gosjana Re: polećcie peeling lub cos do oczyszczania twar 07.10.11, 15:55 używam piling enzymatyczny Dermika Meritum, nawet do 2 razy w tygodniu, raz na jakiś czas u kosmetyczki zabieg mikrodermabrazji do tego mój ulubiony wspaniały krem i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
kurova Re: polećcie peeling lub cos do oczyszczania twar 07.10.11, 15:59 Ja też będę wdzięczna za podpowiedź. Będąc nad morzem, gdy miałam tylko okazję ( czyli czysty piasek gdzieś z dziewiczych miejsc) przecierałam sobie nos właśnie piaskiem i były super efekty. Po przyjeździe zaczęłam szukać peelingu, ale jakiegoś gruboziarnistego i kiepsko, nic nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka kurova - peeling gruboziarnisty 07.10.11, 18:35 polecam ten www.dax.com.pl/s/katalog/produkt/165 Odpowiedz Link Zgłoś
nazuz Re: polećcie peeling lub cos do oczyszczania twar 07.10.11, 16:10 na codzień mleczko Timewise 3w1 Mary Kay (mleczko+delikatny peeling+tonik) - rewelacyjne raz w tygodniu mikrodermabrazja w domu, też kosmetykami Mary Kay, mają taki specjalny zestaw i też rewelacja Mam bardzo wrażliwą suchą i naczynkową cerę i te kosmetyki świetnie mi służą Odpowiedz Link Zgłoś
amulka1987 Re: polećcie peeling lub cos do oczyszczania twar 07.10.11, 16:14 Od wieków używam codziennie Garniera- 3w1- żel oczyszczający pory, maseczka i peeling . Jak dla mnie jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: polećcie peeling lub cos do oczyszczania twar 07.10.11, 16:22 weź pod uwagę to, że każdy ma inną cerę i kosmetyki pielęgnacyjne należy dobierać do swojej cery Odpowiedz Link Zgłoś
dzidaa Re: polećcie peeling lub cos do oczyszczania twar 07.10.11, 16:23 płatki z peelingiem w rossmanie Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: polećcie peeling lub cos do oczyszczania twar 07.10.11, 17:07 Nie wiem jaką masz cerę i jaki efekt konkretnie chcesz osiągnąć, ale ja jakiś czas temu całkowicie zrezygnowałam z pilingów mechanicznych i właśnie teraz na jasień zaczęłam złuszczanie kwasem glikolowym w kremie TriAcneal z Avene. Mam zamiar stosować go na noc, aż do wiosny na zmianę z GlycoA. Jeśli masz zanieczyszczona cerę i w dodatku chcesz zawalczyć ze zmarszczkami to polecam TriAcneal (jest tam 6% stężenie kwasu glikolowego), jako kurację właśnie w okresie jesienno- zimowym. Tylko należy pamiętać, że kwas glikolowy działa fotouczulająco więc na dzień trzeba posiłkować się kremem z filtrem, ale efekty są super. Cera gładka, bez zaskórników, zwężone pory i spłycone zmarszczki. TriAcneal zawiera retinoidy walczące ze zmarszczkami. Na dzień również jako antyoksydant polecam preparaty z wit C (FlavoC- jest super, ale dosyć drogie, są dziewczyny, które stosują zwykłą witC w kropelkach dla dzieci (Juvit) i są zadowolone z efektów), cudownie działają na skórę i dodatkowo są antyrodnikowe. Naprawdę warto, efekt rewelacyjny. Preparaty te są kosmetykami aptecznymi i są naprawdę bezpieczne, jedynym minusem jest to, że w pierwszym etapie stosowania kwasów może wystąpić przesuszenie skóry i wysyp pryszczy spowodowany oczyszczaniem się skóry. Jeśli boisz się stosować od razu kwas glikolowy to możesz spróbować czegoś delikatnego, ale nie przynoszącego, aż takich efektów- mowa o kwasie migdałowym (jest bardzo delikatny, ale działa i nie trzeba stosować przy nim filtru). Najlepszy preparat jaki znam z migdałem to krem firmy Bandi. Poczytaj o tych kremach np na wizażu, wszystkie mają bardzo dobre opinie Uffff, rozpisałam się jak będziesz kieć jakieś pytania to pisz Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczyna malwina79 07.10.11, 18:46 A czy mozna te kremy stosowac przy karmieniu piersia? Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: malwina79 07.10.11, 23:42 zielonakoniczyna napisała: > A czy mozna te kremy stosowac przy karmieniu piersia? Niestety nie Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: malwina79 08.10.11, 01:04 zielonakoniczyna napisała: > A czy mozna te kremy stosowac przy karmieniu piersia? Teoretycznie można. Ale jak sama wiesz, skóra w czasie ciąży i karmienia piersią, pod wpływem hormonów staje sie wrażliwsza. Praktycznie możesz spróbować zobaczyc jak skóra będzie reagowała na kwasy PHA/AHA. Myślę, ze możesz zobaczyc jak na twoja skora zachowa sie po kwasie migdałowym bandi. On jest bardzo łagodny, pozatym jest jesien, skóra nie jest narażona tak bardzo na promienie słoneczne, więc odpada kolejny czynnik który uwrażliwia skóre. Stosuj go co 2 dzien i sądzie,że bedzie dobrze. Nie zaszkodzi spróbować. Z serum z wit c też postępuj ostrożnie, zacznij od niskich stężeń bo tez może podrażnić. Ja kwasy stosuję juz pare lat i nie wyobrażam juz sobie życia bez nich Odpowiedz Link Zgłoś
sagaa Re: malwina79 08.10.11, 11:01 Czy ten krem z kwasem migdałowym to może być na początek taki: www.bandi.pl/sklep/produkt/id/151 Czy mam nakładać na niego dodatkowo jakiś krem nawilżający? Czy tylko ten z kwasem? A do autorki wątku: Aktualnie używam na noc kremu Bioderma Sebium Serum. On działa złuszczająco i oczyszczająco, tak jak peeling. Ale jest delikatniejszy niż peeling mechaniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: malwina79 08.10.11, 15:01 sagaa napisała: > Czy ten krem z kwasem migdałowym to może być na początek taki: > www.bandi.pl/sklep/produkt/id/151 > Czy mam nakładać na niego dodatkowo jakiś krem nawilżający? Czy tylko ten z kwa > sem? Tak, dokładnie to jest ten krem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: malwina79 08.10.11, 16:11 Ooo - już miałam zamawiac Avene, a widzę, że polecasz też inny... który według Ciebie jest lepszy?? Zależy mi na zlikwidowaniu rozszerzonych porów i drobnych zaskórników. Zacząc od tego z kwasem migdałowym? Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: malwina79 08.10.11, 18:10 Ten z kwasem migdałowym jest bardzo delikatny, moim zdaniem najlepszy do stosowania przy cerach bardzo wrażliwych lub latem. Jesienią i zimą myślę, że przyda się mocniejsza kuracja właśnie Triacnealem. Zaczełam używac go 2tyg temu i nic "strasznego" mi się chwilowo nie dzieje (nie ma jeszcze przesuszenia, ani wysypu) może uda mi się tego uniknąć Odpowiedz Link Zgłoś
kaku79 Re: polećcie peeling lub cos do oczyszczania twar 07.10.11, 18:41 nie napisałaś co dokładnie jest nie tak. ja moje pierwsze problemy mam dopiero teraz przy drugiej ciąży - żadne pilingi i zabiegi u kosmtyczki nie pomagały dłużej niż na 3 dni (!!!) - zaraz byłam znowu wysypana. Kosmetyczka poradziła używać maseczki drożdżowej z Soraya (Care&Control dostępna w Rossmanie za ok. 3 zł 2 szt. po 7,5 ml) - używam 1 raz w tygodniu i już po 3 użyciu problem nie wrócił. Tania i mało kłopotliwa kuracja. Odpowiedz Link Zgłoś
monikk1002 Re: polećcie peeling lub cos do oczyszczania twar 07.10.11, 20:54 ja lubię najbardziej St.Ives - peeling morelowy. Gruboziarnisty,głęboko oczyszczający, super dla skóry, duża tubka- 150ml. w rossmanie do kupienia Odpowiedz Link Zgłoś
karo.8 Re: polećcie peeling lub cos do oczyszczania twar 08.10.11, 18:33 ja tez.używam juz od 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
clonek13 Re: polećcie peeling lub cos do oczyszczania twar 08.10.11, 22:27 do twarzy tylko peeling enzymatyczny uzywam (kosmetyczka doradzila ze te scierajace peelingi tylko roznosza mi stany zapalne, stosuje Ziaja. do ciala natomiast peeling scierajacy , najlepiej naturalny jakis, zmieniam co jakis czas , wybieram z tego sklepu: www.thebodyshop.co.uk/_en/_gb/catalog/list.aspx?CategoryCode=C_BathBody_BodyScrubs&ParentCatCode=C_BathBody do twarzy krem z vit C i filtrem 30 , tez z body shop : www.thebodyshop.co.uk/_en/_gb/catalog/product.aspx?ParentCatCode=C_ShopByLine&CatCode=C_ShopByLine_VitaminC&prdcode=83293m Odpowiedz Link Zgłoś