Dodaj do ulubionych

krzesełko do karmienia - pyt o podnóżek

22.05.11, 18:11
a konkretnie o to czy warto dokładać do droższego krzesełka które ma osobną regulację wysokości podnóżka. Z tego co się zorientowałam to większość ma regulację podnóżka razem z regulacją oparcia i chciałam wiedzieć czy ta osobna regulacja to coś, z czego na prawdę się korzysta na co dzień
Obserwuj wątek
    • dagaba Re: krzesełko do karmienia - pyt o podnóżek 22.05.11, 23:24
      Według mnie regulacja nie jest potrzebna bo chyba w krzesełku dziecię nie będzie spędzać całych dni smile a jak chwile nóżki podyndają to nic sie nie stanie.
      Moja córka szybko przestała chciec siedziec w krzesełku cos ponad rok tylko, więc cieszę się że nie kupowałam drogiego.
      Teraz ma 2 lata i pięknie je siedząc na mamutowym krzesełku z Ikei za 40 złotych.

• iberka Re: krzesełko do karmienia - pyt o podnóżek 22.05.11, 23:33
        a nasza Zosia od września 2009, zatem już ponad 18 mcy używa chicco polly i bardzo je sobie chwali...my równieżsmile. Ma regulowany podnóżek i korztystamy, nie zmieniamy codziennie , bo nie o to chodzi ale wraz ze wzrostem małej regulujemy. Ma ikeowe antilop u dziadków i niby o ale ona zawsze szuka oparcia dla nóg, chociażby na naszych kolanach smile. Nie musi siedzieć w krześle cały dzień ale posiłek na 30 minut może zmęczyć jeśli nogi wiszą i ciągna całe ciałko.
        Nie kupiłabym do codziennego użytku bez podnożka

iza
        • renata28 Re: krzesełko do karmienia - pyt o podnóżek 23.05.11, 00:10
          U nas było dokładnie tak samo. Uważam, że warto.
    • falcon_eye Re: krzesełko do karmienia - pyt o podnóżek 23.05.11, 08:21
      Ja miałam regulowany podnóżek i nie korzystałam, bo przeszkadzał w karmieniu a młody i tak miał na tyle krótkie nogi w porównaniu do tego głębokiego krzesła, że mu nie dyndały.

Jak miał ok. 10 miesięcy zamieniłam ten wielki kombajn na antilop z ikei, i to był najlepszy pomysł. A młody nie wygląda na nieszczęśliwego dlatego że nie ma podnóżka.
      • lupa_87 Re: krzesełko do karmienia - pyt o podnóżek 23.05.11, 08:50
        Miałam hiperkrzeło z regulacją wszystkiego co tylko się dało - wielki, bezsensowny grat. Sprzedałam, kupiłam antilop z ikei i jestem szczęśliwa wink
      • krasulas Re: krzesełko do karmienia - pyt o podnóżek 23.05.11, 08:57
        Mój ma ponad 2 lata i do 2 tyg. wstecz użytkował również Chicco Polly.
        Tutaj oparcie, podnóżek regulację mają własną (plus poziom wysokości podnóżka).
        U nas było to o tyle dobre, że Młody w wieku przez około rokiem siedząc już wyprostowanym, miał nogi prosto bądź pod kątem i nie było szans aby "dołem" wyleciał". A szelek nie trawił...
        Lubił je bardzo - jest szerokie, wysokie oparcie posiada i wygodne. Minus za gabaryt. Teraz używamy już drewaniengo Hauck'a, a z Polly żegnamy się.
        Proponuję kuknięcie na allegro - można kupić za pół ceny dobry/sprawdzony model wielu firm.
        No i ważne - sporo zal. od częstotliwości użytkowania krzesła - mój syn sporo w nim siedział/bawił się.
      • renata28 Re: krzesełko do karmienia - pyt o podnóżek 23.05.11, 17:25
        > A młody nie wygląda na nieszczęśliwego dlatego że nie ma podnóżka.<

Jemu tam pewnie wszystko jedno, ale zapytaj ortopedę. Dziecku nie powinny dyndac nogi. Moja córa ma obecnie prawie 7 lat, a kiedy siada przy biurku ma podstawkę pod nogi. Nogi dziecka nie mog "dyndać", to bardzo niezdrowe. Owszem większości to pewnie nie zaszkodzi, ale do mnie przemawia argument, że zaszkodzi jednemu na 100, bo nie chce, żeby tym jednym było mojee dziecko. Tez miałam krzesełko z Ikei, totalna porażka, niesamowite badziwie (tzn. z pewnością jakosc adekwatna do ceny). Oddałam bez żalu. Lepsze tysiąc razy używane Chicco Polly
    • ju_mi Re: krzesełko do karmienia - pyt o podnóżek 23.05.11, 11:53
      Mój syn od prawie 4 lat używa krzesełka DanChair, które ma zarówno regulowaną wysokość siedziska jak i podnóżka. Dla mnie to bardzo ważne żeby stopy miały oparcie podczas siedzenia - sama nie lubię siedzieć na krześle i 'dyndać' nogami, bo to męczące. Z resztą widzę, że jak tylko nogi synka rosną i podnóżek jest w złym miejscu to syn zaczyna krzywo siedzieć sad
    • casablanca102 Re: krzesełko do karmienia - pyt o podnóżek 25.05.11, 22:45
      Myślę, że jakieś oparcie na nóżki musi być - ale czy koniecznie regulowane to chyba niekoniecznie smile Ja mam krzesełko Babymoov takie: gumowakaczuszka.pl/pl/krzeselko-green-red.html - sprawdza się świetnie i ma niby regulowany podnóżek ale z tej funkcji nigdy nie korzystałam smile Przydaje się natomiast bardzo regulacja odchylenia oparcia, bo wtedy łatwo jest dziecko wsadzić i wyjąć. Kiedyś myślałam, że to zbędny gadżet - bo w końcu krzesełko do karmienia to nie leżak, ale w użytkowaniu wychodzi po co to jest potrzebne wink
      Fajna jest też regulacja wysokości, bo jak mała nie będzie potrzebowała tacki to można łatwo dopasować do wysokości stołu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka