Dodaj do ulubionych

LEGO Belville Dom Pełen Słońca, kto ma?

31.10.10, 21:32
Myslę nad tym zestawem dla swojej 8 letniej córki.
Czy ktoś ma te klocki, i mógłby coś o nich napisać? Fajne, czy raczej nie, warte tej ceny?
Patrze na allegro, a tam różnice w cenie tego zestawu sa ogromne, ciekawi mnie dlaczego?
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: LEGO Belville Dom Pełen Słońca, kto ma? 31.10.10, 22:15
      Domek chyba w miare latwy do ulożenia. Jesli córka wczesniej nie układała małego lego, to ten domek będzie dobry na poczatek.
      • coronella Re: LEGO Belville Dom Pełen Słońca, kto ma? 31.10.10, 22:22
        układała, mają kilka pudełek małych klocków, ale samych klocków. Chciałam dokupić coś tematycznego, ostatnio bardzo często bawią się z bratem, budują baseny, domki, itp
    • jaque Re: LEGO Belville Dom Pełen Słońca, kto ma? 31.10.10, 22:21
      Mamy, moim zdaniem fajny zestaw.
      Z tym, że córka dostała go, jak miała 4 lata i zaczęła mieć fazę na "domki"... Bawi się nim do dziś (ma 5,5). Ale nie wiem, czy dla 8latki to będzie atrakcyjne...
      A duże różnice w cenach na allegro w przypadku lego to normalka wink
      • coronella Re: LEGO Belville Dom Pełen Słońca, kto ma? 01.11.10, 08:02
        hmm, dzięki za opinie, chyba zrezygnuję, tylko co w zamian? coś z City? czy z Creator?
        • jaque Re: LEGO Belville Dom Pełen Słońca, kto ma? 01.11.10, 08:44
          Może z city miejski zakątek?
          Tekst linka
          Albo taki domek:
          Tekst linka
          Fajne jest też miasteczko westernowe toy story:
          Tekst linka

Pierwszy i trzeci zestaw mamy - fajne smile

A to mój hit, sama bym sobie kupiła, ale mi nie wypada wink
          Tekst linka
          • aniaop Re: LEGO Belville Dom Pełen Słońca, kto ma? 01.11.10, 10:21
            Domek jest super tyle, ze moja Mloda dostala go na 6 urodziny. Wtedy naprawde super sie nim bawila (zreszta mama przy okazji tezbig_grin) , ale teraz dla niespelna 9-latki bym nie kupila. Jesli lego, to kupujemy jakies zestawy eksluzywne lub "hard to find", ktore sklada z pomoca taty. Cos takiego np:
            shop.lego.com/product/Default.aspx?p=10216
            • agni71 Re: LEGO Belville Dom Pełen Słońca, kto ma? 01.11.10, 12:48
              No właśnie, moja córka tez ten domek belville dostala jak miała 6 lat. Teraz córkom (w Święta będa miały ok,6,5 i 8,5 lat) kupię chyba
              Miejski zakątek
              https://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/67/65/18/1267651878

i dom rodzinny
              https://img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/67/65/04/1267650448

Tej mlodszej chetnie kupiłabym cos prostszego, np. właśnie z belville, ale z aktualnie dost. zestawów te wieksze juz mamy, a te małe - za małe...
              • aniaop Re: LEGO Belville Dom Pełen Słońca, kto ma? 01.11.10, 12:55
                Hehe, te lego city i domy z creatora (mamy jeszcze plazowe) Mloda skladala SAMA, jak miala 7 lat. Wiec teraz, jak wyzej, tylko lego powyzej 12 lat z edycji limitowanych, te naprawde wymagaja precyzjiwink
                • zuzamon Re: LEGO Belville Dom Pełen Słońca, kto ma? 01.11.10, 16:19
                  belville już raczej za łatwe, polecamy serię City (miejski zakąteki i cała seria lego Farma- kilka zestawów mniejszych i większychnp 7637, 7635) i Creator (seria domków np nr 4956, 4996, 6754 )My już wszystkie przerobiliśmy z córką, teraz ma 8,5 roku i trochę odpoczywa od lego. Pewnie do nowego katalogu smile
                  Kupowaliśmy prawie zawsze na allegro, zdecydowanie taniej i wybór większy. Czasem warto ze swojego miasta znaleźć sprzedawcę i odbierać osobiście.
                  • coronella Re: LEGO Belville Dom Pełen Słońca, kto ma? 01.11.10, 17:02
                    dzięki za propozycje.
                    U mnie jest problem, bo w domu jest jeszcze 5 latek, a oni ZAWSZE bawią się razem.
                    I jeśli Paweł czegoś nie potrafi, siostra dopasowuje zabawy do niego. Chciałabym kupić coś, w czym młodszy też będzie uczestniczył.
                    Popatrze na te zestawy, które proponujecie. Z Belville raczej zrezygnuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka