Dodaj do ulubionych

wózek parasolka

11.11.10, 08:49
Jakiej firmy posiadacie parasolki?
Chciałabym kupić coś niedrogiego, nie musi mieć tysiąca bajerów i przeglądam je chociażby na allegro, ale tam jakieś firmy krzak, których totalnie nie znam i się zamotałam.
A może jest jakaś firma mniej znana, która robi dobrej jakości parasolki?Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • titerlitury Re: wózek parasolka 11.11.10, 11:02
      maclaren, może używany sobie kup? podobno niezłe ma też inglesina, pegperego i bebecomfort. Ja mam maclarena i bardzo sobie chwalę, jest lekki, zwrotny, łatwy do czyszczenia. Dla mnie składanie to pestka, ale np mój konkubent twierdzi, ze tortura smile
      • 1maja1 Re: wózek parasolka 11.11.10, 11:46
        Potwierdzam, Maclareny sa bardzo fajne, ja mam techno, nie do zdarcia, tanszy jest sport lub quest, rownie dobre. Uzywalam Peg Perego Switch, absolutnie nie polecam.
        • merci77 Re: wózek parasolka inglesina trip 11.11.10, 11:53
          ja mam inglesine trip 2010,jak dla mnie swietny! posiada ochraniacz na nozki dodatkowo,bo chyba wersje z 2009 nie mialy jeszcze,rozklada sie na plasko,latwo oparciem reguluje,ma regulowany podnozek,jest lekka,zwrotna,super sie podbija na kraweznikach,smigalismy nią od maja,teraz przesiadka na xa nastapila i niecierpie tego wozka klamota,ale coz nowego juz nie zamierzam kupowac,mała ma 1,5 roku wiec musi starczyc na zime.
          • ladyann77 Milly Mally 11.11.10, 12:06
            Mam Milly Mally, ogólnie rzecz biorąc lekko tandetna, ale:
            ładnie się składa,
            jest mała i lekka (6,5 kg),
            rozkłada się prawie na płasko,
            ma ochraniacz na nogi,
            pięciopunktowe pasy,
            porządną budkę,
            skrętne koła,
            blokadę/hamulec.
            kosztowała ok. 250 zł

Wady:
            ochraniacz na nóżki ciężko się dopina
            Na długie dystanse jest lekko niewygodna, bo zdarza się, że nogami uderzam w poprzeczkę i to wymusza lekko pochyloną pozycję. Po 4 km odczuwam to w plecach.
      • atrapcia Re: wózek parasolka 11.11.10, 11:53
        Łomatko, spojrzałam na ceny niektórych i zamarłam/zamarzłam big_grin Nigdy bym nie dała powyżej 1000zł za głupią spacerówkę.

Ja jeszcze nie mam własnej parasolki, ale ponieważ byłam ostatnio z córką w moim rodzinnym mieście, to na długą drogę zapakowałam ją w Mei tai (jechałyśmy pociągiem) a na miejscu pożyczyłam wózek od znajomej - parasolkę właśnie. Była to parasolka Milly Mally i bardzo fajnie nam służyła przez 3 tygodnie smile Córkę w tym wózku wnosiłam na 2 piętro bez zadyszki, prowadziła się bardzo fajnie, choć jestem przyzwyczajona do bardziej skrętnych i posłusznych kół w moim walkerze. Musiałam się przyzwyczaić i było ok. Ma niestety małą siateczkę na zakupy, ale przypuszczam, że to w parasolkach normalne wink Mogę polecić, choć tak naprawdę nie mam porównania...
        A nie możesz wybrać się do jakiegoś sklepu razem z dzieckiem i poprzymierzać, pobadać, powozić? Ja na ślepo kupiłam spacerówkę od koleżanki, bo ponoć super i w ogóle, a okazało się, że jestem do niej za wysoka i nie dość, że muszę się pochylać żeby ją prowadzić, to jeszcze kopię ciągle koła i podwozie i nie mogę normalnie iść ;p Całe szczęście dostaliśmy naszego kochanego walkera bo bym już chyba miała garba albo kilka stów mniej w kieszeni big_grin Przy parasolce nie popełnię już tego błędu wink
        • 1maja1 Re: wózek parasolka 11.11.10, 12:15
          Dla mnie spacerowka nie jest glupia, jesli ma mi sluzyc przez kilka lat, to chce sie upewnic ze nie rozleci sie gdzies po drodze, po drugie nie dalam za nia ponad 1000zl, mimo ze byla nowa.
          Jedna lubi dzwigac slodki ciezar w chuscie ktos inny miec komfort jazdy porzadna spacerowka.
        • lolka395 Re: wózek parasolka 11.11.10, 12:15
          No właśnie chodzi mi o taką do 500zł, ale jak będzie kosztowała mniej to tym bardziej nie pogardzę.
          Widziałam i za 89 zł ale to już chyba za tanio.
          Moje dziecko kończy niebawem 11 miesięcy, nie potrzebuję toreb, folii itp. Chcę, żeby miał podnóżek, 5 punktowe pasy, opuszczane siedzisko.
          A obejrzę na żywo na pewno-teraz robię rozeznanie
    • lilly811 Re: wózek parasolka 11.11.10, 13:13
      A ja też mam maclarena tyle, że xlr i nie wiem co jest w tym wózku, może sobie wmówiłam, że taki super wink, bo podobno najlepszy na rynku ale go uwielbiam! Dałam za niego chyba prawie 1300zł i nie żałuję smile Dość szybko przesiedliśmy się z synkiem na spacerówkę, bo miałam wcześniej mutsy bez podnóżka i mały jakoś w niej tak dziwnie wisiał i odkąd mamy parasolkę chodzę na spacery często i dwa razy dziennie i robię tyle km jak nigdy wcześniej! Dosłownie kocham ten wózek! Może dlatego, że był taki drogi wink big_grin nie wiem...
    • archeopteryx Re: wózek parasolka 12.11.10, 14:52
      Wpisz w googlu "wózki dziecięce forum" i wejdź na gazetowe forum o wózkach. Tam wszystkiego się dowiesz. Na marginesie dodam, że mam parasolkę eurocart lira 4 (kosztowała ok. 400 zł) i jest to bardzo fajny wózeczek, ale jako dodatkowy wózek, a nie podstawowy, a to dlatego, że ma małe kółeczka, cieżko się podbija, ma dość nisko ustawione rączki i nieduże siedzisko. Wożę go w samochodzie i jak jest potrzeba skorzystania z wózka to zawzse jest pod ręką. Córka ma 19 miesięcy i bardzo go lubi. Na codzienne spacery mamy duży, bardzo wygodny wóz - Concord Fusion, ale to nie jest parasolka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka