Dodaj do ulubionych

kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firma?

07.11.10, 22:42
hej dziewczyny, co możecie polecić? do tej pory kupowałam kombinezony z tchibo, h&m albo decathlonu... w tym roku nic nie mogę znaleźć... możecie coś polecić w jakiejś sensownej jakości i nieprzerazającej cenie... najlepiej jakby to jeszcze była Warszawa... dzięki, aga
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 08.11.10, 09:51
      W Intersporcie w Arkadii widziałam niedawno sliczne kombinezony.Były i dośc drogie, i w miare przystepne cenowo też, bo za jakies 250 zł za komplet. W marketach sa kurtki i spodnie oraz kombinezony jednocz. Brugi - nieraz chwalone na forum. Ja na 134 kupiłam kurtkę w Reserved,z tym,ze dla dziecka 130 cm wzrostu wzięłabym chyba na 140. A spodnie mamy z Kappahl - Kaxs Proxtex. Moze tez spróbuj takiego łączenia elementów z różnych firm?
      A ogladałaś i mierzyłas corce ten z Tchibo na 134/140? Mam wrażenie,ze w tym roku mają mniejsza rozmiarówkę niz zazwyczaj.
    • pia_ Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 08.11.10, 10:04
      Ja kupowałam na allegro w zeszłym roku dla młodej nowy kombinezon Alive. Wyglądał bardzo estetycznie, choć nie byłam zachwycona jakością materiałów. Ale młoda przejeździła w nim na nartach ubiegły sezona i o dziwo ani w nim nie zmarzła, ani nie przemókł. W tym roku nie mam pojęcia co kupić młodej: tchibo odpadło, bo fason kurtki niewygodny, kombinezony z Intersportu okazały się za grube, a te które miały fajne, kolorowe wzornictwo nie zachwycały parametrami technicznymi. Zresztą przestałam się tym martwić, bo ojciec młodej obiecał, ze sam jej wyszuka coś fajnego, co zaspokoi jego gust i zapotrzebowanie na nowoczesne technologie uncertain Oczywiście niczego takiego nie znajdzie i młoda wyruszy na narty w starym kombinezonie z zepsutym zamkiem sad
      • lullanka07 Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 08.11.10, 10:15
        moze cos ze smyka?
        my mamy super kurtke z zeszlego roku,na allegro dokupilam spodnie i mam kombinezon za 120zl smile
        250 za kombinezon to dla mnie przesada.
        • pia_ Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 08.11.10, 10:30
          Co do kombinezonu ze smyka, to wszystko zależy od tego, do czego ten kombinezon ma służyć? Bo jeśli do jazdy na nartach, to większość takiej odzieży w sklepach typu smyk, coccodrillo jest na to za gruba. Kurtka i spodnie mają być niezbyt grube, z bardzo dobrych materiałów, które zatrzymują wiatr i śnieg. Ciepło i odpowiednią wentylację ma zapewnić bielizna i odzież termoaktywna typu polar.
        • agni71 Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 08.11.10, 11:03
          > 250 za kombinezon to dla mnie przesada.

Jaki rozmiar kupowałaś? Niestety,większe rozmiary sa droższe. Mój zestaw kappahl + Reserved kosztował ok. 220-230 zł, a obie rzeczy kupowałam z rabatem (25% i 20%).
      • pia_ Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 08.11.10, 10:15
        Kombinezony Alive są na allegro, inne wzory niż nasz ubiegłoroczny. Jeśli chodzi o rozmiarówkę to wydaje mi się, że 134/140 będzie za duży, nasz ubiegłoroczny 122/128 jest jeszcze dobry na młodą, a ma teraz 132 cm.
    • lena99 Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 08.11.10, 10:27
      Ja kupiłam właśnie kombinezon niemiecki w Aldim za ..... 79 zł!
      Wygląda całkiem OK, ma te różne "bajery" smile, mam nadzieję że się sprawdzi.
      • pia_ lena99 08.11.10, 10:31
        A to nie jest właśnie Alive, bo słyszałam, że ta marka sprzedawana jest w jakiejś niemieckiej sieci dyskontowej?
        • lena99 Re: lena99 08.11.10, 10:52
          Nie wiem czy to Alive, choć b. prawdopodobne że tak.
          Przejrzałam właśnie allegro i "mój" kombinezon wygląda identycznie jak Alive. Zauważyłam że w opisach jest albo Alive albo Pocopiano, choć oba są identyczne.
          Zobaczę wieczorem w domu jaki mam.
          • pia_ Re: lena99 08.11.10, 11:03
            Dokładnie, to ten sam, jak za taką cenę to opłaca się na 100%
            www.aldi.pl/OFFER_PL_SA/OFFER_44/OFF02.SHTML
            Niestety we Wrocławiu Aldi dopiero jest w budowie sad
            • lena99 Re: lena99 08.11.10, 12:32
              Tak, to ten. Mamy niebieski (chłopięcy).

> Niestety we Wrocławiu Aldi dopiero jest w budowie sad

Jak już wybudują i będziesz chciała coś upatrzonego w gazetce kupić, to pamiętaj aby być wcześnie rano smile
              Ja byłam 5 min po otwarciu sklepu i wzięłam ostatni kombinezon! (dobrze że akurat był w odpowiednim rozmiarze).
    • betty_julcia Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 08.11.10, 13:13
      Ja mam nadzieję że nasz zeszłoroczny kombinezon z Tchibo będzie w tym roku jeszcze pasował na moją 7 latkę.
      Dziś przymierzę i mam nadzieję że w tym roku nie czeka mnie zakup kombinezonu. Co do jakości Tchibo w kombinezonach dla starszych dzieci przyznam że trochę się zawiodłam. Od zawsze zarówno córce jak i synkowi kupowałam kombinezony tylko z tchibo i zawsze byłam zadowolona. Tym razem praktycznie w kilka dni po założeniu, Julia turlając i szalejąc na stoku zjechała kawałek na kolanach i przetarła dziurę... fakt, stok był dość mało zaśnieżony, wystawała miejscami ziemia, ale materiał na kolanach nie był niczym wzmocniony. Był to praktycznie początek sezonu narciarskiego. Ale później kombinezon był używany wielokrotnie w ciągu sezonu, już jako typowo narciarski, w różnych warunkach pogodowych, na dużych wysokościach i pomimo niezałatanej dziury na kolanie spisał się na medal.
      • gosionica Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 08.11.10, 14:47
        Sprawdzałaś w sklepie internetowym Sportmaxx?
        Ja ostatnio kupiłam u nich kombinezon dla syna z poprzedniego sezonu, w dobrej cenie.
        • agaszaga Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 08.11.10, 20:38
          dzięki bardzo dziewczyny! sprawdze jeszcze tam, gdzie piszecie (intersport, intermax - gdzie to jest?)... dzis udało mi sie znaleźć jeszcze ten tchibo, ale jutro dopiero go bede miała w domu.... zobaczymy, czy nie za duży... ten z aldiego fajny, a cena jeszcze bardziej... szkoda, że u nas nie ma... pozdrawiam i jeszcze raz dziekismile
          • pasik Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 08.11.10, 20:52
            Kombinezony w Aldim zniknęły w 3 sekundy handlarze kupowali po kilka sztuk
            • kinas3 Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 09.11.10, 10:00
              Ja dziś kupiłam kombinezon brugi AST za 149 zł w Auchan. Są w ich gazetce, ale wczoraj dopiero dojechały.
              • agaszaga Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 09.11.10, 14:11
                a w którym auchan kupowałaś? były jakies inne kolory niż w gazetce? może bardziej dziewczęce? z góry dzięki! aga
                • kinas3 Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 09.11.10, 20:08
                  Kupowałam w trójmieście. Kolory jeden stalowo - czarny tego z gazetki nie było.
                  Kupiłam dla młodej bo w sumie jej nie przeszkadzają te kolory.
                  Kombinezon jest super i cena też fajna smile
                  • kinas3 Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 09.11.10, 20:14
                    Taki model :
                    https://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/07/59/63/1307596361
    • helly.g Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 10.11.10, 23:18
      Ja ostatnio kupiłam córce taki zestaw Salewa (spodnie mamy w innym kolorze).
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/hh/fg/wehp/zs0lrlthUHx96j2byA.jpg
      Sama mam kurtkę tej firmy kupioną w Intersporcie, ale dla dzieci powiedzieli, że nie ściągają. Skusiła mnie reklama wink i przebolałam cenę... Ale po przymiarce potwierdzam, że dwa lata ponosi...
      • helly.g Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 10.11.10, 23:22
        nie umiem wstawić dużego zdjęcia, może tak
        https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2503767,2,1,406-1.html
        • helly.g Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 10.11.10, 23:24
          albo tak ;-(
          https://www.promonte.pl/product,24,406,kurtka_salewa_preston_ptx.htm
    • agaszaga Re: kombinezon na 130 cm, dziewczynka, jaka firm 12.11.10, 20:33
      dzieki za porady i pomoc. Ostatecznie dziś kupiłam kombinezon - może się komuś przyda:
      w h&m kurtka czerwona rozm. 134 przeceniona z 149 na 74 zł, a do tego czarne spodnie w kappahlu (niby chłopięce ale fajnie wyglądają do tej kurtki - jak komplet) cena 189 zł (ale była dziś promocja -25% więc wyszło ok. 140 zł) i w sumie za okoł 200 zł mamy b. fajny kombinezonsmile także dokupłyśmy windstoper w h&m - też przeceniony z 149 zł na okoł 75 zł... takze córcia gotowa na śniegsmile no prawie... jeszcze butysad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka