Dodaj do ulubionych

zestawy Duplo-jak przechowujecie?

14.11.10, 21:20
Może to pytanie z gatunku tych durnowatych, ale powiedzcie, proszę, jak przechowujecie zestawy Lego Duplo. Moja młoda ma zestaw podstawowy w plastikowym pudełku (102 elementy), do niego dołożone 3 zestawy zakupione w Biedronce (kopara się zepsuła, więc wszystko się bez problemu mieści). Ale teraz zamierzam dokupić jej jeszcze Domek Duplo, Zoo, kupiliśmy kolejkę Jixin - no i pojawia się pytanie - zmieszać te klocki razem w jakimś wielkim pudle? Przechowywać w kartonach (jakoś mało praktyczne mi się to wydaje - bo niby po zabawie jak? miałabym segregować klocki?). Tak sobie mnie naszło kilka dni temu wink i zdecydowałam się napisać smilesmilesmile
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 14.11.10, 21:28
      mam wszystkie zmieszane razem w szufladzie pod łóżkiem
    • beata_17 Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 14.11.10, 21:30
      u nas klock w jednej duzej skrzynce a pojazdy zazwyczaj w calosci na polce. Kolejke mamy drewniana wiec osobno.
      • pati1707 Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 14.11.10, 21:46
        Wszystkie klocki razem w plastikowym pudełku,samochody typu karetka,policja na regale.
    • patir23 Re: kolejka Jixin 14.11.10, 21:54
      jaka macie kolejke? i jak zadowolona jestes z niej bo chce kupic synkowi wlasnie myslalam nad Jixin
      • ika_pop Re: kolejka Jixin 14.11.10, 22:24
        u nas kolejka w jednym plastikowym pojemniku, ludziki zwierzaki i pojazdy w drugi pojemniku a pozostałe klocki wymieszane w trzecim
        • aregiec Re: kolejka Jixin 14.11.10, 22:36
          ika_pop napisała:

> u nas kolejka w jednym plastikowym pojemniku, ludziki zwierzaki i pojazdy w dr
          > ugi pojemniku a pozostałe klocki wymieszane w trzecim

U nas podobnie smile
          Polecam pociag, corka bawi sie nim codziennie - my mamy akurat duplo ale ten Jixin tez podobno fajny a sporo tanszy.
          • alcea3 Re: kolejka Jixin 14.11.10, 23:34
            Wszystkie wymieszane w jednym pudle z ikeismile
            Mam kolejkę jixin z tego najwiekszego zestawu, jestem bardzo zadowolona.
            • kubusiowa7 Re: kolejka Jixin 15.11.10, 00:44
              Wszystkie DUPLO i Ligao i Jixin trzymamy w jednym wielkim pudle - najwieksza frajda to tworzenie czegos nowego, a wtedy przydaje sie mieć wszystkie klocki pod reką...
              A Jixiny masz dostepne np. tutaj :
              www.scoobi.pl/catalog/index.php/cPath/44_70
              no i na allegro oczywiscie...
      • zuzankas Re: kolejka Jixin 15.11.10, 10:46
        Kupiłam tę z największego zestawu Jixin. Jeszcze do mnie nie dotarła - pewnie lada dzień - kupiłam kilka dni temu smile Naczytałam się pozytywnych opinii o tych klockach - a cena bardzo zachęcająca, więc kupiłam.
        • patir23 Re:zuzankas 15.11.10, 12:00
          to jak dojdzie ta kolejka to napisz jak bys mogla cos wiecej na jej temat bede bardzo wdzieczna...bo rozmyslalam nad jej zakupem. pozdrawiam
    • benignusia Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 14.11.10, 23:47
      w duzym pudle duplosmile więcej niekupie bo się niezmieścitongue_out a pudełka jak piszesz-nie praktyczne....może dokupcie jakieś pudło,podpiszcie duplo i jużsmile
    • listopadowka2008bis Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 15.11.10, 00:25
      W duzym pudle plastikowym kupionym w biedronce smile Za to w oryginalnym pudelku zielonym duplo mieszkaja zwierzaki smile Zmieszalam klocku duplo z tymi biedronkowymi i nie widze problemu smile Kartony po duplo powedrowaly do piwnicy.
    • kinga_owca Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 15.11.10, 00:36
      klocki, ściany, okna i duże części w dużym plastikowym pudle
      resztę w małych plastikowych pudłach - z podziałem na ludziki, małe akcesoria, zwierzaki, samochody itp.
      • sonrisa06 Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 15.11.10, 01:47
        U nas podobnie - klocki z wszystkich zestawów wymieszane w jednym wielkim pudle. Tylko tory od kolejki Jixin w innym mniejszym pudełku.
    • asia_i_p Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 15.11.10, 07:37
      U nas jedno wielkie pudło - mamy taką drewnianą szafkę IKEA z plastikowymi szufladami. Segregowanie rzeczywiście nienajlepsze - dziecko wymięknie i w ogóle nie będzie chciało sprzątać.
      • karolinka251 Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 15.11.10, 08:10
        a oświcicie mnie czy te klocki z kolejki pasują do duplo?
        • alcea3 Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 15.11.10, 08:47
          arolinka251 napisała:

> a oświcicie mnie czy te klocki z kolejki pasują do duplo?

Tak pasują, na pierwszy rzut oka są prawie nie do rozroznienia.
          • alcea3 Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 15.11.10, 08:48
            Te klocki od sprzedającego scoobi taniej mozna dosta, na allegro.
            • bart_today Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 15.11.10, 09:19
              My mamy pojemnik Vessla z Ikea. Niestety robi się już za małysad
              • zuzuua Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 15.11.10, 10:14
                duplo vessla z ikei; kolejka drewniana z ikei - w pudełku ikea takim plastikowym za 4,99 zl; klocki lego (małe) jak na razie w pudełku plastikowym ikea. jeśli zbudujemy jakąś budowle zostaje na wierzchu. reszta na wieczór jest sprzątana z powrotem do pudełka.

docelowo - zamierzam kupić regał trofast taki z szufladami - pudełkami i tam trzymać wszystkie klocki, kolejki, lalki itp. mam nadzieję tylko, że nasze duplo zmieści się do tego największego pudła
    • zuzankas Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 15.11.10, 10:42
      Dzięki Dziewczyny. To tak zrobię - klocki w jednym jakimś wielkim pudle (muszę zakupić), a ludziki i akcesoria w tym plastikowym, które mam z zestawu podstawowego Lego. Przynajmniej na razie - póki tego nie ma dużo!
      • dammma Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 15.11.10, 11:09
        u nas najpierw były w duplowskim, potem w trofaście z ikei a teraz w dużym plastikowym pudełku z ikei-wsio razem.
        A czy ilość torów w kolejkach Jixin różni się między zestawami? Bo klocków mam dużo-zależy mi na kolejce.
    • nowi-jka Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 15.11.10, 13:32
      masz racje pytanie troche głupie smile
      oczywiscie ze razem
      co wiecej jak mial jedno opakowanie to sie nei bawił zbyt chetnie a jak ma teraz wielkie pudło i mozliwosci tworzenia to non stop sie bawi.
    • agni71 Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 15.11.10, 15:08
      My juz mamy tego za dużo, żeby trzymac w jednym pudle. W duzym pudle luzno stojącym są klocki budowlane + niektóre wieksze elementy np. od zoo czy zestawu z dinozaurami. Reszta klocków jest w pudłach od regalu Trofast - oddzielnie tory i inne pojazdy, oddzielnie domek + ludziki, a zwierzęta razem ze zwierzętami Schleich. Płytki budowlane te duże stoja oparte o bok Trofastu.
      • agus-ka Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 15.11.10, 15:17
        w auchan są fajne pojemniki z przykrywką do przechowywania, takie duże podobne to pudeł ikea tyle, ze bez kólek, ale za to kosztują 10 zł
        My własnie w czymś takim trzymamy lego + drugie pudełko w którym lego kupiłam. A zestawy mieszamy, samochody trzymamy na regale.
        • sylwina76 Re: zestawy Duplo-jak przechowujecie? 15.11.10, 16:42
          Lego duplo w pudłach z Ikea z pokrywami, stawianych jedne na drugich. Tory też. Jedynie statek piracki i samolot na półce. To samo niestety robimy ze zwykłym lego - mieszamy zestawy, ale w pudłach tego trzymać nie zamierzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka