Dodaj do ulubionych

Lego dla 4 i 6 latków

14.11.11, 10:47
zastanawiam się nad zakupem lego duplo- dla 4 latka kamieniołom lub plac budowy dla 6 latki dom rodzinny duplo ,w domu jest jeszcze roczne dziecko. Proszę o opinie czy te zestawy będą odpowiednie dla dzieci w tym wieku czy już za proste?
Obserwuj wątek
    • czarna.perla Re: Lego dla 4 i 6 latków 14.11.11, 10:53
      moim zdaniem to bardzo trafione przezenty choć mój 6 latek duplo bawi się już bardzo rzadko woli małe lego no ale on bawił się duplo od kiedy skończył 2 latka. moja córa z kolei bawiła się duplo mając rok. sądzę, że jak kupisz dwa czy trzy większe zestawy to każde z tej trójki dzieci będzie miało z nich radochę.
      • foro-estupido Re: Lego dla 4 i 6 latków 14.11.11, 10:54
        Uważam,że Duplo to bardzo trafiony pomysł.Ja mam w domu 4latka i roczniaka i bardzo ładnie się klockami bawią.Zastanawiam się nad kupnem dużego zestawu do tego co mają,ale ...znowu klocki pod choinkę???wink
        • lolita27 Re: Lego dla 4 i 6 latków 14.11.11, 10:56
          Ja też uważam ze to trafiony prezent, też myśle o moim 3,5 latku i jakimś zestwei kolejnym heh, uwielbia klocki smile tylko znowu klocki pod choinke??????
          • sonrisa06 Re: Lego dla 4 i 6 latków 14.11.11, 11:11
            A u mnie znowu odwrotnie, nie ma świąt bez klocków pod choinką smile Co to za święta bez klocków? wink W zeszłym roku kupowałam jeszcze duplo, a w tym to już będzie zestaw lego city. Córka ma 5 lat i właściwie rzadko kiedy się tak zdarzy, że na jakąś okazję NIE dostanie klocków smile
            Moim zdaniem LEGO to jest zabawka wszechczasów. Oczywiście kupuję też inne zabawki, bo dziecko prosi, ale dla mnie to wszystko inne, to jest badziew. Inne zabawki po jakimś czasie idą w odstawkę, a klocki nigdy.
      • laleczkamajeczka Re: Lego dla 4 i 6 latków 15.11.11, 19:44
        to ja jeszcze zapytam który zestaw z duplo jest najfajniejszy
    • ada_13 Re: Lego dla 4 i 6 latków 15.11.11, 18:38
      Mój 4,5 l Syn dostał duplo jak miał 2,5 a teraz bawi się nimi również młodszy Syn 1,5. Mamy zestaw duplo XXL oraz remizę strażacką, zestaw zawiera ściany, sufity, krzesłko, łóżko, komputer, ogrodzenie samolot, autko z drabiną i inne klocki oraz 4 figurki w tym pies. Z takich elementów można budować piętrowe domki z garażem i inne budowle niekoniecznie remizę (tą zbudowaliśmy tylko raz w ciągu ostatnich 2 latsmile
      • ola07 Re: Lego dla 4 i 6 latków 15.11.11, 19:42
        A jaki zestaw lego city polecacie dla 5 letniej dziewczynki?.Z tego co widzę to zestawy city są głównie dla chłopców.
        • sonrisa06 Re: Lego dla 4 i 6 latków 15.11.11, 20:19
          Kupuję pod choinkę lego city dla pięciolatki. Jeszcze się waham, ale chyba zamówię Miejski zakątek czyli zestaw 7641.
          Podoba mi się jeszcze 8403 czyli Dom w mieście.
          Zastanawiałam się jeszcze nad kilkoma zestawami lego creator, ale chyba za wcześnie. Zachwyciłam się latarnią morską, bardzo mi się podoba smile
          Może za rok ją kupimy...
          https://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/37/51/31/1937513198
          • leojoa1 Re: Lego dla 4 i 6 latków 16.11.11, 13:38
            podepnę się pod pytanie- który zestaw Legi City lub Creator dla 5-cio latki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka