olka_sos 19.05.04, 09:11 Hej, Potrzebuję opinii na temat spacerówki Baby Dreams Rider. Czy jest praktyczna i wygodna, i oczywiście solidna (porządnie wykonana). Pozdrawiam i dziękuję OLA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubbik1 Re: Spacerówka Baby-Dreams 19.05.04, 09:48 itam ja jakiś czas temu wymieniłam ciężki wózek na spacerówkę, przyznam że długo szukałam czegoś fajnego i w końcu kupiliśmy Baby Dreams Rider www.babydreams.pl/rid03.htm i muszę przyznać, że był to super wybór -po pierwsze wózek jest zwrotny dobrze się do prowadzi, nie ma co prawda pompowanych kół , ale takie niestety są o wiele cięższe a nam zależało żeby wózek był w miarę możliwości lekki -po drugie wózek ma trzystopniową regulację oparcia (super gdy dziecko zasnie na spacerku) -po trzecie są świetne pasy bezpieczenstwa z możliwością regulowania itp(sprawdzają się kiedy dziecko jest ciekawe świata i wygląda z wózka na wszystkie strony) -po czwarte wózek jest solidny i trwały a mimo to jest na tyle lekki że można spokojnie go razem z dzieckiem przenieść wnieść po schodach itp(a wiem co mówie bo moja 11 miesięczna Majka waży 12 kg i nieraz mi się zdarza wnosić ja parę schodkoów w wózku np do sklepu czy autobusu, a jestem raczej drobnej budowy) -po piąte dzięki temu że wózek jest solidny bez obaw testujemy go na różnych terenach i jakoś się spoko trzyma - aha no i oczywiście wózek się składa do rozmiarów parasolki (no takiej większej ale jednak), ma ochraniacze na nogi, regulowaną budkę, -jedyny jego minus to niezbyt duży koszyk na zakupy , ale jest na tyle pojemny ze mieszcze właściwie tyle zakupów co w sporym koszyku w dużym wózku jaki miałam wcześniej -no i cena tutaj też nie jest wesoło bo wózek kosztuje około 350 zł, ale muszę przyznać że jest wart swojej ceny i myślę ze sporo nam i może jeszcze komus posłuży No to chyba tyle , jakby co to pytaj pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
olka_sos Re: Spacerówka Baby-Dreams 19.05.04, 10:01 Dziękuję, właśnie na takiej opinii mi zależało - ma być lekki, solidny itd. (a cena i tak nie jest taka zła). Ja też właśnie wymieniam wózek na pompowanych kołach, jedyna rzecz jeszcze o jaką się martwię, to to że dziecko będzie mi za bardzo podskakiwać na nierównościach terenu (pompowane koła znakomicie to amortyzowały), ale z tego co napisałaś wynika, że jeździsz wózkiem po różnych nawierchniach i jest O.k. A jak jest z obszernością siedziska? Nie jest za wąskie - żeby dzidzia za szybko z niego nie wyrosła. Pozdrawiam OLA Odpowiedz Link Zgłoś
kubbik1 Re: Spacerówka Baby-Dreams 19.05.04, 11:43 no szerokość jest spoko co prawda jak było jeszcze chłodniej i woziliśmy dziecko w kombinezonie i nieraz miała jeszcze koc pod spodem to było prawie że "na styk", ale generalnie jest ok tym bardziej , że jak pisałam mam duże dziecko i tez się martwiłam czy mi sie do tego wózka zmieści, ale teraz gdy się zrobiło ciepło i ma niewiele ubran na sobie jest OK a ha poza tym fakt , że na wybojach to nie ma takiego luksusu jak w wózku z pompowanymi kołami , ale jakoś Majka nie wygląda na specjalnie niezadowoloną, że ją trochę trzęsie)) wogóle to zapomniałam napisać, że wózek ma przednie koła skrętne ale jest możliwość ich zablokowania, ja np jeżdzę z nablokowanymi kołami bo jakoś się nie mogłam przyzwyczaić do tego , że mi koła na wszystkie strony "latały" ale to pewnie kwestia gustu i jeszcze do tego rączki za które się prowadzi wózek można przekręcać o 360 stopni co jest bardzo przydatne jeżeli np między tobą a męzem jest duża różnica wzrostu tak jak u mnie ja wolę więc jak są rączki "do dołu" bo wtedy są niżej i jest mi wygodniej a mąż woli "do góry" niby nic ale jak ułatwia sprawę)) i już nie pamiętam czy napisałam , ale wózek jest po prostu szalenie estetycznie wykonany (ja mam błekitno-granatowy) pozdrówka Magda Odpowiedz Link Zgłoś