Dodaj do ulubionych

jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipolecacie

12.08.11, 14:19
chce kupic
allegro.pl/termometr-bezdotykowy-elektroniczny-baby-ono-nowy-i1747715357.html ale nie wiem czy ponizszy nie bedzie rownie skuteczny no i jest tanszy:
allegro.pl/termometr-microlife-nc100-bezdotykowy-nc-100-tanio-i1766172172.html.
jakie uzywacie BEZDOTYKOWE termometry? i jakie macie o nich opinie i co polecacie
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 12.08.11, 16:25
      ja mam termometr firmy Thermo Flash. Jestem zadowolona. Faktycznie wystarczy kliknąć przyciskiem i już jest wynik pomiaru. Wcześniej miałam Techmed i był do bani bo z 2-sekundowego pomiaru wg producenta zrobił się chyba conajmniej 10-cio sekundowy.
      • leilana26 Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 12.08.11, 16:51
        asiaiwona_1 napisała:

> ja mam termometr firmy Thermo Flash. Jestem zadowolona.

w jakiej odległosci trzeba dokonywac pomiaru i czy trzeba go przesuwac?
        • asiaiwona_1 Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 12.08.11, 16:53
          o ile dobrze kojarzę to w ulotce pisali by było to ok 8-10 cm. Nie trzeba przesuwać. Przykładasz w okolice skroni i naciskasz spust jak w pistolecie (taki kształt ma termometr) i od razu po naciśnięciu masz wynik.
          • asiaiwona_1 o taki mam 12.08.11, 16:55
            https://www.sklepdlalekarza.pl/image_func.php?img=gfx/f281eb120b4f612466cf6bdb436d95d9.jpg&maxwidth=250&lang=pl

I TUTAJ masz info na jego temat. Ja kupowałam go stacjonarnie w superpharm.
            • m_a_g_d_a_l_e_n_a Re: o taki mam 12.08.11, 17:23
              Właśnie miałam to samo pisać smile Tez mam termoflasha i tez jestem zachwycona - wart swojej ceny.
              • asiaiwona_1 Re: o taki mam 12.08.11, 18:38
                ja jeszcze trafiłam na jakąś promocję w superpharm i za ten termometr + elektroniczną wagę kuchenną zapłaciłam 199 zł.
                • elmirkamamaani Re: o taki mam 12.08.11, 20:25
                  Ja mam taki super mozna na spiaco mierzyc nie trzeba nic dotykac .
                  allegro.pl/bezdotykowy-termometr-thermofocus-wys-ubezp-i1763487620.html
                  • elmirkamamaani Re: o taki mam 12.08.11, 20:25
                    Mam na mysli cialo dziecka .
                    • asiaiwona_1 Re: o taki mam 12.08.11, 20:34
                      w moim też nie trzeba dotykać - na tym polega działanie bezdotykowych termometrów wink
            • dexon Re: o taki mam 12.08.11, 21:35
              ja też mam termoflash, rewelacja
    • leilana26 a ma ktos termometr baby ono? 14.08.11, 14:40
      dzieki za odpowiedzi ale raczej nie chce wydawac 200 zł i mysle o czyms w granicach 120 zł. Nitt nie uzywa podanych przeze mnie termometrów?
      • puma501 Re: a ma ktos termometr baby ono? 15.08.11, 16:02
        Ja mam microlife z drugiego linka. Używany niestety często od ok. 1.5 roku przy dwójce dzieci. Sprawdza się, polecam.
      • msr82 Re: a ma ktos termometr baby ono? 26.10.11, 12:02
        Ja kupiłem na allegro termometr Medisana FTN, jestem bardzo zadowolony. Termometr jest mały, szybko i precyzyjnie mierzy temperaturę. Mogę go spokojnie polecić. Cena moim zdaniem przystępna
    • helly.g Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 15.08.11, 22:14
      Ja mam od kilku lat taki Scaneo 4 w1 - nie jest drogi, a działa - jak sądzę - prawidłowo.
      https://photos02.istore.pl/16365/photos/big/2172297.jpg
      W internecie można znaleźć go w cenie poniżej 100 zł.
      • msr82 Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 09.11.11, 16:09
        To nie jest termometr bezdotykowy tylko kontaktowy do ucha/czoła
        • neeli76 Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 09.11.11, 16:23
          jesli to odpowiedz do mojego watku...to ja mam bezdotykowy
    • kroliczyca80 Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 26.10.11, 12:07
      Ja mam z Lidla i jest bardzo ok.
      • neeli76 Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 08.11.11, 14:55
        Przestrzegam przed zakupem termometra brzdotykowego firmy Thermo Distance...nie jest tani i w dodatku wskazuje zła temperature...przez pierwsze 4 miesiace było ok,natomiast potem termometr przy temperaturze 39 stopni u dziecka wskazywał ponizej 36,6 i tak przez tydzien potem wysłałam na reklamacje i dostałam odpowiedz,ze to ja zle mierze temperature. Szczyt bezczelnosci przez 4 miesiace prawidłowo mierzyłam,a potem postanowiłam zmienic sobie sposob mierzenia na inny... bardziej absurdalnej odpowiedzi nigdy nie słyszałam
        • nika1310 Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 09.11.11, 17:47
          JA MAM MICROLIFE i musze powiedziec ze on mierzy +/- 0,5 stopnia, raz mierze i dziecko ma 36,5 za chwilkę ma 37,1, na 6 osob zmierzonych w aptece zadna nie miala przepisowych 36,6, ale uwazamz ze jest lepszy niz takie zwykle pod pache, choc mniej dokladny, ale moje dzieci nigdy nie mogly wysiedziec tych 5 min z termometrem pod pacha
        • eo_wina Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 09.11.11, 17:49
          Ja to juz jestem chyba kolekcjonerka termometrow uncertain
          Mam w domu ich chyba 6, a co jeden to drozszy i podobno rewelacyjny! W rezultacie mierze tym najbardziej wiarygodnym i najprecyzyjniejczym - zwyklym rteciowym. Kiedys dla porownania zrobilam eksperyment (niestety w przykrej okolicznosci, bo przy chorobie dziecka) i zmierzylam temperature wszystkimi termometrami. KAZDY wskazywal inna temperature, a rozpietosc byla znaczna: od 36,2 (na dousznym Braunie) poprzez 37,1 (na doczolowym Microlife) do 39,6 (na rteciowym). Uwierzylam rteciowce, bo dziecko bylo rozpalone. Tamte leza teraz gleboko w apteczce. I ja juz im nie wierze.
    • olka31mama Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 09.11.11, 20:21
      microlife nc 100 mogę polecić nie drogi a używamy go już ponad pół roku i jesteśmy zadowoleni
      • 1alfa1 Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 09.11.11, 22:44
        polecam ten sam
        • hornwellness Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 09.01.12, 13:16
          Witam,
          reprezentuję firmę sprzedającą m.in. termometry. W naszej ofercie mamy elektroniczny termometr, który jest dokładny, szybki i bezpieczny (urządzenie jest produktem medycznym), mierzy również temperaturę otoczenia a co ważne temperaturę płynów ( można zmierzyć temperaturę pokarmu przed podaniem dziecku ). Termometr może być również używany przez wszystkich domowników, nadaje się do mierzenia temperatury w uchu oraz na czole a pomiar jest 1-sekundowy. Zapraszamy na naszą stronę internetową
          www.hornwellness.pl/termometr-4w1-na-podczerwien-mowiacy-po-polsku-oregon-tt1091.html
          • ania_kr Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 09.01.12, 18:01
            Niedawno wyszliśmy ze szpitala dziecięcego, gdzie rozmawiałam z pielęgniarką o sprawie termometru - zamierzałam kupić jakiś bezdotykowy. Okazuje się, że termometry, które mieli do tej pory -różne- służą tylko do orientacyjnego pomiaru. Jeśli wskazuje 36,6 a dziecko wygląda ok, to nie mierzą dalej, ale jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, albo wskazuje temp podwyższoną to mierzą takim elektronicznym 'pod pachę'.
    • paproszek57 Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 09.01.12, 19:12
      ja mam z lidla i dla mnie lepszy niż braun, chodż i tak uważam, że rtęciowy najdokładniejszy
    • mania.com Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 27.03.12, 12:11
      Przy pierwszym dziecku przetestowaliśmy różne termometry. Bardzo dokładnie mierzą termometry rtęciowe, ale małemy dziecku pod paszką nie da się zmierzyć, a mierzenie w pupie nie należy do najprzyjemniejszych sposobów mierzenia. Termometry do ucha u nas tez się nie sprawdziły- pomiar był bardzo nie dokładny, bo wszystko zależy od tego pod jakim katem i jak głęboko się go wkłada. Nasze dzieci nie lubią jak im się coś wpycha do uchawink. U nas sie sprawdził termometr bezdotykowy, można zmierzyć temperaturę nawet w nocy nie wybudzając przy tym dzieciaczka. A jakiś czas temu widziałam termometr Medic Zone (medic-zone.pl/bezdotykowy-termometr-na-podczerwien), który mierzy jeszcze temperaturę powietrza i jego wilgotność. Ważne jest żeby utrzymywać odpowiednią wilgotność i temperaturę w pomieszczeniu, szczególnie jeżeli dziecko często choruje.
      • listopad2009 Re: jaki termometr bezdotykowy macie w domu ipole 27.03.12, 14:46
        ja mam termometr firmy abakus:
        www.smyk.com/abakus-termometr-wielofunkcyjny-bezdotykowy,p1044708752,swiat-niemowlaka-p?gclid=CJvT3Y6Oh68CFUpf3wod2i9CDQ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka