Dodaj do ulubionych

"Coś spektakularnego" dla 3-latka

22.11.11, 22:36
O rany! Mój teść musi kupić "coś spektakularnego" dla naszego prawie trzyletniego synka... To dosyć przerażające, ale niestety gość tak ma i wybór jest taki, że albo kupi samodzielnie coś spektakularnego i idiotycznego albo możemy coś zaproponować i wtedy to będzie spektakularne, ale przydatne, sensowne i nie będzie zajmowało pół pokoju. Pomóżcie smile

Podaję kryteria spektakularności:
- drogie
- modne
- coś takiego, żeby mógł pochwalić się kolegom, że kupił taaaaki prezent
- może być coś z elektroniki / nowych technologii - może być nawet trochę na wyrost - np. był bardzo usatysfakcjonowany, jak poprosiliśmy parę m-cy temu o aparat cyfrowy

Ech... Śmiać się? Płakać? wink
Obserwuj wątek
    • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 22:40
      Może powoli byśmy zobaczyli jakieś najprostsze gry komputerowe...?
      Jakaś matematyka Misia Uszatka podobno jest fajna?
      • ursgmo Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 22:47
        jak do komputera to może klawiatura comfy
        • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 22:55
          Patrzę, wygląda nieźle, chyba muszę się bardziej wgryźć...
          Pobawi się faktycznie do pięciu lat??
          • olafowamama Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 23.11.11, 09:13
            klawiatura comfy jest naprawdę fajna. Mój dostał na gwiazdkę właśnie w okolicach 3 roku życia i naprawdę długo się nią bawił. Dzięki niej nauczył się wielu rzeczy, np kolory załapał w mig
    • amulka1987 Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 22:44
      Jasny gwint! Mamto samo z teściami i jak komuś o tym opowiadałam, to mnie jeszcze besztali, że powinnam się cieszycsmile W ciągu czterech lat (dzieci dwójka, małe) nagromadziło się tylko badziewia- najdroższe, najmodniejsze i największe jakie w sklepach chyba były. Na szczęście , pod pretekstem postawienia dzieciom łóżek w pokoju, wyrzuciłam WSZYSTKO, bo stało i się kurzyło. Ciekawe, czym mnie zaskoczą w tym roku- chcociaż od jakiegoś czasu dyskretnie podpowiadam ile mogesmile
      • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 22:51
        To mogę się wyzłośliwić do końca? wink
        Śmieję się czasem, że on wchodzi do sklepu i pyta:
        - Przepraszam, gdzie jest regał dla klientów, którym można wcisnąć wszystko?
        A panie mówią:
        - Bardzo proszę tędy.
        big_grin

Jakiekolwiek aspekty praktyczne typu waga, rozmiar, bezpieczeństwo dla niego nie istnieją. Podobnie jakakolwiek estetyka wink
    • monikaj21 Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 22:45
      Ja bym pewnie wybrała coś z Imaginext - mój 4 latek bardzo lubi. Są fajne droższe zestawy tylko nie wiem czy dość modne i spektakularne wink
      • alkara Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 22:52
        Faktycnie mój trzylatek Imaginexem byłby zachwycony, namiętnie ogląda lądowisko w Smyku, z drogich i na hicie polecam to co zainteresowało by mojego synka w 100% - Chuck Gadająca ciężarówka, wieli zamek rycerski Playmobil, albo jakikolwiek zestaw Playmobil Szpital, Remiza. Wieli zestaw Tomka Take na Play, to wszytko dobrze powyżej 300zł smile No może Chuck tańszy ale bardzo lubiany. Ciesz się, że Teście Ciebie zapytali a nie kupili w ciemno, a czym najbardziej lubi bawić się Twój synek?
        • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:04
          > Ciesz się, ż
          > e Teście Ciebie zapytali a nie kupili w ciemno,

Fakt, powinnam ćwiczyć się w pokorze smile

> a czym najbardziej lubi bawić s
          > ię Twój synek?

Ostatnio nauczył się rozpoznawać modele samochodów, więc na topie są resoraki, ale właśnie konkretne modele, a nie jakieś tam udawane. Poza tym ma od niedawna remizę strażacką z ELC Happyland, chętnie sprząta, gotuje, dużo się opiekuje pluszakami (karmi, zmienia pieluchy). Pasjami naprawia i montuje za pomocą narzędzi. Uwielbia też czytanie (ma dostać w związku z tym m.in. Bajkoczytacz) i wszelkie zadania do naklejania, rysowania, zagadki itp. Może napiszę, że ma już dostać gitarę, dwa (!) zestawy lekarskie i Trunki, a do tego jeszcze jakieś markowe ciuszki. Ja zawsze szykuję pierwszą listę z sugestiami i wydaje mi się, że ona jest wystarczająco spektakularna, a potem przychodzi reklamacja, że mało... No powiedzcie, Trunki, Bajkoczytacz, dwa razy "doktor"... To jest mało?
        • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:18
          > Faktycnie mój trzylatek Imaginexem byłby zachwycony, namiętnie ogląda lądowisko
          > w Smyku, z drogich i na hicie polecam to co zainteresowało by mojego synka w 1
          > 00% - Chuck Gadająca ciężarówka, wieli zamek rycerski Playmobil, albo jakikolwi
          > ek zestaw Playmobil Szpital, Remiza. Wieli zestaw Tomka Take na Play, to wszytk
          > o dobrze powyżej 300zł

A te rzeczy mi akurat jakoś nie podchodzą... Jakoś ich nie widzę u mojego synka. Może najbardziej Playmobil...
          Ale oczywiście dziękuję smile
    • tempera_tura Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 22:49
      A jakieś wypasione Lego. Juz takie dla starszaków. Modne to zawsze, drogie jak sie duzo kupi a przy okazji dzieci wlasciwie wszystkie lubią. Albo Lego pociag? elektronika jest, marka jest, stacjonarnie za duzy zestaw zapłaci z 6 stówsmile
      • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:06
        > A jakieś wypasione Lego. Juz takie dla starszaków. Modne to zawsze, drogie jak
        > sie duzo kupi a przy okazji dzieci wlasciwie wszystkie lubią.

No i to jest niezły pomysł, tylko ja tak ciągle odkładam Lego, bo słyszałam, ze jak dzieci posmakują Lego, to już nie chcą Duplo... Ale w sumie... A M ma już zwykłe Lego?

> stacjonarnie za duzy zestaw zapłaci z 6 stówsmile

Yeah! wink
        • tempera_tura Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:17
          Nie ma zwykłego. Na razie kocha duplo. Ale myślałam że dla starszaków to bardziej spektakularne bedziesmile
          Ale pociag polecam, na pewno sie spodoba a to przeciez od duplo no i za drogie zeby tak bez okazji.

Albo może samolot duplo? też drogi wiec spektakularnysmile
          • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:20
            > Ale pociag polecam, na pewno sie spodoba a to przeciez od duplo no i za drogie
            > zeby tak bez okazji.

Jaki to pociąg?
            • tempera_tura Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:31
              merlin.pl/Duplo-Pociag-De-Luxe_Lego/browse/product/206,616236.html
              www.youtube.com/watch?v=7EKAgTa2Gpg
              Ciekawe jest to ze mozna je podbudowac jak sie ma klocki:
              www.youtube.com/watch?v=LRS43Nj9mG8
              U nas hicior.
              • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:33
                Biorę!
                • tempera_tura Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:35
                  smile
                  Niech dokupią pudło solidne klocków jak nie macie.
                  • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:36
                    Mamy, mamy.
        • afroddytta Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:17
          Myślę, że na dorosłe lego jest jeszcze za mały. Mój 5latek dostał właśnie lego, wybrałam serie city,za zebraną kasę na urodziny kupiliśmy mu remizę i dwa policyjne pojazdy i składa cierpliwie od 3 dni. Jakoś pół/rok temu dostał taki pojedynczy samolot z lego i nic nie potrafił zrobić, złączyć, nie rozumiał instrukcji, nie radził sobie z maleńkimi klockami, teraz też te najmniejsze klocuszki czasami mu pomagam wkładać. Do tej pory nadal chętnie bawi się z bratem (ponad 2l) zestawami duplo, one zdecydowanie mniej cierpliwości wymagają, poza tym dla 3latka klocuszki po prostu mogą być za drobne. Ja bym postawiła na kolekcje duplo, właśnie mój 2latek dostał zestaw kamieniołom plus wywrotkę i dla chłopaków rewelacja.
          • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:20
            A to w takim razie musi być bardzo indywidualna sprawa. Znam chłopca, który doskonale bawił się Lego od wieku 2,5 roku. Ale ja bym się właśnie nie spieszyła.
            • tempera_tura Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:33
              Mój syn zwykłym lego dla dorosłych bawi sie zupełnie normalnie, umie budować proste rzeczy idzie mu chyba nawet sprawniej niz z duplo. Ale duplo spektakularne bo wielkiesmile
              • afroddytta Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 23.11.11, 00:18
                Wiecie jeszcze zależy co rozumiemy przez bawi się. Mój 2latek jak powiedziałam dziś do niego chodźmy pobawić się lego to poleciał i koniecznie chciał to lego city, tylko zabawa tym lego w jego wykonaniu to jazda samochodami, otwieranie, zamykanie drzwi, wkładanie ludzików itd. , natomiast duplo to tworzenie budowli, zabawa dzwigiem itd. Ale wiadomo, że kazdy maluch inaczej się rozwija smile
        • tempera_tura Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:34
          A Lego duplo dom rodzinny? Twój chłopak taki opiekuńczy może bedzie chciał bawic sie w dom. A zestaw duzy wiec w przyszłości bedzie mial klocki do jakiś swoich budowli.
    • kroliczyca80 Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:08
      Mój teść sprezentował mojemu obecnie 4-latkowi do tej pory między innymi:
      -samochód zdalnie sterowany mega porządny, ze specjalistycznego sklepu z tego typu sprzętem
      -wielki playmobil
      -duże lego
      A teściowa dała 2-latkowi własnego laptopa...
      Ale oni to wszystko z serca, nie dla mody, a już na pewno nie dla szpanusmile
    • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:12
      A jakaś taka tablica wielofunkcyjna? Żeby np po jednej stronie miała białą tablicę suchościeralną, po drugiej korkową (nie chcę klasycznej na kredę) i jeszcze dawała się przekształcić w stelaż do teatrzyku?
      I jeszcze mi się przypomniało, że synek chciał się bawić w pocztę. Są teraz takie fajne zestawy, jak my mieliśmy? Ze stempelkami? smile
      • tempera_tura Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:28
        M bawił sie takimi tablicami u znajomych i przewaznie były za wysokie dla niego, zwróć na to uwagę bo Twój też nie jest dryblasem. Chociaż między nimi z pół roku roznicy wiec może juz to nie stanowi dla Was problemu.
        • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:36
          > M bawił sie takimi tablicami u znajomych

A fajne były? Znasz markę?

> i przewaznie były za wysokie dla niego
          > , zwróć na to uwagę bo Twój też nie jest dryblasem. Chociaż między nimi z pół r
          > oku roznicy wiec może juz to nie stanowi dla Was problemu.

Wolę, żeby coś poczekało pół roku niż z gruntu było bzdurne smile
          • tempera_tura Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:54
            Nie znam marki. Nie przygladałam sie bo dla M to jeszcze nie czas na takie zabawy. Rysowanie lubi ale raczej po mojej twarzysmile
      • kroliczyca80 Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:35
        Poczta jest umiarkowanie spektakularnabig_grin Wyobrażasz sobie teścia, jak chwali się, że kupił modną, drogą i ekskluzywną pocztę ze stempelkami?big_grin
        Dla niemowlaka wzięłabym fajną, drewnianą kołyskę - sama nie wywaliłabym 300 zł na coś przydatnego przez 4 miesiące, ale jako prezent chętnie bym przyjęła. Twój teść ma spore pole do popisu, bywają kołyski nawet za 2 tys złbig_grin Jest się czym chwalić.
        Może być też wypasione łóżeczko, śliczne są np półokrągłe Stokke. Albo krzesełko do karmienia Stokke. Wszystko full wypas, a przydatne i z klasą.
        • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:41
          > Wyobrażasz sobie teścia, jak chwali si
          > ę, że kupił modną, drogą i ekskluzywną pocztę ze stempelkami?big_grin

No daj szansę big_grin Może jest coś takiego wink Z elektronicznym listonoszem...

> Dla niemowlaka wzięłabym fajną, drewnianą kołyskę - sama nie wywaliłabym 300 zł
          > na coś przydatnego przez 4 miesiące, ale jako prezent chętnie bym przyjęła. Tw
          > ój teść ma spore pole do popisu, bywają kołyski nawet za 2 tys złbig_grin Jest się cz
          > ym chwalić.
          > Może być też wypasione łóżeczko, śliczne są np półokrągłe Stokke. Albo krzesełk
          > o do karmienia Stokke. Wszystko full wypas, a przydatne i z klasą.

Kołyska, łóżeczko nie, ale już na krzesełko Stokke bym się połasiła... Choć mam wciąż Baby Design i naprawdę wystarcza smile
          • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 22.11.11, 23:44
            > Kołyska, łóżeczko nie, ale już na krzesełko Stokke bym się połasiła...

A nie, sorry, to mi się z Bloom pomyliło, Blooma bym mogła w domu mieć wink
    • froobek Dodatkowa prośba 22.11.11, 23:16
      Dziewczyny, a jeszcze "coś spektakularnego" dla noworodka??
      Bo ja zaraz rodzę i obawiam się, że też dostaniemy coś w rodzaju największy i najbardziej wibrujący leżaczek-bujaczek, jaki mieli w sklepie... Ja nie chcę takich rzeczy! Coś jest teraz fajnego i naprawdę mądrego, przydatnego, nie świecąco-grająco-odpustowego? Jakieś zabawki HABA może?
      • tempera_tura Re: Dodatkowa prośba 22.11.11, 23:25
        www.haba.de/haba/themenweltseite.htm?c=TW_P_Holzgreiflinge_Baby&seite=1
        Mają moim zdaniem najfajniejsze grzechotki, dzieciowe ale nie walą w oczy no i z drewna...
        Tylko spektakularna jest tylko cena (stacjonarnie kolo 50zł za sztuke) ale jakiś komplecik kilku sztuk moga kupićsmile Coś może Sterntaler? Maskotki z bijącym sercem czy pozytywki?Troche festyniarskie ale drogie, można wybrać dość ładne, firmowe.
        Ale najlepiej namów ich na jakąś wypasioną chuste!
      • abigail83 Re: Dodatkowa prośba 22.11.11, 23:48
        Dla noworodka zdecydowanie tripp trapp z newborn set-ten set to cos w rodzaju lezaczka.
        Dla 3latka popieram pociag duplo (poki jest bo duplo go pomalu wycofuje,moze bedzie nowy,ale to nie wiadomo). Mini micro? Rowerek? Tablet dzieciecy (LeapPad to sie chyba zwie).
      • anusia_kra Re: Dodatkowa prośba 22.11.11, 23:56
        froobek napisała:

> Dziewczyny, a jeszcze "coś spektakularnego" dla noworodka??

No ba Stokke z Winter Kitem owcą i ładnym Summerem, chyba ze już masz

• ophelia78 Re: Dodatkowa prośba 23.11.11, 22:17
        >Dziewczyny, a jeszcze "coś spektakularnego" dla noworodka??

Wózek, oczywiście smile
        Wybierz jakiś wypasiony model, np. Bebe Car, z krokomierzem, zegarkiem, termometrem i innymi cudami. Od 3 tysi w górę. Dziedek powinien być usatysfakcjonowany. I Wy też big_grin
    • falcon_eye Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 23.11.11, 08:08
      Drogie, modne, elektroniczne, do pochwalenia się kolegom i trochę na wyrost to najlepiej pasuje kinect czy inne wii (ja sie na tym jeszcze nie znam, ale chodzi o konsolę tv z kontrolerem ruchu).

Tak na poważnie - gdybym ja miała taki "problem" to z listy nie schodziłyby kolejne zestawy duplo, playmobil a później lego. Nie mogę sobie na nie pozwolić, a uważam, że to jedne z najlepszych zabawek.

A btw. jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził wink Moi teściowe - też dość zamożni - również poprosili o pomysł na prezent dla swojego jedynego wnuka. Na pytanie w jakim budżecie mam się zmieścić, odpowiedzieli "tak do 50 zł" big_grin
    • 14kj Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 23.11.11, 08:20
      Chce dziadek szaleć, to niech kupi iPada. Jak dla mnie rewelacja. Mój niespełna 3 latek śmiga na nim jak dorosły, uklada puzle, łączy punkty. Kiedyś podchodziłam sceptycznie do tego typu sprzętu, dziwiło mnie po co ludzie wydają tyle pieniędzy na taki gażet, teraz chcę kupić drugi smile
    • malowanka06 Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 23.11.11, 08:35
      Ja też chcę takiego teścia, mój nie widział wnuków a mają 9 i prawie 4 lata.
      Śmiej się.
      Mojej koleżanki syn na chrzest od dziadka dostał Thermomix big_grin
    • emma_me Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 23.11.11, 09:52
      nintendo wii smile
      • per-vers Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 23.11.11, 10:24
        Poszukaj tutaj: www.wehrfritz.pl/
        Są poczty, teatrzyki, całe place zabaw do dziecięcego pokoju wink Jeśli ktoś cierpi na nadmiar gotówki, to na pewno znajdzie tam lekarstwo big_grin
    • muchomorek23 Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 23.11.11, 10:12
      www.haba.de/haba/produktAnsicht.htm?c=PC_P_002965
      kosztuje ok tysiaka więc powinno wystarczyć
    • leneczkaz Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 23.11.11, 10:47
      Ipa2, Xbox z kinectem ... Mój 3-latek by dziadka zjadł z miłości za takie prezenty big_grin
    • moni_ka30 Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 23.11.11, 13:07
      Moj prawie 4 latek dostanie gokarta na pedaly air-racer ar-2
      a pod choinke mobigo vtech
      Moze ktores wystarczajeco spektakularnesmile
    • big-smoczyca Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 23.11.11, 14:54
      klawiatura comfy jest fajna
      ale fajniejszy jest tablet (choruje na taki dla mojej prawie dwulatki)
      allegro.pl/vtech-tablet-dla-dzieci-innopad-i1950353104.html
    • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 23.11.11, 19:30
      Dziewczyny, dzięki za tyle pomysłów!
      Na razie pociąg Duplo zamówiony, ale jak będę chciała coś dodać, to raczej nie będzie problemu.
      Muszę to powolutku posprawdzać, bo w większości nadajecie tajemniczymi dla mnie kodami smile

Dla noworodka, zainspirowana wrzuconą tu "legowiskową" tematyką wybrałam hamaczek Babylonii. Wprawdzie to tylko 80 PLN wink ale za to naprawdę przydatne smile

Wiecie, ja wychowuję raczej w takim ekologicznym i niskobudżetowym klimacie (mój ostatni zakup książkowy to "Bebe a costo zero" czyli "bezkosztowy niemowlak" wink), więc obca jest mi koncepcja wydawania na dzieci większych pieniędzy, ciężko to idzie smile
      • kinder0610 dla 3-latka 23.11.11, 20:21
        dla 3 latka to mogę polecic konsolę do gier vtech vsmile. co prawda nie ma gier po polsku, ale konsola jest świetna. Gry sa różne, kupujesz je osobno.
        • kinder0610 Re: dla niemowlaka 23.11.11, 20:23
          a dla niemowlaka vsmile baby - raczej na wyrost. Nie mam ale wygląda ciekawie.
        • froobek Re: dla 3-latka 23.11.11, 20:32
          Właśnie z tymi konsolami, tabletami, ipadami to odkrywacie przede mną zupełnie nowy świat, nie mam pojęcia, że takie rzeczy istnieją i nie wiem, do czego są. Nie jestem pewna, czy chcę, żeby synek już w to wchodził. Wiem, że gry nie gryzą, ale nie chcę ich chyba zapraszać do domu za szybko. Taki Miś Uszatek na PC to trochę co innego, bo wiadomo, że będziemy grać razem... Moje dziecko ledwie zna jakiekolwiek kreskówki, trochę siedzimy przy internecie, szukając samochodów - i to tyle z takich klimatów. Zachęcać go nie będę smile

W każdym razie na żaden tego typu sprzęt nie zdecyduję się na szybko. Myślę, że spokojnie rozpoznamy z mężem sprawę do urodzin synka, wyrobimy sobie jakieś zdanie. Jeśli już, to jakiś taki w miarę dorosły już sprzęt bym tu widziała - coś, co będzie też pamięcią na muzykę na przykład. Gdzie się takie badziewia ogląda stacjonarnie? W jakimś Media Markcie itp?

Ale za inspirację dziękuję, bo to wygląda na naprawdę czadowy "zapychacz instynktów teścia" wink Przedmiot mały, zakładam, ze jakoś tam sensowny, perspektywiczny, pewnie się przydaje na wakacjach, a jednocześnie wystarczająco szpanerski. Pewnie do tego wrócimy smile
          • mamachlopca1 Re: dla 3-latka 23.11.11, 20:51
            synek na pewno bedzie z duplo zadowolony.moj 3 latek nie spojrzy nawet na dorosle lego-a starszy ma 6 lat i dopiero niedawno zdecydowal sie mlodszemu duplo oddacwinkw ogole jest duzo fajnych zestwowo-samolot,kopary itp
            popatrz sobie spokojnie-na przyszlosc na playmobil-zestawowo jest mnostwo-drogie to ale super.moj starszy uwielbia a mlodszy bawi sie po kryjomu(bo mu brat nie dajewink
            imaginext-zalezy od zestawu ale remiza,policja itp jest fajna
            ja nie jestem zwolenniczka sadzania 3 latka przed komputerem ale lada moment dorosnie np do aparatu fotograficznego FP
            a na wiosne traktor na pedaly z lycha jak kopara-drogie to straszniewink
            • froobek Re: dla 3-latka 23.11.11, 20:58
              Ale pisałam wyżej, że on ma prawdziwą cyfrówkę smile
          • tempera_tura Re: dla 3-latka 23.11.11, 21:53
            Wątpie żeby mogła Ci taka durnota przyjsc do głowy jak kupowanie ipodów,tabletów a nawet konsoli trzylatkowi..........
            To dla mnie sprzęty dla nastolatków.
            Pisałaś wczesniej że może juz jakąs "naukową" gre na kompa. Też uważam że im dłuzej uda Ci sie go trzymać z dala od tego tym lepiej....
            • froobek Re: dla 3-latka 23.11.11, 22:03
              > To dla mnie sprzęty dla nastolatków.

Nie, no może też bez przesady. Ostatecznie to też może czegoś uczyć, może być praktyczne w podróży... No i nie żyjemy w lesie - nasze dzieci zobaczą takie sprzęty u rówieśników szybciej niż nam się wydaje. Tak bym się zadnimi kopytami przez następne 10 lat nie zapierała. Ale jeszcze nie teraz, na pewno nie bez bardzo porządnego przeszukania rynku. I może raczej coś takiego, jak opisałam niżej - centrum multimedialne na lata.
            • froobek Re: dla 3-latka 23.11.11, 22:12
              > Pisałaś wczesniej że może juz jakąs "naukową" gre na kompa.

No zobacz, z tym chcę spróbować:
              merlin.pl/Mis-Uszatek-Przygoda-z-liczeniem/browse/product/8,914611.html
      • abigail83 hamaczek Babylonii 23.11.11, 21:11
        Niezbyt przydatny ten hamaczek. Musisz miec na stale dno lozeczka na najnizszym poziomie,co jest marnym pomyslem przy noworodku. Nigdzie indziej go nie zawiesisz. Identyczny hamak zrobisz z kazdej tkanej chusty.
        Albo popatrz na hamaki niemowlece La Siesta,mialam i byl swietny.
        • froobek Re: hamaczek Babylonii 23.11.11, 21:23
          > Niezbyt przydatny ten hamaczek. Musisz miec na stale dno lozeczka na najnizszym
          > poziomie,co jest marnym pomyslem przy noworodku.

No ja właśnie tak mam i raczej inaczej mieć nie będę, bo mi się nie chce podnosić smile
          U mnie dziecko w nocy śpi z nami, a w dzień najpewniej w chuście, ewentualnie w wiklinowym koszyku, ewentualnie zawsze jest wózek. O hamaczku myślałam jako o czwartym możliwym miejscu, na zasadzie, żeby mieć wybór... Bez sensu?

> Identyczny hamak zrobisz z kazdej tkanej chusty.

Jak?

> Albo popatrz na hamaki niemowlece La Siesta,mialam i byl swietny.

Ten?
          www.dadum.pl/hamak-ze-stojakiem-yayita-la-siesta.html
          Wygląda bosko, tylko ja bym chyba nie miała go gdzie zawiesić. Jak nie ma się stojaka, to do czego się go przyczepia?
          • abigail83 Re: hamaczek Babylonii 23.11.11, 22:22
            > Jak?
            >
            Zawiazujac mocnym wezlem, np przesuwnym, chuste w dwoch przeciwleglych rogach lozeczka. Na jedno wyjdzie.

Ja kupilam La Sieste, kiedy okazalo sie, ze nie moge malej odlozyc, jak usnie w chuscie, a czasem chcialam wink w hamaku nadal byla "scisnieta" jak chuscie i bujalo, wiec spala. Wiec nie, nie uwazam, zeby to bylo bez sensu.
            Ja mocowalam do belek pod sufitem, bo mieszkalismy na poddaszu. Do sufitu tez go na pewno mozna zamocowac, tu by sie musial facet jakis wypowiedziec. W ostatecznosci ten stojak, albo zamowic podobny u stolarza, bo oryginalny kosztuje 400 pln. Sama wytrzymalosc hamaka - jak najbardziej 20 kg jest realne. Zawsze mozna zawiesic blisko podlogi, tak, zeby dziecko moglo samo wejsc.
            • froobek Re: hamaczek Babylonii 23.11.11, 22:28
              > Ja kupilam La Sieste, kiedy okazalo sie, ze nie moge malej odlozyc, jak usnie w
              > chuscie, a czasem chcialam wink

Ja synka zawsze mogłam odłożyć, jak już chciałam, ale oczywiście nowy egzemplarz może być inny...

> Ja mocowalam do belek pod sufitem, bo mieszkalismy na poddaszu.

A widzisz! To miałaś pewnie wiele możliwości.

> W ostate
              > cznosci ten stojak, albo zamowic podobny u stolarza, bo oryginalny kosztuje 400
              > pln.

No ale jesteśmy w wątku o tym, że teść nie ma co robić z kasą big_grin
              Ja chyba poproszę o ten hamaczek ze stojakiem.
              Dzięki!
        • froobek Re: hamaczek Babylonii 23.11.11, 21:59
          Kurde, teraz to trochę zachorowałam na tę La Siestę...
          Do jakiego wieku w praktyce to się przydaje?
          Piszą, że do 20 kg, to mój synek może w wieku 6 lat będzie tyle ważył wink

• froobek Tablety itd. 23.11.11, 21:01
      Przemyślałam sobie to w wannie smile i wyszło mi, że dla mnie sens miałoby coś w rodzaju przenośnego centrum multimedialnego, coś, co daje dużo możliwości kontaktu z kulturą. Czyli, żeby dziecko sobie mogło wyświetlić film, puścić muzykę, e-booka, przechowywać zdjęcia, połączyć się z internetem, prowadzić notatki, rysować... Po prostu mały komputerek. To by dla mnie maiło sens na lata. Istnieje coś takiego?
      • tempera_tura Re: Tablety itd. 23.11.11, 22:00
        smile Jesteś pewna że Twój syn będzie się kontaktował z kultura a nie zostanie maniakiem komputerowym? Znam jednego prawie czterolatka chowanego w takim elektronicznym dostepie do wszystkiego (plan tez był że to ma byc zasadniczo wiedza). To co całe dnie robi ten dzieciak (gra) na konsolach, laptopach, telefonach to jest masakra. Nie moge na to patrzyc, tatalnie odmóźdzone małe dziecko. Naprawde mi go żal.

Ja dopuszczę do kompa i takich spraw dopiero jak pojdzie do szkoły.

Mam "kłopot" w tych kwestiach bo sama jestem maniakiem na detoksie. Ile życia zmarnowalam siedząc przy kompie i grając po nocach wiem tylko ja....
        A wiem kiedy się to zaczeło, dostałam komputer jak tylko poszłam do podstawówki, interenet juz był.......
        • froobek Re: Tablety itd. 23.11.11, 22:08
          Aha, no dobra, wskazana daleko posunięta ostrożność, choć ja mam tu więcej luzu i widzę w dostępie do kompa więcej plusów niż minusów.
          • tempera_tura Re: Tablety itd. 23.11.11, 22:34
            Bo oczywiscie jest wiecej plusów.
            Tylko wiesz jak jest, coś co dla nas matek jest plusem dostepu do kompa pewnie nie bedzie plusem dla dziecka. Jego plus bedzie naszym minusemsmile

No ale oczywiscie kwestia wychowania i zasad a w Twoim przypadku jestem o to spokojnasmile
    • froobek Re: "Coś spektakularnego" dla 3-latka 23.11.11, 22:34
      Nie wiem, czy ten wątek będzie jeszcze żył, ale ja jestem usatysfakcjonowana i już nie będę tu kołkiem siedzieć. Bardzo dziękuję - Wasz wkład był ogromny smile

Podsumowując, mamy dla synka pociąg Duplo i zadany na przyszłość temat jakiegoś komputerka. A dla niemowlaka chyba hamaczek La Siesta - takie coś to mnie naprawdę kręci smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka