Dodaj do ulubionych

Clarks rozmiar ... F

16.12.11, 14:41
Jak to jest z szerokości butów z oznaczeniem F? Wiem, że G jest na normalną tęgość stopy - czy F jest dużo węższe? Czy buty wejdą na zwykłą, "średnią" stopę? Interesuje mnie rozmiar F w kozaczkach rozpinanych na zamek.
Obserwuj wątek
    • iberka Re: Clarks rozmiar ... F 16.12.11, 15:16
      nie wiem jak z zimowymi ale nasza Zosia nosiła letnie i przejściowe ( pełne) butki Clark's i akurat u niej F było idealne a G już nieładnie leżało, bo zbyt szeroki but i sterczał na boki. No ale zimowe, pełne mogą leżeć inaczej. Najlepiej mierzyć smile

Iza
    • wiola_wd Re: Clarks rozmiar ... F 16.12.11, 17:26
      ogólnie jest tak, że F jest na stopę typową, G na troszkę szerszą, E na węższą. Jest jeszcze mniej popularne H na bardzo szeroką stopkę i D na bardzo wąską.
      Moja córka jako posiadaczka szczuplutkich stóp nosi tęgość E chociaż gdybym mogła kupiłabym D ale te bardzo ciężko dostać bo E musi mieć rozmiarowo bez żadnego zapasu, żeby nie były za luźne (ale ona ma bardzo szczupłe stopki)

Z moich obserwacji innych bucików wynika, że standard Clarksa F jest dość szczupły i np. klasyczne buciki jesienne np. Ecco wypadają jak F lub G w clarksie.

Myślę, że na "zwykłą" stopkę kozaczki na zamek F będą akurat, G mogą być trochę za szerokie
    • viki711 Re: Clarks rozmiar ... F 16.12.11, 19:30
      moja córka ma średnią stopę, taką zwyczajną , ani wąską, ani szeroką, ma kozaki rozpinane na zamek w rozmiarze 11i 1/2F, bardzo je lubi, bardziej niż kozaki Ecco

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka