Dodaj do ulubionych

ile idzie priorytet

14.11.10, 22:19
Witam,
chciałam sie zapytac o wasze doswiadczenia. polecony priorytet wyslany 8 go i jeszcze nie dotarl. Czy to norma? A jka zaginał? JAk do Was dochodza paczki z zakupami z Allegro? CZy jak wiecej kupujecie to prosicie o wysylke ubezpieczona czy kurierem. Zupelnie nie wiem co robic. Przesylki brak!
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • camilcia Re: ile idzie priorytet 14.11.10, 22:24
      no właśnie chyba przez ten weekend jakaś przerwa na poczcie?
      bo do mnie od wtorku nie może dojść uncertain
      zazwyczaj na drugi dzień jest, a chyba za wcześnie na szał przedświąteczny
    • kinder0610 Re: ile idzie priorytet 14.11.10, 22:25
      jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby priorytet szedł tak długo zazwyczaj to 1-2 dni. ja poprosiłabym sprzdającego o skan dowodu nadania przede wszytskim bo może wcale nie wysłane 8.
    • aleksandra1977 Re: ile idzie priorytet 14.11.10, 22:25
      roznie. Najczesciej nastepnego dnia jest u odbiorcy, ale zdazalo mi sie, ze polecone priorytety docieraly do odbiorcow w ciagu 3 tygodni! Nie wiem od czego to zalezy, ale w zaleznosci od tego, na ktorej poczcie nadaje przesylke, to czas doreczenia potrafi byc naprawde bardzo, bardzo rozny.
      Popros nadawce o podanie numeru tego listu i sprawdz na swojej poczcie, moze listonosz nie doreczyl awizo, a list lezy na poczcie?
      • camilcia Re: śledzenie przesyłek 14.11.10, 22:33
        można poprosić o nr nadania i sprawdzić na stronie poczty smile
        sledzenie.poczta-polska.pl/
        ja tak często sprawdzam czy już do kogoś dotarł list (jak nie daje znać)
        śledzenie naszych poleconych działa też na przesyłki zagraniczne, np ja wysyłam do USA, wklepuję nr nadania na stronie usps.com i widzę 'trasę' albo czy już odebrane
        • emma6666 Re: śledzenie przesyłek 14.11.10, 22:48
          to że listonoszowi nie chce się wrzucić awiza do skrzynki to norma, mój tego nie robi ale jak jest jakiś na zastępstwie to jest masakra.
        • betimek Re: śledzenie przesyłek 14.11.10, 22:51
          Ostatnio priorytet szedł do mnie tydzień. Nigdy się tak nie zdarzyło. Właśnie zabieram się za pisanie reklamacji. Tym bardziej, że rzecz, którą zamawiałam, jak przyszła była mi już niepotrzebna. Potrzebowałam ja wcześniej...Nie spodziewałam się, że priorytetem będzie tak długo szła.
          • emma6666 Re: śledzenie przesyłek 14.11.10, 23:00
            reklamacja nic nie da, termin dostarczenia jest przewidywany a nie gwarantowany
          • alcea3 Re: śledzenie przesyłek 14.11.10, 23:23
            czasem priorytet potrafi dotrzec po tyg, szcytem było kiedys szedł do mnie 2,5!
        • annaparzonka a ja mam pytanie o przekaz pocztowy 14.11.10, 23:10
          Powiem tak 99% przesylek nadanych do 15 dochodzi nastepnego dnia ale zdazylo sie tez tak ze bylo kolejnego. Nie spotkalam sie z przypadkiem aby dluzej szlo no chyba ze dzien wolny swiateczny czy weekand wypadal... strona super nawet nie wiedzialam ze taka jest. Kolejna kwestia to taka ze czasami listonosze nie zostawiaja awiza i wtedy przesylka lezy na poczcie a oczekujacy nie ma o tym pojecia.... sama spotkalam sie z tym kiedy to moj wojek wysylal to Mojej tesciowej paczke za Mnie i po dwoch dniach paczki nie bylo *mimo ze zostala nadana priorytetem rano* nie wiedzialam o tej stronie wczesniej wiec zadzwonilam na poczte okazalo sie ze przesylka juz czeka i byla nastepnego dnia a listonosz awiza nie zostawil....
          To ja mam tez pytanie o przeaz pocztowy pieniezny wyslany do domu nie na konto. Wyslalam taki w poniedzialek rano i nie doszedl jeszcze hmmm troche Mnie to dziwi chociaz na poczcie powiedzieli ze jest przekazywany do odbiorcy czwartego dnia roboczeko liczac od nastepnego dnia po nadaniu... niestety dzwonilam na infolinie poczty i nie ma mozliwosci sledzenia przekazow wiec nie wiem czy odbiora Mnie oszukuje czy rzeczywiscie jeszcze nie doszlo wiecie moze czy jest jakis sposob sprawdzenia tego?
        • clonek13 Re: śledzenie przesyłek 14.11.10, 23:24
          czy ta wyszukiwarka dziala tez na listy polecone czy tylko na paczki?
          znam ta strone ale mi nie wyszukuje poleconych listow,tylko paczki, pisalam w tej sprawie email do naczelnika poczty, dostalam odpowiedz ze na tej stronie moge sobie sledzic ale paczke ,a nie list polecony, a tak wogole to strona jest w ciaglej (hehe) budowie i moga byc problemy techniczne czasem smile dlatego prosze napisz czy jak szukasz poleconych listow to wyskakuje ci info na ich temat??
          • annaparzonka list polecony 14.11.10, 23:28

wlasnie sprawdzalam i nie da sie wyszukac listu tylko i wylacznie paczki aby nie bylo sprawdzilam na kilku listach ktore w tym tygodniu wysylalam
            • camilcia Re: list polecony 15.11.10, 10:09
              ja wysyłam tylko listy i zawsze mi działa
              nie działała natomiast na listy wysłane w punkcie pocztowym - wysyłałam 2x i jakiś krótki numer tam jest wpisany
              • camilcia Re: list polecony 15.11.10, 10:14
                o, rzeczywiście dziś nie działa
                dziwne bo bardzo wygodne to było, ostatnio tak sprawdzałam i niszczyłam dowody nadania które się mnożą w tempie błyskawicznym wink
          • camilcia Re: śledzenie przesyłek 15.11.10, 10:30
            hmm a na zagraniczne polecone działa
            ale tylko do momentu wyjścia z polskiej strefy, no ale działa na listy, to dlaczego na polskie nie
            uncertain
            wygodne to było
            musieli popsuć uncertain
            • annaparzonka Re: śledzenie przesyłek 15.11.10, 13:48
              no wygodne i to bardzo... a szkoda ze na listy nie dziala przynajmniej na te krajowe bo sprawdzalam a zagranicznych zadnych ostatnio nie wysylalam....
              • patyczako Re: śledzenie przesyłek 15.11.10, 15:39
                u mnie kiedys kupiła klientka prezenty na Mikołaja 6,12 2 tygodnie wczesniej zeby paczka doszła w porę - nie uwierzycie ale paczka priorytetowa doszła w koncu (na szczescie) ale w wigilie - i takie kwiatki się zdarzają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka