magdulka2 16.11.10, 12:23 gdzie znajdę fajne ozdoby do pierniczków? Wiem, że na allegro są, ale nie umiem znaleźć może pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-olenka Re: ozdoby do pierników 16.11.10, 12:35 Ja kupuję u użytkownika "wypiekarnia", lukier robię sama: cukier puder + białko utarte mikserem na gęstą , półlejąca masę+ żółty- sok z marchewki niebieski- jagody zielony- barwnik ze sklepu różowy- koncentrat barszczu czerwonego w każdym razie wbij do miski białko lekko ubij mikserem dosyp szklankę cukru pudru i ubijaj dalej raczej będziesz potrzebować drugiej szklanki cukru, wiec miej ją w pogotowiu lukier ma być gesty , tylko na wpół lejący jeśli wyjdzie za gesty- rozcieńcz PAROMA KROPLAMI wody dosłownie kroplami, bo łatwo przesądzić można zrobić próbę, postawić kropkę z lukru na pierniku może się leciutko rozlać, ale kształtu nie może stracić i do roboty, na wierzch jakieś koraliki, posypki i piękne wychodzą Odpowiedz Link Zgłoś
arachnela Re: ozdoby do pierników 16.11.10, 12:45 na allegro jest kategoria: allegro.pl/slodycze-i-przekaski-dekoracje-cukiernicze-74022 a jak nie na allegro to w tortowni znajdziesz no i już w marketach zaczęły się pokazywać lukry, kuleczki i inne takie Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: ozdoby do pierników 16.11.10, 16:25 Kupowałam u pani o nicku : prostozformy, np takie: img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/07/07/28/1307072822 Odpowiedz Link Zgłoś