baba06 24.09.11, 20:49 zawsze mam z tym problem co używać pod pachy kiedy używam perfum/wody perfumowanej? najlepsze byłoby coś neutralnego bezzapachowego, koniecznie,żeby nie zostawiało białych plam... znacie takie coś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaemmy Re: co pod pachy? 24.09.11, 21:01 Tak. Jedynu antyperspirant jaki polecam i sprawdził się w eksrtremalnych warunkach-po 11 godzinach czuje nie pot a ten delikatny zapach-NIVEA U mnie Rexona odpadła-nie zdała egzaminu po całym dniu pracy.Za to nivea jak najbardziej-i to i dla mnie i w formie męskiej dla mojego N-genialne maja te antyperspiranty! Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: co pod pachy? 24.09.11, 22:40 kazdy, tylko musi byc napisane ze antyperspirant, kiedys kupilam taka kulke z serii natural czy jakas taka i wywalilam do kosza, fajna jest klasyczna, taka co nie zostawia bialych sladow na czarnym i zoltych na bialym, pachna delikatnie ja nie wiem, jak cos spod pachy moze sie gryzc z perfumami, sadzicie ze ktokolwiek czuje co macie pod pacha a co w zgieciu łokcia? ja takich umiejetnosci na szczescie nie posiadam Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisnadzis Re: co pod pachy? 24.09.11, 21:15 a co ma piernik do wiatraka?? przeciez perspirant aplikujesz pod pachy a wody w inne strategiczne miejsca..jeszcze mi sie nie zdarzyło zeby zapach antyperspirantu przebijał zapach perfum czy sie z nimi mieszał..chyba ze uzywasz wyjątkowo kiepskich Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: co pod pachy? 24.09.11, 21:41 a jakich perfum i antyperspirantów używasz? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: co pod pachy? 24.09.11, 21:55 Dobry jest też dezodorant La Roche Posay. Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: co pod pachy? 24.09.11, 23:34 Ja używam Lady Speed Stick - zapach ma niewyczuwalny i dobrze chroni, ale czasem potrafi zostawić ślady. Zaczęłam więc szukać czegoś bezśladowego - na pierwszy ogień poszła Rexona, no i okazało się, że porażka na całej linii, w ogóle nie chroni przed poceniem, efekt był taki, jakbym wcale nie użyła dezodorantu. Więc wróciłam pokornie do LSS i na razie odechciało mi się eksperymentów, ale jak znacie coś skutecznego i bezśladowego, bo chętnie spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: co pod pachy? 25.09.11, 10:09 a.va-LSS w zelu, moja mama uzywa juz ladnych kilka lat i bardzo sobie chwali Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: co pod pachy? 25.09.11, 17:55 Też używam w żelu - i tak, jak napisałam, chroni super, ale czasami potrafi zostawić biały ślad. Może to jest wtedy, kiedy za dobrze nie wsiąkł jeszcze w skórę, czyli za szybko założyłam bluzkę? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ha-ya Re: co pod pachy? 24.09.11, 23:47 Lady Speed stick - dobrze chroni, ladnie ( ale nie intensywnie pachnie)pachnie. ja kupowalam z aloe vera i cos jeszcze, ale nie pamietam.uzywalam od chyba 7 lat, z krotkimi przerwami na eksperymenty ( nieudane ) Ostatnio zapomnialam kupic w Pl zapasow i skonczylam z garnierem 48h czy jakos tak i jestem zadowolona. niee polecam za to nivea w kulce z serii invisible chyba ( opakowanie czarno-biale). Po nim pocilam sie i cuchnelam bardziej niz nie uzywajac niczego Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: co pod pachy? 25.09.11, 09:46 Ja używam Dove w sztyfcie (granatowe) i jestem zadowolona. Może nie na tyle co bym chciała, co prawda potu nie czuć, ładny zapach utrzymuje się dość długo ale pocę się- robię się mokra pod pachami, czasami w obcisłej widać małe plamki. Przerobiłam już chyba większość sztyftów i kulek z różnych firm- właściwie kulki nie odpowiadają mi żadne, no ale to już chyba indywidualna sprawa każdej z nas Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: co pod pachy? 25.09.11, 09:50 A zobacz czy w ogóle będziesz się pocić. Ja ostatnio zrobiłam eksperyment i w weekend po porannym myciu nie zastosowałam antyperspirantu, żeby pachy odpoczęły od ciągle wcieranej w nie chemii. I ani w sobotę ani w niedzielę nie było problemu. Potem zrobiłam to samo w tygodniu na wszelki wypadek nosząc w torebce antyp. jakbym poczuła jakiś dyskomfort i też nic Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: co pod pachy? 25.09.11, 18:15 Kiedyś tak zrobiłam... a konkretnie wychodząc z domu zapomniałam się wziąć tym mazidłem- efekt taki, że spociłam się i czułam nieprzyjemny zapach aczkolwiek nie mogę powiedzieć, że to był intensywny zapach potu. Zwykle po wieczornym prysznicu nie wcieram nic w siebie, dopiero rano więc te klika h i tak skóra odpoczywa. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: co pod pachy? 25.09.11, 20:04 No ja kiedyś się pociłam bardziej dlatego chciałam być przygotowana, żeby w razie czego machnąć pachy odświeżającą chusteczką i antyperspirantem. A okazało się, że chyba z wiekiem mam mniej intensywny zapach i w ogóle się prawie wcale nie pocę dlatego na razie się cieszę. Może to kwestia diety, nie wiem. Dobrze robisz, że przez jakiś czas skóra odpoczywa. Mnie kiedyś taka zaufana pani doktor powiedziała, że najlepiej byłoby nie używać takich mazideł, bo pod pachami węzły chłonne i to jednak się tam blokuje, gromadzi. Wtedy powiedziałam, że to raczej mało prawdopodobne, żebym nie stosowała wcale, bo to był okres dojrzewania i nie było mowy, żebym waniała na kilometr Odpowiedz Link Zgłoś
minnie_su Re: co pod pachy? 25.09.11, 10:08 z apteki, vichy, bialy, w kulce, bez perfum i bez alkoholu. bardzo dobry. jeszcze lepszy - znacznie wydajniejszy, byl ROC - tez z apteki, tez kulka bez zapachu i bez alkoholu ale jakos zniknal z aptek z dnia na dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: co pod pachy? 25.09.11, 18:18 Coś mi się kojarzy, że kiedyś miałam bezzapachowy Bac w sprayu - szarosrebrne opakowanie, ale nie wiem, czy jeszcze to można kupić. Odpowiedz Link Zgłoś