malowanka06 04.03.11, 19:09 Jak myślicie czy taka sukienka pasuje na przebranie po komunii? czy mało odświętna i mało biała/ komunijna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przeciwcialo Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 04.03.11, 20:07 Moja córka po Komuni zdjęła albe i miała komplet spodnie i "marynareczka" do tego bluzka. Sukienka jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
patysia00 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 04.03.11, 21:05 Moim zdaniem sukienka bardzo ładna i jak najbardziej nadaje się na przebranie. Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 04.03.11, 21:08 według mnie jest brzydka. ale rzecz gustu. nie podoba mi się absolutnie Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 04.03.11, 21:23 Sukienka mogłaby ewentualnie być z odpowiednimi dodatkami jak białe bolerko, ale jeśli to z All. to nie polecam bo mi wygląda nieporządnie, jakby była brudna, stara? Raczej rozczarowanie. No i wzór jakby sprzed kilku sezonów z C&A albo Wójcik? Odpowiedz Link Zgłoś
corcie2 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 04.03.11, 21:55 Poszukaj po allegro tam jest sporo takich sukienek.Ta sukienka jest ładna, ale na przyjęcie komunijne wydaje mi się, że raczej nie za bardzo pasuje, jets taka zbyt wakacyjna. A byłaś w wójciku tam mają ładne sukienki, fajne widziałam też w Zarze. http://allegro.pl/listing.php/showcat?id=89676&price_from=&price_to=&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&buy=0&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&view=gtext&order=t&clear_cookie=0&a_enum%5B298%5D=2&a_enum%5B198%5D=1&a_enum%5B7174%5D=all&a_text_i%5B7173%5D%5B0%5D=&a_text_i%5B7173%5D%5B1%5D=&a_enum%5B3475%5D=all&a_mask%5B451%5D%5B1%5D=1&change_attr=Poka%C5%BC Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 04.03.11, 22:09 jestem na NIE sliczne białe i skromne sukienki widziałam w Mothercare 2 dni temu Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 05.03.11, 09:21 wiele dziewczynek 9letnich nie miesci się juz w rozmiarówkę z Mothercare. __________________ wycietezmejli.blogspot.com "Ucinam w tej chwili wymianę mejli i ustalam, że ja opieprzam, a Ty jesteś opieprzany, bo inaczej się pogubimy...sorry taki job" Odpowiedz Link Zgłoś
joanna7901 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 04.03.11, 22:45 Jestem na NIE.corka moja tez w tym roku idzie do komunii i kupilam jej na przebranie to: allegro.pl/sukienka-walentynka-146-firmy-emma-i1485201334.html Dodam ze wykorzystam ja rowniez tydzien pozniej gdyz idziemy do znajomych rowniez na komunie.proponuje przjzec te oferty na alegro: allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4767998 glownie tych polecam allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=19215146&gr_id=89521 Odpowiedz Link Zgłoś
m.1.p Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 04.03.11, 22:52 Jak dla mnie za dużo czarnego....Moja córka rok temu miała ekri gładką sukienkę.Pomyśl też o górze bo nie muszę przypominać jaki był maj rok temu....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna7901 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 08.03.11, 01:13 dodam ze ta czarna sukienke beda mieli w kolorze ecrii juz od polowy marca i wlasnie o takim kolorze mysle.-tylko i wylacznie ecrii Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_kra Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 05.03.11, 00:32 joanna7901 napisała: > Jestem na NIE.corka moja tez w tym roku idzie do komunii i kupilam jej na przeb > ranie to: > rel="nofollow">allegro.pl/sukienka-walentynka-146-firmy-emma-i1485201334.html wiem ze o gustach sie nie dyskutuje, ale ujmę tą kiecke jednym słowem MASAKRA. Przecież dziewczynki 9-lenie już mają troche gustu i wizji ciucha. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 05.03.11, 09:58 mnie również ta sztuczno-połyskliwo-śliska biała sukienka bardzo się nie podoba! podobne widuję na rynkach, za 1/3 ceny. Wolałabym tę w kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna7901 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 08.03.11, 01:16 sukienka jest w kolorze ecrii i dodam ze zdjecie nie oddaje calego uroku w rzeczywistosci-juz mam kupiona i dzis dostarczyl kurier-wierzcie ze wyglada ladniej na dziecku niz na zdjeciu-polecam Odpowiedz Link Zgłoś
gupia_rzona Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 08.04.11, 16:39 Kolor to akurat najmniej istotna rzecz w tej masakrze Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 05.03.11, 09:18 Ja tez dołączę do głosów na NIe. Dla mnie za cięzka, za dosłowna i fason jak dla małej dziewczynki. Dla mnie sukienka na przebranie nie musi być biała, ale raczej jasna. Nie wiem jakiego wzrostu jest Twoja córka, moja jest dość wysoka i wygląda podobno na starszą niż jest i w takich tradycyjnych fasonach nie wygląda juz dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 05.03.11, 10:24 Moim zdaniem jest bardzo fajna, ale może być w niej zimno (w maju niekoniecznie są takie upały). I rozumiem, że to "przebranie" nie do kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 05.03.11, 10:52 Moja corka 8l tez komunie w tym roku bedzie miala twierdzi, ze jest bardzo ladna. Moim zdaniem tak. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 05.03.11, 11:06 Moja corka po powrocie z kosciola ubierze taka: www.next.co.uk/shopping/girls/oldergirls/16/3?extra=sch&n=girls Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 05.03.11, 11:18 też jestem na nie ja mam chłopca i po zdjęciu alby ubierze na koszulę tylko taką kamizelkę: (mamy niestety kiepski aparat, więc przed komunią czeka nas jeszcze jeden wydatek...) Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 05.03.11, 11:39 mi się nie podoba. Poza tym za dużo w niej czerni, jakoś mi nie pasuje do takiej okazji Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 06.03.11, 10:38 A te różowe falbanki na ramiączkach to chyba na plażę????? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 08.03.11, 15:07 A mnie się różwoe falbanki na ramiączkach podobają najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 05.03.11, 12:21 Dzięki za opinie, komunia 1 maja więc nie spodziewam się jakiejś super pogody Sukienka z all, firma kappahl- niestety nie mogę się doprosić o lepsze zdjęcia i to mnie trochę właśnie zniechęca. Córce właśnie akurat ta się podoba a ja nie jestem do końca przekonana. Nie stać mnie i nie chcę aby sukienka na przebranie była droższa od sukienki komunijnej. Mamy alby, ogólnie nie są drogie ale nie chcę kupować sukienki za powyżej 100 zł. Ogólnie dzięki za podesłanie ciekawych, niektórych, propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalka33 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 05.03.11, 13:26 Ale to córka będzie chodzić w tej sukience, więc jak sie jej podoba to nie widzę problemów. Moja komunistka nie będzie w takiej czy podobnej bo ma uczelenie na czarny ale wiem że jej kolezanki uwielbiają czarny i choć mnie to lekko dziwi nie moja to sprawa. Te komentarze są jakies dziwne , prosto z mostu na nie , że niby okropna a co w niej jest okropnego , wygląda na dobrze skrojoną , można wykorzystać ją latem. A w ogóle co ty się kobieto obcych pytasz, twój dzieciak twoja kasa.....Nie kupuję na all , takich ciuchów w ogóle, skrojone rzeczy muszę mieć przymierzone , dwoje dzieci moze róznie wygladać w tej samej kiecce, jednemu pasuje krój , odcień a drugiemu nie. poza tym w moim prywatnym rankingu dobrych rzeczy zawsze pada pytanie czy ci jest wygodnie , nic nie drapie... Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 kowalka 05.03.11, 13:40 dzięki za odpowiedź, w sumie najbardziej rzeczowa. Dokładnie, córka jest już na etapie, że chce sama decydować w co sie ubiera, oczywiście staram się niepostrzeżenie ingerować i manipulować żeby jakoś wyglądała Odpowiedz Link Zgłoś
monika19782 Re: kowalka 05.03.11, 20:03 Moja córka tez w taką dokładnie się przebierze, to sukienka z KappAhla, mamy taka samą, musze tylko dokupić bolerko Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: kowalka 05.03.11, 20:54 Z fajnymi białymi dodatkami może całkiem ładnie wyglądać, chociaz nie skusiłabym sie na kupienie sukienki na allegro-z powodów, o których napisała kowalka: na różnych dzieciach ta sama sukienka będzie różnie leżała, wolałabym przymierzyć. Co do fasonu, koloru itp najważniejsze, żeby podobała się Tobie. Jka dla mnie najbrzydsze są świecące sztuczna bielą jak ubita beza sztuczności w fasonach "mini suknia ślubna" tyle, że krótsza, brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 05.03.11, 22:46 Jesli tylko corce sie podoba, to kupuj firma kappahl to bardzo porzadna firma i ciuchy nawet po latach potrafia wygladac jak nowe Poza tym ta sukienke pewnie zalozy jeszcze nie raz w wakacje. Ja sama mialam blekitna sukienke, ktora sama wybralam i bylam z tego powodu strasznie szczesliwa Chociaz na to mialam wplyw, gdyz w kosciele musielismy obowiazkowo w bielu wystepowac, w ktorej wygladam koszmarnie Fakt, ze moglam pozniej wystapic w czyms, co mi sie podobalo, bardzo mnie podbudowal Mysle, ze z Twoja corka bedzie podobnie A pozniej z pewnoscia uda Ci sie to sprzedac na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
ewkka Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 06.03.11, 09:47 Zdecydowanie NIE. Za ok 100 zł można już kupić ładne i zdecydowanie mniej wyzywające sukienki -np. www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-S2011/61183/260048/DRESS%2BWITH%2BCUT%2BOUT%2BDESIGN www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/11725/en/zara-S2011/61183/255571/EMBROIDERED%2BDRESS czy droższa: www.halens.pl/pl/q4r/neu_kinderwelt/navi_3/navi_8//m-362074/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 06.03.11, 10:09 Widzę, ze podobają nam się podobne rzeczy Ja tez jestem zwolenniczką skromniejszych kreacji. Sukienki z Zary są śliczne, zastanawiam nad ta pierwszą dla córki. __________________ wycietezmejli.blogspot.com "Ucinam w tej chwili wymianę mejli i ustalam, że ja opieprzam, a Ty jesteś opieprzany, bo inaczej się pogubimy...sorry taki job" Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 ale po co??? 06.03.11, 10:44 Widzę, że wiele osób chce przebierać dziecko po powrocie z koscioła. Dlaczego??? Rozumiem, mieć coś w rezerwie na wypadek np.awarii przy stole, ale po co z założenia przebierać? Ja w sukience komunijnej byłam cały dzień, nic się nie zdarzyło; przeciwnie - cieszyłam się, że w niej chodzę. Ze ślubnej też się nie przebierałam, bo niby dlaczego? No chyba, że chodzi o zdjecie alby bo jest UPAŁ. Ale tutaj wiele osób zakłada z góry, ze dziecko się przebierze. Mam wrażenie, że przebieranie się po kościele to tylko potzreba mamuś, zeby kupić jeszcze jedną kreację. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: ale po co??? 06.03.11, 10:52 ophelia78 napisała: > Widzę, że wiele osób chce przebierać dziecko po powrocie z koscioła. Dlaczego? > ?? > Bo nasze alby (narzucone przez parafie) sa z poliestru. Z calym szacunkiem, ale lepszej jakosci mam w domu scierki do podlogi Moja corka nie nosi sztucznych tkanin, dlatego jak najszybciej sie da, po wyjsciu z kosiola zalozy lniana sukienke. Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: ale po co??? 06.03.11, 11:40 a to pytanie mnie powaliło. po 1 dlatego że dziecku może być niewygodnie/za gorąco w takiej ilości sztywnych falbanek, koronek itp po 2 dlatego że jak się np ubrudzi tortem to nie ma w czym iść po obrazek kilka godzin później po 3 to jest w końcu dziecko, może ma ochotę się pobawić czy pobiegać a w sukience komunijnej nie bardzo ma swobodę ruchu Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: ale po co??? 06.03.11, 13:56 Nasza sukienka komunijna rowniez była z poliestru, chociaż sztucznych materiałów ja i córka nie trawimy... Myslałam nad uszyciem skromnej sukienki ale z lepszej jakosci materiału w zakładzie szyjacym suknie ślubne, ale podwyzszało to trzykrotnie jej cene (jak dla mnie zbedny wydatek). Poza tym nie chciałam aby corka nie wyrózniała się z tłumu: ksiądz dał nam wolną reke, ale suknie/alby miały byc przede wszystkim skromnie, no i 99% matek również wybrało poliester. Po mszy corka z ulga sie przebrała w sukienke z bawełny i jedwabiu, prostą, bez udziwnień, falban, tiuli, kokardek i przede wszystkim bez czerni. Podobaja mi sie jedynie te sukienki zalinkowane przez ewkke, reszta jest IMO brzydka. Widzialam te z Kappahl, zupełnie nie mój/córki gust... Ładna sukienke na przebranie jest tak samo trudno kupic jak na białe skromne buty bez obcasików Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: ale po co??? 08.03.11, 16:12 ach jaka kategoryczna odpowiedz... nasza sukienka komunijna nie miała ani kawałka falbanki czy koronki, prsota, zwykła w sumie wygodna choć długa... po jaki obrazek ma chodzić kilka godzin po komunii???? gdzie? komunia jest o godz x w kościele, po mszy kazdy idzie do siebie... potem biały tydzień... komunia jest raz w życiu, dziecko 9letnie moze chyba wytrzymac 2 czy 3 godziny w specjalnej sukience... moja córka sie w nic nie przebierała, a gdyby chciala sie przebierać to zapewne byłyby to jeansy i Tschirt.... drugie stroje uważam za całkowiecie zbędne, chyba, ze jest to sukienka, którą dziecko już posiada... Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: ale po co??? 08.03.11, 16:27 w każdym kościele jest inaczej, u nas dzieci idą popołudniu po obrazek, nie wiem na którą ale myślę że ok 17-tej, potem jest biały tydzień ja zdejmę synowi albę (raczej "przebieraniem" bym tego nie nazwała...) już przed obiadem, i na koszulę którą będzie miał pod albą, założę mu kamizelkę, ponieważ: - alba ma szerokie rękawy i będzie mu się niewygodnie jadło/ sięgało ze stołu itp - po obiedzie idziemy do fotografa więc znowu ją ubierze (inaczej mogłoby się zdarzyć, a raczej na pewno by się zdarzyło, że nie miałby w czym iść) - na przyjęciu będą inne dzieci z którymi będzie chciał swobodnie się pobawić/ pobiegać - dostanie rower, i wtedy co? mamy go postawić żeby sobie na niego popatrzył ? może u innych by to przeszło, u nas to niemożliwe... ja mam bardzo niecierpliwe i zbyt ruchliwe dzieci Rozumiem że nie wszyscy zdejmują alby po kościele, ale po co komuś z tego powodu dogryzać? nie chcecie dzieci przebierać to nie, nikt wam nie każe Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: ale po co??? 08.03.11, 18:05 Każdy idzie do siebie tzn kto? Goście? Po mszy w kościele zazwyczaj jest przyjęcie: czy to w domu, w ogrodzie, restauracji- dziecku jest wygodniej się przebrać, właśnie po to aby było łatwiej jeść, być bardziej swobodnym w zabawie. Zatem wynikałoby że w sukience komunijnej/albie jest nie 2 a kilka godzin. Stąd to przebranie, aby jej nie pobrudzić, aby mieć co założyć na majówkę po południu, aby być swobodnym. Jeansy i T-shirt jednak nie pasują jako przebranie, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: ale po co??? 09.03.11, 08:06 penelopa40 napisała: ach jaka kategoryczna odpowiedz... ?????? Nie chcesz - nie przebieraj, nikt Cie przeciez tu nie namawia. Przeczytaj ze zrozumieniem: pisze dlaczego moje dziecko chciało byc przebrane i co mi sie podoba. W dzien komunii lało jak z cebra i dół sukienki sie zmoczył. Nie wiem jak bez przebrania córka miałaby uczestniczyc w przyjeciu... Corka (ja tez) lubi proste sukienki, dlatego tez ze mozna je pozniej wykorzystac na inne uroczystosci, wiec nie sa to wyrzucone pieniadze. No i nie kupiłam białej a jasno-niebieska. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: ale po co??? 09.03.11, 21:14 >po 1 dlatego że dziecku może być niewygodnie/za gorąco w takiej ilości sztywnych falbanek, koronek to może po prostu od razu kupić dziecku do komunii bardzo prostą, dziecięcą ( a nie miniaturkę ślubnej) sukienkę nie sztywna i bez żadnych koronek czy innych falbanek? Przecież to w końcu małe dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: ale po co??? 06.03.11, 13:56 Chyba po to, ze pózniej trzeba jeszcze w tej albie wielokrotnie chodzić do kościoła, więc rodzicom zalezy na tym, żeby nie była codziennie do prania. A dwa - alby rzadko kiedy są ładne, do tego zazwyczaj są niemiłosiernie sztuczne - ja nie chcialabym w tym dziecka kisić cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: ale po co??? 06.03.11, 14:23 ophelia78 napisała: > Widzę, że wiele osób chce przebierać dziecko po powrocie z koscioła. Dlaczego? Pierwsza komunia to glownieuroczystosc w kosciele i przezycie religijne, wiec dziewczynki beda miale biale, odswietne sukienki. Po tej uroczystosci jest spotkanie z malym poczestunkiem, wreczeniem prezentow (symbolicznych) przez ksiedza, zdjecia, rozmowy itp. w sali obok kosciola i powrot do domu. Jak wiekszosc rodzicow nie planujemy zadnego przyjecia w restauracji a spotkanie z najblizsza rodzina (w naszym wypadku 8 osob wraz z nami w domu) a ze komunia odbedzie sie pod koniec czerwca to bedzie juz lato wiec zapewne spotkanie odbywac sie bedzie w ogrodzie oraz czesciowo jadalni, ktora wychodzi do ogrodu. Rozowa sukienka na ramiaczkach z falbankami najbardziej sie podoba mojej corce wiec sie w nia przebierze, pasuje na party, specjalne okazje, na plaze tez ujdzie choc raczej nie przewiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
zazuc Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 06.03.11, 15:39 To sukienka z kappahl wiosna 2010. Moja córka miała ją na ślubie i weselu, ale na przyjęcie komunijne...hymmm. Kilka fotek dla lepszego rozeznania: Odpowiedz Link Zgłoś
aaangel Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 07.03.11, 23:19 Ładna jest, ale rzeczywiście bardziej pasuje na jakieś wesele, na komunie wybrałabym skromniejszą, to już duże dziewczynki. Moją 4 latkę bym w taką ubrała- ona uwielbia sukienki i przebieranki, jak będzie starsza i będzie jej się taka podobała to kupię, ale na inną okazję. Odpowiedz Link Zgłoś
blagajo Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 08.03.11, 14:24 cena bazarkowa Warszawa 70 pln z uwagi na zasobność kieszeni ale zdała egzamin Odpowiedz Link Zgłoś
joanna7901 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 09.03.11, 00:43 mnie ta odpowiada-jest bardzo ladna Odpowiedz Link Zgłoś
pettit_grenouille Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 08.03.11, 14:57 Wytłumaczcie mi, bo nie pojmuję, dlaczego niektóre z Was upierają się aby sukienka "po komunii" była biała? Nie pytam absolutnie złośliwie, ale jakoś nie przyszło mi do głowy aby kupić córce białą sukienkę, której potem pewnie już nie założy. Już wystarczającym wydatkiem jest dla mnie sama sukienka komunijna. Na przebranie powinna być wg mnie ładna, odświętna sukienka, ale jednocześnie wygodna i praktyczna (tzn. do wykorzystania później). Przecież dziecko nie idzie w niej do kościoła, na biały tydzień będzie chodzić w komunijnej, dlaczego przy rodzinnym obiedzie musi występować w białej sukience? Chyba, że jest jakiś powód o którym nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 08.03.11, 18:17 eee my mamy bladorozowa sukienke, nie biala, moze jeszcze kiedys zalozy... Odpowiedz Link Zgłoś
falcon_eye Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 09.03.11, 08:04 Podłączam się pod pytanie, również nie złośliwie - ale gdybym miała córkę w wieku komunijnym, i gdyby szła do tej komunii, i gdybym pomyślała o tym, żeby ją z jakiegoś powodu przebrać - to na pewno nie szukałabym białej sukienki (chyba że sama koniecznie by taką chciała). Prędzej wybrałabym jakiś elegancki, stonowany komplet. W jednym z postów był link do pięknych sukienek w kratę z bolerkami. Takie coś przynajmniej można potem jeszcze wykorzystać. A białe? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 09.03.11, 08:19 A co jest złego w białym? Moja córka chodzi w lecie w białych rzeczach, zwłaszcza jak jest upał. __________________ wycietezmejli.blogspot.com "Ucinam w tej chwili wymianę mejli i ustalam, że ja opieprzam, a Ty jesteś opieprzany, bo inaczej się pogubimy...sorry taki job" Odpowiedz Link Zgłoś
falcon_eye Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 09.03.11, 09:38 W białym jako takim nie ma nic złego. Ale biała elegancka sukienka (nie typowo letnia) nie wydaje mi się praktyczna. Wyobrażam sobie, że taka ośmio- czy dziewięciolatka od maja do jesieni nie urośnie strasznie, więc sukienka kolorowa mogłaby być wykorzystana na przykład na urodzinach koleżanek na jesieni czy na następną wigilię. A białej jesienią już raczej nie ubiorę. A jak latem jest upał to wyobrażam sobie, że Twoja córka chodzi w białych rzeczach ale cieniuteńkich i na ramiączkach. A rozmawiamy o sukience jakby nie patrzeć uroczystej i na niezbyt upalną pogodę. Nie krytykuję białego. Zastanawiam się tylko dlaczego sukienka na przebranie po komunii "powinna" być biała? Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 09.03.11, 10:24 Problem w tym co to znaczy elegancka sukienka Dla nie 9-latka to juz duża dziewczynka i bardzo strojnych sukienkach wygląda średnio. Kupuje córce tylko takie fasony ubrań, które sama bym założyła. My mamy komunie dopiero 12 czerwca, więc raczej sukienka, która nadawałaby się na wigilię odpada, będzie to raczej ładna, prosta letnia sukienka. I na wigilię tez juz nie stroję córki w typowo dziecięce sukienki __________________ wycietezmejli.blogspot.com "Ucinam w tej chwili wymianę mejli i ustalam, że ja opieprzam, a Ty jesteś opieprzany, bo inaczej się pogubimy...sorry taki job" Odpowiedz Link Zgłoś
pettit_grenouille Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 09.03.11, 11:16 Przez elegancką sukienkę rozumiem nie bawełnianą (trykotową) plażową , ale ładnie uszytą, nie bezkształtny wór, chociaż też nie atłasową czy z tafty z tysiącem falbanek i koronek, bo te zwyczajnie mi się nie podobają. Zastanawiałam się nad którąś z tych dwóch: W białych sukienkach moja córka chodzi raczej niechętnie, ja sama też nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 09.03.11, 12:07 Dla mnie te sukienki są za grzeczne, za eleganckie I jesli nie są z tafty, to jest to i tak typ sukienek taftowych. Z ciekawości zapytam, w takich sukienkach koleżanki Twojej córki chodzą na klasowe urodziny?? Jestem zdziwiona, bo w klasie mojej córki dzieci sa raczej sportowo ubrane, jesli sukienki to raczej wygodne, dzianinowe. __________________ wycietezmejli.blogspot.com "Ucinam w tej chwili wymianę mejli i ustalam, że ja opieprzam, a Ty jesteś opieprzany, bo inaczej się pogubimy...sorry taki job" Odpowiedz Link Zgłoś
pettit_grenouille Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 09.03.11, 12:45 minkapinka napisała: > Z ciekawości zapytam, w takich sukienkach koleżanki Twojej córki chodzą na klas > owe urodziny?? No dawno nie widziałam żadnej dziewczynki na urodzinach w sukience, przeważnie w legginsach i tunice, jeansach rurkach itp. > Jestem zdziwiona, bo w klasie mojej córki dzieci sa raczej sportowo ubrane, jes > li sukienki to raczej wygodne, dzianinowe Moja córka też chodzi np. w tunikach dzianinowych z H&M, ale to raczej na co dzień, jednak na przyjęcie po komunijne preferuję coś bardziej eleganckiego niż na co dzień. Sukienki nad którymi się zastanawiam są uszyte z tkaniny bawełnianej lub wiskozy, na pewno nie jet to poliester. Poza tym moja córka jest bardzo szczupła, miała tego typu sukienkę i nic jej nie przeszkadzało, więc zakładam, że to fason dla niej wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
falcon_eye Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 09.03.11, 13:42 Wg. mnie eleganckie sukienki dla dziewięciolatki to właśnie podobne do tych pokazanych przez pettit_grenouille. Z tymi urodzinami to pisałam czysto teoretycznie (pamiętając jak to w moich czasach było), bo nie dość że mam chłopaka to takiego, który nawet jeszcze sam nie chodzi. Z resztą nie tego dotyczy dyskusja. Nadal ciekawi mnie dlaczego sukienka do przebrania po komunii powinna być biała? Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem30 Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 09.03.11, 14:23 Nadal ciekawi mnie dlaczego sukien > ka do przebrania po komunii powinna być biała? Może dlatego żeby ten "komunista" wyróżniał się z tłumu równie wypicowanych gości, i żeby widać było kto jest bohaterem uroczystości? Czyż nie wystarczająco prosty powód? Odpowiedz Link Zgłoś
falcon_eye Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 09.03.11, 17:22 > Może dlatego żeby ten "komunista" wyróżniał się z tłumu równie wypicowanych goś > ci, i żeby widać było kto jest bohaterem uroczystości? Czyż nie wystarczająco p > rosty powód? Dla mnie słaby. Odpowiedz Link Zgłoś
carpediem30 Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 09.03.11, 17:48 W takim razie już nic Cię nie przekona I to jest właśnie piękne w życiu, żeby każdy miał SWOJE zdanie! nie szukaj na siłę odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
falcon_eye Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 09.03.11, 18:32 Ale ja pytałam z czystej ciekawości jaka jest Wasza motywacja, a nie żeby mnie ktoś przekonywał Na szczęście nie mam i nie będę miała podobnego problemu, bo mój syn nie będzie szedł do komunii. Odpowiedz Link Zgłoś
snob_nad_snoby Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 10.03.11, 11:45 falcon_eye napisała: > Nadal ciekawi mnie dlaczego sukien > ka do przebrania po komunii powinna być biała? Wjechałas na rondo i czas juz zjechac Sukienka nie musi być biała Odpowiedz Link Zgłoś
joanna7901 Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 09.03.11, 20:35 mnie sie podoba ta pierwsza Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 07.04.11, 01:22 Dla mnie nie musi być biała, choć rzeczywiście w tym kolorze najbardziej pasuje mi na przebranie do komunii. Biel lubię-nie tylko do komunii Myślałam tez o pastelach delikatnych. Wszystkie biało-czarne dla mnie odpadają Ja kupiłam w Wójciku kremową z falbanami za kolanko, na grubszych ramiączkach. Bardzo mi się ten fason podoba i choc może trochę za strojna, to kupowałam też z myślą o weselu, na które się wybieramy a nie będę już drugiej raczej kupowała, chyba, że jakaś skromna i elegancka wpadnie mi w oko. Poza tym córka zachwycona i jest bardzo wygodna. U nas jest skromna albo-sukienka- bardzo ładna moim zdaniem-tylko muszę jeszcze dopilnować, żeby uszyli z naturalnego materiału. Na poliester w życiu bym się nie zgodziła- u nas nawet proboszcz zakazał a dziecko się bardzo męczy w takim materiale. Kazałabym uszyć taki sam fason, jak mają inne dzieci, ale z lepszego materiału. U nas były stare alby z kontrafałdą, ale po rozmowach z krawcową, katechetką i proboszczem udało się zmienić na model skromny, ale dziewczęcy. W Zarze oglądałam-nawet niezłe te sukienki, ale ogólnie, to trochę kiepski wybór w sklepach. W Wójciku była jeszcze taka skromniejsza z gipiurą chyba na dole i chyba białe-ponoć mamy brały do komunii, ale te bardziej mi się podobały. Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 07.04.11, 01:26 coś takiego: Uploaded with ImageShack.us Będzie dobrze, czy za strojnie? Odpowiedz Link Zgłoś
fonula Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 07.04.11, 09:11 W końcu to jeden z wazniejszych dni w życiu dziecka, więc dlaczego nie ma być strojnie? Jeżeli tobie się podoba i córce też to przeciez o to chodzi. A swoją drogą jeśli to twoje dziecię na zdjęciu, to wygląda świetnie w tym stroju. Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 07.04.11, 12:05 Nie-nie moje , ale sukienka ma dokładnie taki fason. Do bieli ładnie te fioletowe dodatki wyglądają i już nie jest tak biało-jeśli ktoś nie lubi. My kupiliśmy kremową, bo tylko w tym kolorze były a ja krem też bardzo lubię. To mnie pocieszyłaś, bo mąż trochę staromodny w tych sprawach-był za albą z kołnierzem i kontrafałdą, bo wg niego te sukienkowe, to już nie alby a sukienki. W sklepie tez wolał tą z gipiurą, ale wiadomo, ze w tych sprawach, to raczej kobieta decyduje-no i córka musiała zaaprobować Moja 9-latka uwielbia bajkowe, księżniczkowe stroje a chciałabym, żeby w tym szczególnym dla niej dniu była szczęśliwa. Nie podobają mi się dziewczynki w małych sukniach ślubnych, albo co najgorsze z welonami, bo też takie widziałam-takie stare maleńkie, ale może strojna, dziewczęca sukienka NA PRZEBRANIE przejdzie , bo do kościoła preferuję jednak prostotę i skromność. Wybrałam taką albo-sukienkę , do niej pelerynka i torebeczka robione na szydełku. Wianuszek z żywych kwiatów i myślę, że będzie wyglądała bardzo ładnie i stosownie do okazji. www.pierwszakomunia.pl/index.php?strona=sukienka-29-skp Odpowiedz Link Zgłoś
minnie8 Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 07.04.11, 13:05 to jest rzeczywiście sukienka komunijna a nie alba... Odpowiedz Link Zgłoś
minnie8 a ta? 07.04.11, 13:17 ja zastanawiam się nad taką na przyjęcie komunijne Według mnie jest elegancka i niezbyt strojna...jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: a ta? 07.04.11, 16:00 bardzo ładne te sukieneczki z nexta i będą świetnie pasowały. Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: Oświećcie mnie, dlaczego ma być biała? 07.04.11, 15:58 U nich jest pod sukienkami, ale w innych sklepach niektóre alby były strojniejsze od tej sukienki, więc to też kwestia zakwalifikowania Dla mnie jest skromna i prosta a o to przecież chodzi. Dużo materiału nie trzeba, żadnych drogich ozdób, więc myślę, że drogo nie wyjdzie i każdego będzie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 07.04.11, 15:32 Kupiłam dzisiaj taką trochę się jeszcze waham, czy nie zwróce. bo na 11-12 lat jest trochę za szeroka w biodrach, a mniejsza za mała. Uploaded with ImageShack.us Odpowiedz Link Zgłoś
minnie8 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 07.04.11, 15:42 Jeżeli bardzo Ci na niej zależy to taki fason łatwo dopasować u krawcowej Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 07.04.11, 16:03 Dla mnie jest ok, ale nie powala. Tobie musi się podobać i dziecku A dajecie pod alby jakieś halki, aby ładnie się układały czy nie? Zastanawiałam się nad taką prostą a na dole falbana, ale nie wiem czy się daje. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 07.04.11, 16:22 dammma napisała: > Dla mnie jest ok, ale nie powala. Tobie musi się podobać i dziecku Ja jestem specyficzna, bo lubie rzeczy bardzo, bardzo, bardzo proste Kupuję córce tylko takie rzeczy, które sama bym załozyła, więc bufki, falbanki i kokardki odpadają A moja córka jest z gatunku tych, co łaske robi jak ma cos przymierzyć > A dajecie pod alby jakieś halki, aby ładnie się układały czy nie? > Zastanawiałam się nad taką prostą a na dole falbana, ale nie wiem czy się daje. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooczka Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 07.04.11, 16:56 Minkapinka, gdzie kupiłaś tę sukienkę? Pytanie inne do wszystkich mam komunijnych: czy nie macie teraz problemu z kupieniem białej, powiedzmy lnianej czy bawełnianej sukienki? Czy już w sklepach tego pełno, czy trzeba polować? Pytam bo mamy komunię w przyszłym roku i nie wiem, czy kupić teraz w lato, czy w przyszłym roku spokojnie dostanę (nie wiem ile córka urośnie). Jestem z opcji białej () więc interesują mnie białe proste sukienki z naturalnych materiałów (bawełna, len, ew jedwab). Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 07.04.11, 17:13 Kupiłam w Zarze. Ja tez szukałam bardzo prostej i z naturalnych materiałów Białe sukienki sa zawsze w kolekcjach letnich, wiec jestem przekonana, ze za rok bez problemu kupisz. __________________ wycietezmejli.blogspot.com "Ucinam w tej chwili wymianę mejli i ustalam, że ja opieprzam, a Ty jesteś opieprzany, bo inaczej się pogubimy...sorry taki job" Odpowiedz Link Zgłoś
poteflon Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 07.04.11, 17:16 My kupiłyśmy sukienkę w Smyku (biało-różową). Moje dziecko też z gatunku "uwielbiających" zakupy i przymiarki, więc jak powiedziała, że może być, to nie zastanawiłałam się długo. Cena przystępna, rozmiar pasujący i do wielokrotnego użycia- same plusy. Odpowiedz Link Zgłoś
minnie8 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 07.04.11, 18:54 Mnie ta Zary podoba się.Jednak ja widziałabym ją raczej na wyjście na obiad do restauracji w letnią niedzielę (bez urazy) Myslę,że w taki szczególny dzień jak komunia można pozwolimy sobie na jakieś ubraniowe szaleństwo więc chyba jednak zostaniemy przy tej z Nexta.Zwłaszcza,że jak ją pokazałam Młodej to zobaczyłam ten swoisty "błysk w oku".Jednak w mojej córce drzemie mała dama... chłopczyca w rurkach to tylko tak w szkole jednak Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 07.04.11, 19:58 minnie8 napisała: > Mnie ta Zary podoba się.Jednak ja widziałabym ją raczej na wyjście na obiad do > restauracji w letnią niedzielę (bez urazy) > Myslę,że w taki szczególny dzień jak komunia można pozwolimy sobie na jakieś ub > raniowe szaleństwo No, ja z względu, ze jest to komunia chcę żeby młoda wyglądała wręcz ascetycznie Wielkość dziecka tez ma znaczenie przy ubieraniu, moje dziecko (podobno) wygląda na dużo starsze Odpowiedz Link Zgłoś
minnie8 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 08.04.11, 07:56 minkapinka napisała: > No, ja z względu, ze jest to komunia chcę żeby młoda wyglądała wręcz ascetyczni > e U nas ascetyczne baaardzo są alby...i to sobie powetujemy odrobinę na przyjęciu absolutnie nie podobają mi sie dziewczynki ubrane w mini ślubne kreacje ale też bez przesady...w taki szczególny dzień strój może też być szczególny ...i to wcale nie musi przysłonić ideii uroczystości Miało być coś czego Młoda nie załozy np.na niedzielny spacer...więc sukienka z Nexta już zamówiona i czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 07.04.11, 17:12 Mam kupioną dla córki pół halkę, żeby sukienka ładniej się układała i żeby było wygodniej nosić albę. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 07.04.11, 21:15 U nas będzie kolorowa biało-niebiesko-zielona. No co ja poradzę na to , że lubimy kolory Przynajmniej nie będzie widać plam bo Alicja zawsze gdzieś jakąś przemyci. Jutro przyciągnę do domu to pokażę. Ale ta biała też mi się podoba. Ma piękny krój. Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 07.04.11, 22:53 Moje dziecię tez zawsze niechętnie przymierza wszystko-oprócz sukienek-wtedy odchodzą istne tańce w przymierzalni. Teraz się kręciła, falbany wirowały i powiedziała, że jest piękna, to co miałam robić Ta z nexta tez w moim stylu, ale ja dla dziewczynek lubię właśnie te pufki, falbanki, kokardki i inne takie. To taki urok dzieciństwa - jak z tego wyrośnie, to będzie chodziła w prostych. Ubiera się tak przecież tylko od okazji-nam się podoba, ale każdy nosi to co lubi, prawda ? A kolorowe ubranka też bardzo lubię.... Pokażcie, pokażcie W smyku tez szukałam, ale jakoś tej biało-różowej nie kojarzę. A jaka to jest pół-halka? Prosta od góry a potem falbana, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 07.04.11, 23:39 Minka, "Twoja" sukienka absolutnie piękna i przede wszystkim taka szykowna 'Moje młode' póki co jest 'damą', więc NIESTETY takiej by nie chciało, więc jeśli trend utrzyma sie jeszcze przez dwa lata (o jejku jak szybko), to kupię coś na kształt tej z Next też jest super! U nas tego typu widziałam w Mothercare i oczywiście Mininiebo. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 08.04.11, 00:08 Jeśli chodzi o białe sukienki to znalazłam na All takie, firmy Sly. Nawet warte zawieszenia oka allegro.pl/sly-sukienka-wizytowa-11-rozm-140-i1538977654.html allegro.pl/sly-sukienka-wizytowa-7-rozm-140-i1541807824.html allegro.pl/sly-sukienka-wizytowa-29-rozm-140-i1544877502.html allegro.pl/sly-sukienka-wizytowa-15-rozm-140-i1549592736.html Odpowiedz Link Zgłoś
agata9991 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 08.04.11, 12:12 Ja kupiłam taką w TkMaxxie: Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 08.04.11, 12:38 Bardzo ładna __________________ wycietezmejli.blogspot.com "Ucinam w tej chwili wymianę mejli i ustalam, że ja opieprzam, a Ty jesteś opieprzany, bo inaczej się pogubimy...sorry taki job" Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 08.04.11, 15:16 Kupiłam w Wójciku sukienkę Dominique. Z niebieskim bolerkiem. www.wojcikonline.com/wojcik/foto.php?id=31917 Odpowiedz Link Zgłoś
agata9991 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 08.04.11, 16:16 śliczna ta z Wójcika, ile kosztowała? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 08.04.11, 17:12 Bodajże 175zł + bolerko 65zł. Odpowiedz Link Zgłoś
agata9991 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 08.04.11, 17:37 o kurcze, drogo, moja suknia o 100zł tańsza, więc chyba nie wymienię. Ale ta Wójcikowa piękna, najbardziej mi się podoba ze wszystkich tu pokazanych. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 08.04.11, 19:00 Na żywo jeszcze ładniejsza Ale jakby ktoś chciał kupować( ja byłam bez córki) to wydaje mi się, że bolerko można wziąć o rozmiar mniejsze w stosunku do sukienki. Ma zaniżoną rozmiarówkę. Ja bym powiedziała, że to na 140 ma tak naprawdę 146cm. Sukienka ok. Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 08.04.11, 22:46 Niestety ceny Wójcik ma wysokie, ale jakość też. Na żywo prezentują się jeszcze lepiej. Tu moja: www.wojcikonline.com/wojcik/foto.php?id=31714&plik=foto/WJSOFIE/WJSOFIEUBB3/1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zuziazosia Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 11.04.11, 05:54 ja mam taką www.wojcikonline.com/wojcik/foto.php?id=31673&plik=foto/WJSOFIE/WJSOFIEURB3/1.jpg Ania ma już Zosia ma już Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 11.04.11, 12:35 Bardzo ładna. Podobno w tym roku koronki są modne Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 11.04.11, 15:57 W Benettonie widzialam wczoraj 2 rodzaje przepieknych bialych sukienek, IMO idealnycych na przebranie. Jedna lniana bardziej dopasowana i bez rekawow- tylko cena kosmiczna 229zl a druga zwiewna, na szerszych ramiaczkach, batystowa chyba za 159. Zaluje nawet, ze kupilam te pastelowo-rozowa w mininiebo. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 12.04.11, 08:34 Zosia dostała na urodziny ubrania z tej kolekcji, bolerko na 146 ma za długie rękawy. Na Alę jest dobre? __________________ wycietezmejli.blogspot.com "Ucinam w tej chwili wymianę mejli i ustalam, że ja opieprzam, a Ty jesteś opieprzany, bo inaczej się pogubimy...sorry taki job" Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 12.04.11, 09:10 My mamy bolerko na 140cm i rzeczywiście też rękawy są trochę za długie. Na 134 cm byłoby idealne. Bolerka mają zaniżoną rozmiarówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 12.04.11, 09:18 u nas to był prezent, wszystko na 146, ale spódnica i bluzka sa dobre. Nie miałam nic nigdy z Wójcika, maja wielka rozmairówkę. __________________ wycietezmejli.blogspot.com "Ucinam w tej chwili wymianę mejli i ustalam, że ja opieprzam, a Ty jesteś opieprzany, bo inaczej się pogubimy...sorry taki job" Odpowiedz Link Zgłoś
ajula Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 12.04.11, 11:33 Super bardzo dobry pomysł , nie przejmuj się kolorem moja córcia miała taki sam model tylko czarna w białe grochy z białym tiulem pod spodem i wyglądała slicznie , przebranie po komunii wcale nie musi byc białe wręcz przeciwnie .Jak to mówia białe dla ducha kolor dla ciała. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 13.04.11, 11:19 a można gdzieś w necie zobaczyć, jak wyglądają te sukienki z benettona? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Sukienka na przebranie/komunia co sadzicie? 13.04.11, 12:10 dammma napisała: > a można gdzieś w necie zobaczyć, jak wyglądają te sukienki z benettona? chyba nie, bo w katalogu ich nie ma Ale od razu mowie, to sa bardzo proste i skromne sukienki, nie w stylu wojcika ani mininiebo. Odpowiedz Link Zgłoś