Dodaj do ulubionych

Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie?

05.09.11, 15:44
Szukam ale, że się słabo znam proszę o pomoc.
Auto nie nowe, około 8 letnie - powiedzmy.
Jedyny warunek to możliwość zamontowania z tyłu 3 fotelików. Auto więc nie może mieć wyprofilowanej kanapy na 2 osoby a ta trzecia na ,,górce,, ( wówczas środkowy fotelik trzeba wyjmować za każdym razem aby zapiąć pas fotelika z prawej strony, a doprowadza to do niepotrzebnych nerwów!uncertain) Czesem widzę auta, które mają trzy oddzielne fotele np citroen picasso, może podpowiecie co jeszcze?

Będę wdzięczna
pozdr
Meli
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 16:10
      toyota corolla verso, fotele za szerokie nie są, ale są trzy oddzielne, każde możesz przesuwać przód-tył i w każdym z osobna regulować oparcie.
    • jowitka345 Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 16:11
      Ja mam peugeota 307 SW z trzema siedzeniami z tyłu, ale nie każda wersja tego auta tak ma.
      • blizniaki14 Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 16:19
        My mamy seata alhambrę od 4 lat i wozimy nim naszą trójkę na trzech oddzielnych fotelach z tyłu (w sumie foteli jest 7). Jak będziemy wymieniać na nowszą, (nasza ma już swoje lata,ale stan jej jest super, bardzo polecam te samochody), to też tylko na alhambrę, kocham to auto i przestrzeń jaka w nim jest smile
        • 1alfa1 Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 25.04.13, 12:00
          zgadzam się w całości z blizniaki14
      • patatajowa Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 19:49
        jowitka345 napisała:

> Ja mam peugeota 307 SW z trzema siedzeniami z tyłu, ale nie każda wersja tego auta tak ma.>?
        jeżeli 307 SW to każe tak mawink
        wiem bo sama takie mam co prawda juz nie pierwszej świeżości, ale auto idealne dla przewożenia większej ilości osób-bo opcjonalnie 7- osobowe.
        w przypadku fotelików w przedziale 15-36 idealnie sprawdza sie opcja ich indywidualnego pochylenia w aucie w czasie drzemki dziecka.
        a jak wymontuje wszystkie siedzenia to zmiesci mi sie pół ikei, ostatnio wiozłam nawet szafe i łóżko smile
        • jowitka345 patatajowa 05.09.11, 20:32
          Masz rację kobieto wink...
          pomyliło mi się z Nissanem Almera Tino..tam nie każda wersja ma z tyłu 3 siedzenia..zależy od wyposażenia.
      • iberka peugeot w wersji SW 20.12.11, 13:18
        ma własnie 3 fotele dlatego u Was są

iza
    • koala0405 Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 16:17
      Renault Espace
      • gonia28b Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 17:04
        wystarczy mniejszy - renault scenic.
        da się zamontować trzy foteliki, poza tym autko w ogóle jest genialne (mam na myśli tą przedostatnią wersję), ma pojemny bagażnik, otwierana szyba nad bagażnikiem - taki niby bajer wydawałoby się, ale się przydaje. No i wewnątrz, mnóstwo schowków, schoweczków... smile
        My mamy scenica z 2000 roku, więc ma już 11 lat, ale jeszcze parę lat na pewno nim pojeździmy smile
        • johana19 Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 17:48
          Renault Megane Scenic - polecam bo sama takim jeżdżę.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/yiu0wl6gf.png
          http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/7t8cys4iu.png
          • ania0079 Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 23.04.13, 17:08
            Skoda roomster trzy fotele z tyłu Duże tylne boczne szyby, fajna sprawa dla dzieci Środkowy fotel można wypiąc, natomiast dwa boczne można zsunąc do siebie i dzięki temu dzieci siedzą dalej od drzwi Polecam
        • iberka o tak, scenic 20.12.11, 13:21
          rodzice mają i uwielbiam jeździć tym autem. Siedzi się wygodnie, wysoko, nie ma ztyłu podziału podłogi, fotele można regulwoac dowolnie i ma 3 oddzielnie miejsca z tyłu. Poza tym świetne szyb, duuuże, wszystko widać i łatwiej się nim poruszać. Kocham to auto...mówiłam M,że taki chcę a on mi mondeo kupił......bo jemu jest wygodnie i mamy full wypas skóra etc a ja i tak wolę scenica rodziców ;P

iza
    • afroddytta Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 16:21
      My właśnie się na taki przerzuciliśmy WV sharan (to samo co ford galaxy, seat alhambra), dodatkowo w bagażniku można zamontować dodatkowe dwa fotele np. dla babci, albo przy czwórce dzieci zrobić dwa rzędy po dwa fotele. Jedyny minus dla mnie to brak przesuwnych drzwi jak np.w mazdzie lub toyocie previa,sienna. Ja mam zamontowane w tej chwili po bokach foteliki dla starszych (2l, 4,5r) a na środku bazę pod fotelik dla niemowlaka (gorąco polecam fotelik dla malucha z bazą, super wygodna sprawa, żałuję, że mam dopiero przy trzecim dziecku, tyle było tych nerwów z pasami smile )
      • samanta25 Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 16:59
        Honda FRV, VW Touran, Sharan
    • owianka Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 17:56
      Tylko Fiat Multipla. Kapitalny samochód, pomyślany z głową, i jest na 6 osób. Z tyłu trzy pełne osobne fotele.
    • nataliam2 Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 18:01
      Mamy renault megane scenic rocznik 2002. Ma 3 fotele z regulacją, masę schowków. Super auto. polecam.
      • pinik Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 18:15
        My mielismy tourana. NIby trzy oddzielne fotele, ale ten srodkowy nieco wezszy niz zewnetrzne. Przy dwojce dzieci byl super, ale jak juz trzecie mialo tam siedziec, to zapinanie nie nalezalo do przyjemnosci (dzieci same nie potrafily, bo bylo bardzo ciasno). Teraz spodziewam sie trzeciego dziecka i wymienilismy tourana na Forda Galaxy. Jestem nim zachwycona. Ma na stale 7 siedzen (dwa schowane w bagazniku). POdobny jest tez Ford S-max (nizszy z tylu).
    • megi1979 Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 19:12
      My mamy forda s-max, z tyłu trzy oddzielne fotele... dodatkowo dwa siedzenia w bagażniku.
    • romanticca Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 19:43
      Renault Scenic!
      Dopisuję się do listy szczęśliwych posiadaczy smile Mamy auto z 2006 roku i uważamy, że jest doskonałe. Rozmawialiśmy już o tym, co byśmy kupili, gdybyśmy chcieli nowsze auto i dyskusja była krótka, bo oboje mamy tylko jeden typ - najnowszy Scenic smile
      • mamachlopca1 Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 20:32
        scenicwinkmy juz mamy 2-giego scenicawinkteraz to nawet 7-sobowego sobie moj M.wymyslil.ale chwale go tez za pakownosc i wykorzystanie miejsca-np schowki w podlodze,szuflady pod siedzeniami
    • angel_karolcia Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 05.09.11, 21:13
      Polecam Peugeot Partner, sprawdza się przy trzech fotelikach.
      Myślę, że także VW Touran i większy Sharan
    • kamelia04.08.2007 Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 06.09.11, 09:19
      volvo XC70, volvo V70
      renault espace
      chrysler grand voyager
      citroen C8
      peugeot 807 (albo wczesniejsze wersje 807)
      • melimej Bardzo dziękuję Wszystkim za pomoc i cenne uwagi! 06.09.11, 13:44
    • anel_ma Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 06.09.11, 14:32
      chevrolet rezzo, chcesz kupić 6 letni?
      • mua1 Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 20.12.11, 11:02
        Ja bym chciała kupić, aktualne jeszcze? wink
        • dammma Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 20.12.11, 11:24
          może przyda Ci się ta stronka-sporo informacji i opinii:
          www.autocentrum.pl/oceny/ford/mondeo/i/
    • afork Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 20.12.11, 12:17
      Renalt Scenic smile
    • beata_17 Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 20.12.11, 13:57
      Peugeot 307SW - jezdzilismy takim chyba z 5 lat, duzo miejsca w srodku, pojemny bagaznik i 3fotele z tylu, nie pamietam tylko czy wszystkie 3 mialy isofix, czy tylko te po bokach.
      Dodatkowym "bajerem" byl przeszklony dach.
      • emma6666 Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 20.12.11, 21:05
        Też jestem szczęsliwą posiadaczką scenica i bardzo to auto lubię, choć wiadomo, ma wady jak każde auto. Doopne przełączanie świateł z drogowych na długie, średnia widoczność tylnej szyby, za głęboko osadzone uchwyty od pasów bezp. (z przodu). Poza tym super.
    • maniel Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 23.04.13, 16:00
      Właśnie zespół mi się Citroen C4 Picasso i mam do wyboru 3 samochody zastępcze: Toyota Avensis, Ford Mondeo, Mercedes C klasa. Prośba o radę, który daje możliwość zapięcie 3 fotelików z tyłu, ewentualnie 2 z tyłu i osoba dorosła da radę jechać pomiędzy fotelikami przez 6 godzin.
      • escapezone Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 23.04.13, 16:26
        ford s-max, polecam. moj syn go uwielbia smile
        • maniel Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 23.04.13, 17:05
          Ale nie ma takiej opcji do wyboru, może być tylko Mondeo, Avensis lu C klasa. Chodzi o samochód, który daje ubezpieczyciel na czas naprawy samochodu.
          • afroddytta Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 23.04.13, 19:07
            Avensis to duży samochód, podobnie Mondeo, ale i tak pewnie wiele zależy od tego jakie konkretnie są to foteliki. A nie możesz przymierzyć lub choćby tych samochodów obejrzeć, tylnej kanapy? My w Avesisie mieliśmy z tyłu jakby 2 boczne fotele pełne i w środku taki mniejszy, w Mondeo było podobnie (pewnie będą też jakieś różnice w rocznikach).
    • mozynka Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 24.04.13, 09:44
      polecam CITROEN XSARA PICCASSO, z tyłu są 3 siedzenia osobne, osobno składane. U nas z tyłu są 2 duże foteliki i jeszcze mąż siedzi pomiędzy w miarę komfortowo (185 wzrostu i 100kgsmile

• ewosek Re: Auto z 3 oddzielnymi fotelami z tyłu - jakie? 24.04.13, 20:25
        fiat doblo, fotelik Romer King Plus trzyma się idealnie i trzy bez problemu wejdą - kanapa dzielona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka