Dodaj do ulubionych

Do posiadaczek CLICSów

06.12.10, 13:45
Chcę wreszcie amówić te klocki i nie mogę się zdecydowac czy kupić takie
www.clics.pl/Klocki_edukacyjne_CLICS_S_750_el-31.html
czy mniejszy zestaw
www.clics.pl/Klocki_edukacyjne_CLICS_S_600_el-30.html
lub tenwww.clics.pl/Klocki_edukacyjne_CLICS_S_400_el-25.html i wtedy dobrać jeszcze jakieś zestawy tematyczne
www.clics.pl/Zestawy_tematyczne-k34-0-3-default.html
Sama nie znam tych klocków zupełnie ale dziecko strasznie ich pragnie a ja chcę żeby miało porządny zestwa z którego można dużo zbudować.
Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • coronella Re: Do posiadaczek CLICSów 06.12.10, 13:56
      na to sama musisz sobie odpowiedzieć, ile możesz wydać. Im więcej elementów, tym lepiej, ale takie pudło 600 spokojnie wystarczy do świetnej zabawy. Moi przez rok mieli tylko jedno 600 i budowali fantastyczne rzeczy, Teraz dokupiłam im jeszcze 2 pudła po 700, zabawa jest tak samo fajna, wcale nie dużo lepsza, tylko, że budują więcej i większe rzeczy. Na początek kupiłabym zwykłe klocki, a tematyczne ew. dokupić później.
      Mój syn ma piratów i wcale ich nie składa.
    • majarzeszow Re: Do posiadaczek CLICSów 06.12.10, 14:11
      moja coreczka wczoraj na probe dostala te:
      allegro.pl/cb178-glitter-klocki-clics-hit-dla-dziewczynek-i1353465437.html
      i juz widze, ze trzeba dokupic smile
    • czarna.perla Re: Do posiadaczek CLICSów 06.12.10, 14:21
      chcę kupic tak za 250 zł więc tak czy siak się zmieszczę w tej kwocie spokojnie.
      • agafu Re: Do posiadaczek CLICSów 06.12.10, 14:41
        nie no musi być to duży zestaw, my mamy z Twojego posta te z czerwoną nakrywą.
        • coronella Re: Do posiadaczek CLICSów 06.12.10, 15:14
          no to jasne, że 700 elementów smile
          • pasmoxx Re: Do posiadaczek CLICSów 06.12.10, 15:46
            Mój 5-latek dostał od nas na Mikołajki 3 paczki po 125 elementów (kupowane kiedyś w Aldi po 25 zł więc super cena). Sama się wciągnęłam w składanie z nim różnych rzeczy. Z tej ilości zbudowaliśmy pieska, samolot, domek i jakieś 3 samochodziki. Zaczęłam szukać jeszcze inspiracji w internecie no i młody chciał zbudowac helikopter i jakieś auta budowlane (duże) i np helikopter ale do tego potrzebne są duże koła gumowe ( do aut) i dłuzsze osie. Zatem na Gwiazdkę dokupię mu taki tematyczny zestaw ale tylko dlatego, żeby miał chociaż 4 duże koła-więcej niestety nie ma, no i żeby było dużo róznej długości osi. Bo dinozaura czy np jakieś stworzenie z dżungli zbudujemy z wersji podstawowej, najwyżej w kolorach takich jakie mamy." Miłośnik szybkich samochodów" czy jakoś tak- o tym myślałam. Tam są chyba 23 różne osie i klocki z otworem na oś czego nie mieliśmy w naszych klockach. Coś koło 129 zł .
            • pasmoxx Re: Do posiadaczek CLICSów 06.12.10, 15:52
              ale zapamiętałam......CLICS Mighty Monsters dla fanów aut wyścigowych-dokładnie to mu kupię.
    • czarna.perla Re: Do posiadaczek CLICSów 06.12.10, 22:58
      Dzięki za rady. Kupuję 750 bo moje dzieciaki uwielbiają klocki drewniane i lego duplo. Jedne i drugie są w uzyciu codziennie, właściwie nie ma sensu ich sprzątać bo zaraz znów są na podłodze i powstają nowe konstrukcje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka