Dodaj do ulubionych

Allegro-no ileż można czekać????

02.12.11, 09:13
Że też mi się musiało akurat zdarzyćuncertain 21-listopada kupiłam torbę dla córki, 23-go zapalciłam na poczcie. Pieniądze musiały dojść najdalej 25-go. 31-go po dwóch moich mailach dostałam odpowiedź , że torba wysłana i muszę czekać. Wczoraj, 1-go grudnia torby nadal nie ma! A zapłaciłam za paczkę priorytetową!
Nie wiem jak dziś, mam cichą nadzieję, że jednak przyjdzie. Ale jak nie przyjdzie, to co najpierw? Mail ponowny do sprzedawcy ( ma same pozytywy, ok 120), negatyw? Prosić o potwierdzenie wysyłki? Zakładać spór na All?
Irytuje mnie to czekanie sad
Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 Re: Allegro-no ileż można czekać???? 02.12.11, 09:31
      Nie mieliśmy w listopadzie 31. big_grin Wg mnie pieklisz się o wiele zbyt wcześnie, to dopiero tydzień od Twojej wpłaty (i to pocztowej). A to, że zapłaciłaś za priorytet i sprzedawca wysłał priorytetem jeszcze nie oznacza, że poczta się spręży.
      Gdyby mi ktoś w powyższej sytuacji założył spór, pomyślałabym sobie o nim rożne nieciekawe rzeczywink
      • asiaiwona_1 Re: Allegro-no ileż można czekać???? 02.12.11, 09:32
        kroliczyca80 napisała:

> Nie mieliśmy w listopadzie 31. big_grin

O matko. Sama nie zajarzyłam. No to wychodzi, że wysłał 30.11 a autorka chciała już mieć 1.12 przesyłkę w domu. Nie ma szans.
        • aleksandra1977 Re: Allegro-no ileż można czekać???? 02.12.11, 09:46
          to, czy nie ma szans na dotarcie priorytetu z dnia na dzien, zalezy, chyba, od poczty. Na mojej poczcie (Piaseczno k. W-wy) nawet jesli wysylam poznym popoludniem (po godz. 17.00), to przesylki sa na drugi dzien u odbiorcy (niezaleznie od tego, dokad przesylka byla nadana). Nie mam pojecia, jak to sie dzieje, ale tak jest. Nie wiem, czy tak bedzie w grudniu, gdy bedzie wiecej przesylek.
          Wysylajac z poczty w Warszawie (jesli nie byla to poczta glowna) przesylki docieraly w ciagu 2-3 dni.
      • patatajowa Re: Allegro-no ileż można czekać???? 02.12.11, 09:40
        nie przesadzsz? jak wysłal 30-bo 31 nie ma w listopadzie to nie ma szans na drugi dzien zeby doszła. zreszta za usługe priorytetu płaci sie poczcie a nie sprzedającemu wink
    • asiaiwona_1 Re: Allegro-no ileż można czekać???? 02.12.11, 09:31
      z tego co kojarzę, to przelewy robione na poczcie chyba do 2 tygodni idą. Ale jeśli sprzedający pisał prawdę i faktycznie torbę wysłał 31.11 to nie masz co się ciskać. Bo jeśli wysłał po godzinie 11 to na stówę na drugi dzień priorytet nie dojdzie. A poza tym teraz w okresie przedświątecznym to w ogóle małe szanse na takie ekspresowe dojście priorytetu. Moim zdaniem do poniedziałku powinnaś spokojnie czekać. A dopiero w poniedziałek "nękać" sprzedawcę pytaniami o dokładną datę wysyłki i ew. numer nadania.
    • taba18 Re: Allegro-no ileż można czekać???? 02.12.11, 09:40
      Przez pocztę kasa idzie około tygodnia...
    • irima2 Re: Allegro-no ileż można czekać???? 02.12.11, 09:44
      Jak zapłaciłaś na poczcie 23 to pieniądze mogły się na koncie znaleźć dopiero 28 w poniedziałek. Nic dziwnego że paczka nie dotarła do 1 grudnia.
      Mnie irytują kupujący, którzy najpierw płacą 7 dni po wygraniu aukcji i następnego dnia już pytają o przesyłkę. Ty zwlekałaś dwa dni z zapłatą i wybrałaś najdłuższy możliwy sposób płatności. Może sprzedawcy też się nie chciało od razu lecieć na pocztę?
      Jak ktoś mi wpłaca przez PayU od razu po wygraniu, to paczkę wysyłam jeszcze tego samego dnia albo następnego (zależy od godziny). A jak komuś się nie spieszy to wychodzę z założenia że dzień go nie zbawi i jak nie mam nic innego do wysłania to czekam.
      A inna sprawa że poczty są teraz strasznie zapchane i im bliżej gwiazdki tym dłużej będą przesyłki szły.
      • heca7 Re: Allegro-no ileż można czekać???? 02.12.11, 10:15
        Oczywiście, że 30-tegobig_grin Wybrałam taki sposób bo złapaliśmy z mężem jakiegoś wirusa , na dwa komputery! jak wchodziliśmy na stronę rezerwacji wyjazdu wakacyjnego i przez 2 dni nie mogliśmy korzystać z poczty i nie tylko , po prostu od razu wyłączało nam internetsurprised Ja byłam na tej stronie, zaraz potem mąż ją na swoim otworzył i doopa, nigdy czegoś takiego nie widziałamsurprised
        Na poczcie powiedziano mi, że kasa będzie za 2 dni najdalej na koncie sprzedawcy. A ze sprzedawcą kontakt utrudniony, pisze , że nie odpisuje na maile bo nie ma czasu w pracy więc czułam się zaniepokojona. Teraz czekam , czy dziś dotrzeuncertain
        Nigdy mi się nie zdarzyło zapłacić tydzień po czasie!
        Ok, może jestem trochę niecierpliwawink
    • egolit Re: Allegro-no ileż można czekać???? 02.12.11, 14:42
      przesyłka zwykła (ekonomiczna) - do 2 tygodni, priorytetowa chyba 3-5 dni; pieniądze przez pocztę kilka dni; w 1 połowie grudnia przesyłka powinna być dostarczona; jak nie to wtedy reklamacja; jeżeli to jet paczka to można sprawdzić gdzie jest w internecie (jak się zna nr nadania oczywiście)
    • ma.ma.hu Re: Allegro-no ileż można czekać???? 03.12.11, 00:27
      heca7 napisała:
      " 23-go zapalciłam na poczcie. Wczoraj, 1-go grudnia torby nadal nie ma! A zapłaciłam za paczkę priorytetową!"

niepotrzebnie panikujesz. Pieniądze płacone na poczcie mogły dojść 28.11

" Ale jak nie przyjdzie, to co najpierw? Mail ponowny do sprzedawcy ( ma same pozytywy, ok 120), negatyw? Prosić o potwierdzenie wysyłki? Zakładać spór na All? "

Poczatkująca na allegro?. Od kiedy za takie pierdoły zakłada się spory?.

"> Irytuje mnie to czekanie sad"

A mnie tacy zniecierpliwieni klienci, co nie płacą od razu ale od sprzedawcy oczekują złotych górbig_grin
      • aagulek Re: Allegro-no ileż można czekać???? 03.12.11, 01:20
        co to jest kontakt utrudniony? ja ostatnio sie przekonalam, ze powinnam poczte sprawdzac 24h i telefony nawet w toalecie odbierac smile cierpliwosci
        • ma.ma.hu Re: Allegro-no ileż można czekać???? 03.12.11, 14:25
          Na niektórych nie ma rady!
    • lily.m Re: Allegro-no ileż można czekać???? 03.12.11, 05:28
      Przelewy z Poczty idą najdłuzej, do tygodnia, na poczcie podali Ci optymistyczną wersję co do szybkości przelewu. A w okresie przedswiatecznym, jesli zalezy Ci na czasie, zamawiaj przesylke kurierska, bo Poczta Polska potrafi zawalic sprawe. Pisze Ci to to jako sprzedajacy.
    • koza_w_rajtuzach Re: Allegro-no ileż można czekać???? 03.12.11, 06:24
      Z tego co wiem, to jak płacisz na poczcie, to pieniądze mogą dojść na konto sprzedającego z poślizgiem. Ja 14 listopada zakupiłam dla syna książkę i zapłaciłam od razu, na następny dzień dostałam informację, że książka została wysłana.. i do dziś jej nie dostałam.. dopiero wczoraj zaczęłam się denerwować, że za długo czekam wink. Tak mi się coś wydaje, że na poczcie mają zamieszanie, bo zauważyłam, że wszystkie przesyłki dochodzą do mnie później niż zwykle, a co do książki to ponoć zaginęła na poczcie i wczoraj sprzedający wysłał mi inną.
      • emma6666 Re: Allegro-no ileż można czekać???? 03.12.11, 15:19
        Ja się tylko wypowiem jako pracownik Poczty Polskiej z paczkami mający do czynienia codziennie.
        Opóźnień nie ma, jedyne zatory tworzą listonosze którym się nie chce przynieść listu/awiza.
        Priorytety wysłane do godziny 15 dochodzą na dzień następny, nawet ekonomicznym się zdarza dochodzić na dzień następny.
        Z naszego magazynu paczkowego wszystko wychodzi terminowo.
        Ostatnio słyszałam w radio, że przed świętami na priorytety się czeka 7 dni a na ekonomiczne 10. Jedna wielka bzdura z której korzystają nieuczciwi sprzedający, którzy chcą zwalić winę na pocztę za opóźnienie. Notorycznie słyszę "a to miało dojść tydzień temu", wtedy pokazuję pieczątkę na której jak byk jest data i godzina wysłania, i wtedy jest wielkie zdziwienie. Te informacje ma tylko doręczyciel więc warto pytać kiedy i o której zostało wysłane.
        • mirszy Re: Allegro-no ileż można czekać???? 03.12.11, 15:40
          No niestety nie zgodzę się z Tobą. Wysłałam paczkę priorytetem 29.11 o godz. 9.10 na poczcie (nie w żadnej agencji pocztowej). Paczka doszła do odbiorcy dopiero 01.12. Wiem, że to może niedługo, ale jeśli wysyłam priorytetem i za taką przesyłkę płacę to oczekuję, że będzie dostarczona następnego dnia. Wysłałam ją wczesnie rano. Niestety przeleżała w sortowni całą dobę.
        • aurinko Re: Allegro-no ileż można czekać???? 07.12.11, 09:40
          Emma6666 nie gadaj bzdur, paczki leżą po 2-3 doby zanim wyjdą z sortowni, to samo z poleconymi, wysyłam każdego dnia minimum 60 przesyłek i od początku grudnia zaczynają się schody - coraz większy % przesyłek dociera później niż zwykle, na 189 priorytetów wysłanych od 1 grudnia nie doszło jeszcze 37, ludzie zaczynają się pieklić, każdą przesyłkę sprawdzam na infolinii poczty i zdarzyło się nie raz, że priorytet wyszedł z sortowni po 2 dniach! Na szczęście z paczek pocztowych niedługo będę mogła zrezygnować bo podpisuję umowę z kurierem na 10zł/sztuka więc paczki w ogóle nie będą się opłacać.
    • klubgogo Re: Allegro-no ileż można czekać???? 03.12.11, 16:23
      Ja kupiłam tydzień temu w sobotę (chyba 26 był), zrobiłam ekspresowy przelew w 15 minut na cudzym rachunku. We wtorek info, że robią wysyłkę, kurierem. Do piątku nie było, więc pytam, kiedy w końcu wysłali, a oni, że w piątek właśnie. Niech ich szlag, po co informowali, że wysyłają we wtorek? A rzecz w tym, że to prezent na mikołajki. Wkurzam się na to allegro, a ciągle kupuję, bo tanio.
    • bunkowa Re: Allegro-no ileż można czekać???? 03.12.11, 18:58
      To i tak jeszcze nie najgorzej. Kupiłam 18 listopada fotelik, wpłatę zrobiłam tego samego dnia przez pza, miał przyjść kurierem.
      Do dziś nie dotarł. Sprzedający: autofoteliki. Dodzwonienie się do sklepu graniczy z cudem, dowiedzenie się czegoś to to następny cud. Jestem tak wkurzona, że w najlepszym wypadku dostaną neutrala jak już zakup do mnie dotrze.
      • emma6666 Re: Allegro-no ileż można czekać???? 03.12.11, 23:04
        Nie twierdzę że wszystkie przesyłki docierają terminowo, dociera większość, jakieś tam pojedyńcze opóźnienia się zdarzają. Ale naprawdę nie jest tak źle jak się o poczcie powszechnie myśli. Nie wiem jak to jest w innych urzędach, w naszym ludzie naprawdę się starają, jeżeli coś jest nie tak z adresem to konsultują, szukają, dzwonią jeżeli tylko jest podany numer.
        Boją się utraty premii w razie reklamacji.
      • ma.ma.hu Re: Allegro-no ileż można czekać???? 03.12.11, 23:10
        Kurierem to już przesada tyle czekać.
        • bunkowa Re: Allegro-no ileż można czekać???? 04.12.11, 11:04
          Pewnie, że przesada. Tyle tylko, że okazało się, że sprzedający wystawił towar, którego nie ma na stanie i ściąga od importera. Oczywiście w opisie tego nie ma. Dowiedziałam się dopiero trzy dni temu jak się do nich dodzwoniłam. Mieli w ciągu pół godziny oddzwonić kiedy ostatecznie będzie. Nie doczekałam się. Polecam omijać szerokim łukiem sprzedającego.
          • ma.ma.hu Re: Allegro-no ileż można czekać???? 04.12.11, 22:16
            To sklep ma niezły bałagan. Bunkowa ja nic bym u nich nie zamówiła, bo mają za dużo nieciekawych komentarzy. Tak już mam, że na to patrzewink
            Oby doszedł ten towar do Ciebiesmile.
      • listopadowka2008bis do bunkowa 04.12.11, 22:47
        wpisz sobie w wyszukiwarke tutaj na forum albo na dorum foteliki samochodowe nazwe autofoteliki, to Ci sie ukaze, ze zrobilas zakupy w slabym miejscu. Ja szerokim lukiem omijam ten sklep/tego sprzedajacego.
        • bunkowa Re: do bunkowa 06.12.11, 19:09
          Wczoraj ich postraszyłam to dziś przysłali maila z informacją że nie mogą zrealizować zamówienia i mogę zamówić inny fotelik. Niech spadają na drzewo. Tyle czasu mnie olewali a ja mam jeszcze teraz interesy z nimi robić. Autofoteliki - omijać takich szerokim łukiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka