ewa17 22.07.12, 15:33 Witam, dziewczyny napiszcie proszę jak dokładnie karmicie wasze szkraby...najlepiej tak z godzinami...kiedy mleko, ile, kiedy kaszka, obiadki itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mykejla Re: jadłospis po 6 miesiącu 22.07.12, 16:07 8-8.30 - pierś 11 - kaszka (sinlac) 14 - zupka 16 - pierś 17 deserek owocowy 19- kaszka w nocy pierś. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciunia_kamciunia2 Re: jadłospis po 6 miesiącu 22.07.12, 16:45 karmiłam tylko pjersiom do drugiego roku zycia za aprobatom pedjatry Odpowiedz Link Zgłoś
jugutka Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 01:41 Brak urozmaicenia diety do 2 roku zycia ??! Nie skomentuje... Odpowiedz Link Zgłoś
natchniuza86 Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 08:08 > karmiłam tylko pjersiom do drugiego roku zycia za aprobatom pedjatry To ten pediatra musial sie znac na medycynie i zywieniu dzieci tak jak Ty na ortografii Odpowiedz Link Zgłoś
ewa17 Re: jadłospis po 6 miesiącu 22.07.12, 21:04 Najbardziej interesuje mnie jadłospis dla maluchów karmionych mlekiem modyfikowanym Odpowiedz Link Zgłoś
mamciunia_kamciunia2 Re: jadłospis po 6 miesiącu 22.07.12, 22:54 ato nie pomioge bo muj synio tego swinstwa nie mjał w ustach Odpowiedz Link Zgłoś
jugutka Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 01:39 Mm nie jest świństwem. Jest zbawieniem dla wielu mam które z różnych przyczyn nie karmią piersią. U mnie obecnie 7 miesiąc wygląda tak: 8" mm 10" mm 14" zupka (brokuly, marchew, ziemniak, pietruszka, seler, krolik, cebulka, przyprawiane ziolami, miksowane.) Czasem jak zupka wychodzi za rzadka zageszczam kleikiem ryzowym albo kaszka manna. 17" tarte jablko, gruszka,banan,morele, 19" mm z kleikiem albo kaszka Daje tez juz do probowania caly ziemniaczek, czy brokuł ke, melona, arbuza.. do picia przede wszystkim woda . Odpowiedz Link Zgłoś
mamciunia_kamciunia2 Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 08:55 > Mm nie jest świństwem. Jest zbawieniem dla wielu mam które z różnych przyczyn n > ie karmią piersią. no wlasnie dla mam... dla dziecka to swiństwo straszne mieszanina chemi kobjet kture nie mogom karmic jest bardzo mało moze 1 na 100000 reszta to wygodne lenie kture myślom tylko o sobje Odpowiedz Link Zgłoś
ewa17 Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 09:11 mamciunia_kamciunia2 napisała: > > Mm nie jest świństwem. Jest zbawieniem dla wielu mam które z różnych przy > czyn n > > ie karmią piersią. > > no wlasnie dla mam... dla dziecka to swiństwo straszne mieszanina chemi kobjet > kture nie mogom karmic jest bardzo mało moze 1 na 100000 reszta to wygodne leni > e kture myślom tylko o sobje Weź się nie wypowiadaj kobieto na żadnym formu!!! Teraz to już mnie zdenerwowałaś!!! dość że nie umiesz pisać to w dodatku jesteś po prostu pustakiem!!! więc nikomu nie pomagasz, więc wara Odpowiedz Link Zgłoś
mamciunia_kamciunia2 Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 17:00 sama jesteś pustakiem ktury nie chce dać swemu dziecku toco najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
ewa17 Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 18:09 Słuchaj no tępa babo!!! jakbym teraz cie widziała to bym ci polika strzeliła, nie masz pojęcia dlaczego ktoś może nie karmić piersią, ty za to karmiłaś obsesyjnie, a to jest patologia. Nawet nie chce mi się już odpowiadać na twoje prostackie prowokacje, wróć się do podstawówki i naucz ortografii, oby twoje dziecko nie wyssało tego talentu po tobie....szok że tacy ludzie się wypowiadają.... Odpowiedz Link Zgłoś
mamciunia_kamciunia2 Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 19:23 patologja to jest karmienie butelką > Słuchaj no tępa babo!!! jakbym teraz cie widziała to bym ci polika strzeliła oby twoje dziecko nie wysalo twojego chamstwa ztej twojej cudownej butelki Odpowiedz Link Zgłoś
novaaga Re: jadłospis po 6 miesiącu 24.07.12, 09:58 te posty to jakaś marna prowokacja... Odpowiedz Link Zgłoś
jugutka Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 09:20 Ty kobieto to masz chyba juz teraz mleko zamist "muzgu"... Odpowiedz Link Zgłoś
mfab83.hg Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 09:25 co za polszczyzna)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
panizalewska Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 10:02 nie wiecie, że to zapryszczony gimnazjalista robi sobie z Was jaja? nie bierzcie go na poważnie bo mu ciśnienie skoczy nie karmić trolla Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 09:36 6- mm 9- mm 12- obiad/deser 14- obiad/deser 16/17- mm z kaszą 19/21 mm z kaszą w trakcie dnia przekąski. mała je już generalnie wszytko. Odpowiedz Link Zgłoś
spkasienka Re: jadłospis po 6 miesiącu 23.07.12, 09:38 Końcówka siódmego m-ca. 7 - 170mm 10 - 170 mm zagęszczonego kaszką lub jeśli ma ochotę, to zje kaszkę z łyżeczki 13-13-30 obiad warzywno- mięsny, po obiedzie owoce 16.30 170mm 20.00 170-200 mm Prawie każde mm zagęszczam kleikiem W międzyczasie daję do rączki banana, warzywa, sporadycznie długiego flipsa Dodam, że w takich ilościach wypijała mleko. W 7 miesiącu wypija około połowy porcji i nadrabia to 23-24. Odpowiedz Link Zgłoś
spkasienka Świńskie mm:) 23.07.12, 09:43 Świńska jest Twoja ortografia...Zadziwiające jest to, jak można karmić dziecko do 2 lat wyłącznie piersią. Co podałaś pierwsze po odstawieniu.. marchew zmiksowaną, czy nie??? SZOK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamciunia_kamciunia2 Re: Świńskie mm:) 23.07.12, 17:03 normalnom nie zmiksowanom marchew podałam moje dziecko je normalnie nigdy nic nie mikserowałam a pedjatra bardzo mnie chwaliła za to że tylko pjerś dawałam dzienki czemu moje dziecko jest takie zdrowe i szczenśliwe zresztom karmilam synia do szejściu lat aż chcialam nawet dłurzej ale niestety jusz nie chciał Odpowiedz Link Zgłoś
szalona-matematyczka Przeciez mamciunia-kamciunia to TROLL a wy sie nak 24.07.12, 12:42 Przeciez mamciunia-kamciunia to TROLL a wy sie nakrecacie. Odpowiedz Link Zgłoś
jugutka Re: Przeciez mamciunia-kamciunia to TROLL a wy si 24.07.12, 13:08 może uda nam się wrócić do tematu bo mnie również interesuje co mamusie podają swoim dzieciom w siódmym miesiącu+ u nas na deser po raz pierwszy będą morele Odpowiedz Link Zgłoś
mamciunia_kamciunia2 Re: Świńskie mm:) 24.07.12, 13:45 patologją jest karmienie dziecka butelka to nie jest zgodne z naturą i mm nigdy mleku z pjersi niedoruwna jak morzna nazywać patologją dawanie dziecku najlepszego i najzdrowszego pokarmu nie moge pojąć czeba mjeć niepokoleji w głowje Odpowiedz Link Zgłoś
kendi8 Re: Świńskie mm:) 24.07.12, 17:54 ty masz chyba na drugie *niepokoleji w głowje * Odpowiedz Link Zgłoś
mamciunia_kamciunia2 Re: Świńskie mm:) 25.07.12, 14:28 nie prawda na drugie mam patrycja Odpowiedz Link Zgłoś
spkasienka Re: Świńskie mm:) 24.07.12, 19:28 Nie dość, że z ortografią ma się na bakier, to czytanie ze zrozumieniem się kłania Nikt z tu obecnych nie sugerował i nie twierdzi, że matczyne mleko jest złe dla dziecka. Zostałaś wyśmiana za karmienie wyłącznie piersią do 2 roku życia. Ciekawe co byś powiedziała, gdyby nagle zabrakło Ci pokarmu. Zagłodziłabyś dziecko, bo karmienie mm jest niezgodne z naturą? Złe podejście, oj złe. I nie CZEBA być wielkim uczonym, żeby wiedzieć to, czego Ty nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kendi8 Re: Świńskie mm:) 24.07.12, 19:34 sama se pij tylko mleko przez dwa lata ... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa17 Wróćmy do tematu!!!! :-))) 24.07.12, 20:07 Dziewczyny nie zwracajmy uwagi na tego TROLA, niech sobie karmi mlekiem dzieci nawet do 18nastki opowiadajcie o jadłospisie Odpowiedz Link Zgłoś
mamciunia_kamciunia2 Re: Świńskie mm:) 25.07.12, 14:27 > ia. Ciekawe co byś powiedziała, gdyby nagle zabrakło Ci pokarmu niema czegoś takiego jak brak pokarmu to wymysł leniwych matek kturym niechce sie karmić Odpowiedz Link Zgłoś
mamciunia_kamciunia2 Re: Świńskie mm:) 25.07.12, 18:47 jasne wszyscy oprucz ciebje życia nie znają dziecku poczebne jest to co najlepsze i gupota jest zabjerać mu to co najlepsze zresztą to dziecko powinno decydywać ile i jak długo chce jeść z pjersi Odpowiedz Link Zgłoś
ewa17 Re: Świńskie mm:) 25.07.12, 21:59 a jak twoje dziecko będzie mieć 15 lat i dalej będzie chciało cyca to będziesz dawać? czy ty naprawdę nie rozumiesz tego że są kobiety które fakt..nie chcą karmić, więc wybierają butelkę, a są takie które po prostu nie mogą, bądź skończył się pokarm?? bo jeśli nadal za chwile mi napiszesz to co wcześnie to wybacz ale mądrością to ty nie grzeszysz... Odpowiedz Link Zgłoś
mamciunia_kamciunia2 Re: Świńskie mm:) 26.07.12, 09:12 zmartwie cie muj synio od roku jusz nie je z pjersi a ma 7 lat więdz twoja teoria karmjenia do 15 odpada czy ty naprawdę nie rozumiesz tego że są kobiety które fakt..nie chcą ka > rmić, więc wybierają butelkę tak nie rozumiem gupoty kobjet a są takie które po prostu nie mogą, bądź skończy > ł się pokarm?? nie ma czegoś takiego bo jeśli nadal za chwile mi napiszesz to co wcześnie to wybacz a > le mądrością to ty nie grzeszysz... tu nie czeba byc mondrym takie są fakty matki kture nie chcom karmic znajdą karzde usprawjedliwienie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa17 Re: Świńskie mm:) 27.07.12, 20:42 heheheheh spadłam z krzesła, dawno nie miałam do czynienia z tak niewyuczoną osobą.....bawi mnie twoja pusta w wiedzę głowa ale cóż nie brakuje takich ludzi w świecie Odpowiedz Link Zgłoś
adas_i_mama Re: Świńskie mm:) 27.07.12, 21:24 przecież to oczywiste, że mamciunia robi sobie głupie żarty nie wierzę w istnienie osób, które potrafią zrobić tyle byków w jednym zdaniu Odpowiedz Link Zgłoś