Dodaj do ulubionych

Pierwsze buciki.

12.05.11, 12:12
Dziewczyny zastanawiam się jaki rozm.bucików tzn.sandałków kupić mojemu synkowi.
Ma on teraz 9,5 miesiaca.
Za tydzien chce mu kupic sandałki.
Teraz ma kapciszki takie to rozm.20
Czyli wieksze o rozm byly by 21,ale maly jeszcze nie chodzi.
Staje już ,raczkuje,puszcza się mebli ale nie chodzi jeszcze.
Rok skonczy w sierpniu.
Czy rozm 22 może kupić? tak żeby byly dla niego jeszcze dobre jak zacznie na dobre chodzic czyli kolo sierpnia moze wrzesnia?
Bo jak narazie czewiec lipiec beda one raczek tylko do wózka ajak upałto bose stopy albo skarpetki.
Nie chce wydac 200zł na buciki ktore za miesiac półtora kiedy zacznie na dobre chodzic beda za małe.
Ale obawiam sie ze potem juz w sezonie lipiec sierpien beda poprzebierane buty i ciekzo bedzie kupic cos dobrego i w rozm.
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Pierwsze buciki. 12.05.11, 12:17
      ania_kryszcz napisała:

> Dziewczyny zastanawiam się jaki rozm.bucików tzn.sandałków kupić mojemu synkowi
      > .
      > Ma on teraz 9,5 miesiaca.
      > Za tydzien chce mu kupic sandałki.
      > Teraz ma kapciszki takie to rozm.20
      > Czyli wieksze o rozm byly by 21,ale maly jeszcze nie chodzi.
      > Staje już ,raczkuje,puszcza się mebli ale nie chodzi jeszcze.
      > Rok skonczy w sierpniu.
      > Czy rozm 22 może kupić? tak żeby byly dla niego jeszcze dobre jak zacznie na do
      > bre chodzic czyli kolo sierpnia moze wrzesnia?
      > Bo jak narazie czewiec lipiec beda one raczek tylko do wózka ajak upałto bose s
      > topy albo skarpetki.
      > Nie chce wydac 200zł na buciki ktore za miesiac półtora kiedy zacznie na dobre
      > chodzic beda za małe.

jak nie chcesz wydawać kasy na buty, którą mogą nie pasować to nie kupuj teraz tylko jak dziecko będzie już stabilnie chodzić, przynajmniej przy meblach. Teraz nie jesteś w stanie sprawdzić czy dziecku jest w tych bucikach wygodnie, czy łatwo mu się chodzi etc. A co dopiero dobrać rozmiar.

> Ale obawiam sie ze potem juz w sezonie lipiec sierpien beda poprzebierane buty
      > i ciekzo bedzie kupic cos dobrego i w rozm.

Kupisz na pewno i to jeszcze taniej. Takie małe rozmiary zawsze są.

Co do rozmiarówki, mój syn zaczął chodzić jak miał 10m, butki pierwsze kupiłam mu jak miał ok 11m-rozm. 20 (geox) ale były jakieś pół cm za duże. Sandałki na lato (ecco), rozm. 21, niecały cm za duże, kupione bodajże miesiąc temu, młody miał 13m.
      rozm 22 na roczek będzie raczej za duży. Raczej, bo może Twój z tych większych.
      >
      • ania_kryszcz Re: Pierwsze buciki. 12.05.11, 12:37
        Moj synek ma stope 12cm
        ubranka nosi 80 w sam raz 86 nieco za duze wiec niewiem czy jest z tych duzych.
        Wiec co zakladac takiemu dziecku do wozka przy upalach albo temp plus 25 >
        jesli on chce wychodzic z wozka i pod raczki chodzic albo stawac.
        W domu nosi takie kapcie odkryte befado ale w tym w lato noga moze mu sie zapazac.
        A moze kupic mu sandalki lekkie odkryte ale narazie w rozm.21 i skoro nie chodzi jakies skorzane ale w granicach max teraz 100zł.
        sama juz niewiem.
        • mmala6 Re: Pierwsze buciki. 12.05.11, 13:38
          to raczej z większychwink mój w tym wieku nie miał 11cm, nawet nie wiem czy teraz ma 12cm. A mój wcale mały nie jest. Ma 14 m i nosi 74/80wink
          pisałaś, że raczkuje a nie że chodzi po rączkiwink
          jak koniecznie widzisz potrzebę, to kupiłabym jedną parę tego typu:
          allegro.pl/buciki-emel-wyprzedaz-ostatnia-sztuka-e47-roz-18-i1599176961.html
          one są skórzane, mięciusieńkie i 'na każdą pogodę'wink małe szanse, że butki, które kupisz dzisiaj, a nie możesz kupić dużo za dużych, będą dobre we wrześniu.
          mięciutkie buciki dla takich raczkujących dzieci co trochę 'chodzą' ma też elefanten ale nie mogę znaleźć zdjęcia, musiałabyś zobaczyć w deichmannie.
    • wiwika12 Re: Pierwsze buciki. 12.05.11, 13:35
      Lepiej się wstrzymaj - ewentualnie kup coś taniego, z przewiewnego materiału do 50 zł np Befado, a potem polecam emel tzw. roczki do 23 numeru - rewelacyjne butki do 100 0 110 zł i dla chłopców mają fajne fasony.
    • koza_w_rajtuzach Re: Pierwsze buciki. 12.05.11, 13:37
      hmm.. to nie tak prosto trafić...
      Mojemu synowi pierwsze buty, miał wtedy ponad rok, kupiłam w rozmiarze 21.. Miał w nich trochę za dużo luzu, ale nie chodził nawet za rączkę, wyłącznie raczkował, więc uznałam, że jak zacznie chodzić, to pójdę do sklepu i kupię mu takie super dopasowane, a te na razie mogą być jak jest trochę chłodniej (przeważnie i tak mu butów nie zakładałam). Potem od wieku 16 miesięcy do 20 nosił sandałki w rozmiarze 20,5 i one były idealne, stopa mu w ogóle nie rosła. Nadal nie umiał chodzić, jedynie czasem przy pchaczu się poruszał.. Zaczął chodzić dopiero jak miał 20,5 miesiąca i wtedy dostał już na jesień buciki w rozmiarze 21. Trochę się niepokoiłam, że mojemu synowi nie rośnie stopa, natomiast jeśli chodzi o wzrost, to zawsze był wysoki, ale z kilku źródeł słyszałam, że chodzenie jakoś pobudza stopę w taki sposób, że zaczyna rosnąć.. Pewnie to jakaś bzdura, ale u nas faktycznie tak się stało, że dopiero jak syn zaczął chodzić, to ta stopa ruszyła mu z miejsca i teraz jest normalnych rozmiarów, ale póki nie chodził miał rozmiar 20,5 i myślę, że ten rozmiar mu się utrzymywał od późniejszych czasów niemowlęcych.
      • mmala6 Re: Pierwsze buciki. 12.05.11, 13:40
        no właśnie. Przez ten pierwszy 'obuwniczy' okres trudno jest przewidzieć jak noga będzie rosła. Potem staje się to nieco bardziej przewidywalne.
        • kinder0610 Re: Pierwsze buciki. 12.05.11, 14:02
          Moja zaczęła chodzic na przełomie sierpnia / września. Miałam podobny problem tyle, że nie bylo dla niej rozmiaru - ja szukałam 18/19. Kupiłam tzw obuwie profilaktyczne tupu Daniel, Nemo itp przewiewne, skórzane i tylko z tych rozmiar był ok. Buty zreszta poleciła nam rehabilitantka. Cena ok 70-80 zł. Nosiła jest około miesiąca, we wrzesniu było chłodno więc wskoczyła w adidaski.
          butynemo.home.pl/index.php?cPath=59
    • ania_kryszcz Re: Pierwsze buciki. 12.05.11, 13:58
      A takie elefanteny?

www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=8&category=0060157100000551&product=840968
      Chce zeby mialy zakryte palce bo maly sie potyka i zeby paluszkow nie zdzierał.
      Córeczce kupilam z odkrytymi palcami i wlasnie zadzierala się i dlatego dla mlodszego chce zakryte przody.
      Dzielimy się wiedzą
      • mmala6 Re: Pierwsze buciki. 12.05.11, 14:10
        moim zdaniem nie nadają się dla dziecka, które nie chodzi. Mój synek je miał jak miał 2.5 roku, bardzo fajne, choć akurat straszliwie go obcieraływink jednak one mają dość sztywny zapiętek i taką sobie podeszwę....ja bym nie kupowała dla dziecka, które nie chodzi i dla którego buty mają być do stania przy ławce.
        • mmala6 Re: Pierwsze buciki. 12.05.11, 14:13
          www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=243359
          • witka55 Re: Pierwsze buciki. 12.05.11, 14:40
            napisałam na priv
            • witka55 do ania kryszcz 12.05.11, 14:46
              wiadomość nie doszła - podaj maila, to zaproponuję Ci buciki
              • ania_kryszcz Re: do ania kryszcz 12.05.11, 19:51
                moj mail
                aniadraszek@gmail.com

Dzielimy się wiedzą

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka