Dodaj do ulubionych

SZUKAM NOSIDEŁKA DLA DZIECKA DO OK 20KG

10.05.04, 09:33
WItam wszystkichsmile mam problem wyjeżdżam z moim maluchem w góry i poszukujemy
dobrego nosidełka które nie tylko się nie rozpadnie ale jeszcze bedzie na
tyle uniwersalne że będzie go można uzywac przez 2-4 lata. Jeżeli coś
słyszeliście będe wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • megmeg11 Re: SZUKAM NOSIDEŁKA DLA DZIECKA DO OK 20KG 10.05.04, 10:09
      Polecma niemiecką firmę DEUTER, mam ich 2 nosidełka, ponieważ moje dzieci mają
      18 msc i 3 lata. Firma ma w Polsce dytrybutora BAKOSPORT i od nich bezpśrednio
      kupowałam. Wszytskie ich nosidełka posiadaja certyfikat TUV. Ja mam KIT KOMFORT
      SET II i KangaKit. To pierwsze jest typowaym nosidełkiem (jeździmy w nim na
      nartach) do aktywnego wypoczynku z dzieckim, posiada 2 duże kieszenie, system
      nosny ma możliwość wymiany szelek (dmaskie/męskie), po bokach kieszenie, i
      rewelacyjnie się nosi waga do 22 kg. Dziecko siedzi w bardzo wugodnym foteliku,
      zabezpieczone jest w 5 punkatach, szelki wyglądaja jak w w samochodzie
      wyścigowym. Do nosidełka można dokupywać, pokrowce, podkładki pod głowę do
      spania, całe paleryny etc (sporo tego i kupuje się prawie tak jak autosmile )
      Nosidełko ma wyjmowany daszek w środku którego schowana jest przeźroczysta
      owiewka. A ten 2 model to KangaKIT plecako - nosidełko dla mniejszego dziecka
      do max 18kg, jak w kazdym DEUTERZe (mam ich plecaki również) rewelacyjny,
      oddychający system nośny, ale to jest plecak który po przez odpięcie boczne
      umożliwia włożenie dziecka (też odpowiednio zabezpieczeonego) po zasunięciu
      suwaków jest to normalny plecak. Ceny najtańszego nosidełka ok 680zł, moje
      kosztowało 749zł (Kid Komfort II) a KangaKit 499zł.
      Adres do dystrybutora www.bakosport.com.pl
    • alinka1969 Re: SZUKAM NOSIDEŁKA DLA DZIECKA DO OK 20KG 10.05.04, 11:06
      Zgadzam się z Meg, mam też nosidełko DEUTER'a SET I (tańsze byłosmile ) ma również
      wymieniane szelki, ale mój model ma siatke oddzielającą plecy od nosidełka,
      przy gorącej pogodzie świetnie cyrkuluje powietrze, a maluch siedzi jak na
      tronie wink i zabezpieczony jest rzeczywiscie w 5 pkt (chyba nawet brak
      grawitacji go nie jest w stanie pozbawić nosidełka). POd spodem ma jedna duża
      kieszeń, i oczywiście wyjmowany dasze z owiewką. POlecam jak dla mnie był to
      spory wydatek ale rzeczywiście wart swej ceny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka