mamcia809 27.02.11, 20:46 musze kupic nowa lodówke i kuchenke zastanawiam sie nad amica jest dosyc tania firma jak macie sprzet z tej firmy dajcie jakies opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el_jot Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 27.02.11, 20:52 Ja mam kuchenkę elektryczną z piekarnikiem. Do płyty nie mam zastrzeżeń, natomiast drzwiczki od piekarnika są jakby nieszczelne, górą wylatuje para. Mam też odkurzacz z turboszczotką od niedawna - wkurza mnie mocowanie worka. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 27.02.11, 21:02 Mam kuchenkę amice od siedmiu lat. Jest ok, tylko ostatnio coś termoobieg ma padaczkę Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia809 Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 27.02.11, 21:31 ja mam na oku ta lodówke amica fk212.3 i kuchenke amica 601ge3 43ZpTaydn.w eco ze sklepu electro.pl po tam dosyc tanie sa Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 27.02.11, 21:40 Mam pralkę i kuchenkę gazową amica. Za tą firmę ja już podziękuję. Pralce od czasu do czasu odbija i pokazuje jakiś błąd E cośtam, na dodatek pierze tak sobie. Kuchenka byłaby ok. gdyby nie źle zaprojektowany ruszt - wielkie garnki nie stoją stabilnie na tym ruszcie (zsuwają się ). Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielle76 Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 27.02.11, 21:54 Miałam pralke Amice, masakra od poczatku się psuła, non stop była naprawiana na gwarancji, tesciowa miała lodówke Amica i to samo non stop cos sie z nią działo, ma ona tez kuchenke gazową Amica od poczatku był problem z nieszczelnymi drzwiczkami. Ja firmy Amica nie polecam, nigdy wiecej nic tej firmy nie kupie Odpowiedz Link Zgłoś
abigail_n Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 27.02.11, 22:05 Mam lodówkę. Wprawdzie stary model, bo kupowałam 10 lat temu, ale praktycznie od początku bardzo kiepka. Na pewno nie kupię już sprzętu tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 27.02.11, 22:17 Uważam, że są godni uwagi, zwłaszcza od momentu gdy przejął ich samsung. Ja mam od ponad 10 lat kuchenkę z płyta el. - działa bez pudła. Moja mama ma kuchenkę + okap kominowy, też nie narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 27.02.11, 22:46 Uważam, że niezłe sa tylko kuchenki. Miałam zmywarkę - masakra, wiecznie naprawiana, sypała sie zwłaszcza po okresie gwarancji, w końcu wymieniłam na Boscha. Znajomi mieli lodówkę, popękał jej plastik w środku jak skorupka jajka. Lodówkę akurat moge polecić swoją - Liebherr, jest super. I nic się z nią nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
blankama Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 27.02.11, 22:59 Ja nie narzekam na amice ,a mam tej firmy kuchenkę,okap i zmywarkę i jak na razie wszystko działa bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
tullinka Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 27.02.11, 23:11 Mam lodówkę, płytę elektryczną, okap, odkurzacz i nie zamieniłabym na inne Ale ja chyba mam szczęście do AGD. Tylko pralka Whirpool, z sentymentu. Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 27.02.11, 23:14 forum.gazeta.pl/forum/w,67,122581107,122581107,Amice_zzera_rdza.html Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 27.02.11, 23:24 i jak mogę coś podpowiedzieć to radzę po prostu nie kupować amici(innych agd zreszta też) w marketach typu Media Markt czy temu podobnych Odpowiedz Link Zgłoś
kabutka Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 03.02.14, 10:56 To chyba kwestia szczęścia. Mój piekarnik Amici (mam go ok 11 lat) rozszedł się tuz po okresie gwarancyjnym - blachy wewnątrz po nagrzaniu się rozchodzą i półki potrafią opaść w najgorszym przypadku. W tym mniej złym, lekko przechylają w jedną stronę - ciasta się przelewają w formie i z jednej strony mam zakalec. Zmywarka Amici działa też 11 lat i dopiero teraz zaczęła domagać się emerytury. Nie mam zastrzeżeń do płyty grzewczej - również amica i ten sam czas użytkowania, oraz do okapu. Całość kupowana była w Media Markcie jednego dnia. Była jeszcze pralka ale się znudziła. Wymienialiśmy tylko kołnierz - sami - sprawa prosta jak zmiana pampersa u dziecka! Odpowiedz Link Zgłoś
eddzik Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 03.02.14, 14:29 3 lata temu kupowałam wszystko na raz młodzi, na nowe mieszkanie, zaraz po ślubie, cieliśmy koszty i sprzęt jest amica zmywarka, piekarnik i kuchenka gazowa z okapem, wszystko działa od początku bez zarzutu. tylko drzwiczki od piekarnika źle dokręcone i tak przeskakują przy zamykaniu, ale przez 3 lata nie było komu tego naprawić zmywarka domywa, z piekarnika wszystko upieczone wychodzi. także ja jestem zadowolona, teściówka ma bosha i co chwilę się sypie. moja mama też ma bosha i chwali. to kwestia szczęścia i przypadku. ja amica polecam Odpowiedz Link Zgłoś
now.ewelina Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 05.04.14, 11:15 W swoim domu mam lodówkę i okap z firmy Amica. Od 4 lat je mam i nie było z nimi żadnych problemów. Nie wydałam dużo, a przez długi czas cieszę się jakością. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia14 Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 05.04.14, 22:47 od 14 la mam kuchenkę elektryczną z płytą grzewczą do zabudowy wszystko działa jak w nowym sprzęcie wygląda jak nowa nic się nie dzieje piekarnik z termoobiegiem 14 lat temu to był kosmos płyty chyba też dopiero zaczęły wchodzić ja jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
emwu55 Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 04.02.14, 11:42 ja ma kuchenkę gazowo-elektryczna i wiekszej chały nie widziałam. O ile piekarnik jeszcze w miarę to emalia, którą jest pokryta kuchnia pod palnikami to jakaś masakra. Jak smażę na patelni, czy gotuję w większym garnku a więc i na większym ogniu to emalia pod spodem normalnie robi się czarna i niestety za każdym razem szoruję mleczkiem. I nie to że coś kapie i się przypala tylko czernieje emalia. Czekam niecierpliwie na remont bo planuję zakup płyty i piekarnika ale na pewno nie Amica. I marzę, że wtedy otworzę okno i fiuuuuuuuuuuuu wypierniczę to paskudztwo w cholerę. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 04.02.14, 22:50 Żałuję, że przed zakupem pralki nikt nie przestrzegł mnie przed Amica a i ja umęczona końcòwką ciąży nie miałam chęci siedzieć, czytać itd i kupiłam co na sklepie mieli, byle szybko. Pralka przeciętna, trudno, ale co się z serwisem udręczyłam to moje. Terminy napraw w gwarancji mają gdzieś, dzwoniłam parę razy i wciąż puste obiecanki. Tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
anmaszy Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 04.02.14, 23:01 Lodówka popękały plastiki, kuchenka- ciągle nie dopieka lub spala, dwa razy wzywany serwis nic nie wykazał a winę wrzucił na blaszki (miałam te "srebrne" wymiana nic nie dała), automat problem z wirowaniem raz tak, raz nie, oczywiście wg serwisu wszystko gra Podsumowując- więcej nie kupię tego badziewia! Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 04.02.14, 23:04 mialam pralke, nie polecam, chociaz trzeba przyznac mozna ja bylo naprawic przez telefon sie dzwonilo do firmy a pani mowila co robic. a juz pod koniec uzywania zeby zaczela prac trzeba bylo drzwi trzymac, jak juz zaczela to dalej prala juz bez trzymania. mam kuchenke gazowa z piekarnikiem elektrycznym - jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 ja odradzam 05.02.14, 11:13 kuchenka lat 6, ale zwykła, biała, bez bajerów - kurki jedne się obluzowały a inne zapiekły, w związku z czym 1 planik nie dizła w ogóle. Był gość od naprawy, powiedział, że nie można nic zrobić. Emalia przy dużym palniku wygląda jak stopiona, odłazi, trzeba było zamalować, z tyłu przy wylocie pary z piekarnika z emalią to samo a używam piekarnika może z 1-2 razy na m-c. Szuflada na dole na gary ejst jeszcze metalowa ( w nowszych modelach z tej półki cenowej 1000-1300 robią plastikowe), ale też ma tendencję do psucia się, rozlatuje się co jakiś czas i mąż mi naprawia. Mam ejszcze lodówkę i też coś szwankuje, szybko pojawia się szron w zamrażalniku a w lodówce albo jest ciągle woda, tyle wody z codzinnie musze wucierac na dole bo wylatuje z lodówki albo znowu jest lód, że warzywa przymarazają, nie wkłądam nic ciepłego do środka, temperaturę ustawiam niby zgodnie z zaleceniami. Odpowiedz Link Zgłoś
qbexus Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 08.04.14, 15:52 Mam kuchenkę i okap amiki i jestem bardzo zadowolony. Od kilku lat używam bezobsługowo. Nie był to najtańszy sprzęt ale w bilansie cena jakość na dobrym poziomie. --- Blog Kubagotuje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
willow44 Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 11.08.16, 12:02 Kupiłem odkurzacz Amica VP 1061. Jak coś jest tanie to nie znaczy, że musi się zepsuć przy drugim odkurzaniu. Nasadka szerokiej ssawki pękła przy drugim użyciu po 10 dniach od zakupu. Producent ani sprzedawca nie uwzględniają reklamacji. Nie polecam sprzętu Amica. Odpowiedz Link Zgłoś
willow44 Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 11.08.16, 12:06 Kupiłem odkurzacz Amica VP 1061. Jak coś jest tanie to nie znaczy, że musi się zepsuć przy drugim odkurzaniu. Nasadka szerokiej ssawki pękła przy drugim użyciu po 10 dniach od zakupu. Producent ani sprzedawca nie uwzględniają reklamacji. W pralce Amica po miesiącu użytkowania pękła szyba w drzwiczkach - musiałem kupić na własny koszt. Nie polecam sprzętu Amica. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiekk Re: sprzęt agd firmy AMICA macie opinie 06.07.25, 17:16 Tylko nie ta firma 3 lata i po lodówce no Frost a co miesiąc ręcznie rozmrażam buczy jak dłużej to wiatrak się spala koszt ponad 100zl Odpowiedz Link Zgłoś