Dodaj do ulubionych

polecam dla 5-latki - mozaika do prasowania

17.11.10, 17:20
Jest to mozaika z takimi malutkimi koralikami które nakłada się na malutkie pręciki. Po nałożeniu wszystkich koralików na gotowy szablon, przeprasowuje się go i powstaje gotowy twardy obrazek. Jest to coś podobnego do bindezz, ale wg mnie lepsze, tańsze i ogólnie moja 5-latka bawi się tym na okrągło - wstaje i przed wyjściem do przedszkola układa szablon, wraca z przedszkola i dalej układa.

allegro.pl/mozaika-ukladanka-koraliki-2500-szt-55972-i1293624381.html
Różni sprzedawcy mają różne ceny z tymi zestawami, trzeba dobrze poszukać.
Obserwuj wątek
    • annaparzonka Re: polecam dla 5-latki - mozaika do prasowania 17.11.10, 17:30
      Tak super sprawa, Moja cora juz od dawna sie tym zajmuje i w przedszkolu tez to robia, nawet pudelko mamy na te wszystkie dziela bo sie juz tego tyle nazbieralo...
      • luizka.s Re: polecam dla 5-latki - mozaika do prasowania 17.11.10, 17:46
        W Ikei tez mozna takie koraliki zakupic.
        • krasulas Re: polecam dla 5-latki - mozaika do prasowania 17.11.10, 17:51
          dokładnie - my też od ponad lat ikeowską wersją się bawimy
          pzdr
          • asa_tadarasa Re: polecam dla 5-latki - mozaika do prasowania 18.11.10, 11:05
            A te koraliki z IKEA to też się prasuje i powstają oddzielne obrazki???
    • lutka27 Re: polecam dla 5-latki - mozaika do prasowania 17.11.10, 21:53
      Czy dla 7 latki to nie za proste?
      • witka55 Re: polecam dla 5-latki - mozaika do prasowania 18.11.10, 09:02
        myślę, że nie - te koraliki są bardzo malutkie i nawet większa ręka 7-latki może mieć większy problem z ich wsadzaniem niż 5-latka.
        • dammma Re: polecam dla 5-latki - mozaika do prasowania 18.11.10, 09:05
          fajnie, że o tym piszecie, bo szukam różne takie kreatywne zestawy a o nim nie słyszałam. Może macie jeszcze jakieś inne pomysły?
    • alkara TESCO 19,90 18.11.10, 17:27
      W TESCO te zalinkowane koraliki są po 19,90 - tylko nie zwierzątka a serduszko, słoneczko, ślimak.
      • kalina886 Re: TESCO 19,90 23.11.10, 14:17
        A czy koraliki z ikei (jako zestaw uzupełniający) będą pasować do tych innych zestawów?
    • anialit Re: polecam dla 5-latki - mozaika do prasowania 23.11.10, 14:27
      A czy te koraliki są wielokrotnego użytku, czy można je potem "rozmontować" i używać ponownie?
      I czy 3-latka nie będzie za mała na taką zabawkę? Uwielbia zabawę takimi koralikami/grzybkami https://dello.pl/allegro/Q%200920/4.jpg
      • aaangel Re: polecam dla 5-latki - mozaika do prasowania 23.11.10, 20:51
        Są wielokrotnego użytku, polecam, mam 3,5 latkę i często się nimi bawi już od roku.
        • annaparzonka Re: polecam dla 5-latki - mozaika do prasowania 23.11.10, 20:59
          Chyba mylicie zabawki bo do prasowania te co ktoras zdjecie wkleila nie sa do prasowania. Te do prasowania owszem da sie rozwalic Moj syn rozmawala jak siostra zrobi *te wyprasowane*ale dalej z nich sie juz nie da nic zrobic bo one po prasowaniu troche sie podtapiaja aby sie trzymaly po sciagniciu.
    • daluma Re: polecam dla 5-latki - mozaika do prasowania 24.11.10, 13:06
      Hej! Dzięki za super pomysł smile Moja prawie 5-latka uwielbia manualne, plastyczne i edukacyjne rzeczy i szukam prezentu w tym stylu. Bo ona nie chce się bawić lalkami Barbie, które uparcie dostaje od babci i cioci wink Również domki dla lalek też nie są w jej stylu, bawi się nimi chwilę.
      W tym roku kupiłam jej w Smyku zestaw do dekorowania małych doniczek (w zestawie są malutkie doniczki, brokaty, farby itp).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka