Dodaj do ulubionych

Jakie macie łóżeczka turystyczne? Proszę o opinie

23.07.11, 13:52
Witam
Mam 1.5 rocznego synka i łóżeczko Coneco funny game w tym samym wieku wink które właśnie uległo poważnemu uszkodzeniu. Zaraz rodzę kolejnego faceta, chcę w miarę szybko kupić nowe, stabilne łóżeczko turystyczne, dlatego chciałam przeprowadzić coś w rodzaju sondy, bo wypadłam ciut z obiegu. Sprawa jest dla mnie pilna
Proszę o konkrety i rzeczowe opinie - (nie o porady)
- Jakie macie łóżeczka turystyczne?
- Polecacie, czy odradzacie?
- Jakie dany model ma wady/zalety?

Szukam takiego z podwieszanym dnem (będzie w nim spać malutki), otwieranym bokiem i sporą ilością siatki w ścianach bocznych, żeby dziecka nie ograniczać. Wszelakie gadżety jak melodyjki, wibracje nawet przewijak są mi obojętne.

Ze swej strony dodam coś o CONECO FUNNY GAME:
raczej polecam
przyjemne w użytkowaniu, ale nie do końca dopracowane.
minusy:
materiał/szycia się prują
padł nam właśnie system usztywnienia boków - niektóre boki same się składają, co do wykorzystania przy noworodku go dyskwalifikuje, stąd poszukiwania.
plusy:
Za to przyjazne i dość łatwe składanie i rozkładanie (na łóżeczku są odpowiednie nadruki nie sposób się pomylić).
Otwierany bok też jest wielkim plusem,
Stabilny i sztywny przewijak też się sprawdził.

Czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: Jakie macie łóżeczka turystyczne? Proszę o op 23.07.11, 14:55
      Kinderkraft, lozeczko Jolly
      https://img23.imageshack.us/img23/4210/jollyblue01.jpg
      bardzo stabilne, naprawde porzadnie wykonane, obecnie lozeczko ma 4 lata, korzysta z niego juz 3 dziecko i sadze, ze bez problemow jeszcze posluzy.
      Mimo, ze producent zaleca je dla dzieci do 15kg, z doswiadczenia wiem, ze wytrzymuje obciazenie przekraczajace 20kg (na dolnym poziomie)
      • mamaaoli Re: Jakie macie łóżeczka turystyczne? Proszę o op 23.07.11, 20:08
        Mieliśmy łóżeczko hauck bardzo eksploatowane - wytrzymało wariacje dwojga dzieci, polecam! Minus - nie było regulacji wysokości (dla mniejszych dzieci) ale może teraz już robią.
    • armaiti1 Re: Jakie macie łóżeczka turystyczne? Proszę o op 24.07.11, 10:41
      Kupione na Allegro, zielone Mummy Love. Jestem bardzo zadowolona. Ma wszystkie elementy, które wymieniłaś, dodatkowo ruchomy przewijak i moskitierę, nakręcaną karuzelkę. Do łóżeczka dokupiłam tylko najtańszy materac z Ikei. Łóżeczko sprawdziło się wyśmienicie na dwóch wyjazdach. Córka ma pół roku.
      • armaiti1 Re: Jakie macie łóżeczka turystyczne? Proszę o op 24.07.11, 10:44
        I jeszcze zapomniałam dopisać, że ma specjalny pojemnik na pieluchy.
        • monikazzzzzz MUMMY LOVE 24.07.11, 22:06
          takie
          allegro.pl/lozeczko-kojec-mummy-love-2poz-karuzelka-moskit-i1723086307.html
          polecam bardzo
    • areola82 Re: Jakie macie łóżeczka turystyczne? Proszę o op 24.07.11, 12:02
      Ja mam łóżeczko Delti Lily www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-380-Lozeczko-Delti-Lily-zielen.html i generalnie mogę je polecić, sprawdza się ok. Ono nie ma podwieszanego materaca, tylko jeden poziom. Jeśli intereuje cię łóżeczko z podwieszanym materacem to ta sama firma ma łóżeczko Delti Lucy www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-377-Lozeczko-Delti-Lucy-turkus.html które różni się tym od mojego modelu że ma 3 poziomy materaca, przewijak i roletkę z jednej strony.
    • maxlena Re: Jakie macie łóżeczka turystyczne? Proszę o op 24.07.11, 14:04
      Witam,

Ja polecam Graco -kupowaliśmy je rok temu i teraz dla kolejnego malucha też się niewątpliwie przyda smile
      Wprawdzie nie kosztuje 100zł, ale my korzystaliśmy od urodzenia z funkcjonalnego powieszanego materaca...do tego wibracje, szybkie rozkładanie ( ideał przy wyjazdach -a do tego bez problemu wchodzi do bagażnika ) no i dwa różne stopnie lampki, melodyjki, odgłosy natury, przewijak - który wystarcza do 9kg, kółka- nas przekonały te korzyści.
      O wadach nie piszę, bo takich nie znaleźliśmy smile))

Szczerze polecam!!
      Drugi ,maluch niebawem, więc znów powieszamy materacyk do góry smile

allegro.pl/ss-graco-2011-kojec-lozeczko-przewijak-elektronika-i1713945490.html
    • eliska82 Re: Jakie macie łóżeczka turystyczne? Proszę o op 25.07.11, 08:33
      Dzięki za wpisy smilesmile czekam na jeszcze
      Pozdrawiam
      • koala0405 Re: Jakie macie łóżeczka turystyczne? Proszę o op 25.07.11, 09:30
        A ja mam zupełnie inny kojec dla dziecka. Po pierwszenie nie ma nóżek przez co jest stabilniejszy, na dnie kojca jest interaktywna, mięciutka , welurowa mata edukacyjna, którą można wyjmować i układać dziecko bezpośrednio na niej na podłodze. Jest bardzo leciutka bo waży ok 7 kg, składa się albo na płasko albo w kostkę. Posiada torbę do przewożenia i już po 14 m-cach użytkowania uważam, że jest to bardzo dobry zakup.
        Mowa o kojcu firmy Cam Q-box kupionym na allegro. Cena dość wysoka ale jakość wykonania i bezpieczeństwo dziecka było dla mnie jaważniejsze.
        allegro.pl/cam-kojec-lozeczko-q-box-mata-torba-2-kolory-i1733001037.html
    • sylki Re: Jakie macie łóżeczka turystyczne? Proszę o op 25.07.11, 10:14
      od 17 miesięcy używamy Baby Designe Simple
      Mam 2 młodszych dzieci, córki 4 lata i 17 miesięcy, w łóżeczku potrafią skakać (obie), przełazić przez górę w tą i spowrotem, jak dla mnie to wystarczający sprawdzian dla jakości big_grin
      Łóżeczko ma się świetnie, nic w nim się nie psuje. Dodatkowy plus to koszt, w sklepie płaciłam 199 zł
      allegro.pl/baby-design-simple-kojec-lozeczko-poznan-i1705140422.html
      Kupując to łóżeczko nie spodziewałam się super jakości, a tu takie miłe zaskoczenie (na razie póki co wink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka