Dodaj do ulubionych

Cyrkiel szkolny

27.07.11, 11:20
Polećcie mi jakiś fajny,porządny cyrkiel.Taki który po kilku tygodniach użytkowania,nie będzie się "rozjeżdżał",nie trzeba będzie co chwilę śrubki dokręcać itd.Potrzebuję dla dziewczynki przyszłej 4-klasistki,więc dobrze byłoby aby był w jakimś fajnym kolorze.
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Cyrkiel szkolny 27.07.11, 11:54
      Po kilku nieudanych próbach w klasie 4, do piątej klasy kupiłam taki:
      allegro.pl/cyrkiel-zerowy-na-grafit-i-olowek-maped-precission-i1705200474.html
      wytrzymał cały rok i będzie służył dalej....a syn używa codziennie, bo projekty statków kreśli dzień w dzień..
      • listopadowka2008bis Re: Cyrkiel szkolny 27.07.11, 12:01
        ja od lat mam cyrkiel herlitz i polecam smile Zwykly metalowy smile
        • k1234561 Re: Cyrkiel szkolny 31.07.11, 13:54
          Bardzo dziękuję za pomoc.Mam tylko pytanie odnośnie tego Mapeda.Widziałam,że aby ustawić rozwarcie cyrkla na określoną szerokość jest takie pokrętło,czy to nie jest uciążliwe takie kręcenie i czy nie zabiera za dużo czasu?Wiadomo jak jest na lekcjach wszystko szybko,szybko,nikt się ma nie guzdrać itd.Dlatego pytam jak ta "praca" z cyrklem w praktyce wygląda?
          • iwek33 Re: Cyrkiel szkolny 31.07.11, 18:55
            Aż zrobiłam wywiad z synem smile
            Pokrętło faktycznie służy do ustawienia rozwarcia "nóg" cyrkla, robi się to bardzo szybko ( sama spróbowałam ) a dzięki temu, że jest to pokrętło, cyrkiel się nie rozjeżdża podczas rysowania. Syn mówi, ze bardzo mu to na lekcjach ułatwiało pracę, gdy nauczyciel prosił o ustawienie danej, dokładnej szerokości, np 5,5 cm, to potem podczas rysowania okręgu innym kolegom, w takich zwykłych cyrklach często się ta dokładna odległosć rozjeżdżała, a ten Maped ułatwiał pracę, bo nic się nie rozjeżdżało. Syn ma kilka cyrkli, a ten lubi najbardziej.
            • k1234561 Re: Cyrkiel szkolny 07.08.11, 07:35
              No to teraz mam 100% jasność.Bardzo proszę podziękuj synowi za jego pomocny komentarz.
              W takim razie kupię ten z regulowaną szerokością.
              • ola25 Re: Cyrkiel szkolny 11.08.11, 10:06
                Poszukując cyrkla dla córci znalazłam jeszcze takie fajne:

allegro.pl/cyrkiel-my-pen-herlitz-szybkoprzestawny-i1715575570.html
                allegro.pl/cyrkiel-maped-stopsystem-3-elementy-i1724375095.html
                Ma ktoś może któryś?
                Jak się sprawdzają ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka