balbins 13.03.11, 22:52 założyłam taki wątek również na WDPD,ale chętnie poradzę się i tutajKupiłam w zeszłym roku skórzane czarne buty w CCC,paragon mam.Straaaasznie farbują w środku.Jest sens reklamować,czy nie uznają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylki Re: Reklamacja butów w CCC 13.03.11, 23:03 Sens jest zawsze, a czy uznają zobaczysz sama Tak więc reklamuj. Będę reklamować kurtkę w Orsay'u kupioną kilka/parę m-cy temu, czy jest sens nie wiem, ale spróbować warto balbins napisała: > założyłam taki wątek również na WDPD,ale chętnie poradzę się i tutajKupiłam > w zeszłym roku skórzane czarne buty w CCC,paragon mam.Straaaasznie farbują w śr > odku.Jest sens reklamować,czy nie uznają? Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: Reklamacja butów w CCC 13.03.11, 23:23 ja reklamowałam buty męża, zimowe, które de facto rozwaliły się po 2 miesiącach używania, ale reklamacji oczywiście nie uznali bo stwierdzili, że po 13 -tu(!)miesiacach użytkowania(policzyli że mąż nosił buty od dnia zakupu w grudniu, przez cały okrągły rok) normalne jest zużycie obuwia( pęknięte podeszwy i porwana skóra przy podeszwie w obu!!!). Odwołałam się ale pewnie znowu nie uznają. Ta ich 2-letnia gwarancja to chyba tylko na sznurówki,bo one rzeczywiście okazały sie bez wad. Ja tam CCC będę raczej szerokim łukiem obchodzić, bo okłamuja tam zwyczajnie. Po co te pieprzenie że gwarancja jest na 2 lata, skoro wg nich jedyne wady nadające się do uznania to te które były już w dniu zakupu?? Odpowiedz Link Zgłoś
julka-4 Re: Reklamacja butów w CCC 14.03.11, 08:21 Ja reklamowałam u nich adidasy,wyrwały mi się całe pięty od środka po jakichs dwóch miesiacach-uznali kazali sobie wybrac nowe buty. Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_87 Re: Reklamacja butów w CCC 14.03.11, 08:36 Większość moich reklamacji (a nie było ich wiele) uznali. Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: Reklamacja butów w CCC 25.03.11, 20:13 No i odrzucili moje odwołanie od reklamacji. Czyli mąż nie ma ani 100-ówy ani butów zimowych. Te ich opinie rzeczoznawcy( ciekawe który pracownik sie w niego zabawił) i gwarancja tylko o kant d.. potłuc. Wspaniały sklep CCC omijam od dziś szerokim łukiem, wiem że to nie tylko moja opinia o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakel Re: Reklamacja butów w CCC 29.03.11, 11:50 Mam problem. w listopadzie kupiłam kozaki lasockiego za 319 zł. , w marcu zauważyłam pęknięcie skóry (na wylot) na podbiciu prawego buta. Zareklamowałam ale reklamację uznali jako bezzasadną. Czy odwołanie się od tej decyzji z powiadomieniem rzecznika praw konsumenta i inspekcji handlowej może pomóc? Pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
dzidaa Re: Reklamacja butów w CCC 14.03.11, 09:39 tez kiedys reklamowałam buty i były problemy, polecam w krytycznych chwilach rzecznika praw konsumenta nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
jowitka345 Re: Reklamacja butów w CCC 14.03.11, 11:56 Mialam dokładnie ten sam problem kiedys, ze mi buty strasznie farbowały i zareklamowalam... Niestety nie uznali, napisali, ze po zrobieniu testów na sucho i mokro nie zauważyli farbowania aż takiego strasznego a to co zauważyli to jest to normalne w butach skórzanych od środka. Tylko nie wzieli pod uwage tego, że pot inaczej reaguje w bucie niż woda. I zastanawiam się skąd tylko ja miałam całe rajstopy i nogi brązowe..hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
dominis2005 Re: Reklamacja butów w CCC 25.03.11, 20:31 ja u nich reklamowalam buty po m-cu uzywania peklo zapiecie... wymienilam na nastepne w ktorych tez peklo po m-cu. ale lato sie skonczylo wiec powiedzialam im ze mam dosc tych butow i mialam wybrac sobie cos nowego... kolezanka reklamowala w bartku obuwie dzieciece... nie uznali jej bo stwierdzili ze to normale uzytkowanie obuwia.... odwolala sie od tego zaznaczajac ze kopie pisma wyslala do rzecznika praw konsumenckich... /oczywiscie tego nie zrobila/ .. i poskutkowalao... uznali zawsze warto reklamowac i sie odwolywac Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: Reklamacja butów w CCC 25.03.11, 20:47 to chyba zależy wszystko od sklepu CCC. Ja reklamowałam po 1,5 roku użytkowania męża buty. W półbutach chodził jakieś 3/4 roku. Podeszwa (skórzana) rozeszła się i pękła na pół. Pani sprzedawczyni od razu!! uznała reklamacje i bez czekania tych dwóch tygodni na decyzję od razu w zamian wziełam nowe buty z półki. Na kilka reklamacji składanych u nich - odklejenie podeszwy, pęknięcie podeszwy, urwanie się jakiegoś elementu ani razu mi reklamacji nie odrzucili. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: Reklamacja butów w CCC 26.03.11, 16:00 Też składałam chyba ze 3 razy na rózne buty i zawsze bez problemowo uznawali, jedynie u męża musiałam pisać odwołanie bo nie przyjęli reklamacji zimowych butów w lipcu, ale po dołączeniu pisma z pracy że mąż pracuje w warunkach skrajnie zimowych i obuwia używał okazyjnie jako zastępczego i tę reklamację uznali. Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: Reklamacja butów w CCC 26.03.11, 16:33 Akurat nie w ccc ale Moja mama reklamowa w sklepie Bata wlasnie farbujace buty a wrecz strasznie farbujace i nie uznali reklamacji ani pozniej odwolania.... Ja miesiac temu reklamowalam buty w deichmanie ale za granica, buty kupione pazdzierniku i w jednym bucie odkleila sie podeszwa. Od razu bez zadnego czekania na opinie rzeczoznawcy dano mi do wyboru albo wybieram sobie inne buty albo zwroca mi pieniadze.... Odpowiedz Link Zgłoś
misia-your Re: Reklamacja butów w CCC 29.03.11, 13:37 jesli buty byly zakupione rok temu to nie sadze aby uzytkownik dopiero teraz zauwazyl farbowanie-na zgloszenie niezgodnosci towaru z umowa sa 2 miesiace od chwili zauwazenia...wiec jesli buty sa znoszone watpie ,ze reklamacje zostanie uznana pozytywnie,gdyby but zostal zareklamowany krotko po zakupie bo juz wtedy mozna domniemywac ,ze farbowanie powinno byc zauwazalne a nie dopiero po roku..no ale mozesz powalczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
mama2chlopcow Re: Reklamacja butów w CCC 29.03.11, 19:44 ja reklamowałam zimowe buty męża w ccc bo przemakały, oczywiście reklamacji nie uznali i napisał rzeczoznawca że buty nie służą do chodzenia po wodzie, wiec pisałam że przecież snieg to woda a buty zimowe więc też mają styczność z założenia ze śniegiem odwoływałam się 4 razy!!!! aż zwrócili mi kasę i napisali że zwrot grzecznościowy Próbuj, o ile w gwarancji butów nie ma wzmianki że gwarancja nie obejmuje farbowania Odpowiedz Link Zgłoś