Dodaj do ulubionych

ja jeszcze raz o allegro

31.03.04, 16:50
Emamy
widze ze temat ten juz byl nieraz przerabiany i nie bedziecie mialy mi zazłe
jak jeszcze o cos spytam. Chodzi mi mianowicie o sprzedawcow majacych w
swoich ofertach nowe ciuszki ( takich firm jak Gap itp) Czy, ktoras z mam juz
cos kupywała tej firmy i czy aby napewno był to orginał. Nie chciałabym kupic
jakiejs podrobki i wydac na nią sporo kasy. Na co ewentualnie zwrócić uwage i
jak to wychwycić. A i jeszcze czy ceny nie sa mocno przesadzone np. gdy na
naszym rynku pojawił sie HM na Allegro az zaroiło sie od nowych ubranek -
tylko ceny dubeltowe. Wiem, wiem ze jak ktos che i mu sie podba i go stac. Ja
w kazdym razie nie lubie robić z siebie "frajera" i wole nie kupić niz mam za
cos przepłacić i jeszcze kupic podróbke. Chetnie poznam wasze opinie na ten
temat.
Obserwuj wątek
    • pooh_01 Gap i h& m 31.03.04, 21:07
      Czesc,
      Jesli chodzi o nowe ubranka h&M na allegro to sa wyzsze niz w sklepie nawet bez
      przeceny.
      Ogolnie ten sklep jest tani a juz z przecena bajecznie tani.
      Jesli chodzi o Gap to ceny tez sa przesadzone.
      Niestety w Polsce nie ma tego sklepu.
      Ja kupuje glownie w USA i Anglii, glownie na przecenach ale jak mi sie cos
      bardzo podoba to nawet bez przeceny.Oczywiscie nie dla mojego 2 latka bo to
      uwazam za chore.
      Ale na przecenach te rzeczy sa naprawde tanie bo tam przeceny sa duzo lepsze
      niz u nas.
      Ogladalam troche rzeczy na allegro i Gapa i H&m bo lubie te firmy.Sa to rzeczy
      spotykane w sklepach ale do niektorych slowa " z najnowszej kolekcji" sa mocno
      nie na miejscu...
      A jesli chodzi o rzeczy uzywane to niestety te Gapowskie sa glownie chyba z lat
      70-80 a h&m glownie ze starymi metkami spotykanymi tylko w lumpeksach.
      Prosze mnie zle nie zrozumiec.Sama mam swoj ulubiony lumpeks w ktorym udalo mi
      sie kupic bardzo dobre rzeczy za smieszne pieniadze ale tam kupilam kurteczke
      h&m ( tak na marginesie rewelacyjna) dla malca za 7,8zł a nie za 50zł...
      Pati
      • renik.w Re: Gap i h& m 01.04.04, 08:42
        Hej
        Ubranka nowe często są kupowane w sklepach i sprzedawane dwa razy drożej -
        uważam że to wstretne , ale niestety prawdziwe - mam teraz sklep HM w Gdańsku i
        rampers z myszką miki sprzedawany na allegro po bagatela 40- 50 zł kosztuje
        naprawde 25 !!!!!! - koszmar.
        Ale niektóre osoby sprzedające ubranka nowe mają po prostu dostęp do hurtowni -
        musisz się pytać ale po jakimś czasie będziesz wiedziała czy opłaca sie kupić
        dany ciuszek - ja już do takiej wprawy doszłam smile))
        pozdrawiam Renata
        • jagodziana Re: Gap i h& m 01.04.04, 09:21
          Tak z HM to w istocie skandal. najlepsza to jest taka chusteczka ze Snoopy'im ,
          ktora kosztuje 9,90 a tam juz doszla do 20 zł - a na marginesie to nie warta
          nawet 9,90 zł.
          Mi bardzie zalezy na info o GAP - tych to nie mam nawet do czego porównac.
          nawet nie mam gdzie sprawdzic czy to naprawde ostatnia kolekcja - ak pisze
          wystawiajacy- bo zapodziałam taki fajny link ze strona na ktorej były nawet
          ceny - w funciakach - ale mozna sobie zawsze jakos to przeliczyc.

• hanya00 Re: Gap i h& m 01.04.04, 17:21
            wiecie co a ja trafilam na babke,ktora ma rzeczy h&m na allegro dwa razy taniej
            niz w sklepie.ja jestem z niej zadowolona
            • aneta.wis do hanya00 01.04.04, 22:28
              Ja kupuję Gapa u sprawdzonych już sprzedawców...co do opisów "z najnowszej
              kolekcji..." oj, z tym bywa bardzo różnie - nawet u tych sprawdzonych. Mam
              porównanie jeżeli chodzi o oryginał, bo kupowałam parę razy za granicą i jak do
              tej pory udało mi się kupić na Allegro zawsze towar z metką i oryginalny (ale
              kupuję zawsze u tych samych osób)!!!! Niestety na Allegro Gap jest
              rozchwytywany - czsami dziwią mnie ceny do których kupujący licytują...ale to
              pewnie sprawa zasobności portfela i chęć posiadania za wszelką cenę. Jak
              chcesz mogę podać Ci nick osób sprzedajacych Gapa u których ja kupuję, na priv.
              Ja natomiast mam prośbę do hanya00 - jak możesz to ja chętnie bym poznała
              ofertę h&m osoby od której ty kupujesz....bo na Allegro rzeczywiście ceny
              zabójcze!!!! ale myslę tak sobie, że może to oferta do osób które mieszkają
              gdzieś gdzie nie ma tego sklepu albo jest daleko.
              • kasia-j Re: do hanya00 01.04.04, 22:46
                Hej hej
                Możesz mi też podać nicki sprzedawców?

Jeśli chodzi o ceny, to zgadzam się z Anetą - często niektórzy mają daleko do
                większego miasta i wolą zapłacić więcej na allegro, niż telepać się do sklepu.
                20zł na rampersie niby dużo, ale licząć ksozt apliwa, czas... sama nie wiem.
                Też czasami kupuję nowe ciuchy na allegro.
              • szczura Re: do hanya00 07.04.04, 04:36
                ja też poprosze nick osoby sprzedajacej gap'a na allegro!!
                ewa - enmk@poczta.onet.pl
                dziękuje i pozdrawiam
            • agniecha66 Re: Gap i h& m 02.04.04, 10:55
              Witam, czy mogłabyś mi tez podac jej nick na dres gazetowy? Kupuję czasami H&M
              na allegro, bo nie mama na codzień mozliwości kupic w sklepie. na Śląsku nie ma
              HM.
    • female Re: ja jeszcze raz o allegro 05.04.04, 18:56
      Ja również poproszę o nicki sprawdzonych allegrowiczów sprzedających GAPa i HM

beniula@poczta.onet.pl
      • edytek1 Re: ja jeszcze raz o allegro 05.04.04, 19:21
        Kupuję na Allegro głownie ksiązki i w ciuszki tylko zerkam . nigdy nic nie
        kupiłam, bo:
        1. wydaje mi się, ze jest drogo
        2. ciuszki z "najnowszej kolekcji" kupiłam pół roku temu na wyprzedaży i leżą
        i czekają aż mała urośnie.
        3. zanim kupie ciuch lubie go dotchnąć, aby wiedzieć jaki to meteriał : hasło
        100% bawełny nic mi nie mówi.
        Zresztą mam wrazenie, że alegro aż roi się od cwaniaków ktorzy kupują i
        sprzedają 2 razy drożej. Widziałam już tam body z Auchan ( 2 razy drożej)
        ciuszki Cubusa 3 razy drożejsad. Wolę nie ryzykować i nie wychodzić jak Zabłocki
        na mydle. Kupuję w sklepie.
        Karolinka ma już 2 latka.
        • gagunia Re: ja jeszcze raz o allegro 07.04.04, 18:09
          kupilam na allegro kurteczke GAP dla synka. zaplacilam nieduzo, bo sprzedajaca
          kupila ja na wyprzedazy w stanach. nie sadze, ze to podrobka, bo mam kilka
          rzeczy GAP i tu wszystko wyglada podobnie - metki, wykonczenie jest super.
          wyglada mi na oryginalna rzecz i jestem bardzo zadowolona z tego zakupu.
          pozdrawiam

forum.gazeta.pl/forum/72%2C2.html?f=621&w=10577948

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka