Dodaj do ulubionych

Rozczarowana sklepem Quadr i Foglio

28.12.10, 12:52
Niestety jestem ogromnie rozczarowana podejściem do klienta w sklepie firmowym Quadr i Foglio (nie pisze w jakim mieście, bo to jest bez znaczenia).
Sprawa dotyczy wymiany zakupionej rzeczy na wiekszy rozmiar.
Otóż w prezencie świątecznym kupiłam dla swojej 2-letniej wnuczki sweterek-bolerko w rozmiarze 92. Wnuczka mieszka w innym niż ja mieście. I chociaz jestem w stałym kontakcie, to jednak okazało się, że dziecko w ostatnim okresie bardzo urosło i właściwym byłby rozmiar 98.
W sklepie odmówieno mi wymiany na wiekszy rozmiar (chociaż był na stanie sklepu) z uwagi na przekroczenie jakieś magicznej daty uprawniającej do wymiany.

Zupełnie nie dba się o klieta teraz i w przyszłości!
Np. w Reserved przez jeden miesiąc (czyli 30 dni) można dokonać nie tylko wymiany, ale i zwrotu zakupionej rzeczy.

Już nie odważę sie juz na zakupy w sklepach Quadr i Foglio , a innych będę do tego zniechęcać.

ROCZAROWANA
Obserwuj wątek
    • a-e-p Re: Rozczarowana sklepem Quadr i Foglio 28.12.10, 13:47
      > W sklepie odmówieno mi wymiany na wiekszy rozmiar (chociaż był na stanie sklepu
      > ) z uwagi na przekroczenie jakieś magicznej daty uprawniającej do wymiany.

Tego sklepu nie znam, ale kazdy sklep ma przeciez okreslona polityke zwrotów i wymiana po terminie nie jest mozliwa. Nic w tym dziwnego... Czesc sklepów nie przyjmuje zwrotów - osobiscie takie omijam. ZAWSZE upewniam sie przed zakupem a nie po, czy dana rzecz moge wymienic czy zwrocic.
      • czarna.perla QUADRI FOGLIO 28.12.10, 14:27
        u nich jest 7 dni na zwrot lub wymianę. w Twoim interesie było zapytanie o ten termin.
        Ja może nie jestem zachwycona sklepem ale ciuchy mają w miarę ok tylko ceny kosmiczne, dopiero z dużymi rabatami robia się sensowne.
        Mnie udało się kupić u nich kurtkę narciarską za 50% ceny bo miała rozdarcie pod pachą. Kosztowała 200 zł a zapłaciłam 99 ze względu na wadę i nadal mam na kurtkę gwarancję.
    • nellyssima Re: Rozczarowana sklepem Quadr i Foglio 28.12.10, 14:55
      Też byłabym rozczarowana, tym bardziej, że to żaden wysiłek dla sklepu, aby dana rzecz wymienić na TAKĄ samą. Nie zwrot, nie inny model w innej cenie, tylko ta sama rzecz w innym rozmiarze.
    • kamelia04.08.2007 Re: Rozczarowana sklepem Quadr i Foglio 28.12.10, 16:19
      szczerze powiedziawszy tez bym była rozczarowana, bo owszem jest iles tam dni na wymiane, bo klientka mogła zapytac czy po przekroczeniu tych dni mozna w drodze wyjatku wymienic rzecz na wiekszą czy mniejszą.

No cóz, sa ludzie i taborety. W normalnych sklepach, jak sie uzgodni ze sprzedawczynia, to mozna wymienic rzecz, o ile to przekroczenie nie jest jakieś drastyczne, rzecz ma metke, jest rachunek, nie widac sladów uzywania czy uszkodzenia, a właściwy rozmiar jest w sklepie. Do tego jest okres swiateczny, ludzie kupuja prezenty i wiadomo, że mozna sie nie wstrzelic z rozmiarem dla dziecka.

Co do tego, ze nie mozna dodkonac zwrotów, to jeszcze rozumiem. We Francji akceptuja tylko wymiany na rzecz w takiej samej cenie albo drozszą, jak ktos wymieni na tańsza, to nie zwracaja róznicy.

Tobie proponuje zadzwonic do innego sklepu tej sieci z pytaniem, czy mimo przekroczenia daty (o ile nie jest to jakies wielkie przekroczenie), wymienia ci ten sweter, bo masz rachunek, metke i rzecz jest nieuzywana, ot nietrafiony prezent. Nic ci przeciez nie szkodzi, bo w tej chwili rzecz jest nieuzyteczna, bo jest za małe na dziecko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka