asis09 14.02.11, 20:19 Chciałabym zafarbować włosy. sklepowe farby zmywają się dosyć szybko i widać moją siwiznę Czy możecie polecić farby na dłużej / chodzi mi o takie z salonu/, które można kupić w necie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia_ Re: Farba do siwych włosów 14.02.11, 23:15 Te z salonu także są niezbyt trwałe. Jak dotąd najlepsza jest farba Londy do uporczywie siwych włosów, do kupienia np w drogeriach Natura. Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: Farba do siwych włosów 15.02.11, 10:28 Tak się nazywa? Do uporczywie siwych? Mnie tez ten temat interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
onoma-topeja Re: Farba do siwych włosów 15.02.11, 10:47 bez przesady jesli fryzjer potrafi pokryc siwe wlosy a zakladam ze skoro jest fryzjerem to potrafi to farba trzyma sie na wlosach normalnie.do nastepnych oodrostow. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Farba do siwych włosów 15.02.11, 11:27 wizaz.pl/kosmetyki/produkt-28508-opis-Londa-Londacolor-Grey-Specials-Farby-do-uporczywie-siwych-wlosow.htm Ja używam jej od roku, co 2 tygodnie nakładam tylko na odrosty, bo włosy rosną mi w piorunującym tempie. Raz na 1,5 miesiąca pokrywam nią całe włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Farba do siwych włosów 15.02.11, 21:17 no moje włosy też uporczywie siwieją i to coraz bardziej uzywam casting loreala, zaleta jest to ze nie smierdzi wogóle i dobrze pokrywa siwizne. ale jakos specjalnie długo sie nie trzyma niestety. co do koloryzacji u fryzjera to farbowałam tylko jakies 3 razy ale nie zauważyłam lepszego efektu niż przy samodzielnej koloryzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
glory77 Re: Farba do siwych włosów 18.02.11, 11:23 pia, a gdzie kupujesz tę zalinkowaną farbę? Pytałam o nią w naszej Naturze i pani zrobiła wielkie oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Farba do siwych włosów 18.02.11, 18:10 Kiedyś kupowałam w Super-Pharm i w Tesco, ale od jakiegoś czasu juz ich tam nie sprzedają. Jedyne miejsce w którym są zawsze, to drogerie Natura (kupuję w ich sklepie w Magnolii wrocławskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Farba do siwych włosów 15.02.11, 19:20 Ja nie mam jeszcze bardzo duzo siwych wlosów, więc może dlatego, ale jak mi fryzjerka pofarbuje włosy, to sa pofarbowane, pojawiaja się tylko odrosty. Uzywa farb Joico. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-tu Re: Farba do siwych włosów 16.02.11, 09:13 Ja zaczęłam bardzo szybko siwieć - w wieku ok.20 lat. Jestem naturalną szatynką. Najpierw lata farbowałam na wszelkie odcienie średniego brązu, kasztanu, cappucino. Ale niestety po kilku tygodniach siwizna się dość znacznie przebijała - niezależnie od tego czy to była farba Garniera czy Loreala, każdy kolor się "spierał" wcześniej czy później. Po latach doszłam do wniosku, że koniec z tymi brązami, pora zmienić image i ułatwić sobie życie. Siwych włosów miałam wówczas naprawdę sporo. Rozjaśniłam się na jasny bląd i od jakiegoś czasu używam farbę Palette Deluxe 218, kolor jest super, siwizna się właściwie gubi w perłowo-platynowym blądzie. Jedyna wada - włosy rozjaśnione wymagają intensywniejszej pielęgnacji, bo się wysuszają od amoniaku - włączyłam więc oleje indyjskie do pielęgnacji na noc, jedwab farouk biosilk po każdym myciu, odżywki regeneracyjne. Często też podcinam końcówki. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Farba do siwych włosów 16.02.11, 09:38 aga-tu napisała: > Po latach doszłam do wniosku, że koniec z tymi brązami, pora zmienić image i > ułatwić sobie życie. Siwych włosów miałam wówczas naprawdę sporo. Rozjaśniłam > się na jasny bląd i od jakiegoś czasu używam farbę Palette Deluxe 218, kolor je > st super, siwizna się właściwie gubi w perłowo-platynowym blądzie.> to fakt znany nie od dzisiaj ze blądynką ze swoim image'm jest łatwiej w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: Farba do siwych włosów 16.02.11, 09:54 Tez siwieć zaczelam dosc szybko (zreszta tak jak moja mama), chociaz byłam szatynka. Zeby nie zbankrutowac sama sie od jakiegos czasu farbuje co 3 tyg. Potwierdzam opinie pia, ze najlepsza jest Londa, a szczegolnie ta linia zalinkowana. I niestety najmniej siwizny widac w blondach Odpowiedz Link Zgłoś
puma_ Re: Farba do siwych włosów 16.02.11, 10:03 Ja polecam sklepową Wellę, dobrze pokrywa duże ilości siwych włosów i nie zmywa sie szybko. Dobra jest też L'Oreal Preference. Używam obu i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
clonek13 Re: Farba do siwych włosów 18.02.11, 18:48 moja mama zakrywa siwe wlosy farbą Loreal z jakimis olejkami migdała, a ja osobiscie slyszalam jak fryzjerki w salonie mówily do siebie ze farba Syoss jest strasznie trudna do usunięcia i nie lubią jak klientki przychodza do nich po tych farbach gdy chcą juz cos zmienic z wlosami bo fryzjerki sie musza nameczyc zeby farbe usunac ,wiec wychodzi na to ze ta farba trzyma mocno ale jak kryje siwe to nie wiem, ja mialam robione londa i bylam zadowolona, nie polecam palette, strasznie matowieją wlosy i nic nie warta ogolnie Odpowiedz Link Zgłoś