Dodaj do ulubionych

Dobry portfel

06.09.11, 15:44
Powiedzcie mi czy ja mam pecha czy za dużo wymagam odnosnie jakości/wytzymałości? Ostatnie trzy portfele jakie kupilam miały:
1. Wittchen - 3 miesiące żywotności i wypadł bigiel od przegródki na drobne a tam w srodku usztywnienie z kartonu !!! - reklamowałam. Oddali pieniądze bo już nie chciałam Wittchena
2. Valentini - 1 rok i pękła (rozdarła się skóra) na złozeniu i kazali wybrac inny z tej marki
3. Valentini, który wybrałam w zamian - 5 m-cy rozdarła się kieszonka na monety (aktualnie w reklamacji)

Ja nie wiem, ale poprzedni miałam 8 lat i nic się z nim nie działo - wymianiłam nie dlatego, że był niesprawny, ale chciało mi sie już "ładniejszego"

Jak to jest u Was? Czy to jest rzecz którą wymieniacie często? Po ile lat/miesięcy uzywacie? Bo nie wiem czy tylko ja mam pecha że na takie buble trafiam?
Jakoś dziwnie przyzwyczajam do portfela i cięzko mi się z nim rozstawać...

Polećcie jakieś mi jakieś dobre marki i modele, żeby miejsce na monety, banknoty i karty bankomatowe.
Obserwuj wątek
    • marta2202 Re: Dobry portfel 06.09.11, 16:23
      Ja mam potrfel już 5 lat firmy Andrus kupiony za 35zł. Jeszcze nieźle się trzyma.
      • zielono_mi_15 Re: Dobry portfel 06.09.11, 16:50
        Taaa moje tez się rozpadały w trybie ekspresowym, a że głównie były to prezenty to nie mogłam reklamować.
        Ponad trzy lata temu dostałam od męża portfel niemieckiej firmy PICKARD (wiem, ze są w niektórych centrach handlowych i miewaja promocje. Portfel jest rewelacyjny!!!! Nadal bardzo dobrze wygląda - po trzelatach jak wittchen po 2 miesiacach wink
      • reggaeemama Re: Dobry portfel 06.09.11, 17:42
        też mam Andrusa i jestem zadowolona
        mój kosztował 49 zł
    • kroliczyca80 Re: Dobry portfel 06.09.11, 17:34
      Wstyd przyznać, ale ja od 10 lat nie zmieniałam portfela... Mam Pierre Cardin, czarny, model taki raczej męski. Nic się z nim nigdy nie działo, poza wytarciami ze starości działa jak trzeba. Teraz odkładam na wesoły, kolorowy portfel Fossilsmile
      Za to swojemu M jakieś 7 lat temu kupiłam właśnie Wittchena - już po pół rok odpadł mu zatrzask, a potem cały dzyndzelek spinający dwie części portfelauncertain Nie reklamowaliśmy, jakoś nie przyszło nam to do głowy, zwłaszcza że portfel i bez tego dzyndzelka działał jak należy (po prostu się go składa, a nie spina). Jednak obecnie, w porównaniu z moim PC (o 3 lata starszym), Wittchen jest ledwo żywy - wszystko się rozwarstwia, w środku widać tekturki, skóra rozchodzi się w rekach. Moj M z tych sentymentalnych, nie chce nowegowink Ale lada dzień ten portfel po prostu się rozpadnie. A mój PC przeżyłby jeszcze drugie 10 latwink
      • janka39 Re: Dobry portfel 06.09.11, 18:37
        Wittchen to porazka. MIalam 7 m-cy, rozkleil sie w miejscu, w ktorym trzyma sie karty i szlag mnie trafia, bo zgubilam paragon!
        Poprzedni Pierre Cardin mialam chyba z 10 lat i tez mi sie zachcialo zmiany.... ech

ps. Nie wiecie, czy moge reklamowac bez paragonu w sklpeie internetowym? Placilam chyba on-line wiec maja potwierdzenie dokonania transakcji...
        • kabutka Re: Dobry portfel 16.12.13, 21:59
          Możesz, wystarczy, że udowodnisz zakup a to możesz zrobić mając potwierdzenie płatności.
    • ezmd99 Re: Dobry portfel 06.09.11, 19:18
      Samsonite, ma cała rodzina, mój po 6 latach wygląda jak nowy, męża po 7 sfachany, ale on tak ma, nie szanuje. W moim nic kompetnie nic się nie dzieje, poza tym ten długopis w środku, przeydaje sie niekiedy. Generalnie bardzo polecam.
    • marta-zs Re: Dobry portfel 06.09.11, 19:29
      ja mam portfel golunski. Mam go dopiero od roku, ale nadal wygląda i sprawuje się jak nówka. Kupiony w tx maxx za grosze, cos ok. 100. Jest ze skóry, czarny, duzyyyy, a w srodku ma super żywe kolory.
    • gemmavera Re: Dobry portfel 06.09.11, 19:35
      Jakiś czas temu w Empiku można było kupić portfele Peterson. Kupiłam sobie taki portfel głównie ze względu na kolor wink
      ale okazało się, że jest świetny i nie do zdarcia. Ma mnóstwo przegródek na karty, dwie na banknoty i kieszonkę na drobne - tyle mi wystarcza. przy tym jest porządnie wykonany, nic się nie psuje, nie pruje i nie odpada. wink
      Sprawdziłam teraz i okazuje się, że ta firma ma swoją stronę:
      www.peterson.com.pl/

Jakby co, to polecam smile
      • malwina79 Re: Dobry portfel 06.09.11, 19:41
        Jeśli masz dostęp do TK Maxxa to warto tam zaglądać. Mają bardzo duży wybór porządnych portfeli. Jakiś czas kupiłam mamie za 60zł Golunski, dobrze jej się trzyma. A ja kilka tygodni temu kupiłam Fossil z nowej kolekcji za 93zł!!!! (cena na metce 70Eur, na Allegro są po 199zł)). Nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, ale to mój pierwszy Fossil i jeszcze za wcześnie żeby coś powiedzieć o wytrzymałości. Jedyne co zauważyłam to, że te portfele znikają z Tk Maxxa błyskawicznie.
        • konwalia-82 Re: Dobry portfel 06.09.11, 19:46
          batyki z takiej wytłaczanej na kratkowao skóry, po dwóch latach jak nowy
          peterson za to po pół roku poryusowany masdakrycznie, ale cały fakt
      • falcon_eye Re: Dobry portfel 07.09.11, 08:15
        Petersona ja też polecam - służy bez zarzutu od 6 lat. Teraz szukam czegoś nowego (bo się opatrzył wink) ale chyba jednak stanie na Petersonie.
    • mielin Re: Dobry portfel 06.09.11, 19:47
      Polecam firmy Dragon, mój M miał taki portfel 14! lat (ideałsmile), teraz ma od pół roku nową jego wersję i wszystko OK.

Ja z kolei mam Witchena już ponad 10 lat i tylko skórka jest mocno wytarta, reszta ok. Ale może dawniej były lepszej jakości?
      • mielin Re: Dobry portfel 06.09.11, 19:48
        Tu:
        www.dragon.wroclaw.pl/oferta.php
        • mieeke A Puccini? 06.09.11, 20:56
    • hobla Re: Dobry portfel 06.09.11, 21:27
      Mamy z mężem portfele Dragon, mają ponad 10 lat. Skórka mięciutka, nic nie odpadło, nie pękło. Mąż ma ciemny brąz - skóra wygląda rewelacyjnie, mój jest nieco jaśniejszy, aż tak pięknie nie wygląda, ale jak na swój wiek dobrze. Chyba czas na nowysmile
    • leila78 Re: Dobry portfel 06.09.11, 22:01
      ktoś już pisal o piere cardin. mam go już piąty rok. duży, typowo damski. właśnie ostatnio "odpadł" ten bigiel jak u Ciepie w witchenie. sprawę załatwiła odrobina kleju typu super gluewink jeszcze trochę na pewno go ponoszę.
    • romanticca Re: Dobry portfel 07.09.11, 10:45
      Najzwyklejszy w świecie Avon. Ma ponad dwa lata i nawet jedna nitka się nie zerwała. Bardzo go lubię, bo ma podwójną dużą kieszeń na monety, miejsce na banknoty (oczywiście), na karty i na zdjęcie smile
      Z Wittchen mam etui na dokumenty, ma grubo ponad rok (może nawet więcej, nie pamiętam) i też nic się nie dzieje. Trochę może skóra porysowana, ale szwy, kieszonki - wszystko w porządku.
      Chyba masz pecha sad
      • janka39 Re: Dobry portfel 07.09.11, 10:54
        to i ja mam pecha z tym wittchenem uncertain

ale wkurza mnie taki opis na stronie "Przykładamy wielką wagę do najwyższej jakości, dlatego wszystkie nasze produkty wykonywane są ręcznie, w tradycyjnej technologii „hand made”,
        a w portfelu metka "made in china" - a jakze!
        chyba, ze robily to male raczki skosnookich... wink
        • stefa_ja Re: Dobry portfel 07.09.11, 11:19
          Bartex
    • misia-your Re: Dobry portfel 16.12.13, 22:10
      Wittchen to syf, reklamowałam juz 3 razy, ciągle mi wymieniają na nowy, teraz znowu mi popękał 😐😐😐grrrr szlag mnie trafi, dostalam w prezencie..
    • gwen_s Re: Dobry portfel 17.12.13, 08:47
      To ja jeszcze dorzucę ochnika....
      Jestem bardzo zadowolona, M ma już 2 rok, tylko, ze jemu zatrzask na monety odleciał praktycznie w pierwszym tygodniu, troszkę z jego winy bo mocno go szarpał (a że nie lubi monet to nie chciał reklamować), ja nauczona jego doświadczeniem robiłam to delikatnie na początku i teraz już mogę szarpać wink
      Teraz chcę mu kupić petersona, dziewczyny już wcześniej chwaliły więc będziemy testować. Mają oryginalne wzory i są mniej typowe.
      • kakaka2 Re: Dobry portfel 17.12.13, 09:14
        Stawiając na lokalny patriotyzm dostałam portfel Puccini i jestem bardzo zadowolona, uzytkuję go juz długo-3 lata i jest w bardzo dobrym stanie, teraz w prezencie dostanie mąż też portfel tej firmy.
        • o_l_a3 Re: Dobry portfel 17.12.13, 09:22
          ja od 9 lat mam Wittchena i nadal ok
          szukam czegoś nowego, bo mi się znudził, ale do tego starego nie mogę mieć zastrzeżeń
    • faszyrka Re: Dobry portfel 17.12.13, 15:17
      Przyłączam się do wielbicielek Puccinismile Mój ma ponad 5 lat, a wygląda jak nówka. Mam też inne "akcesoria", bo dostałam w prezencie cały komplet: etui na wizytówki i etui na długopis spisują się świetnie. Przeżyły nawet czyszczenie na mokro po tym, jak spędziły jedno gorące popołudnie w samochodzie, przytulone w torebce do niezamkniętej czekoladywink
    • 5cegielka Re: Dobry portfel 17.12.13, 15:39
      włoska firma el campero, mam go od 12 lat smile
    • edelstein Re: Dobry portfel 17.12.13, 19:46

Fossil
      • mmala6 Re: Dobry portfel 17.12.13, 23:03
        ja mam już z 5 lat skórzany Tchibo. I wygląda i działa bez zarzutu, kosztował nie więcej niż 100zł. Mama miała chyba Puccini właśnie i zażyczyła sobie na święta nowy, bo ten jej się wybrudził (czerwony). Witchenn miałam i ja, i mama, i mąż i wszystkie się rozleciały, szkoda bo ładne.
    • malinka1390 Re: Dobry portfel 27.11.14, 13:27
      Hej smile Ja też od dłuższego czasu planuję wymienić portfel i chyba w końcu się zdecyduję bo z tego mojego starego to mi już monety wylatują tongue_out ostatnio goniłam złotówkę po sklepie bo mi wypadła..ale wstyd był na cały market. Ale w sumie i tak dobrze, że się groszówki nie posypały, bo miałam ich trochę. Szczęście w nieszczęściu ;D Mam na oku dwa modele
      1. www.shopperka.pl/Dlugi-portfel-w-luske-Czarny,p,302
      2. www.shopperka.pl/NUCELLE-haftowany-portfel-skorzany-Czarny,p,818
      Który bardziej polecacie? Oba wyglądają na porządne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka