Dodaj do ulubionych

łóżko dla 2,5-latka

03.01.11, 16:24
Dziewczyny, młody wyrósł już łóżeczka dla maluchów (120 cmx60cm) i w rezultacie śpi w naszym. Zgodnie z teorią powinnam mu kupić nowe, "dorosłe" łóżko typu tapczan (najlepiej w kształcie auta wink itp. i nauczyć spać w swoim pokoju w swoim łóżku. Problem w tym, że nie mam dla niego ani pokoju ani miejsca w naszej sypialni na łóżko 90 cmx200 cm sad I jakiś czas to jeszcze potrwa...
Czy możecie polecić mi jakieś przejściowe łóżko gdzieś pomiędzy tymi rozmiarami??
Będę wdzięczna za wszelkie pomysły...
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: łóżko dla 2,5-latka 03.01.11, 17:23
      My mamy takie pośrednie, kupione jak syn miał 2,5 roku z Ikea www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39858939 ,wymiary materaca 160 x 70 cm.
      • odra78 Re: łóżko dla 2,5-latka 03.01.11, 18:37
        my mamy to www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99827959
        sprawdza się super
    • azyli Re: łóżko dla 2,5-latka 03.01.11, 21:30
      U nas w podobnej sytuacji sprawdziło sie łózko rozsuwane z IKEA Ateles - teraz nazywa się LEKSVIK. Spokojnie mozesz szukac uzywanych, są dobrej jakosci i poza małymi wgnieceniami, jak to w sosnie nic sie z nim nie dzieje.
      • egla30 Re: łóżko dla 2,5-latka 04.01.11, 10:27
        Ja polecam modele "rosnących" tj. rozsuwanych na długość łóżek z IKEA - Leksvik (sosna patynowana) i Trofast (sosana jasna lakierowana). Mają trzy długości przy czym najkrótsza to chyba 150 cm. My kupiliśmy córce Leksvik już prawie rok temu, zanim jeszcze skończyła 2 lata ale jest bardzo wysoka, i rozsuniemy je dopiero za kilka miesięcy. Można je kupić nie tylko w sklepie IKEA (choć tam jest najtaniej) ale także można kupić używane/nowe na allegro. Polecam jednak zakup oryginalnego materaca (składa się z 3 części - dokłada się kolejne kawałki wraz z rozsuwaniem łóżka). Materac lepiej kupić nowy i dość dobry a jak się łóżko całkiem rozsunie jednoczęściowy na wymiar łóżka.
      • tedesca1 Re: łóżko dla 2,5-latka 04.01.11, 10:46
        Też mamy Ikea Leksvik i jesteśmy zadowoleni.
        • ninusia4 Re: łóżko dla 2,5-latka 04.01.11, 11:34
          Ja będąc w podobnej sytuacji kupiłam linkowanego wcześniej Krittera z Ikea tylko w kolorze sosnowym.
          Lada moment będziemy chcieli je sprzedać bo chcemy kupić dzieciakom piętrowe.
          Nie wiem czy dobrze wyciągnęłam wnioski z innego wątku, ze jesteś ze stolicy?
          Jeżeli byłabyś zainteresowana pisz na priv.
    • leneczkaz Re: łóżko dla 2,5-latka 04.01.11, 13:11
      Mój ma baggi lux 90/160 i śmiało mogę polecić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka