Dodaj do ulubionych

Jaka kuchenka?

27.09.11, 16:43
Umówiłam się z rodzicami naszej chrześniaczki, że kupimy jej w prezencie zabawkową kuchnię. Dziewczynka ma 2 latka, a mieszkanko w którym mieszkają nie jest zbyt duże. Proszę doradźcie posiadaczki kuchenek, jakie brać pod uwagę?
Ważne dla nas:
1. Bardzo dobrej jakości plastik i wykonanie
2. w miarę dużo akcesoriów typu garnuszki, czajnik itp
3. możliwość jakiejś manipulacji (coś przekręcić, otworzyć..)
4. Rozsądne wymiary kuchenki ( ze względu na malutki pokoik dziewczynki) tzn nie całkiem malutka, ale też nie gigant
5. cena do 200 zl

Może macie jakieś sprawdzone, trwałe i ładne , które mogłybyście polecić?
Obserwuj wątek
    • zuzamon Re: Jaka kuchenka? 27.09.11, 19:54
      my mieliśmy taką najprostszą Tefala. Super- trwała, sporo dodatków, dźwięki itp. Teraz chyba jeszcze większy wybór modeli- wpisz w allegro porównaj ceny, wymiary.
    • mia-p Re: Jaka kuchenka? 27.09.11, 21:45
      Jakbyście dołożyli jeszcze 45 zł to za 245 kupiłam świetną Little Tikes. Mała ma teraz 1,8 roku a kuchenka jest dla dzieci od 2-go roku życia. To co w niej najfajniejsze to odglos wody lecącej z kranu, odgłos smażenia, gotującej się wody i strzelającego popcornu. Jesteśmy z niej super zodowolone. Nazywa się kuchnia rodzinna 4111.
    • may-xi Re: Jaka kuchenka? 28.09.11, 09:56
      Moim zdaniem SMOBY KUCHNIA TEFAL CHEFTRONIC będzie idealna. Spełnia wszystkie Twoje wymagania, poczytaj o niej opinie. Córka bawi się nią od roku, naprawdę polecam!
      • iwek33 Re: Jaka kuchenka? 28.09.11, 15:13
        Bardzo Wam dziękuję, od wczoraj poczytalam o róznych kuchenkach, faktycznie bardzo wpadała mi w oko ta Smoby Tefal..., ale zobaczę jeszczę tę za 245, którą poleca ktoś wyżej. Dzięki!
        • ju_mi Re: Jaka kuchenka? 28.09.11, 17:54
          Również polecam Smoby Cheftronic. Syn dostał ją pod choinkę jak miał prawie 3 lata. Solidnie wykonana, wydaje odgłosy, piekarnik świeci. W komplecie jest rondelek, 3 łopatki/chochelki oraz talerzyki, kubeczki i jedzenie. Na Allegro kosztuje ok. 140zł z przesyłką. Możesz jeszcze dokupić ewentualnie toster, czajnik, mikser również z firmy Smoby i bedziesz miała 'wypasioną' kuchnię za 200zł smile
      • koza_w_rajtuzach Re: Jaka kuchenka? 28.09.11, 18:17
        A ja bardzo nie polecam Smoby Tefal. Wg mnie jest to bardzo nietrwała tandeta, a to dlatego, że mam do porównania starszą wersję kuchenki tej firmy i one są o niebo lepsze, nie do rozwalenia. Teraz te kuchenki są zrobione byle na sztukę, z tyłu jest zwykła tektura, plastik byle jaki. Pewnie dzieci chętnie się tymi kuchenkami bawią, co nie zmienia faktu, że jakość wykonania jest kiepska.
        A ja bym kupiła coś takiego
        allegro.pl/kuchnia-z-akcesoriami-zloz-i-gotuj-i1839956961.html
        W razie czego można złożyć i schować wink.
        albo jeśli możesz nieco dołożyć to coś takiego
        allegro.pl/rozowa-drewniana-kuchnia-z-piekarnikiem-i1839957073.html
        Wydaje mi się, że drewniana powinna być porządniejsza, bo te Smoby to naprawdę dość kiepskawa.
        • koza_w_rajtuzach Re: Jaka kuchenka? 28.09.11, 18:22
          Ta też jest fajna
          allegro.pl/kuchenka-kolorowa-kuchnia-drewnia-boikido-mj-i1845862210.html
          Ja wiem, że te kuchenki, które pokazują nie są zbyt wysokie.. wg mnie to nie jest przeszkoda w bawieniu się. Zresztą wiem jak mi osobiście kuchenki zagracały mieszkanie i musiałam je wynosić na dwór i ostatecznie to służyły do zabaw w piasku, a nie gotowania w domu (Tefal nie wytrzymała długo pobytu na dworze). Takie zabawki na początku są fajne, a potem człowiek myśli tylko jak się pozbyć tego dodatkowego mebla.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka