Dodaj do ulubionych

Jaka sokowirówka?

03.02.11, 11:56
Jaką sokowirówkę polecacie?
Obserwuj wątek
    • cia-cia Re: Jaka sokowirówka? 04.02.11, 18:27
      Może ktoś jakąś polecić, albo odradzić?
      • afroddytta Re: Jaka sokowirówka? 04.02.11, 18:32
        Ja mogę tylko doradzić aby najpierw pożyczyć od kogoś lub kupić tańszą i sprawdzić czy faktycznie jest nam potrzebna. Ja kupiłam tanią na allegro (używaną dobrej firmy) i stwierdziłam że właściwie to i tak z niej nie korzystam, teraz się cieszę, że nie wydałam dużo kasy na jakąś wypasioną wersję, a miałam takie ambitne plany...
    • mruu1 Re: Jaka sokowirówka? 05.02.11, 13:43
      My mamy taką:
      allegro.pl/sokowirowka-philips-hr1853-nowa-fv-gwarancja-tanio-i1362977097.html
      i sprawuje się bardzo dobrze, ale nie używam jej zbyt często. Rodzice też mają Philipsa o wyższej mocy, ponieważ mają sporo drzew owocowych i w sezonie eksploatują go na maxa. Myślę, że w ciągu kilku dni przerabiają na sok kilkaset kg owoców - sokowirówka działa bez zarzutu, a potem kurzy się i czeka na następny rok.
      Przy wyborze warto zwrócić uwagę, czy do sokowirówki wchodzą całe owoce.
    • gloria-victis Re: Jaka sokowirówka? 05.02.11, 13:50
      nie mam sokowirowki wiec nie jestem w temacie
      ale widzialam w "Miedzy kuchnia a salonem" test sokowirowek - a raczej urzadzen do wyciskania soku z pomaranczy (akurat to testowano)

mks.plejada.pl/43084,test-sokowirowek,aktualnosc.html
    • mirrabeleczka Re: Jaka sokowirówka? 01.06.11, 22:47
      Sokowirówkę w ogóle bym odradziła, ze względu na metalowe części które mają kontakt z sokiem i osiąganą wysoką temperaturą podczas wyciskania. Przez to tracimy witaminy i enzymy. Alternatywą są wyciskarki , które miażdżąc owoc nie powodują przekroczenia temp. poza która giną enzymy. Wyciskarek jest wiele na rynku, ale tez trzeba uważać co się kupuje.Ja mam green star elite, jestem zadowolona, to jedna z tych polecanych do różnych terapii sokami.
      • tof-ifi Re: Jaka sokowirówka? 26.06.11, 23:08
        mirrabeleczka masz rację ,

o tym dowiedziałam się dosyć niedawno, gdy sama szukałam sokowirówki. Moja stara sokowirówka osiągnęła wiek emerytalny, dlatego też musiałam kupić nową. Wybór padł już nie na sokowirówkę, ale wyciskarkę ( tylko nie mylić z taka malutka do cytrusów - to zupełnie inna liga). Swoją kupiłam na stronie www.vitajuice.pl (warto poczekać na promocję smile jedna z najlepszych, jak nie najlepsza.
        • tof-ifi Re: Jaka sokowirówka? 26.06.11, 23:10
          hehe nie napisałam jaką mam tongue_out he green star elite
    • r0sie Re: Jaka sokowirówka? 27.06.11, 11:14
      ha, no właśnie
      w euro agd powiedziano mi, że wyciskarki są tylko do cytrusów.. może tylko takie mieli
      a ja szukam wyciskarki do wszelkich owoców, co konkretnie możecie polecić?
      • mamadamianka Re: wyciskarka 01.07.11, 21:53
        ...sokowirówkę kiedyś miałam...nie pamiętam firmy...ale wiem, że szybko się jej pozbyłam.
        Prawie miesiąc mam wyciskarkę - soki z warzyw i owoców wyciskane są codziennie. Ja akurat piję z buraków, kapusty, pietruszki, marchewy i z grapefruitów. Powiem szczerze, że nawet nie myslałam ile można soku wycisnąćsmile)) tzn. dużosmile)) a to co zostaje z warzywa czy owocu to takie suche wiórki. Mam wyciskarkę firmy Angel i polecam ją baaardzo.
    • 1mzeta Tylko nie ta 02.07.11, 00:56
      www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=HR1853/55&slg=pl&scy=PL
      lub innej wersji kolorystycznej. Badziew jakich mało. Zelmer 30-to letni moich rodziców jest lepszy- bez jaj. Ja ten badziew kupiłam i wiesz co - po skręceniu marchwi możesz jeszcze trociny w pieluchę tetrową włożyć i wycisnąć szklankę soku. Ponadto po kilku marchewkach zatyka się wylot do komory na odrzut. No i komora n odrzut bez przerwy odłącza się od reszty urządzenia. czekam tylko aż się spierniczy i kupuję coś porządniejszego- na ta sie skusiłam bo promocja była.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka