, sztuki, okazję i trzeba praktycznie być cały czas aby nic nie przegapić! Masakra!
          Ja wybieram się do Blue City w przyszłym tygodniu poszukać butów dla dzieci mam nadzieję, że będzie znośnie.
          A tak swoją drogą to Ci wszyscy ludzie nie pracują, że mogą tak po sklepach łazić?!
          • monikaj21 Re: Tkk max w BlueCity 30.09.10, 22:29
            Też dzisiaj byłam - nie pracowałam bo miałam wizytę u lekarza obok BC smile
            Był dziki tłum - sam asortyment jakoś tak średnio jak dla mnie - parę rzeczy mi się nawet podobało, z czego 2 bym kupiła gdyby nie kolejka. I też się zastanawiałam czy Ci ludzie nie pracują smile Ale w sumie nie wszyscy pracują w godzinach 'urzędowych'. A do tego to co mi się rzuciło w oczy to masa dziewczyn w ciąży i sporo z małymi dziećmi - one pewnie aktualnie nie pracują smile
            • adwarp Re: Tkk max w BlueCity 30.09.10, 22:47
              mam pytanie, bo reklamują się jako sklep sprzedający znane marki, możecie wymienić jakieś "znane marki", które można kupić.
              • afroddytta Re: Tkk max w BlueCity 01.10.10, 13:08
                Te co znam m.in.
                bielizna (Calvin Klein, Tommy Hilfiger,DKNY, maidenform)
                sportowe (nike, Speedo, reebok itd)
                odzież narciarska roxy, trespass
                obuwie nike, kangaross, aku
                walizki samsonite
    • tzka Re: Tkk max w BlueCity 30.09.10, 23:13
      Tez wzielam to silikonowe sitko, ale wieksze. Mniejszych juz nie bylo. Ale i tak wieksze bylo mi bardziej potrzebne. smile
      Ogolnie rzeczywiscie masakra, jesli chodzi o tlumy. Na pocz. duzo ludzi sie rzucillo na art. domowe - pelne wozlki lustek, lamp, ozdob. Neiktore z tych luster b. ladne. Mi sie udalo 3 poduszki kupic. Plus reczniki (ale inne, niz opisywalas), jakies drobiazgi do kuchni. Kubki ladne byly. Nawet klocki Lego (malenkie zestawy widzialam), na ktore sie panie rzucaly, choc uwazam, ze wcale nie mialy dobrej ceny.
      Z dzieciecych bylo malo w interesujacych mnie rozmiarach. Udalo mi sie jedank wyszperac 2 kurtki dla synka, kurtke dla corci, jesienne Superfity za 70 zl, dla siebie jakies sportowe buty, choc w rozm. 38 bylo chyba najmniej butow... Chcialam kurtke dla siebie, ale jak dopelzlam do damskich ciuchow, to juz byly chyba mocno przebrane i nic mi sie nie podobalo.
      Fajne jest to, ze mozna tam nabyc oryginalne rzeczy do domu, takie, ktorych nie znajdzie sie w innych sklepach. Przynajmniej nie w normalnych cenach. A tu ceny nie zabijaja. I to jest najfajniesze w tym miejscu.
      A kolejka posuwala sie nadzwyczaj szybko - kas bylo kilkanascie.
      Jestem zadowolona z zakupow, choc co do organizacji, to powinni sprawe przeanalizowac. Wozkow jak na lekarstwo. Musialam stac przy kasach i czekac, az sie jakis zwolni.
    • j_aga Re: Tkk max w BlueCity 01.10.10, 08:40
      Byłam wczoraj w Blue City i takiech tłumow nigdy tam nie widziałam. Do TK Maxx nie weszłam skutecznie odtraszona iloscią ludzi w środku. W windzie spotkałam pana z wózkiem marketowym wypchanym z czubkiem zakupami (wyglądało, że ciuchowymi) z tego sklepu.
      Wszedzie ludzie z reklamówkami TK Maxx. A moje dziecie dostalo balonik i też zadowolone smile
      • majk-anet Re: Tkk max w BlueCity 01.10.10, 09:09
        Też byłam wczoraj, wybrałam szaliko-apaszkę dla siebie, ale długaśna kolejka spowodowała, że odechciało mi się zakupów. Na mnie wielkiego wrazenia ten sklep nie zrobił, może dlatego,że nic z tych rzeczy które szukam nie było. Zwróciłam uwagę na fajne kozaki damskie i kalosze w dobrej cenie. Dla dzieci ubogi dział, mały wybór. Faktycznie kilka zabawek było, ale bez szału. Ogromny wybór kurtek i chyba ciekawy wybó asortymentu do kuchni i mieszkania.
        • asiaiwona_1 Re: Tkk max w BlueCity 01.10.10, 09:25
          może wyjdę na maniaczkę, ale jadę tam zaraz o 10 - może uda mi się dorwać tą zmiotkę w kwiatki i kupić zanim znowu zrobi się masakryczna kolejka big_grin
          • asiaiwona_1 no dobra 01.10.10, 12:05
            byłam dziś znowu. Ludzi nieporównywalnie mniej niż wczoraj. Można było na spokojnie wszystko obejrzeć. Niestety mojej upatrzonej zmiotki szufelką nie było. Ale za to kupiłam kolorowego mopa big_grin Wpadł mi w ręce wspomniany wcześniej płaszczyk Diora. Wziełam dla mojej młodej. Mam nadzieję, że jej się spodoba. Wg mnie jest cudny. MIęciutki w dotyku. Sama chętnie bym taki nosiła. A jak ona nie będzie chciała to oddam do sklepu. Kupiłam też sobie jeansy i koszulę. Po przyjśiu do domu i sprawdzeniu w necie co to za firmy okazało się, że polskie ceny były o ok. 10 zł wyższe niż te z internetu podawane w dolarach. Ale kupując nie sugerowałam się metką (bo i tak nie znałam tych firm), tylko tym czy dana rzecz mi się podoba i czy podoba mi się cena. Było ok, więc z zakupu jestem zadowolona.
            Co do butów - jakoś nie mogę się tam odnaleźć. Te zimowe trzewiki ocieplane były po 69 zł. Szkoda, że tylko rozmiar 20. Jak potrzebowałam 22. Dla starszej też żadych butów ie upatrzyłam, bo jakaś luka w numeracji była. Były buty do 26, ew. 28, a potem już powyżej 32. A młoda ma właśnie rozmiar buta pomiędzy 29 a 31 - w zależności od firmy.
            • loganmylove Re: no dobra 01.10.10, 12:11
              Moja córka płaszczykiem zachwyconasmile mi tez się podoba a że jest troszke na wyrost na wiosnę będzie akurat. Hmm ale mówisz że jest szansa znaleźć jakies buty w wiekszym rozmiarze więc chyba się zbiore osobiście bo musze młodej buty kupić ok 37 i nigdzie nie mogę znaleźć w jakiejś rozsądnej ceniesad
    • inia25 płaszczyk dior 01.10.10, 13:55
      a wrzućcie fotkę tego płąszczyka, bom ciekawasmile

byłam tez dziś. Butów było sporo, ale właśnie jakieś dziury w numeracji. Trzewikow dla dziewczynek w rozm 30-31 nie uswiadczysz.
      były przepiekne plaszczyki przeciwdeszczowe za 59 zł, ocieplane polarem.
      sporo fajnych rzeczy do domu.

generalnie duzo, duzy wybor, w miare malo ludzismile
      • monikaj21 Re: płaszczyk dior 01.10.10, 13:59
        Mnie też się te płaszczyki bardzo podobały -śliczne!
        • monikaj21 Re: płaszczyk dior 01.10.10, 14:00
          Chodzi mi o te przeciwdeszczowe smile
          • agni71 Re: płaszczyk dior i pyt. o te przeciwdeszczowe 01.10.10, 14:18
            Zróbcie prosze zdjęcie tego płaszczyka Dior smile Bardzo mnie zaciekawił. A jaka rozmiarowka tych płaszczyków? Na 8-9 lat były?
            I zaintrygowały mnie tez te płaszczyki przeciwdeszczowe - jaka rozmiarówka, kolorystyka?
            • inia25 przeciwdeszczowe 01.10.10, 14:26
              wisialy w roznych rozmiarach, ogladalam akurat na 98.

Byly rozowe w kolorowe kwaiaty, błękitne w kolorowe kwaity, widzialam jeden u kobiety w reku bialy, z kolorowym wzorem na samym dole - ten byl po prostu przepiekny big_grinbig_grinbig_grin
              • asiaiwona_1 dior 01.10.10, 14:36
                jak mi się młode od cycka odklei to zrobię fotkę diora. Ja kupiłam na 140 cm choć moja młoda ma 121 cm. Ja wzielam ostatni - chyba, że były poprzewieszaNE i leżały w róznych miejscach.

tak czytam co napisalam i wychodzi, że moja młoda co ma 121 cm cycka pije big_grin Dementuję - mam jedno młode i jedno bardziej młode dziecię smile
    • olawka Re: Tkk max w BlueCity 01.10.10, 14:41
      Byłam wczoraj po 20, ludzi dużo - nie lubię
      Do tej pory jeździłam do Czeladzi na większe zakupy, tam jest przestronnie i pustki
      Miła Pani powiedziała, że w Bl City dostawy będą 3 razy dziennie (!) (na Marszałkowskie 5x dziennie), w Czeladzi raz dziennie przez 5 dni.
      Dzieci: Płaszczyki faktycznie geniakne, super jakość (nie Dior), 139 albo 149, buty - pustki, czapki przebrane, zabawki fajne i tanie V-Tech, dużo ciuchów Kangaroo, sukienki Dior - oglądałam rozm 116-134.
      Co do damskich ciuchów - poprzekładane, ciężko coś znaleźć,choć dziewczynki uwijają się się ze sprzątaniem.
      Generalnie, będę wpadać, ale wieczorami smile
      • asiaiwona_1 płaszczyk dior - foty 01.10.10, 15:09
        na jednym zdj. jakiś szary kolor mi wyszedł, ale płaszczyk jest czarny.Za to na tym szarymdobrze strukturę materiału widać.
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fc/ce/5ro7/nb90iKrcU7C9jWtBpX.jpg
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fc/ce/5ro7/lOSeRtL9bPchjYGb5X.jpg
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fc/ce/5ro7/T8tMANYvhjZ7ay0beX.jpg
        • zielono_mi_15 Re: płaszczyk dior - foty 01.10.10, 16:29
          A jak jest ze zwrotami? Akceptują, ile jest dni?
          • asiaiwona_1 Re: płaszczyk dior - foty 01.10.10, 17:44
            14 dni od zakupy - tyle jest czasu na zwrot.
            • coronella Wyprzedaże 01.10.10, 18:07
              uwielbiam wyprzedaże u nich, tylko na nie trzeba trafić. Obkupiłam się w ciuchy jak nigdy w życiu. Teksasy po 10-15 zł, bluzki za 5-10 zł, kurtki sportowe wiosenne 3 wzięłam, po 12 z każda. Córce czułenka kupiłam za całe 7 zł, i superfity za 15. Wszystko z oryginalnymi cenami po kilkaset zł (chociaż średnio w to wierze)
              • ki-tty Re: Wyprzedaże 01.10.10, 19:53
                A kiedy są u nich wyprzedaże?Tak jak w innych sklepach?
                • blagajo wybrałam i kupiłam 11.10.10, 10:09
                  córce kurtkę pierre cardin sportową narcarsko snowborrdowa za 179 i w tej samej cenie dobralam spodnie narciarskie tresspass, faktycznie duzo butów fajnych na reszte nwet nie spojrzałam bo zakupy z foszastą nastolatką to koszmar szczególnie dla mnie ( nie lubię chodzić po sklepach) ale wybiorę sie jeszcze na przegląd. Byłam w DY centrum więc nie wypatrzyłam nic dzicięcego bi chyba nie ma tu takiego działu a mam 3- latkę może wpadnę do BL city ?? warto ??
        • agni71 Re: płaszczyk dior - foty 11.10.10, 10:20
          Bardzo ładny smile

• ewcikm A jak z tłumami? 11.10.10, 11:25
            Byłyscie ostatnio w Blue City? Nadal tłoczno w TK?
            • tzka Re: A jak z tłumami? 11.10.10, 12:42
              Wybieram sie jutro lub pojutrze, bo mam kilka rzeczy do oddania. To napisze, czy jeszcze jest tloczno. Wolalabym nie...
              • blagajo Re: A jak z tłumami? 11.10.10, 15:25
                byłam w niedzielę rano mało ludzi ale od 12 zaczeło się zagęszczać
    • nellyssima Re: Tkk max w Poznaniu 11.10.10, 17:15
      Ja dzisiaj byłam w tkk max w Poznaniu i dla mnie masakra, to co tam wisi, wyglada jakby ściągnięte zostało z jakiegoś lumpeksu, marek jakiś sczezgólnych nie widziałam, większości nie znam. A może w Poznaniu asortyment jest inny niż w Warszawie? Robi ktos tam zakupy, czy po prostu ja nie potrafie szukać?
      • agnesta Re: Tkk max w Poznaniu 11.10.10, 17:53
        Byłam dziś w Blue city ale rano więc ludzi mało. Interesował mnie właściwie tylko dział dziecięcy i jestem mocno rozczarowana. Ubranka takie sobie, nic ciekawego a ceny też mało atrakcyjne. Np kurtki dla chłopców w cenach 79 i 129 zł.
        Marki mi nieznane, ale z drugiej strony ja tam nie jestem zbyt obeznana w światowych markach.
        Patrzyłam też na buciki, bo dziewczyny pisały, że można tam znaleźć Superfity. Tym razem nie było nawet jednych. Widziałam np w miarę ładne balerinki za bodajże 79 zł (marki nie znam) ale jak je obejrzałam dokładniej okazało się, że tylko wyściółka jest skórzana, reszta - skóra ekologiczna. Więc chyba dość drogo jak na skórę ekologiczną. Widziałam jedne Geoxy poza tym marki mi nieznane.
    • lambswool A po ile walizki? 11.10.10, 20:52
      Może ktoś wie po ile te walizki Samsonite?
    • zajacowa Re: Tkk max w BlueCity 11.10.10, 21:07
      Ja byłam w niedzielę w Warsie i Sawie, masakra po prostu! Ludzi jakieś koszmarne tłumy, po prostu nie dało się nic zobaczyć. Spojrzałam tylko tak ogólnie, fajne płaszczyki, portki leżą jak chcą, rozmiarówka tak porozwalana że nie byłam w stanie znaleźć czegoś około mojego rozmiaru. A ogólnie czułam się jak w wielkim szmatexie. Bajzel, bałagan i tłum rozpychających się ludzików. I kolejki do przebieralni chyba na godzinę stania. Na kasy nie zwróciłam uwagi. Mam mieszane wrażenia, chyba pojadę do Blue City, bo wracam po narodzinach Młodej do pracy i nieco większą rozmiarówkę biurowa muszę zakupić...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka