Dodaj do ulubionych

jadłospis po 6 miesiącu

22.07.12, 15:33
Witam, dziewczyny napiszcie proszę jak dokładnie karmicie wasze szkraby...najlepiej tak z godzinami...kiedy mleko, ile, kiedy kaszka, obiadki itp.
Obserwuj wątek
    • mykejla Re: jadłospis po 6 miesiącu 22.07.12, 16:07
      8-8.30 - pierś
      11 - kaszka (sinlac)
      14 - zupka
      16 - pierś
      17 deserek owocowy
      19- kaszka
      w nocy pierś.
    • mamciunia_kamciunia2 Re: jadłospis po 6 miesiącu 22.07.12, 16:45
      karmiłam tylko pjersiom do drugiego roku zycia za aprobatom pedjatry
      • jugutka Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 01:41
        Brak urozmaicenia diety do 2 roku zycia ??! Nie skomentuje...
      • natchniuza86 Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 08:08
        > karmiłam tylko pjersiom do drugiego roku zycia za aprobatom pedjatry

To ten pediatra musial sie znac na medycynie i zywieniu dzieci tak jak Ty na ortografii wink
    • ewa17 Re: jadłospis po 6 miesiącu 22.07.12, 21:04
      Najbardziej interesuje mnie jadłospis dla maluchów karmionych mlekiem modyfikowanym smile
      • mamciunia_kamciunia2 Re: jadłospis po 6 miesiącu 22.07.12, 22:54
        ato nie pomioge bo muj synio tego swinstwa nie mjał w ustach
        • jugutka Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 01:39
          Mm nie jest świństwem. Jest zbawieniem dla wielu mam które z różnych przyczyn nie karmią piersią.

U mnie obecnie 7 miesiąc wygląda tak:
          8" mm
          10" mm
          14" zupka (brokuly, marchew, ziemniak, pietruszka, seler, krolik, cebulka, przyprawiane ziolami, miksowane.) Czasem jak zupka wychodzi za rzadka zageszczam kleikiem ryzowym albo kaszka manna.
          17" tarte jablko, gruszka,banan,morele,
          19" mm z kleikiem albo kaszka

Daje tez juz do probowania caly ziemniaczek, czy brokuł ke, melona, arbuza..
          do picia przede wszystkim woda .
          • mamciunia_kamciunia2 Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 08:55
            > Mm nie jest świństwem. Jest zbawieniem dla wielu mam które z różnych przyczyn n
            > ie karmią piersią.

no wlasnie dla mam... dla dziecka to swiństwo straszne mieszanina chemi kobjet kture nie mogom karmic jest bardzo mało moze 1 na 100000 reszta to wygodne lenie kture myślom tylko o sobje
            • ewa17 Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 09:11
              mamciunia_kamciunia2 napisała:

> > Mm nie jest świństwem. Jest zbawieniem dla wielu mam które z różnych przy
              > czyn n
              > > ie karmią piersią.
              >
              > no wlasnie dla mam... dla dziecka to swiństwo straszne mieszanina chemi kobjet
              > kture nie mogom karmic jest bardzo mało moze 1 na 100000 reszta to wygodne leni
              > e kture myślom tylko o sobje

Weź się nie wypowiadaj kobieto na żadnym formu!!! Teraz to już mnie zdenerwowałaś!!! dość że nie umiesz pisać to w dodatku jesteś po prostu pustakiem!!! więc nikomu nie pomagasz, więc wara
              • mamciunia_kamciunia2 Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 17:00
                sama jesteś pustakiem ktury nie chce dać swemu dziecku toco najlepsze
                • ewa17 Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 18:09
                  Słuchaj no tępa babo!!! jakbym teraz cie widziała to bym ci polika strzeliła, nie masz pojęcia dlaczego ktoś może nie karmić piersią, ty za to karmiłaś obsesyjnie, a to jest patologia. Nawet nie chce mi się już odpowiadać na twoje prostackie prowokacje, wróć się do podstawówki i naucz ortografii, oby twoje dziecko nie wyssało tego talentu po tobie....szok że tacy ludzie się wypowiadają....
                  • mamciunia_kamciunia2 Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 19:23
                    patologja to jest karmienie butelką

> Słuchaj no tępa babo!!! jakbym teraz cie widziała to bym ci polika strzeliła
                    oby twoje dziecko nie wysalo twojego chamstwa ztej twojej cudownej butelki
                    • novaaga Re: jadłospis po 6 miesiącu 24.07.12, 09:58
                      te posty to jakaś marna prowokacja...
            • jugutka Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 09:20
              Ty kobieto to masz chyba juz teraz mleko zamist "muzgu"...
              • mfab83.hg Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 09:25
                co za polszczyznasmile))))))))))))))))
                • panizalewska Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 10:02
                  nie wiecie, że to zapryszczony gimnazjalista robi sobie z Was jaja? nie bierzcie go na poważnie bo mu ciśnienie skoczy wink nie karmić trolla
    • leneczkaz Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 09:36
      6- mm
      9- mm
      12- obiad/deser
      14- obiad/deser
      16/17- mm z kaszą
      19/21 mm z kaszą

w trakcie dnia przekąski.
      mała je już generalnie wszytko.
    • spkasienka Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 09:38
      Końcówka siódmego m-ca.
      7 - 170mm
      10 - 170 mm zagęszczonego kaszką lub jeśli ma ochotę, to zje kaszkę z łyżeczki
      13-13-30 obiad warzywno- mięsny, po obiedzie owoce
      16.30 170mm
      20.00 170-200 mm
      Prawie każde mm zagęszczam kleikiem

W międzyczasie daję do rączki banana, warzywa, sporadycznie długiego flipsa

Dodam, że w takich ilościach wypijała mleko. W 7 miesiącu wypija około połowy porcji i nadrabia to 23-24.
    • spkasienka Świńskie mm:) 23.07.12, 09:43
      Świńska jest Twoja ortografia...Zadziwiające jest to, jak można karmić dziecko do 2 lat wyłącznie piersią. Co podałaś pierwsze po odstawieniu.. marchew zmiksowaną, czy nie??? SZOK!!!
      • mamciunia_kamciunia2 Re: Świńskie mm:) 23.07.12, 17:03
        normalnom nie zmiksowanom marchew podałam moje dziecko je normalnie nigdy nic nie mikserowałam a pedjatra bardzo mnie chwaliła za to że tylko pjerś dawałam dzienki czemu moje dziecko jest takie zdrowe i szczenśliwe zresztom karmilam synia do szejściu lat aż chcialam nawet dłurzej ale niestety jusz nie chciał
        • spkasienka Re: Świńskie mm:) 23.07.12, 17:41
          Patologia.
          • mamciunia_kamciunia2 Re: Świńskie mm:) 23.07.12, 19:24
            gdzie?
            • ewa17 Re: Świńskie mm:) 23.07.12, 19:30
              u ciebie
              • kendi8 Re: Świńskie mm:) 23.07.12, 19:59
                no patologia to malo powiedziane !!
                • szalona-matematyczka Przeciez mamciunia-kamciunia to TROLL a wy sie nak 24.07.12, 12:42
                  Przeciez mamciunia-kamciunia to TROLL a wy sie nakrecacie.
                  • jugutka Re: Przeciez mamciunia-kamciunia to TROLL a wy si 24.07.12, 13:08
                    może uda nam się wrócić do tematu bo mnie również interesuje co mamusie
                    podają swoim dzieciom w siódmym miesiącu+

u nas na deser po raz pierwszy będą morele smile
                • mamciunia_kamciunia2 Re: Świńskie mm:) 24.07.12, 13:45
                  patologją jest karmienie dziecka butelka to nie jest zgodne z naturą i mm nigdy mleku z pjersi niedoruwna
                  jak morzna nazywać patologją dawanie dziecku najlepszego i najzdrowszego pokarmu nie moge pojąć czeba mjeć niepokoleji w głowje
                  • kendi8 Re: Świńskie mm:) 24.07.12, 17:54
                    ty masz chyba na drugie *niepokoleji w głowje *
                    • mamciunia_kamciunia2 Re: Świńskie mm:) 25.07.12, 14:28
                      nie prawda na drugie mam patrycja smile
                  • spkasienka Re: Świńskie mm:) 24.07.12, 19:28
                    Nie dość, że z ortografią ma się na bakier, to czytanie ze zrozumieniem się kłaniasmile Nikt z tu obecnych nie sugerował i nie twierdzi, że matczyne mleko jest złe dla dziecka. Zostałaś wyśmiana za karmienie wyłącznie piersią do 2 roku życia. Ciekawe co byś powiedziała, gdyby nagle zabrakło Ci pokarmu. Zagłodziłabyś dziecko, bo karmienie mm jest niezgodne z naturą? Złe podejście, oj złe. I nie CZEBA być wielkim uczonym, żeby wiedzieć to, czego Ty nie wiesz.
                    • kendi8 Re: Świńskie mm:) 24.07.12, 19:34
                      sama se pij tylko mleko przez dwa lata ...
                      • ewa17 Wróćmy do tematu!!!! :-))) 24.07.12, 20:07
                        Dziewczyny nie zwracajmy uwagi na tego TROLA, niech sobie karmi mlekiem dzieci nawet do 18nastki smile opowiadajcie o jadłospisiesmile
                    • mamciunia_kamciunia2 Re: Świńskie mm:) 25.07.12, 14:27
                      > ia. Ciekawe co byś powiedziała, gdyby nagle zabrakło Ci pokarmu

niema czegoś takiego jak brak pokarmu to wymysł leniwych matek kturym niechce sie karmić
                      • spkasienka Re: Świńskie mm:) 25.07.12, 15:13
                        to mało znasz życie
                        • mamciunia_kamciunia2 Re: Świńskie mm:) 25.07.12, 18:47
                          jasne wszyscy oprucz ciebje życia nie znają
                          dziecku poczebne jest to co najlepsze i gupota jest zabjerać mu to co najlepsze zresztą to dziecko powinno decydywać ile i jak długo chce jeść z pjersi
                          • ewa17 Re: Świńskie mm:) 25.07.12, 21:59
                            a jak twoje dziecko będzie mieć 15 lat i dalej będzie chciało cyca to będziesz dawać? czy ty naprawdę nie rozumiesz tego że są kobiety które fakt..nie chcą karmić, więc wybierają butelkę, a są takie które po prostu nie mogą, bądź skończył się pokarm?? bo jeśli nadal za chwile mi napiszesz to co wcześnie to wybacz ale mądrością to ty nie grzeszysz...
                            • mamciunia_kamciunia2 Re: Świńskie mm:) 26.07.12, 09:12
                              zmartwie cie muj synio od roku jusz nie je z pjersi a ma 7 lat więdz twoja teoria karmjenia do 15 odpada

czy ty naprawdę nie rozumiesz tego że są kobiety które fakt..nie chcą ka
                              > rmić, więc wybierają butelkę

tak nie rozumiem gupoty kobjet

a są takie które po prostu nie mogą, bądź skończy
                              > ł się pokarm??

nie ma czegoś takiego

bo jeśli nadal za chwile mi napiszesz to co wcześnie to wybacz a
                              > le mądrością to ty nie grzeszysz...

tu nie czeba byc mondrym takie są fakty matki kture nie chcom karmic znajdą karzde usprawjedliwienie
                              • ewa17 Re: Świńskie mm:) 27.07.12, 20:42
                                heheheheh spadłam z krzesła, dawno nie miałam do czynienia z tak niewyuczoną osobą.....bawi mnie twoja pusta w wiedzę głowasmile ale cóż nie brakuje takich ludzi w świecietongue_out
                                • adas_i_mama Re: Świńskie mm:) 27.07.12, 21:24
                                  przecież to oczywiste, że mamciunia robi sobie głupie żartysmile nie wierzę w istnienie osób, które potrafią zrobić tyle byków w jednym zdaniu big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka