Dodaj do ulubionych

najlepsze kozaczki ecco

18.01.11, 23:02
Chciałabym kupić kozaczki na nast sezon zimowy dla 2 dziewczynek. W tym roku kupiłam track uno i nie jestem do konca zadowolona. Mam wrażenie że nie są wystarczająco ciepłe.
Proszę doradźcie które modele z Ecco są najcieplejsze nie tracąc komfortu noszenia przez 2,5 i 4,5 latki.
Obserwuj wątek
    • mea8 Re: najlepsze kozaczki ecco 19.01.11, 13:12
      Track uno sa wg mnie najslabsze. Ale musisz wiedziec, ze kozaki ecco nie sa jakies specjalnie ocieplane. Maja ociepline z takiego jakby cienkiego kozuszka/filcu i membrane gore tex. Wszystkie sa bardzo podobne. Moi starszy syn uzytkuje juz 4 pare, modele rozne i jak dotad nigdy nogi nie zmarzly.
    • taba18 Re: najlepsze kozaczki ecco 19.01.11, 13:25
      Moja 3,5 latka drugi rok z rzędu ma Ecco Snowride. I niby ok, ale w duże mrozy nogi były zimne. W mroźne dni lepiej sprawdzały się śniegowce z Decathlonu za 50zł...
      • coronella Re: najlepsze kozaczki ecco 19.01.11, 17:46
        > nogi były zimne.

ale czy jej BYŁO ZIMNO?? bo to ogromna różnica. Problem zimnych nóg był tu poruszany wielokrotnie. Ja i moja córka mamy ciepłe nogi tylko w jednej sytuacji- w gorącej wodzie w wannie. Co nie oznacza, że jest nam w butach zimno.
        • taba18 Re: najlepsze kozaczki ecco 19.01.11, 18:22
          Były zimne i było zimno - córeczka narzekała, że jej zimno w nóżki (mimo, że była w ruchu). Lubię ecco, ale zimowe już chyba sobie daruję.
    • mielin Re: najlepsze kozaczki ecco 19.01.11, 18:11
      Track Uno to największy niewypał spośród kozaczków Ecco (było już o tym wielokrotnie na forum) I to prawda,że Ecco nie mają grubego ocieplenia, żadne Ecco, bo to buty lekko ocieplane z membraną stworzone do ruszania się w nich, jak się stoi to można zmarznąć...dlatego także nie są polecane dla dzieci niechodzących.

Najgrubsze ocieplenie i podeszwę mają Husky Route, ale one są raczej na szerszą stopę.
      • katka761 Re: husky route 19.01.11, 22:34
        mieliśmy snowride, snowboarder i teraz husky route - i te ostatnie wg mnie najlepsze!!
    • zomo7 Re: najlepsze kozaczki ecco 19.01.11, 22:06
      Co mnie dziwi to w 4 sklepach ( 2 razy maraga i 2 razy Ecco ) panie nie wiedziały o co mi chodzi gdy dzieliłam się z nimi swoimi uwagami. Zgodnie twierdzą że nie ma różnicy w jakości i ciepłocie w różnych modelach kozaczków ecco - tylko po co sa różne ceny tych butów ( track uno są najtańsze a husky nadroższe)
      • mielin Re: najlepsze kozaczki ecco 19.01.11, 22:40
        Wiesz, my się tym interesujemy bo nieba byśmy naszym dzieciakom przychyliły, a te panie ze sklepów często są bardzo młodziutkie, często dzieci nie mają i po prostu nie chce im się zgłębiać tej wiedzysad, a w PL szkoleń firmowych często brak.... Ale od czego mamy Forumsmile
        • primka Re: najlepsze kozaczki ecco 19.01.11, 23:01
          Ja też uważam, że Husky są super, fajna podeszwa, dobre ocieplenie. Moja starsza córcia nosiła je ubiegłej zimy. Natomiast teraz ma winter queeny i uważam, że jednak tamtym nie dorównuja, choć generalnie też są w porządku.
          • iwek33 Re: najlepsze kozaczki ecco 20.01.11, 09:56
            Najlepiej ocieplone są Husky Route, grube futerko jest nawet na podeszwie ( a nie polarek, czy filc). Nie wiem jednak, czy to, że dziecko ma ciepłe nóżki w butach z gore-texem zależy od rodzaju ocieplenia buta, czy od cech organizmu samego dziecka. Moi chłopcy mieli już zimowe Ecco Mountain peck, Snowboarder, Dragonaut, Husky Route i we wszystkich tych modelach mieli zawsze ciepłe stopy. Kupując zimowe ecco skupiam się bardziej na dopasowaniu szerokości buta do stóp, niż rodzaju ocieplenia. ( np Dragonaut są rewelacyjne na wąskie stopy z niskim podbiciem, a Husky Route odwrotnie: szerokie z wysokim podbiciem).
            Czytałam jednak wątki o dzieciach, które nawet w Husky mają zimne stopy. Więc chyba jednak od samego dziecka to zależy.
            • zomo7 Re: najlepsze kozaczki ecco 23.01.11, 21:28
              W rezultacie kupiłam snowboardery dla starszej oraz snowridery dla młodszej.
              Kusiły mnie winter queen ale niestety wydały mi się mniejsze wewnątrz a córka lubi szerokie obuwie. Chciałam kupic Husky ale niestety cena mnie przerosła - zresztą nie spotkałam ich przecenionych ( powyższe kupiłam w maradze za 173 i 179 PKN ). Kupiłam o 3 rozmiary większe niż teraz noszą. Wszędzie mi Panie doradzały 2 rozmiary większe jednak jak w domu porównałam wkładki ( były niecały cm dłuższe ) wróciłam do sklepów i wymieniłam obie pary. Trzymam kciuki by za roku im pasowały i dobrze służyły smile
              • mmala6 Re: najlepsze kozaczki ecco 23.01.11, 21:41
                mój syn -6 lat, nosi teraz snowboarder i jedyne co mi się nie podoba, to, że tak jakby materiału było za dużo. Widać to z tyłu na wysokości kostki. Nie wiem czy wiecie o co chodzi. Mimo że rzepy ma mocno zapięte to i tak zostaje sporo 'luźnego' buta. Sam but nie jest dużo za duży, jakiś cm na wkładce, może 0.5cm. Młody nie narzeka (ale to chłopak, narzekałby jakby buty były różowe albo go obcierały), cały czas nosi tylko zwykłą cienką skarpetkę i szafa grawink Cały czas myślę o kupnie zimówek na przyszły rok ale nie wiem w jaki rozm celować. Wydaje mi się, że mu już zwalnia rośnięcie stopy, teraz na wiosnę kupuję mu ten sam rozmiar ecco co zimówek (rozm. 31), bo następne są wielkie. Więc nie wiem czy za rok na zimę 32 czy 33...
                • cortinka Re: najlepsze kozaczki ecco 23.01.11, 22:05
                  Mój syn nosi taraz 33 i na przyszły rok kupuję mu jednak 35.
                • iwek33 Re: najlepsze kozaczki ecco 24.01.11, 09:08
                  mmala6 napisała:

> mój syn -6 lat, nosi teraz snowboarder i jedyne co mi się nie podoba, to, że ta
                  > k jakby materiału było za dużo. Widać to z tyłu na wysokości kostki. Nie wiem c
                  > zy wiecie o co chodzi. Mimo że rzepy ma mocno zapięte to i tak zostaje sporo '
                  > luźnego' buta. Sam but nie jest dużo za duży, jakiś cm na wkładce, może 0.5cm.
                  >
                  Dokładnie wiem, o czym piszesz, bo moi chłopcy w zeszłym roku mieli Snowboarder i taki"luźny "materiał wokół kostki też mnie drażnił, ale te wory robiły się tylko młodszemu, który ma wąskie stopy i niskie podbicie. Starszy z szerokimi stopami tych luzów nie miał. Chyba ten model jednak lepiej dopasowuje się do stóp szerokich z wysokim podbiciem.

Młodszy w tym roku nosi 33 ( Dragonaut-bardzo dobrze dopasowany, wąski but, kapitalnie na wąskie stopy pasuje i też jest fajnie ocieplony) Na drugi rok kupiam mu 34 ( nauczona doświadczeniem, że jak kupowałam 2 rozmiary większe to potem przed zimą kupowałam nowe, większe tylko o 1 rozmiar, a te o dwa rozmiary większe zostawały na "za dwa lata". Ale to zależy też od dziecka jak stopy rosną, mojemu o rozmiar na rok.
                  • mmala6 Re: najlepsze kozaczki ecco 24.01.11, 12:22
                    Iwek, mówisz o takich?:
                    www.outletstore.pl/ecco/7762251052/Product.aspx
                    Może faktycznie spróbuję. Mnie by wkurzał taki 'latający' materiałwink

no właśnie rok temu syn nosił 29, teraz 31 ale nie urosła mu noga tak jak myślałam, że urośniewink Przymierzałam w stacjonarnym 32 i były wielkie, więc co dopiero 33.
                    • iwek33 Re: najlepsze kozaczki ecco 24.01.11, 20:38
                      Tak, to jest model Dragonaut ( stary model, już go chyba nie produkują) . Mamy takie same, czarne, tylko bez tego białego smoka z boku, z to z czerwonym napisem, ale ta sama podeszwa. Szkoda, że już go nie ma w aktualnych kolekcjach, naprawdę udany model na wąskie stopy i dobrze ocieplony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka