Dodaj do ulubionych

poszukuję alfabetu

01.03.11, 21:55
Młody w przychodni bawił się plastikowymi kwadratami - na jednej stronie była duża drukowana litera, z drugiej strony małą litera wraz z przedstawionym przedmiotem, zwierzęciem zaczynającym się na daną literę alfabetu.
czy spotkałyście się może gdzieś w sklepach z takim zestawem?
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: poszukuję alfabetu 02.03.11, 08:16
      poszukaj w sklepach z drewnianymi zabawkami. U mnie są w centrach handlowych takie stoiska z drewnianymi zabawkami i tam na pewno są takie alfabety. Choć trochę głupio są robione, bo ja mam w domu taki alfabet i na literkę Ń jest narysowany słoń. Wg mnie bez sensu.
    • alexsc Re: poszukuję alfabetu 02.03.11, 08:35
      mamy klocki z alfabetem, cyframi i obrazkami i znakami. nazywaja się 'klocki polskie ekologiczne z drewna bukowego' są drewniane, ładnie oszlifowane, gładkie. na pudełku jest podany producent: F.H.U.MILDAKO, Sułkowice, Beskidzka 56, 34-120 Andrychów, tel 33 8702096
      tylko tak patrzę że np z drugiej strony litery R są namalowane gruszki, P z kolei ma cytryny, N - biedronkę...
      • mama-hanki a może puzzle 02.03.11, 08:55
        my mamy takie:

allegro.pl/loko-abc-puzzle-dwumetrowe-alfabet-pociag-hit-i1475747207.html
        są bardzo dobrze wykonane i ciekawe, zwłaszcza dla dzieciaczków, które puzzle lubią ukadać.
        • katka761 Re: a może puzzle 02.03.11, 12:02
          dzięki, ale mi nie chodzi o puzzle ani klocki drewniane tylko plastikowe płytki.
          • olinek_01 Re: a może puzzle 02.03.11, 12:23
            takie coś znalazłam
            logama.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=192
            • asiaiwona_1 ja również nie mówiłam o puzlach 02.03.11, 13:20
              tylko o czymś takim:
              https://www.zabawkowy-swiat.pl/images/Pomoce/WM_01-Alfabet-z-obrazkami.jpg
              • cortinka Re: ja również nie mówiłam o puzlach 02.03.11, 20:18
                Mam podobny do tego ze zdjęcia powyżej. Jest z Tchibo i ma więcej klocków (dodatkowo cyferki od 0 do 9 i polskie litery), kupiłam go chyba z rok temu w sklepie internetowym.
    • maga9 do katka761 02.03.11, 23:09
      Chyba wiem o czym piszesz, mamy cos podobnego i mocno przebranego wink po starszej kuzynce - to jest alfabet Wadera, nie mam pojecia czy Wader jeszcze to produkuje...
      • asiaiwona_1 Re: do katka761 03.03.11, 11:52
        wczoraj widziałam taki drewniany na stoisku w Blue City. Trochę sobie za niego liczą, ale w sumie jak za wszystkiw drewniane zabawki. Kosztował coś ponad 60 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka