Dodaj do ulubionych

klocki clics - oryginalne?

06.12.11, 14:50
Czy u Was klocki Clics też na początku ciężko "chodzą" ( łączą się z trudem ). Wyglądają porządnie, klikają, budowle się trzymają , ale nawet mnie po jakimś czasie już palce boląsad Wyrobią się czy coś z nimi jest nie tak?
Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 Re: klocki clics - oryginalne? 06.12.11, 14:55
      Tak, one tak już mająsad Też się nimi bardzo rozczarowałam, do teraz dziwi mnie forumowy zachwyt nad clicsami. To znaczy doceniam, że można z nich zrobić ciekawe konstrukcje, że dają masę możliwości, dziecko rozwija zmysł przestrzenny itd, ale sama budowa to dla mnie katorga. Dla mojego prawie 4-latka tez (a dostał clicsy ponad rok temu...). Zadowolony z nich jest głównie tatuś, który buduje synkowi lochy z potworamiwink
      • ewa.lisiak Re: klocki clics - oryginalne? 06.12.11, 15:33
        Uspokoiłaś mnie trochę, dziękismile Bo najważniejsze, że tak mają na początku i że są oryginalne. Córka mówi, że w szkole łatwiej działają, ale tam wiadomo, że są często używane. Myślę, że po jakimś czasie powinno być lepiej.
        • conosida Re: klocki clics - oryginalne? 06.12.11, 15:37
          my mamy cliksy orginalne, bo dostane od producenta - 2 kartoniki i wszystkie działają bez zarzutu, moja 4-latka radzi sobie sama bez problemu
        • kroliczyca80 Re: klocki clics - oryginalne? 06.12.11, 17:20
          Noo, u nas klocki w częstym użyciu od ponad roku i nadal tak ciężko "chodzą"...
    • mama-fifika Re: klocki clics - oryginalne? 06.12.11, 17:30
      moj 5 latek ma clicsy od roku,no i przedszkolu i nie ma z nimi zadnego problemu..tzn moze i nie wciskają sie super lekko,ale buduje co chce i nigdy sie nei skarzyl ze "cięzko dzialają "..ja jestem tymi klockami tez zauroczona i na pewno mu dokupie..w uzyciu są codziennie..
      • patrag Re: klocki clics - oryginalne? 07.12.11, 12:27
        moje 5-letnie dziecię też szaleje, tworzy własne ruchome konstrukcje, ku naszej uciesze. Potrafi spędzić nad nimi pół dnia, do tego ciągle bawi się w przedszkolu. to nasz hit. w ciągłym użyciu od roku. ostatnio prosi o dokupienie, bo mało mu 2 dużych zestawówsmile. zastanawiam się nad klixi mixi i unimagami, skoro taki konstruktor zapalony z niego.
        • patrag Re: klocki clics - oryginalne? 07.12.11, 12:28
          zapomniałam o najważniejszym - wyrabiają się z czasem, choć i tak nie chodzą super lekko, dzieci sobie świetnie radzą, wg mnie muszą tak się trzymać, by konstrukcje były trwałe i nie rozpadały się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka