Dodaj do ulubionych

Reklamacja w deichmann.

10.04.11, 13:01
Mojemu mężowi rozwaliły sie zimowe buty z deichmana.
Ponieważ teraz nie bedzie raczej wyboru nowych porządnych zimowych,chciałam zapytac czy możliwa jest u nich wymiana na dzieciece czy damskie.
Adidasy,pantofle i sandaly mąż ma.
Czy jesli dzieciece albo damskie beda tansze to mozna np.na dwie pary plus doplacic reszte brakująca?
Obserwuj wątek
    • kasia_piet Re: Reklamacja w deichmann. 10.04.11, 13:41
      Reklamowalam rozwalone po trzech trzech tygodniach trampki (coś siię paskuddnie pozwijało w środku i uniemozliwiało chodzenie) bez problemu wymieniłam na zupełnie inne z dopłatą.
      przepraszam za te błędy ale forum strasznie zle mi działasad nie mogę zrobić zadnej korekty
      • annaparzonka Re: Reklamacja w deichmann. 10.04.11, 13:45
        Mozesz bez problemu na jakiekolwiek chcesz w cenie w jakiej byly tamte lub doplecic do drozszych
    • ania_kryszcz Re: Reklamacja w deichmann. 10.04.11, 14:03
      Ale czy musze wziasc jedna pare za te 179zł co dal mąż czy mogę dwie pary wybrac butów?
      np.dla dziecka i dla mnie?
      Albo dwie pary dla dziecka?
      • mmala6 Re: Reklamacja w deichmann. 10.04.11, 14:20
        a dlaczego nie chcesz zwrotu gotówki?
        Mój mąż reklamował w zeszłym roku sandały-od razu zaznaczyliśmy tylko zwrot gotówki, żadnego uszczęśliwiania na siłę ichnimi butami. Nie było problemów, ani z reklamacją, ani ze zwrotem gotówki.
        • ania_kryszcz Re: Reklamacja w deichmann. 10.04.11, 14:34
          Bo szczerze mówiac nie zależy mi aby wziasc gotówkę tylko żebysmy mieli buty bo i tak sobie i dzieciom musze kupic.
          A do tej pory bylam zadowolona z ich butów elefantenów dla coreczki i dla siebie kozaki mialam.
          • mmala6 Re: Reklamacja w deichmann. 10.04.11, 14:47
            no ale za gotówkę możesz kupić co chcesz, Elefanteny teżwink i nie musisz się martwić czy będzie rozmiar, czy Ci się fason spodoba, czy możesz dla dziecka, czy dla dorosłego, czy jedna para, czy dwie, czy dopłacać czy nie. No i zawsze możesz jednak kupić w innym sklepie. Niby na jedno wychodzi ale z gotówką jakoś mniej problemowo.
            • dziabula27 Re: Reklamacja w deichmann. 10.04.11, 15:43
              Możesz bez problemu wymienić na co chcesz nawet na pięć par butówsmile lub buty skarpetki torebka itp wiem bo pracuję w deichmanniesmile tzn obecnie na wychowawczym ale nie myślę żeby coś się w tej kwestii zmieniłosmile
              • blaszany_dzwoneczek Re: Reklamacja w deichmann. 10.04.11, 15:51
                Polecam jednak zwrot kasy. A nóż buty Ci akurat nie podpasują, albo zobaczysz gdzie indziej lepsze, albo te co wybierzesz na wymianę, będą tańsze i będziesz musiała coś na siłę dokupować. A z pieniędzmi w ręku możesz zrobić co chcesz, również wydać je w całości w Deichmannie, jeśli tak akurat Ci będzie pasowało smile
    • ania_kryszcz Re: Reklamacja w deichmann. 12.04.11, 07:07
      Przyjeli mezowi buty kazali wybrac cos innego ale pomierzylismy corce sandalki i wszystkie byly albo za szerokie albo takie ze musialabym je co chwila prac,dla mnie nie bylo zadnych fajnych klapek takie jakies "babciowe" wiec powiedzielismy ze chcemy kase albo buty to oddamy do reklamacji w lato moze wtedy cos bedzie do wyboru.Babka mowi ze moga oddac kase no i oddali wiec ok.
      • dorotha2 Re: Reklamacja w deichmann. 26.05.13, 21:46
        Na Facebooku została założona strona mająca zrzeszać wszystkich klientów pokrzywdzonych przez specyficzne rozpatrywanie reklamacji obuwia w Deichmann, kto chętny niech dołącza
        www.facebook.com/pages/Anty-...19034228227605
        • isia.s Re: Reklamacja w deichmann. 27.05.13, 12:07
          Ja akurat z tą firmą mam genialne doświadczenie reklamacyjne. Poszłam z uszkodzonym sandałkiem dziecięcym i dostałam bez słowa natychmiast kasę do ręki, byłam w szoku, bo nie musiałam czekać te 2 tygodnie, a było to istotne, bo rzecz działa się w środku lata. Nie kwestionowali uszkodzenia, nie było żadnych rzeczoznawców, gdy się mile zdziwiłam to ekspedientka powiedziała, że widać, ze but miał kiepski kawałek skóry i nie ma co dyskutować.
          • szmytka1 Re: Reklamacja w deichmann. 27.05.13, 13:21
            mam identyczne doświadczenie jak isia.s. reklamowałam buty syna, wymieniłam od ręki na nowe, po czym one też się rozpadały i też od ręki dostałam pieniądze, bo akurat nie było nic na co chciałabym wymienić, Jestem bardzo zadowolona rozpatrzeniem reklamacji 'od reki', nie musiałam czekać, przyszła kierowniczka i załatwiłam sprawę w 5 minut
            • blaszany_dzwoneczek Re: Reklamacja w deichmann. 27.05.13, 14:33
              Tak było kiedyś. Kilka razy reklamowałam buty i dostawałam kasę od ręki. Od jakiegoś czasu jednak zaostrzyli chyba politykę przyjmowania reklamacji. Ostatnio reklamowałam rozklejone buty i spisali papier, poza tym kasy zwrócić nie chcą, tylko ewentualnie sklejać. Co do takiego sklejania odklejającej się podeszwy mam jak najgorsze doświadczenia, ale cóż uncertain
          • isia.s Re: Reklamacja w deichmann. 31.07.13, 11:22
            Odwołuję swój wcześniejszy post. Ta sytuacja, o której pisałam, była 2 lata temu. Aktualnie szarpię się z butami - dla zasady - bo chodzi o pseudo crocsy za 39 zł. Miałam je dwa m - ce w tym czasie dziecko przeszło raz w tygodniu trasę szatnia - basen - ok. 30 m. i dwa razy po dwie - trzy godziny pobiegało po odkrytym kompleksie basenowym w hotelu. Pasek zerwany, znaczki ze spidermanem pościerane kompletnie, reklamacja olana. Tzn zaproponowano mi naprawę, ale ja uważam, że jakość butów była tak żenująca, że powinni zwrócić pieniądze. Buty wyglądają koszmarnie, są kilku lajtowych założeniach, a wyglądają jak po przysłowiowej trójce dzieci. Wcześniej przerobiłam ok 5 par tego typu butów, każda noszona, rzeczywiście niezbyt intensywnie - tak jak te - po około rok i praktycznie nie miały śladów użytkowania. Dodam, że akurat z tego typu obuwiem nie szaleję i kupowałam taniznę - do tej pory zawsze marketową z tesco, płaciłąm po 10 - 15 zł., mimo takiej ceny jakość była bez zarzutu. Sposób załatwiania reklamacji też chamski. Poszłam po odbiór butów bez kwitka, sprzedawczyni oznajmiła, że absolutnie nie może znaleźć mojej sprawy, mimo że pamiętałam datę oddania butów."Ale przecież oni nawet 30 dziennie reklamacji przyjmują". Normalnie powalające, przejrzeć 30 linijek w zeszycie. Jej zwierzchniczce zajęło to ok. 2 minut jak się w końcu za to zabrała. Swoją drogą ta ilość reklamacji dziennie trochę rzuca światło na jakość. Poza tym robią niefajny numer z info o załatwieniu reklamacji. Normalnie jest adres i tel brany od klienta, a na formularzu jest niejasna adnotacja "w sklepie", na którą początkowo w ogóle nie zwróciłam uwagi, przy czym sprzedawczyni nic nie wyjaśnia dodatkowo, a jak zarzuciłam, że nie poinformowano mnie o załatwieniu reklamacji w ustawowym terminie to twierdzą, że mogłam się dowiedzieć w sklepie. Myślę, że u rzecznika dałoby się coś ugrać, choćby w związku z tymi niejasnościami co do informacji i terminu, ale oni pewnie liczą, że buty tanie to i ludzie odpuszczą. No i pewnie w większości się nie przeliczają... Ja też tak się wczuwam, bo jestem na urlopie i mam czas, ale wiadomo, że o 39 pln nie będę szła do Sądu. Ale wściekli mnie strasznie, sprzedali wybitny shit, wcześniej kupiłam też tenisówki, którym podeszwa pękła po 2 tygodniach chodzenia dziecka po przedszkolu, też byłam zła, ale nie reklamowałam, bo wywaliłam paragon. Wcześniej kupowałam 3 razy elefanteny i były dwa razy ok, raz się rozwaliły, ale bez problemu oddali kasę, jak pisałam. Ale widzę, że koszmarnie zjechali z jakością, zarówno towaru, jak i obsługi. Ja będę już ich omijać szerokim łukiem.
    • koteczek888 Re: Reklamacja w deichmann. 24.04.17, 15:13
      Mam także pytanie odnośnie reklamacji, ale torebki, którą kupiłam w Deichmann dokładnie 8.08.2016. Zaczęły mi się pruć "uszy" a nie umiem znaleźć informacji, czy nie przekroczyłam terminu zareklamowania. Czy ktoś wie coś może na ten temat?
      • maggi9 Re: Reklamacja w deichmann. 25.04.17, 11:41
        Na reklamację masz 2 lata więc się mieścisz.
        Ale reklamację trzeba złozyć w ciągu 30 dni od zauważenia wady. Inaczej jest do uwalenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka